Najstedljiviji auto nize klase
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
juzna_strana
#126 Re: Najstedljiviji auto nize klase
zakuha se ovdje pravo,a sve zbog decu-dvije goriva 
-
emko1234
#127 Re: Najstedljiviji auto nize klase
hahahahaahahah,nagradna igra pronadji fiata hahahahahaha
ma daj ba,objasnio to je covjek
poklopi se i suti 
ma daj ba,objasnio to je covjek
- johntra
#128 Re: Najstedljiviji auto nize klase
Februar 2012, Panda u prvih top 10...bolje izoštri te pretraživačke sprave...goran16v wrote: Nemoj sad skretati na druge. Podaci za EU za 2011: FIAT pad od 17%, Skoda rast od 6%. Kad vec pomijnemo VW onda su podaci sljedeci: rast prodaje 11,2%, Fiat pad 17%. Nema nikakve potrebe da idemo dalje.
Nemoj da idemo sire od toga je jer VW (brand, ne grupacija)u 2011 prodao 5,1 miliona vozila sa rastom prodaje od 13%.
Bolje ti je da ne izigravas proroka nagovjestavajuci propast Pola jer podaci za Januar 2012 kazu:
1. VW Golf – 36.799
2. VW Polo – 25.895
3. Ford Fiesta - 23 870
4. Ford Focus – 22.316
5. Renault Clio – 18.674
6. Peugeot 207 – 18.325
7. VW Passat – 17.694
8. Opel Astra – 17.153
9. Nissan Qashqai -16.881
10. Škoda Octavia – 16.565
Nagradna igra: Pronadji Fiata!
Za tvoju informaciju: Fiat Croma je nasljednik Fiata Argente i na platformi je Tip 4 koju dijeli sa Saab-om 900, AR 164 i Lancion Themom. Mozes li mi odgovoriti koje su klase pomenuti automobili, a koje klase je R-25?
Nek si mi rekao na kojoj je platformi Croma, fakat nisam znao
Čak se ni Argenta, odnosno 132 nikad nije smatrala predstavnikom više srednje klase ili E segmenta, posljedni pravi auto te namjene je FIAT 130...
Znači, Croma je predstavnik D segmenta, dok su 164 i Thema predstavnici E segmenta, gdje pripada 25-ica...
E moj Gorane, barem od tebe nisam očekivao ovakve nebuloze, za emka mi je jasno, neiživljen je on još...
Još neki odgovor?
-
cableman
#129 Re: Najstedljiviji auto nize klase
citroen ax 14 rd predjenih 300 000km i danas se vozi.potrošnja 4 litra otvorena grad max 5,5 litara.auto tesko 690 kg. 
-
emko1234
#130 Re: Najstedljiviji auto nize klase
nisi odgovorio niti na ovo niti na moj post.al me to niti ne cudi jer ti kad nemas arugmente,samo okrenes temu i pocnes pricat o nekim pizdarijama..navikli smo,ne brinigoran16v wrote:A sta onda znas, i o cemu nas dvojica imamo da pricamo ako ovo ne znas veliku guru i strucnjace?johntra wrote:ne znam ja to...goran16v wrote:
Nego johntra da te pitam, ako su TDI (PD) motori toliko losiji od AR, odnosno Fiatovih JTD motora zasto i kako to da su auti sa TDI (PD) motorima redovno skuplji, bolje prodavani, bolje drze cijenu, trazeniji, statisticki pouzdaniji od AR ili Fiata i to globalno?
Nesto tu ne valja, po tebi bolji auti, sa boljim motorima, brzi, opremljeniji, a polovni nista ne vrijede...
p.s. Prestani gatati i gledati u dlan najavljujuci velike bumove Fiata i proricuci da li je TDI PD past tense, kad se to desi onda mozemo pricati do tada habaju te dvije (kljucne) stvari koji najbolje pokazuju da li je auto dobar ili ne: broj prodatih i cijena (polovnog), sve ostalo je filozofija i suplja prica .
i nemoj kupit moje folove,fol ti govoris goranu da to nisi od njega ocekivao..ako nista budi malo mastovitiji kad vec ne vladas materijom
-
juzna_strana
#131 Re: Najstedljiviji auto nize klase
@cableman
Taj je auto bio najstedljiviji u svojoj klasi,ubjedljivo.. Vidjeh nedavno jednog,prodaje se,dobar i danas..
Tu je negdje bio i Daihatsu Charade,trocilindras,jako mali potrosac..
Taj je auto bio najstedljiviji u svojoj klasi,ubjedljivo.. Vidjeh nedavno jednog,prodaje se,dobar i danas..
Tu je negdje bio i Daihatsu Charade,trocilindras,jako mali potrosac..
-
goran16v
#132 Re: Najstedljiviji auto nize klase
Evo izostrio:johntra wrote:Februar 2012, Panda u prvih top 10...bolje izoštri te pretraživačke sprave...goran16v wrote: Nemoj sad skretati na druge. Podaci za EU za 2011: FIAT pad od 17%, Skoda rast od 6%. Kad vec pomijnemo VW onda su podaci sljedeci: rast prodaje 11,2%, Fiat pad 17%. Nema nikakve potrebe da idemo dalje.
Nemoj da idemo sire od toga je jer VW (brand, ne grupacija)u 2011 prodao 5,1 miliona vozila sa rastom prodaje od 13%.
Bolje ti je da ne izigravas proroka nagovjestavajuci propast Pola jer podaci za Januar 2012 kazu:
1. VW Golf – 36.799
2. VW Polo – 25.895
3. Ford Fiesta - 23 870
4. Ford Focus – 22.316
5. Renault Clio – 18.674
6. Peugeot 207 – 18.325
7. VW Passat – 17.694
8. Opel Astra – 17.153
9. Nissan Qashqai -16.881
10. Škoda Octavia – 16.565
Nagradna igra: Pronadji Fiata!
Za tvoju informaciju: Fiat Croma je nasljednik Fiata Argente i na platformi je Tip 4 koju dijeli sa Saab-om 900, AR 164 i Lancion Themom. Mozes li mi odgovoriti koje su klase pomenuti automobili, a koje klase je R-25?
1. VW Golf 32.724
2. VW Polo 24.254
3. Ford Focus 19.681
4. Ford Fiesta 19.588
5. Renault Clio 19.048
6. Opel/Vauxhall Corsa 18.986
7. VW Passat 16.622
8. Peugeot 207 15.951
9. Opel/Vauxhall Astra 15.879
10. Fiat Panda 15.785
Lista je pokazivala koliko si strucan i da ti procjena ne valaj 5 para tj. ni u Feb 2012 nista od tvoje strucne procjene o padu prodaje Pola. Ne pomaze tvoja zelja da propadne, opet je drugi. Kad smo vec kod VW, molim te da, osim pozicije 2, paznju obratis i na poziciju 1, te 7. Takodjer ako bolje pogledas, Polo je 2, Fiesta je 4, Clio je 5, Corsa 6. P-207 8. svi su tu samo uber kvalitetnog i isplativog Punta nigdje u prici.
Veliki si ti poznavalac automobila samo te malo habaju ove brojke...
-
richa
#133 Re: Najstedljiviji auto nize klase
Evo da iznesem i ja svoje iskustvo sto se tice nekog PD motora...
Vozim Seat Ibizu 2004. god. 1.9TDI sport 130ks i auto stvarno ide odlicno, presao sa njim 80k.
Onda uzeo od kuma bmw 118d sa 122ks i auto iako ima manje konja i manje Nm ide bolje od mog seata, a jos na to kad dodam koliko je ovaj u mom autu bucniji i grublje nekako radi razmisljam se da li ovaj ovaj emko stvarno vjeruje u ovo sto pise i da li je uopste imao ikakvog iskustva sa autima ili je samo gledao YT klipove i tu zakljucivao neke stvari...
Doduse ne zelim da se raspravljam koji je motor bolji, svaki ima svoje mane i prednosti, za ova dva auta sam sto posto siguran da je PO MENI bolji motor u BMW (najgore od svega sto je ovaj u mom seatu bucan motor za razliku u BMW) i to je ono sto najvise smeta, na stranu sto slabije ide, to i nije toliko bitno jer i jedan i drugi lagano drze 150km/h na auto putu, fino ubrzavaju, za voznju u gradu mogu reci da su mozda malo jaci al neka rezervne snage malo. Znaci najgora je buka, a plus toga me jos sad ceka zamjena dizni jer su otisle, a nisu ni malo jeftine...
Vozim Seat Ibizu 2004. god. 1.9TDI sport 130ks i auto stvarno ide odlicno, presao sa njim 80k.
Onda uzeo od kuma bmw 118d sa 122ks i auto iako ima manje konja i manje Nm ide bolje od mog seata, a jos na to kad dodam koliko je ovaj u mom autu bucniji i grublje nekako radi razmisljam se da li ovaj ovaj emko stvarno vjeruje u ovo sto pise i da li je uopste imao ikakvog iskustva sa autima ili je samo gledao YT klipove i tu zakljucivao neke stvari...
Doduse ne zelim da se raspravljam koji je motor bolji, svaki ima svoje mane i prednosti, za ova dva auta sam sto posto siguran da je PO MENI bolji motor u BMW (najgore od svega sto je ovaj u mom seatu bucan motor za razliku u BMW) i to je ono sto najvise smeta, na stranu sto slabije ide, to i nije toliko bitno jer i jedan i drugi lagano drze 150km/h na auto putu, fino ubrzavaju, za voznju u gradu mogu reci da su mozda malo jaci al neka rezervne snage malo. Znaci najgora je buka, a plus toga me jos sad ceka zamjena dizni jer su otisle, a nisu ni malo jeftine...
- johntra
#134 Re: Najstedljiviji auto nize klase
@emko...ja se ne želim bakćati statističkim podacima, niti biti dio iste, zato i ne odgovaram...da to želim, kupio bi VW auto i bio bekan koji samo razmišlja o tome kako preprodati auto koje vozi dalje, a da na njemu što manje izgubi...doduše, vlasnik VW-a razmišlja i tome kako da mu ne ukradu auto, pa stavlja kamere i ostale sigurnosne sisteme oko kuće..
goran toga nije svjestan, vjerovatno su mi i majice u kućnom ormaru poredane po bojama, pa razmšlja statistički šta će obući taj dan...
tvoj post nisam ni vidio, eto, toliko si mi bitan...
čuj Alfa nema dobar četverocilindrični dizelski motor...i šta da ti ja kažem na ovu glupost??? šta?
a to što se tebi jebe za ostale, to je isto ok, ali takvih je jedno 90 posto vlasnika polovnih vozila VW grupacije, koji jedva nategnu dodatnu milju ili dvije da bi kupili VW božanstvo, pa kad treba servis, daj mi Modriče, Golf je to, more on...jbga, nema svako za Castrol Edge maderfaker ulja i tako to, što onda dovodi do problema....
izvini, neću te više kopirati....
@goran...tvoje navođenje prodaje se više odnosilo na to kako nema FIAT u top 10...epic fail....ima ga...
krize na evropskom tržištu niko ne može biti imun, pa tako ni VW, što su i sami rekli...prema tome, sve će to doći na svoje, iako će vjerovatno opet VW biti prvi, bit će daleko od prošlogodišnjih rezultata...još nisi naučio što Punta nema u prvih 10? ccc...slabo, slabo...
goran toga nije svjestan, vjerovatno su mi i majice u kućnom ormaru poredane po bojama, pa razmšlja statistički šta će obući taj dan...
tvoj post nisam ni vidio, eto, toliko si mi bitan...
čuj Alfa nema dobar četverocilindrični dizelski motor...i šta da ti ja kažem na ovu glupost??? šta?
a to što se tebi jebe za ostale, to je isto ok, ali takvih je jedno 90 posto vlasnika polovnih vozila VW grupacije, koji jedva nategnu dodatnu milju ili dvije da bi kupili VW božanstvo, pa kad treba servis, daj mi Modriče, Golf je to, more on...jbga, nema svako za Castrol Edge maderfaker ulja i tako to, što onda dovodi do problema....
izvini, neću te više kopirati....
@goran...tvoje navođenje prodaje se više odnosilo na to kako nema FIAT u top 10...epic fail....ima ga...
krize na evropskom tržištu niko ne može biti imun, pa tako ni VW, što su i sami rekli...prema tome, sve će to doći na svoje, iako će vjerovatno opet VW biti prvi, bit će daleko od prošlogodišnjih rezultata...još nisi naučio što Punta nema u prvih 10? ccc...slabo, slabo...
- Optimist
#135 Re: Najstedljiviji auto nize klase
Jest vama danas na poslu bilo dosadno. Valjda ova kisa, nije se moglo nimalo izaci. 
- donsedin
#136 Re: Najstedljiviji auto nize klase
KOMENTAR DANAOptimist wrote:Jest vama danas na poslu bilo dosadno. Valjda ova kisa, nije se moglo nimalo izaci.
-
goran16v
#137 Re: Najstedljiviji auto nize klase
Zao mi je sto imas problema sa citanjem ali lista najprodavanijih u Jan 2012 i Feb 2012 najbolje pokazuje koliko pojma nemas i kako si se provalio tvrdeci da ce se Polo najbolje prodavati samo u 2011 ida u 2012 slijedi pad, a nagradna igra sa Fiatom je bila samo BTW zajebancija u skladu za kvalitetom istog.johntra wrote:
Eto, u 2011. godini u Europi je bilo preko 3 miliona bekana koji su kupili auto VW, grupe u poredjenju sa "impozantnih" 950 hiljada (zakoruzeno na vise) pametnjakovica koji su kupili Fiat.
Posto namjerno ignorises cifre koje po svim pitanjima demantuju tvoje pametovanje, evo jos malo da te boli i da places:
VW Group 3,167,098
VOLKSWAGEN 1,684,150
AUDI 680,262
SEAT 2 302,083
SKODA 466,426
Others 2,196
FIAT Group 947,786
FIAT 682,140
LANCIA/CHRYSLER 103,151
ALFA ROMEO 130,535
JEEP 23,745
Others 18,456
Strucno receno Fiat nije iz cigana izasao, odnosno nije pregurao milion. Cisto da se vidi kako je Fiat trazen:
Evo malo po grupacijama:
1. VW Group 3,167,098
2. PSA Group 1,682,429
3. RENAULT Group 1,296,978
4. GM Group 1,165,570
5. FORD 1,077,759
6. FIAT Group 947,786
Jos malo pa ce ih kakav kinez il indijac kupit!
-
juzna_strana
#138 Re: Najstedljiviji auto nize klase
Gorane hvala za podatke,fascinantno mi je da je Fiat prodao samo 2 hiljade vise od Audija..
-
emko1234
#139 Re: Najstedljiviji auto nize klase
100% si upravu..predosadan dan u kancelarijiOptimist wrote:Jest vama danas na poslu bilo dosadno. Valjda ova kisa, nije se moglo nimalo izaci.
johtnra ba..ti si tezak ko tuc lik.al ja ti ne zamjeram.zelim samo goranu reci da se ne upusta u bezpredmetne rasprave s tobom..ti si covjek koji za sebe voli reci da je obketivan al vodi auto sajt koji se zove bella machina -italian cars club of bosnia and herzegovian..u prijevodu,ko ne konta..objektivan si koliko je objektivan sulejman tihic kad kaze,nije sto je moja al sda je najbolja stranka u bih..tako da mislim da bi bilo ok da prestanemo s raspravama,ti duboko u sebi imas usadjenu tihu patnju prema talijanskim autima i to je ono sto te vodi u pisanju ovih nebuloznih komentara.
richa* ne znas vozit brate,subjektivni dojam u bmw je bolje nego u ibizi,sasvim logicno jer se radi od dva auta razlicitog cjenovnog ranga..bmw je bio 20 000skuplji od te ibize..i logicno da se motor vise cuje,premium marka kakva je bmw puno vise ulaze u sve pa tako i u izolaciju kabine..naravno kad dodjes negdje pa se ponasas ko da si pao s marsa,onda pises ovakve komentare..a da si malo mucno glavom prije nego sto si poceo pisat,vjerovatno ne bi ni pisao..sto se tice voznje,bmw je tezi od ibice sigurno dobrih 200kila i slabiji haman 10 ks,i ti kazes da ide bolje?volim strasno bmw,al to je prosto nemoguce,i po zakonima fizike i po katalozima..al ne bi me cudilo da si se ti malo preracuno pa da ti pise u saobracajnoj 74 kw umjesto 96kw..
zapravo to bi ti bila najbolja varijanta,jer u ovoj drugoj ispada da nemas pojma s voznjom..
vjerujem u ovo sta pisem..jer pd se ne cuje isto u autu koje kosta 30k maraka i 64km maraka.
ziv bio..
-
goran16v
#140 Re: Najstedljiviji auto nize klase
Nema tu nista jos uvijek nista fascinantno. Audi brend, za razliku od Fiata kao brenda, ne proizvodi komercijalna vozila, koja su takodjer obuhvacena ovom statistikom. Kad bi se taj segment izbio tek bi onda postalo fascinantno.juzna_strana wrote:Gorane hvala za podatke,fascinantno mi je da je Fiat prodao samo 2 hiljade vise od Audija..
-
juzna_strana
#141 Re: Najstedljiviji auto nize klase
@Goran
Znam druze,ali ipak nisam ovo ocekivao,a konstantno pratim desavanja u auto industriji.
Audi ima paprene cijene i tim je ovaj rezultat jos bolji u smislu profita..
Znam druze,ali ipak nisam ovo ocekivao,a konstantno pratim desavanja u auto industriji.
-
goran16v
#142 Re: Najstedljiviji auto nize klase
Nema tu nikakve misterije. Kako sam vec ranije napisao, ali to neki ne zele da prihvate i razumiju, cijena (bila ona paprena ili ne) je dio ponude, a uspjeh odredjuje osnovno ekonomsko pravilo ponude i potraznje. Bez dobre ponude nema potraznje, a u slucaju Fiata (kao branda ili grupacije) ocigledno nije.juzna_strana wrote:@Goran
-
juzna_strana
#143 Re: Najstedljiviji auto nize klase
Slazem se,mislim da Audijev uspon u zadnjih 20-25 godina malo ko moze nadmasiti..
-
richa
#144 Re: Najstedljiviji auto nize klase
Eto ti znas sta meni pise u saobracajnoj, nema sta...Sega si majke mi...emko1234 wrote:100% si upravu..predosadan dan u kancelarijiOptimist wrote:Jest vama danas na poslu bilo dosadno. Valjda ova kisa, nije se moglo nimalo izaci.
johtnra ba..ti si tezak ko tuc lik.al ja ti ne zamjeram.zelim samo goranu reci da se ne upusta u bezpredmetne rasprave s tobom..ti si covjek koji za sebe voli reci da je obketivan al vodi auto sajt koji se zove bella machina -italian cars club of bosnia and herzegovian..u prijevodu,ko ne konta..objektivan si koliko je objektivan sulejman tihic kad kaze,nije sto je moja al sda je najbolja stranka u bih..tako da mislim da bi bilo ok da prestanemo s raspravama,ti duboko u sebi imas usadjenu tihu patnju prema talijanskim autima i to je ono sto te vodi u pisanju ovih nebuloznih komentara.
richa* ne znas vozit brate,subjektivni dojam u bmw je bolje nego u ibizi,sasvim logicno jer se radi od dva auta razlicitog cjenovnog ranga..bmw je bio 20 000skuplji od te ibize..i logicno da se motor vise cuje,premium marka kakva je bmw puno vise ulaze u sve pa tako i u izolaciju kabine..naravno kad dodjes negdje pa se ponasas ko da si pao s marsa,onda pises ovakve komentare..a da si malo mucno glavom prije nego sto si poceo pisat,vjerovatno ne bi ni pisao..sto se tice voznje,bmw je tezi od ibice sigurno dobrih 200kila i slabiji haman 10 ks,i ti kazes da ide bolje?volim strasno bmw,al to je prosto nemoguce,i po zakonima fizike i po katalozima..al ne bi me cudilo da si se ti malo preracuno pa da ti pise u saobracajnoj 74 kw umjesto 96kw..
zapravo to bi ti bila najbolja varijanta,jer u ovoj drugoj ispada da nemas pojma s voznjom..
vjerujem u ovo sta pisem..jer pd se ne cuje isto u autu koje kosta 30k maraka i 64km maraka.
ziv bio..
Uopste ne pricam o tome koliko se motor cuje unutar auta nego kad ga slusas s vana, i kad mu dignes haubu pa slusas rad jednog i drugog.
Uostalom sta se ja imam raspravljati s tobom kad ti u sustini znas kako koje auto dise, a ne kako ide...Cudi me da te dosad nisu zaposlili u Fifth Gear ili negdje kao testnog vozaca elitnih masina Ferrari/Lamborghini...
I na kraju boli mene q sto ti vjerujes u ono sto pises, ono sto pricam je moje LICNO iskustvo, a ti sto si svu pamet svijeta pokupio sa YT klipova dovoljno govori o tebi kao jednoj velikoj provali i neznalici.
-
Josko Domorocki
#145 Re: Najstedljiviji auto nize klase
Kada jedan rodjeni Talijan koji ima godina i iskustva sa autima,i bavi se prodajom polovnih auta,kaze da je Fiat bezveze,samo usminkan i nista vise. Osim toga svako ima ukuse i zelje..Vidim postavljeno u istu ravan Skoda i Fiat
kontam da nije neka svemirska verzija Fiata iz Kragujevca kojeg najavise i to pod imenom "serbo" ..
F-fix
I-it
A-auto
T-tomorrow
i da samo pitam ove strucnjake sta to voze pa su precizni i bez dlake na jeziku?
kontam da nije neka svemirska verzija Fiata iz Kragujevca kojeg najavise i to pod imenom "serbo" ..
F-fix
I-it
A-auto
T-tomorrow
i da samo pitam ove strucnjake sta to voze pa su precizni i bez dlake na jeziku?
Last edited by Josko Domorocki on 16/04/2012 18:37, edited 1 time in total.
-
emko1234
#146 Re: Najstedljiviji auto nize klase
hahahaha,joj sto sto ne mogu supe na viljusku kad amateri koji nemaju veze s autima pocnu mudrost prodavat..
http://www.index.hr/auto/baza/prikaz.as ... 1&tip=1896
http://www.auto-info.hr/testovi/novih-v ... 8-316.html
dakle anstajne,prije nego pocnes mudrovat prvi skontaj sta pises.
drugo,imam staza na forumu vise nego ti u autu,a sto se tice toga sta ja radim u zivotu,cime se bavim i kako sticem znanje,pogledaj moje postove od ranije pa pocni da seres..jer nazalost drugo nista ne mogu da ti kazem..
na kraju tvoje iskustvo je netacno,ova dva linka ce te demantovat s dva fabricka podatka,dakle ne moze taj bmw bit brzi od te ibize..niti po maksimalnoj brzini niti po ubrzanju niti po medjuubrzanju..to sto ti izgleda da ti je cuna narasla kad si sjeo u auto koje ima propelere na volanu se zove subjektivni osjecaj u voznji koji ne mora nuzno bit u skladu s onim sto pise u katalogu..nadam se da me razumijes..
sto se tice buke motora,nigdje nisi naveo da mislis na vanjsku buku,pa sam bio slobodan da pretpostavim na sta si mislio..i kakve veze na kraju buka motora ima s bilo cim,po buci motora se odredjuje nesto?
eto ibiza je bucnija i brza i startnija i sta cemo sad?
to sto si ti neki polupismeni vozac koji ocigledno ne zna da vozi to je tvoj prblem..
drugo,imam staza na forumu vise nego ti u autu,a sto se tice toga sta ja radim u zivotu,cime se bavim i kako sticem znanje,pogledaj moje postove od ranije pa pocni da seres..jer nazalost drugo nista ne mogu da ti kazem..
na kraju tvoje iskustvo je netacno,ova dva linka ce te demantovat s dva fabricka podatka,dakle ne moze taj bmw bit brzi od te ibize..niti po maksimalnoj brzini niti po ubrzanju niti po medjuubrzanju..to sto ti izgleda da ti je cuna narasla kad si sjeo u auto koje ima propelere na volanu se zove subjektivni osjecaj u voznji koji ne mora nuzno bit u skladu s onim sto pise u katalogu..nadam se da me razumijes..
sto se tice buke motora,nigdje nisi naveo da mislis na vanjsku buku,pa sam bio slobodan da pretpostavim na sta si mislio..i kakve veze na kraju buka motora ima s bilo cim,po buci motora se odredjuje nesto?
to sto si ti neki polupismeni vozac koji ocigledno ne zna da vozi to je tvoj prblem..
- johntra
#147 Re: Najstedljiviji auto nize klase
@goran...pošto stvarno ne mogu citirati tvoja statistička naklapanja, drago mi je da si NAPOKON sam skontao zašto FIAT-u ide slabo..i šta je tu nejasno?
da, slijedi pad prodaje Pola, a i svih automobila na evropskom tržištu ove godine...samim tim, nema šanse da Polo i Golf ponove prodajne rezultate prošle godine...što znači da Polo nikad neće preći granicu od 400.000 prodatih modela tokom godine, što je Punto prešao kad je bio prodajni hit...je li ti i to nejasno ili trebam crtati?
i kakve veze ima prodaja privrednih vozila, to kao VW ne prodaje privredna vozila?
a to za prodaju FIAT-a nekome, baš ću se slatko nasmijati...taman mi uljepša dan...
@emko, s tobom se nema šta pričati, dovoljno si rekao time da AR nema dobar četverocilindrični dizel...to kako se zove sajt, nema veze sa tim hoću li ja ili neću pričati protiv VW-a ili bilo koga...takav je naziv odranije, dok je još bio samo forum, a zbog prepoznatljivosti ga neću mijenjati, ne brini se...
da, slijedi pad prodaje Pola, a i svih automobila na evropskom tržištu ove godine...samim tim, nema šanse da Polo i Golf ponove prodajne rezultate prošle godine...što znači da Polo nikad neće preći granicu od 400.000 prodatih modela tokom godine, što je Punto prešao kad je bio prodajni hit...je li ti i to nejasno ili trebam crtati?
i kakve veze ima prodaja privrednih vozila, to kao VW ne prodaje privredna vozila?
a to za prodaju FIAT-a nekome, baš ću se slatko nasmijati...taman mi uljepša dan...
@emko, s tobom se nema šta pričati, dovoljno si rekao time da AR nema dobar četverocilindrični dizel...to kako se zove sajt, nema veze sa tim hoću li ja ili neću pričati protiv VW-a ili bilo koga...takav je naziv odranije, dok je još bio samo forum, a zbog prepoznatljivosti ga neću mijenjati, ne brini se...
-
richa
#148 Re: Najstedljiviji auto nize klase
Eto vidis koliko si glup...Ajmo uzeti u obzir da je to sasvim subjektivan osjecaj da BMW sa CR motorom bolje ide od Ibize sa PD motorom i da je kod mene takav osjecaj bio...emko1234 wrote:hahahaha,joj sto sto ne mogu supe na viljusku kad amateri koji nemaju veze s autima pocnu mudrost prodavat..
E sad ajmo uzeti te tehnicke podatke koje si ti naveo...Zar nije sramota da to tvoje bozanstvo od PD koje je jace 10ks i ima veci obrtni moment i nalazi se u autu laksem dobrih 200kg ostvaruje takavu mizernu prednost u odnosu na govno od CR koje se nalazi u pomenutom BMW?
Gori si od onih apple fanatika...
-
emko1234
#149 Re: Najstedljiviji auto nize klase
haj ba ne seri..prvo je bilo da ide bolje,sad je to zapravo samo subjektivan osjecaj,i to pd govno nije mojenego tvoje..i zato se i cudim i mislim da zapravo sve izmisljas jer kako kaze stara narodna,svaki cigo svog konja hvali..pa ne ide u glavu da pljujes po svom autu a hvalis kumovo..
ibiza ispunjava ono za sta je namjenjena s tim motorom..za tvoju informaciju,u bmw je 2.0 motor a u ibizi 1.9.dakle ibiza je po svemu sto se tice motora bolja osim po toj ugladjenosti koju usput gleda NIKO..a ti samo jos jedan od seratora u nizu koji procita nesto il cuje neciju pricu u kafani i dodje i pravi se pametan..
i nije sramota,jer ono sto moze bmw sa zadnjom vucom i i 122 ks,jednom drugom autu za istu stvar treba barem 10 ks vise.nije sramota kad je bmw bolji od tebe.al fazon je sto bmw u ovoj konkretno usporedbi nije bolji..
ibiza ispunjava ono za sta je namjenjena s tim motorom..za tvoju informaciju,u bmw je 2.0 motor a u ibizi 1.9.dakle ibiza je po svemu sto se tice motora bolja osim po toj ugladjenosti koju usput gleda NIKO..a ti samo jos jedan od seratora u nizu koji procita nesto il cuje neciju pricu u kafani i dodje i pravi se pametan..
i nije sramota,jer ono sto moze bmw sa zadnjom vucom i i 122 ks,jednom drugom autu za istu stvar treba barem 10 ks vise.nije sramota kad je bmw bolji od tebe.al fazon je sto bmw u ovoj konkretno usporedbi nije bolji..
-
goran16v
#150 Re: Najstedljiviji auto nize klase
Dragi moj johntra, ovo nisu nikakva naklapanja nego sasvim precizne cifre koje pokazuju da je Fiat nazalost pao na dno ljestvice i da su mu sad konkurencija ex soc Skoda i Dacida te bratja koreanci . Meni je od pocetka jasno zasto Fiatu ne ide, dok drugi prodaju automobile za cijenu adektvatnu njohovoj kvaliteti Fiat grupa pokusava prodati lose automobile za visoku cijenu. Koliko su zapravo losi, a ne preskupi automobili najbolje objasnjava cinjenica da prodaju 3 x manje automobila od konkurencije koja je cak i skuplja.johntra wrote:@goran...pošto stvarno ne mogu citirati tvoja statistička naklapanja, drago mi je da si NAPOKON sam skontao zašto FIAT-u ide slabo..i šta je tu nejasno?
Ja ti ne mogu pomoci oko problema sa citanjem, ali cu pokusati... juzna_strana je iznenadjeno konstatovao da je papreno skupi Audi, citaj pazljivo ovaj put, Audi, a ne VW, u 2011. god prodao tek 2000 jedinica manje od "uber-hiper-turbo-kvalitetnog i povoljnog" Fiata, na sta sam ja samo dodao da ukupna cifra prodatih Fiata ukljucuje i komericjalna vozila dok Audi, citaj opet pazljivo, Audi, a ne VW ne proizvodi komercijalna vozila i da bi rezultati bili jos fascinantniji kad bi se iz ukupnog broja prodatih Fiata izbio broj komercijalnih. Znaci, niko nije pomenuo VW, nego te to neka tvoja manija da ga vidis gdje ga nema.