Aha, znači samo su se "mazili i grickali", "nije mu se mog'o dići", pa stoga nije ništa prekršio, te nije odgovarao pred sudom. To je ta logika, je li? Ne pričajte gluposti, ako imaš konkretan dokaz da je Duraković učestvovao u toj aferi izvoli pokaži nam, a ne neke slike sa izjavama koje si ko zna gdje skinuo. U suprotnom, prestani blatiti čovjeka koji je svoju veličinu dokazao kako u ratu, tako i poslije njega. I koji je umro skoro k'o bijeda u poređenju sa njegovim bivšim kolegama iz SDP-a. Već rečeno ali da ponovim, ko dovede u pitanje poštenje Kljujića, Lazovića, Pećanca ili je slijep zadnjih 20 godina ili ima lični interes u tome.Canton wrote:Cura je tako rekla a ti se ljuti koliko hocesBanksy wrote:
Ovim si se diskvalifikovao za bilo kakvu dalju raspravu, ikad.
SDU BiH
-
Shredder
#126 Re: SDU BiH
-
StupskaBitanga
#127 Re: SDU BiH
jel ovo tema o kupleraju zvanom FPN ili o SDU
- rossoner
#128 Re: SDU BiH
Bezveze vam priča, iskreno. Mislim, ne da se meni sa tvrdoglavim likovima ( tipa ovaj salahadin) objašnjavati ali prije svega gospodo, da je htio na taj način biti ministar ostao bi sa protuhama, ovako je pokazao nešto sasvim drugo. I pokazaće u potpunosti kad ostvare bolji izborni rezultat, sigurno. Vaše razmišljanje iskreno, ne mogu da suštinski shvatim, osim ako ste SDP-ovci, onda uredu.seln wrote:Ma treba ga razumjeti, vjerovatno konta "jebote, mogo sam bit ministar da sam osto u SDP-u".ultima_palabra wrote:Gade mi se ljudi koji se bave politikom iz nekih ličnih pobuda i osveta... takav je ovaj Pećanac, mnogo napaćen lik
- Banksy
#129 Re: SDU BiH
seln wrote:Ma treba ga razumjeti, vjerovatno konta "jebote, mogo sam bit ministar da sam osto u SDP-u".ultima_palabra wrote:Gade mi se ljudi koji se bave politikom iz nekih ličnih pobuda i osveta... takav je ovaj Pećanac, mnogo napaćen lik
1994 - 1997. godine SKUPŠTINA GRADA SARAJEVA – KANTON SARAJEVO.
- Potpredsjednik Izvršnog odbora Grada,
- Potpredsjednik Kantona Sarajevo,
1997 - 2001. godine
KANTON SARAJEVO član Vlade Kantona Sarajevo
- Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
2002. godina KANTON SARAJEVO
- Premijer Vlade Kantona Sarajevo
- and
#130 Re: SDU BiH
ovaj pećnac ima jednu karakteristiku koja je rijetka u bih politici.pošten je čovjek
-
Canton
#131 Re: SDU BiH
Pa jel ovaj kad radio u zivotu osim sto se vucarao po budzetima?Banksy wrote:seln wrote:Ma treba ga razumjeti, vjerovatno konta "jebote, mogo sam bit ministar da sam osto u SDP-u".ultima_palabra wrote:Gade mi se ljudi koji se bave politikom iz nekih ličnih pobuda i osveta... takav je ovaj Pećanac, mnogo napaćen lik![]()
1997 - 2001. godine
- Banksy
#132 Re: SDU BiH
Tako je sa svim SDP-ovcima, uglavnom ...Canton wrote:Pa jel ovaj kad radio u zivotu osim sto se vucarao po budzetima?Banksy wrote:seln wrote: Ma treba ga razumjeti, vjerovatno konta "jebote, mogo sam bit ministar da sam osto u SDP-u".![]()
1997 - 2001. godine
- seln
#133 Re: SDU BiH
Dakle, ne radi se o politici koju partija provodi, vec o ljudima? Birala bi SDP da su navedeni jos uvijek clanovi?Banksy wrote:Uz sve svoje mane, Nijaz je bio gigant. Koliko znam, ovo iznad nije utvrđeno i gadi mi se razgovarati o tome sad kad čovjeka nema.seln wrote:@Banksy, replika...?
I ozbiljno, bi li branila Nijaza da je ostao u SDP-u?
Naravno. SDP je bio moja opcija u vrijeme Nijaza, Bogića, Lazovića, Komšića, Markovića, Skenderagića, pa i ovog Pećanca koji je, koliko se sjećam, bio čak SDP premijer kantona, tih i vrlo efikasan ...
- seln
#134 Re: SDU BiH
Nemoj tako, ima medju njima i nezaposlenih umjetnika.Banksy wrote:Tako je sa svim SDP-ovcima, uglavnom ...Canton wrote:Pa jel ovaj kad radio u zivotu osim sto se vucarao po budzetima?Banksy wrote:![]()
1997 - 2001. godine
- Banksy
#135 Re: SDU BiH
Koju to ''politiku'' danas sprovodi SDP? I kakve veze ona ima s njihovom ''starom'' politikom?seln wrote:Dakle, ne radi se o politici koju partija provodi, vec o ljudima? Birala bi SDP da su navedeni jos uvijek clanovi?Banksy wrote:Uz sve svoje mane, Nijaz je bio gigant. Koliko znam, ovo iznad nije utvrđeno i gadi mi se razgovarati o tome sad kad čovjeka nema.seln wrote:@Banksy, replika...?
I ozbiljno, bi li branila Nijaza da je ostao u SDP-u?
Naravno. SDP je bio moja opcija u vrijeme Nijaza, Bogića, Lazovića, Komšića, Markovića, Skenderagića, pa i ovog Pećanca koji je, koliko se sjećam, bio čak SDP premijer kantona, tih i vrlo efikasan ...
Da, sigurno. Da su navedeni još uvijek članovi, ne bi bilo politike koju danas gledamo ... šta misliš zašto su sklonjeni.
- seln
#136 Re: SDU BiH
@Banksy, tvoja naivnost je...ma, za tebe je Sponge Bob prekaljeni politicar.Banksy wrote:Koju to ''politiku'' danas sprovodi SDP? I kakve veze ona ima s njihovom ''starom'' politikom?seln wrote: Dakle, ne radi se o politici koju partija provodi, vec o ljudima? Birala bi SDP da su navedeni jos uvijek clanovi?
Da, sigurno. Da su navedeni još uvijek članovi, ne bi bilo politike koju danas gledamo ... šta misliš zašto su sklonjeni.
- Banksy
#137 Re: SDU BiH
@seln ...seln wrote:@Banksy, tvoja naivnost je...ma, za tebe je Sponge Bob prekaljeni politicar.Banksy wrote:Koju to ''politiku'' danas sprovodi SDP? I kakve veze ona ima s njihovom ''starom'' politikom?seln wrote: Dakle, ne radi se o politici koju partija provodi, vec o ljudima? Birala bi SDP da su navedeni jos uvijek clanovi?
prosvijetli me, pa pojasni u čemu se, u ovom konkretnom slučaju, ogleda ta naivnost?
- seln
#138 Re: SDU BiH
@Banksy, mrzi me da objasnjavam.Banksy wrote:@seln ...seln wrote:@Banksy, tvoja naivnost je...ma, za tebe je Sponge Bob prekaljeni politicar.Banksy wrote:
Koju to ''politiku'' danas sprovodi SDP? I kakve veze ona ima s njihovom ''starom'' politikom?
Da, sigurno. Da su navedeni još uvijek članovi, ne bi bilo politike koju danas gledamo ... šta misliš zašto su sklonjeni.... tvoja zadrtost je epskih proporcija, a temeljna neinformiranost već hronična ...
![]()
prosvijetli me, pa pojasni u čemu se, u ovom konkretnom slučaju, ogleda ta naivnost?
Jednostavno, ti nekim ljudima pripisujes osobine koje nemaju, samo zato jer su napustili stranku koja je sada u tvojoj nemilosti.
Nijaz? Godinama se pisalo o njegovim ispadima, imas hejbet postova njegovih studenata na ovom forumu, alkos 1/1 i na kraju ukopan kao muslima, iako je bio predsjednik SK (dakle, ateist per definitionem).
Pecanac? primadona, nerealizirani Lagumdzija.
O ostalima necu reci nista lose, ali na osnovu cega, Allaha ti , impliciras da bi njihova politika bila u tvom smislu?
Ili je to samo pobratimstvo partija ispod 2%?
- madner
#139 Re: SDU BiH
Problem je tu sto je Zlaja skreno stranku prema centru i jos se usudio da ima uspjeha. To mu ovi ekstremni ljevicari ne mogu i ne zele oprostiti, pa je svako ko je bio vs Zlaje pravi covjek i dika domovine.
- seln
#140 Re: SDU BiH
Bilesi, sta je bilo sa onim Mr. SDU1990?
-
baxul
#141 Re: SDU BiH
jer busanje prelaskom izbornog praga u prsa je argument
- Banksy
#142 Re: SDU BiH
Mrzi i mene ...seln wrote:@Banksy, mrzi me da objasnjavam.Banksy wrote:@seln ...seln wrote: @Banksy, tvoja naivnost je...ma, za tebe je Sponge Bob prekaljeni politicar.... tvoja zadrtost je epskih proporcija, a temeljna neinformiranost već hronična ...
![]()
Jednostavno, ti nekim ljudima pripisujes osobine koje nemaju, samo zato jer su napustili stranku koja je sada u tvojoj nemilosti.
na osnovu cega, Allaha ti , impliciras da bi njihova politika bila u tvom smislu?
Nisu napustili, otjerani su, bar njih 30 koji su bili temelj, brand, imidž, ali i politička ideja te partije.
S njima, s tom, tadašnjom politikom, ta stranka je bila jedna priča, a ja njihov glasač.
Nakon što su temeljito počišćeni, danas, bez njih, s korumpiranim, kriminalnim voždom i hordom polupismenih, bezmudih balavaca oko njega, ta stranka je nešto sasvim drugo, a moj glas više nemaju.
I šta sad nije jasno? U čemu se ogleda ta naivnost? U tome što ću MOŽDA dati glas tim ljudima koji su i dalje dokazani borci za multietničko, građansko društvo, patrioti, oni koji su bili s nama kad je bilo najteže, mahom pošteni i ozbiljni ljudi. Ne razumijem uopšte o čemu govoriš.
- Banksy
#143 Re: SDU BiH
Skrenuo je u korupciju, nepotizam, kriminal, a onda lagano i na Kovače.madner wrote:Problem je tu sto je Zlaja skreno stranku prema centru i jos se usudio da ima uspjeha. To mu ovi ekstremni ljevicari ne mogu i ne zele oprostiti, pa je svako ko je bio vs Zlaje pravi covjek i dika domovine.
Poštujem odluku, ali to više nije moja šolja čaja.
- seln
#144 Re: SDU BiH
Ok, otjerani su, na dusu Lagumdziji....Banksy wrote:Mrzi i mene ...seln wrote: @Banksy, mrzi me da objasnjavam.
na osnovu cega, Allaha ti , impliciras da bi njihova politika bila u tvom smislu?
Nisu napustili, otjerani su, bar njih 30 koji su bili temelj, brand, imidž, ali i politička ideja te partije.
S njima, s tom, tadašnjom politikom, ta stranka je bila jedna priča, a ja njihov glasač.
Nakon što su temeljito počišćeni, danas, bez njih, s korumpiranim, kriminalnim voždom i hordom polupismenih, bezmudih balavaca oko njega, ta stranka je nešto sasvim drugo, a moj glas više nemaju.
I šta sad nije jasno? U čemu se ogleda ta naivnost? U tome što ću MOŽDA dati glas tim ljudima koji su i dalje dokazani borci za multietničko, građansko društvo, patrioti, oni koji su bili s nama kad je bilo najteže, mahom pošteni i ozbiljni ljudi. Ne razumijem uopšte o čemu govoriš.
i sta su uradili?
Osnovali stranku povrijedjene sujete.
Koliko ta stranka ima glasova?
Ocigledno niko osim tebe nije prepoznao njihov kapacitet.
To sto je nekad bilo, hvala lijepo, vjecna im slava i hvala. Ali to nikom ne daje tapiju na istinu do kraja zivota.
I Vikic je bio moj uzor, a sad je kod Faaahra.
- seln
#145 Re: SDU BiH
Ok, nema problema, onda se nasloni i cekaj da propadnu. Osnivaci SDU cekaju na to od 2002.Banksy wrote:Skrenuo je u korupciju, nepotizam, kriminal, a onda lagano i na Kovače.madner wrote:Problem je tu sto je Zlaja skreno stranku prema centru i jos se usudio da ima uspjeha. To mu ovi ekstremni ljevicari ne mogu i ne zele oprostiti, pa je svako ko je bio vs Zlaje pravi covjek i dika domovine.
- Banksy
#146 Re: SDU BiH
Kriminalci treba da propadnu, tu se valjda slažemo.seln wrote:Ok, nema problema, onda se nasloni i cekaj da propadnu. Osnivaci SDU cekaju na to od 2002.Banksy wrote:Skrenuo je u korupciju, nepotizam, kriminal, a onda lagano i na Kovače.madner wrote:Problem je tu sto je Zlaja skreno stranku prema centru i jos se usudio da ima uspjeha. To mu ovi ekstremni ljevicari ne mogu i ne zele oprostiti, pa je svako ko je bio vs Zlaje pravi covjek i dika domovine.
SDU, NS, SDA, PDP su tu sasvim nebitni ...
- madner
#147 Re: SDU BiH
Nista vecu ili manju korupciju i nepotizam nego sto je bilo sa Nijazom i ostalim. Kriminal su dosad glasine.Banksy wrote:Skrenuo je u korupciju, nepotizam, kriminal, a onda lagano i na Kovače.madner wrote:Problem je tu sto je Zlaja skreno stranku prema centru i jos se usudio da ima uspjeha. To mu ovi ekstremni ljevicari ne mogu i ne zele oprostiti, pa je svako ko je bio vs Zlaje pravi covjek i dika domovine.
Kovaci kao kritika
Sujeta i osjecaj izdaje pozicije, nista vise.
- Banksy
#148 Re: SDU BiH
seln wrote:
Ok, otjerani su, na dusu Lagumdziji....
i sta su uradili?
Osnovali stranku povrijedjene sujete.
Koliko ta stranka ima glasova?
Ocigledno niko osim tebe nije prepoznao njihov kapacitet.
To sto je nekad bilo, hvala lijepo, vjecna im slava i hvala. Ali to nikom ne daje tapiju na istinu do kraja zivota.
I Vikic je bio moj uzor, a sad je kod Faaahra.
Šta me briga koliko ko ima glasova. Moje je da najesen zaokružim onoga ko me uvjeri da je vrijedan mog glasa.
Tapiju sigurno ne, ali neke zasluge sigurno da.
Nije mi vala bio uzor. Poštujem, ali uzor, teško. Divjak, da.
- Banksy
#149 Re: SDU BiH
netačno,madner wrote:Nista vecu ili manju korupciju i nepotizam nego sto je bilo sa Nijazom i ostalim.Banksy wrote:Skrenuo je u korupciju, nepotizam, kriminal, a onda lagano i na Kovače.madner wrote:Problem je tu sto je Zlaja skreno stranku prema centru i jos se usudio da ima uspjeha. To mu ovi ekstremni ljevicari ne mogu i ne zele oprostiti, pa je svako ko je bio vs Zlaje pravi covjek i dika domovine.
Kriminal su dosad glasine.
Kovaci kao kritika![]()
Sujeta i osjecaj izdaje pozicije, nista vise.
netačno,
apsolutno,
netačno,
kako god, vidjećemo, SDU, NS, nisu jedini ...
- madner
#150 Re: SDU BiH
Ne.
Ne.
Zasto?
meni se cini da je tako.
Tako je, samo sta je ono cilj, da SDP propadne ili da drustvo napreduje?
Ne.
Zasto?
meni se cini da je tako.
Tako je, samo sta je ono cilj, da SDP propadne ili da drustvo napreduje?