Koji je najbolji fudbaler ikada?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- zahvalan
#126 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
Definitivno Zidane
ova tema govori ko je sve glasao vecina i ne znaju ko je Zica
ova tema govori ko je sve glasao vecina i ne znaju ko je Zica
-
oridjidji
#127 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
najbolji tehnicar ikada i igrac jedne decenije. sta je on u stanju bio sa loptom da uradi...ibizza wrote:JEDAN I JEDINI
Sto se tice ponudjenih,moj glas je dobio RONALDO!
kakav majstaaaaaaa
- 2407
#128 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
Jednostavno nema najboljeg svi pomenuti su dosegli nivo svjetske klase i to je to, sve ostalo je stvar ukusa.
-
Frooteky
#129 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
Nisam siguran ko je najbolji al znam da je Maradona najeveći i da Messi ni Pele ni bilo ko to nikada neće biti, fali im ono nešto
- Edinho2011
#130 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
Ne moze on nikako biti najbolji svih vremena. Frajer imao dvije vrhunske sezone i to je to !oridjidji wrote:najbolji tehnicar ikada i igrac jedne decenije. sta je on u stanju bio sa loptom da uradi...ibizza wrote:JEDAN I JEDINI
kakav majstaaaaaaa
-
ibizza
#131 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
al zato sve zivo osvojio...Edinho2011 wrote:Ne moze on nikako biti najbolji svih vremena. Frajer imao dvije vrhunske sezone i to je to !oridjidji wrote:najbolji tehnicar ikada i igrac jedne decenije. sta je on u stanju bio sa loptom da uradi...ibizza wrote:JEDAN I JEDINI
kakav majstaaaaaaa
-
hostapler
#132 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
[/quote]
al zato sve zivo osvojio...[/quote]
2002 je osvojio SP uz najvece zasluge Ronalda koji je bio najbolji strijelac prvenstva
al zato sve zivo osvojio...[/quote]
2002 je osvojio SP uz najvece zasluge Ronalda koji je bio najbolji strijelac prvenstva
-
hostapler
#133 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
Meni najbolji igrac svih vremena je jedan i jedini Diego.
Ali mi izuzetno smeta sto se omalovazava Pele,kao nije igrao u evropi,lako je zabijati u brazilu itd itd.
Covjek ima tri svjetska prvenstva,sto zapravo nema niko.
Sto ce igrati u evropi,kad se bolji fudbal igrao u J. Americi. Tada nije bilo ruskih tajkuna i arapskih seika da kupuju novcem,(igrali su siromasni a bogati gledali,sada je situacija obratna),tada ga je i Santos placao koliko bi ga platio npr Real.
A o snazi Santosa tih godina govori i finale svjetskog klupskog prvenstva (ili po starom Interkontinentalni kup) koji je tada strasnu Benficu,kao prvaka evrope (pobjedili Reala sa Di Stefanom i Puskasom sa 5:3),u dvije utakmice satrao ukupnim rezultatom 8:4 (Santos-Benfica 3:2,Benfica-Santos 2:5) uz 5 golova Pelea (2 kuci,3 na strani).
Ostala mjesta od 3. pa nadalje podijelite kako hocete.
Ali mi izuzetno smeta sto se omalovazava Pele,kao nije igrao u evropi,lako je zabijati u brazilu itd itd.
Sto ce igrati u evropi,kad se bolji fudbal igrao u J. Americi. Tada nije bilo ruskih tajkuna i arapskih seika da kupuju novcem,(igrali su siromasni a bogati gledali,sada je situacija obratna),tada ga je i Santos placao koliko bi ga platio npr Real.
A o snazi Santosa tih godina govori i finale svjetskog klupskog prvenstva (ili po starom Interkontinentalni kup) koji je tada strasnu Benficu,kao prvaka evrope (pobjedili Reala sa Di Stefanom i Puskasom sa 5:3),u dvije utakmice satrao ukupnim rezultatom 8:4 (Santos-Benfica 3:2,Benfica-Santos 2:5) uz 5 golova Pelea (2 kuci,3 na strani).
- Edin H.
#134 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
hostapler wrote:Meni najbolji igrac svih vremena je jedan i jedini Diego.
- BHF_Manijak
#135 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
Izvini, ali ti veze nemas i ovo je ponizavajue sto si rekao.Edinho2011 wrote: Ne moze on nikako biti najbolji svih vremena. Frajer imao dvije vrhunske sezone i to je to !
- spree
#136 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
ne mogu govoriti o igracima koje nisam gledao stoga po mom skromnom misljenju lista ide ovako:
1.zidane (daleko na prvom mjestu)
2.romario/r. baggio
3.ronaldo(pravi
)/messi
ovdje bi mozda bio i del piero da nije bilo povreda. takodje zola je bio igracina, ali je glupo birao klubove.
2.romario/r. baggio
3.ronaldo(pravi
ovdje bi mozda bio i del piero da nije bilo povreda. takodje zola je bio igracina, ali je glupo birao klubove.
- Edinho2011
#137 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
Izvini nisam te prepoznao Ronaldinho, tebe i tvojih 10 sezona vrhunskog nogometa !BHF_Manijak wrote:Izvini, ali ti veze nemas i ovo je ponizavajue sto si rekao.Edinho2011 wrote: Ne moze on nikako biti najbolji svih vremena. Frajer imao dvije vrhunske sezone i to je to !
Daj molim te prosvijetli me kako on moze biti najbolji svih vremena ?
- necko_hz
#138 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
Naravno da ne može biti najbolji svih vremena, glupo je o tome uopšte i raspravljati. Uživanje je bilo gledati njegove poteze i bravure one 4 sezone u Barceloni, ali to bi bilo to. Svakako da je jedan od najtalentovanijih fudbalera ikad, ali najbolji (pa čak ni među najboljim) nije.
- Better Man
#139 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
al zato sve zivo osvojio...[/quote]hostapler wrote:
2002 je osvojio SP uz najvece zasluge Ronalda koji je bio najbolji strijelac prvenstva[/quote]
Ronaldinho je na SP u Japanu i Koreji bio glavni i najbolji igrač protiv Engleske! Kako je samo uposlio Rivalda za izjednačenje i onaj lob Seamana je za antologije! Tako da nije na tom SP samo Ronaldo bio glavni igrač Brazila, već je i Ronaldinho odigrao odlično, a naravno i Rivaldo. Inače, meni su i Rivaldo i Ronaldinho imali genijalnije poteze u Barceloni od Messia i nekim svojim potezima su me više zadivili od Messia.
Last edited by Better Man on 13/04/2012 22:48, edited 2 times in total.
- BHF_Manijak
#140 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
A jebiga izvini, mislio sam da je klip od "debelog" Ronalda i da je o njemu rijec, izvini majketi!Edinho2011 wrote:Izvini nisam te prepoznao Ronaldinho, tebe i tvojih 10 sezona vrhunskog nogometa !BHF_Manijak wrote:Izvini, ali ti veze nemas i ovo je ponizavajue sto si rekao.Edinho2011 wrote: Ne moze on nikako biti najbolji svih vremena. Frajer imao dvije vrhunske sezone i to je to !![]()
![]()
Daj molim te prosvijetli me kako on moze biti najbolji svih vremena ?
A sto se Dinha tica, naravno da ne moze uci u kategoriju najboljeg svih vremena ali ja sam ga pravo volio gledati, imo je neki sarm u igri i bio je pravo jak tehnicar. Kada bih biro da gledam masinu za golove Messia-Ronalda ili Ronaldinha, odabro bih Zubu da gledam!
- Better Man
#141 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
Sjećam se finala Kupa kupova 1998. godine, igrali Chelsea i mislim Stuttgart. Ušao Zola u drugom poluvremenu i to mu bio prvi nastup nakon dugo vremena zbog povrede. Nakon 30 do 45 sekundi provedenih na terenu prvi kontakt s loptom i zabi golčinu iz voleja i Chelsea osvoji Kup kupova.spree wrote:ne mogu govoriti o igracima koje nisam gledao stoga po mom skromnom misljenju lista ide ovako:
2.romario/r. baggio
3.ronaldo(pravi)/messi
- Kinaski
#142 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
Batistuta , Badjo i Figo
- necko_hz
#143 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
Zola je bio priča za sebe. Pravi majstor.

-
oridjidji
#144 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
niko nije rekao da je on najbolji igrac svih vremena.rekao sam da je najbolji tehnicar vjerovatno kojeg smo imali priliku gledati i najbolji tehnicar ikada vidjen, jedan od onih igraca koji ti znaju sakriti loptu u mjestu i u trku jer je bio tehnicki savrsen igrac, a imati tehniku, a ne drzati do sebe i svoje forme nije odlika igraca koji se mogu okarakterisati kao najbolji igraci svih vremena. slazem se da zato treba duzi kontinuitet dobrih igara puno duzi od 2 sezone.Edinho2011 wrote:Ne moze on nikako biti najbolji svih vremena. Frajer imao dvije vrhunske sezone i to je to !oridjidji wrote:najbolji tehnicar ikada i igrac jedne decenije. sta je on u stanju bio sa loptom da uradi...ibizza wrote:JEDAN I JEDINI
kakav majstaaaaaaa
on je svojim igrama u psg i u barceloni pokazao kakvu tehniku ima. ono sto je on radio malo koji je igrac radio na tako maistralan nacin. kada je bio u vrhunskoj takmicarskoj formi, mnogi su bili maleni za njega, proglasavan je najboljim igracem svijeta dvije godine za redom.
-
oridjidji
#145 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
koliko se sjecam prica oko ovoga gola glasi ovako:necko_hz wrote:Zola je bio priča za sebe. Pravi majstor.
![]()
zelja jednog bolesnog djeteta je bila da zola da go i posveti ga njemu. zola mu je bio u posijeti u bolnici i dao obecanje da ce go dati, nije ga dao prve sedmice. radi toga je osjecao pritisak i onda je druge sedmice postigao ovaj go koji se smatra jednim od najljepsih golova koji je postigao u svojoj karijeri.
-
LSD
#146 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
Tema pocinje polako prelaziti u parodiju dok se pominju Zola, Figo itd....naslov teme jasno govori da je rijec o najboljem ikad - a ne o najdražem, omiljenom ili nešto trece.
Uostalom, sam rezulat ankete pokazuje da je Messi ubjedljivo na prvom mjesto....vecine raje i forumskih "strucnjaka" misli da je on najveci svih vremena
....drugi kaska za njim 21 glas.
Uostalom, sam rezulat ankete pokazuje da je Messi ubjedljivo na prvom mjesto....vecine raje i forumskih "strucnjaka" misli da je on najveci svih vremena
- BHF_Manijak
#147 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
Treba uzeti u obzir glasacku strukturu ljudi!LSD wrote:Tema pocinje polako prelaziti u parodiju dok se pominju Zola, Figo itd....naslov teme jasno govori da je rijec o najboljem ikad - a ne o najdražem, omiljenom ili nešto trece.
Uostalom, sam rezulat ankete pokazuje da je Messi ubjedljivo na prvom mjesto....vecine raje i forumskih "strucnjaka" misli da je on najveci svih vremena....drugi kaska za njim 21 glas.
- necko_hz
#148 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
@ LSD
Ne može diskusija, naročito kada je riječ o ovoj temi, ići u samo jednom smjeru. Iako to sam naslov teme ne traži, tok diskusije ipak iziskuje i povlači za sobom i igrače tipa Zole, Figa, Rivalda i ostalih koji su ostavili dubok trag u ovom sportu. Svakako da ne spadaju u rang "besmrtnika" ovog sporta, ali lijepo se i njih prisjetiti ponekim klipom ili anegdotom.
Ne može diskusija, naročito kada je riječ o ovoj temi, ići u samo jednom smjeru. Iako to sam naslov teme ne traži, tok diskusije ipak iziskuje i povlači za sobom i igrače tipa Zole, Figa, Rivalda i ostalih koji su ostavili dubok trag u ovom sportu. Svakako da ne spadaju u rang "besmrtnika" ovog sporta, ali lijepo se i njih prisjetiti ponekim klipom ili anegdotom.
-
LSD
#149 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
Slažem se u svakom slucaju, ali mislim da treba otvoriti drugu temu za to...naziv (sad lupam) Velikani fudbala ili nešto u tom fazonu, pa tamo pisati o Mateusu, Rumenigeu, Bekenbaueru, Van Bastenu, Platiniju, Krojfu i ostalim velikim igracima...opet s druge strane, nisam siguran koliko je ljudi gledali ove stare velikane u njihovo doba...vec sam pisao o tome, neki forumaši se prave da imaju 100 godina i da odlicno pamte partije Pelea ili Di Stefana iz 60-tih godina prošlog vijeka...svega ima.necko_hz wrote:@ LSD
- necko_hz
#150 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?
Možda eventualno promijeniti naziv ove teme, jer uvijek će u ovakvim diskusijama najveću ulogu igrati subjektivan dojam pojedinca o određenom igraču, tako da je logično da se spominju i igrači poput Zole i nabrojanih.
- S druge strane, hebiga, sumnjam da ovdje ima đuturuma koji su uživo gledali Pelea ili Di Stefana, ali vjerujem da ima onih koji na osnovu snimaka pregledanih utakmica, dokumentaraca, članaka i na kraju krajeva statistike, donose svoj sud o takvim igračima i njihovom stanju na listi najboljih fudbalera svih vremena. Jedan sam od tih i mislim da nema ništa loše u tome, kad već nisam imao priliku gledati ih uživo.
- S druge strane, hebiga, sumnjam da ovdje ima đuturuma koji su uživo gledali Pelea ili Di Stefana, ali vjerujem da ima onih koji na osnovu snimaka pregledanih utakmica, dokumentaraca, članaka i na kraju krajeva statistike, donose svoj sud o takvim igračima i njihovom stanju na listi najboljih fudbalera svih vremena. Jedan sam od tih i mislim da nema ništa loše u tome, kad već nisam imao priliku gledati ih uživo.
Last edited by necko_hz on 13/04/2012 23:42, edited 1 time in total.