Pa u tome i jeste stvar, covjek u tom cjenovnom rangu moze uzeti talijansku limuzinu da na njoj nema greske, dok za te pare moze uzeti nekog audija6 99-2001 iz kojeg je dusa izvadjena. Zar bi ti Emko radije uzeo takvog audija ili netko drugi, ja nebi brate cak ni nekog u dobrom stanju 2003g jer znam da alfa ili lancia u toj klasi mnogo vise daju, jednostavno njemacka auta nemaju ono nesto sto se nemoze objasniti, nemaju stila, nemaju dusu. Ja kad sam kupio prvo talijansko auto osmijeh mi nije silazio sa lica, stalno sam se osvrtao za njom, to je ono sto fali njemcima i nikako mi ne privlace paznju.emko1234 wrote:ja podrzavam prijedlog,al cinjenica je jedna.audi a6 koji valja i koji je godiste do 2004 godine se ne moze naci u tom cjenovnom rangu..mogao bi se naci neki iz 2001 s preko 200 hiljada na satu..jbgzeha wrote:Za pokretaca teme: brate probaj sva ova auta o kojima je rijec ovdje pa onda donesi neki sud. Probaj prvo a6, nije bitno koji motor mada vjerovatno ciljas na dizela, probaj zatim ar166, probaj thesisa, probaj bmw serije 5.
Iz tvojih postova sam zakljucio da ciljas na cijenu oko 12-14 hiljada. Evo ja se nudim da ti pomognem oko pregleda talijanskih vozila ar i lancia posto mislim da sam dosta relevantan oko toga a ono sto ne znam imam dosta kvalitetne majstore koji ti mogu dati strucnu pomoc.
Zatim ovim putem pozivam druga emku kao strucnjaka oko audia da nam pomogne oko pregleda neke a6-tice, vjerovatno ima netko tko se razumije i oko bmw-a pa da vidis kakva kola za koliko para mozes uzeti. Ja ti u tom cjenovnom rangu mogu naci talijansku limuzinu da otkida od opreme da nema vise od 150000km na satu i da je godista oko 2003-4. Pa nek ti ponude i ostali od svojih ljubimaca nesto za te pare. Eto brate da nebude samo suplja prica na netu hajde neke akcije pa da vidimo sta ko palamudi ovdje.
johntra* ne seri,jel se proizvodio?jes..jel se prodavao?jes..
jel ga vozaju raja negdje po svici i okolnim zemljama?vozaju..
mogli su nastancat milion komada al eto i oni fol neku ekskluzivu ganjaju..
Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zeha
#126 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
-
emko1234
#127 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
citroen*
imas na drugim temama sta moj auto ima od opreme..al evo nabrojat cu ti par stvari za koje znam da se nisu mogle uzet kod alfe..prvo ima 3.0dizel kojeg alfa nema jos,tj navodno ga ima fiat al kad ce se pocet ugradjivat u jednu alfu-vidjet cemo..drugo,ima quattro pogon koji je desteljecima ispred alfinog Q pogona..trece ima automatik-tiptronic mjenjac koji je desetljecima ispred aflinih automatik mjenjaca koji su isli u 159,ima adaptivni ovjes koji dodje kao opcija s audi drive select opcijom kojom kontrolisem karakteristike auta(volan,mjenac,ovjes u datom momentu(comfort,auto,dynamic)i sad da ne serem o ovome previse,imam jos multi media interface-ko sucelje preko kojeg se kontrolise navigacija,telefon,postavke oko auta,multimedije i slicno..cijena mu je bila malo manja od 100 000km novom s popustom..
i taj audi nije bio 2 generacije noviji od 159-ke,nego jednu generaciju..poceo se proizvodit 2008 tj tad je usao u serijsku proizvodnju,pocetkom ljeta..u junu mjesecu..
ova prica oko kupovine auto jer su ljudi isprani reklama bi mogla proci u slucaju kie i hyundai-a..al posto se ljudi vracaju vw proizvodima stalno,onda ta prica ne vrijedi..jer ako sam ja imao proslu liniju audija a4 s kojom nisam zadovoljan i koja me napatila,zasto bi ponovo kupio novi model istog proizvodjaca? nema logike zar ne,al posto se to ne desava vw-u logicno je za pretpostavit da su ljudi zadovoljni proizvodom..sto se ne bi moglo reci u slucaju alfe,jer da su bili zadovoljni,vratili bi se i kupili novi model a ne bi alfa propadala..
ovo sto si napisao pokretacu teme..covjek hoce auto vise klase i za te pare ne moze dobit audija il bmw-a il mercedesa kojeg bi htio..al pitao bi ga ja da ima duplo vise para na raspolaganju,bil pogledao ikad jednu alfu il bi radije isao ne e klasu il a6 il seriju 5...
imas na drugim temama sta moj auto ima od opreme..al evo nabrojat cu ti par stvari za koje znam da se nisu mogle uzet kod alfe..prvo ima 3.0dizel kojeg alfa nema jos,tj navodno ga ima fiat al kad ce se pocet ugradjivat u jednu alfu-vidjet cemo..drugo,ima quattro pogon koji je desteljecima ispred alfinog Q pogona..trece ima automatik-tiptronic mjenjac koji je desetljecima ispred aflinih automatik mjenjaca koji su isli u 159,ima adaptivni ovjes koji dodje kao opcija s audi drive select opcijom kojom kontrolisem karakteristike auta(volan,mjenac,ovjes u datom momentu(comfort,auto,dynamic)i sad da ne serem o ovome previse,imam jos multi media interface-ko sucelje preko kojeg se kontrolise navigacija,telefon,postavke oko auta,multimedije i slicno..cijena mu je bila malo manja od 100 000km novom s popustom..
i taj audi nije bio 2 generacije noviji od 159-ke,nego jednu generaciju..poceo se proizvodit 2008 tj tad je usao u serijsku proizvodnju,pocetkom ljeta..u junu mjesecu..
ova prica oko kupovine auto jer su ljudi isprani reklama bi mogla proci u slucaju kie i hyundai-a..al posto se ljudi vracaju vw proizvodima stalno,onda ta prica ne vrijedi..jer ako sam ja imao proslu liniju audija a4 s kojom nisam zadovoljan i koja me napatila,zasto bi ponovo kupio novi model istog proizvodjaca? nema logike zar ne,al posto se to ne desava vw-u logicno je za pretpostavit da su ljudi zadovoljni proizvodom..sto se ne bi moglo reci u slucaju alfe,jer da su bili zadovoljni,vratili bi se i kupili novi model a ne bi alfa propadala..
ovo sto si napisao pokretacu teme..covjek hoce auto vise klase i za te pare ne moze dobit audija il bmw-a il mercedesa kojeg bi htio..al pitao bi ga ja da ima duplo vise para na raspolaganju,bil pogledao ikad jednu alfu il bi radije isao ne e klasu il a6 il seriju 5...
- HAVANA
#128 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Covjek pita jedno a vi trunite o audiju.Jebo vas audi,da mu je do njega,za njega bi i pitao.
potraga_za_autom wrote:Pozdrav ljudi,
Evo da se i ja kao novi kolač uključim u diskusije oko auta![]()
Naime, ja sam u potrazi za autom u cjenovnom rangu od nekih 11 000 - 13 000 KM, limuzina. Ukoliko nađem da mi baš nešto odgovara, i hiljada više možda.
Budući da ne patim od imena i određenog brenda, nemojte me pogrešno shvatiti, ali ipak ne bih da mi auto bude na meti lopova, tipa Passat i BMW, Mercedes. Razmišljam o kupovini jednog od ova 2 auta, Lancia Thesis 2.4 JTD i Alfa Romeo 166 2.4 JTD facelift model od 2004. godine![]()
Molio bih ljude koji imaju iskustva sa ovim modelima da se jave i napišu šta god znaju, prednosti, mane, cijene održavanja, cijene zamjenskih i originalnih dijelova, kao i mjesto gdje servisiraju svog ljubimca.
Ja prije svega tražim udoban i veliki auto za duže relacije, rijetko će se voziti po gradu, i mislim da, ako se nađe dobro očuvan primjerak, da nema jeftinijeg a kompletnijeg auta za moje potrebe.
Hvala svima na odgovorima i nadam se konstruktivnoj diskusiji
-
emko1234
#129 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
iskreno,da imam 12-14 hiljada prvo nikad ne bi gledao auto te klase..jer neko ko kupuje auto te klase koje je novo bilo preko 70 000km ne racuna da je i danas servis za to auto isto prilicno skup..nebitno jel alfa il audi..zeha wrote:Pa u tome i jeste stvar, covjek u tom cjenovnom rangu moze uzeti talijansku limuzinu da na njoj nema greske, dok za te pare moze uzeti nekog audija6 99-2001 iz kojeg je dusa izvadjena. Zar bi ti Emko radije uzeo takvog audija ili netko drugi, ja nebi brate cak ni nekog u dobrom stanju 2003g jer znam da alfa ili lancia u toj klasi mnogo vise daju, jednostavno njemacka auta nemaju ono nesto sto se nemoze objasniti, nemaju stila, nemaju dusu. Ja kad sam kupio prvo talijansko auto osmijeh mi nije silazio sa lica, stalno sam se osvrtao za njom, to je ono sto fali njemcima i nikako mi ne privlace paznju.emko1234 wrote:ja podrzavam prijedlog,al cinjenica je jedna.audi a6 koji valja i koji je godiste do 2004 godine se ne moze naci u tom cjenovnom rangu..mogao bi se naci neki iz 2001 s preko 200 hiljada na satu..jbgzeha wrote:Za pokretaca teme: brate probaj sva ova auta o kojima je rijec ovdje pa onda donesi neki sud. Probaj prvo a6, nije bitno koji motor mada vjerovatno ciljas na dizela, probaj zatim ar166, probaj thesisa, probaj bmw serije 5.
Iz tvojih postova sam zakljucio da ciljas na cijenu oko 12-14 hiljada. Evo ja se nudim da ti pomognem oko pregleda talijanskih vozila ar i lancia posto mislim da sam dosta relevantan oko toga a ono sto ne znam imam dosta kvalitetne majstore koji ti mogu dati strucnu pomoc.
Zatim ovim putem pozivam druga emku kao strucnjaka oko audia da nam pomogne oko pregleda neke a6-tice, vjerovatno ima netko tko se razumije i oko bmw-a pa da vidis kakva kola za koliko para mozes uzeti. Ja ti u tom cjenovnom rangu mogu naci talijansku limuzinu da otkida od opreme da nema vise od 150000km na satu i da je godista oko 2003-4. Pa nek ti ponude i ostali od svojih ljubimaca nesto za te pare. Eto brate da nebude samo suplja prica na netu hajde neke akcije pa da vidimo sta ko palamudi ovdje.
johntra* ne seri,jel se proizvodio?jes..jel se prodavao?jes..
jel ga vozaju raja negdje po svici i okolnim zemljama?vozaju..
mogli su nastancat milion komada al eto i oni fol neku ekskluzivu ganjaju..
auto vise srednje klase bi gledao kad bi na raspolaganju imao preko 30 000km..
znas i sam da ce bit tesko naci alfu za te pare da valja,a o audiju da ne pricamo..al ljudi hoce da budu hadzije na silu,pa onda na auto koje je bilo 70 000 il vise stave protekt gume..dobro je napisao neko na pocetku,ko ne zaradjuje vise od 2000 mjesecno nek ne gleda auto te klase..ja bi rekao,ko ne zaradjuje vise od 4000..jer prosjecna cijena servisa za moje auto je izmedju 350 i 500 maraka a ide i preko 1000km kad treba nesto vise radit na njemu..
zimske gume su mi 2000km a ljetne preko 2500..litar goriva mi je 2.6..pa necu doci na pumpu i u auto koje je bilo pun K para nasut goriva za cvaju..osim toga i za petobanku danas mozes dobit manje od 20 litara dizela..znaci pun do cepa je haman dvije glave..
to je samo dio stvari koje povlaci automatikom auto tog cijenovnog ranga..a gdje osiguranje,gdje registracija,gdje su ne daj boze iznenadini kvarovi,moj auto je star malo jace od godine pa racunam s tim..s cim treba da racuna neko ko kupuje alfu staru 10 godina il 8?
da sam na mjestu ovog covjeka,kupio bi megana sedana za 14 milja 1.6 16v s 40-50 hiljada na satu s pravo dobrom opremom i bio bi miran iducih 5 godina..al hoce bosnjo na silu da bude hadzija,e ne ide vala..
-
citroen xm
#130 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Evo da ti odgovorim kulturno:emko1234 wrote:citroen*
Kao prvo da li si ti čovječe ikada čuo za izreku: "Jednom alfa, uvijek Alfa"? Pravi zaljubljenik u automobile će se uvijek vratiti Alfi ili Citroenu ili Saab-u. Pri tom ne mislim baš na sve modele ovih marki da me ne bi uhvati za zub i rekao kakav to zaljubljenik vozi C3.
Drugo: To što si nabrojao od opreme sve postoji i u Alfi(nisam siguran za adaptivno vješanje) ali eto ti kažeš da je to 10 buta bolje na Audiju. To si vjerovatno pročitao u nekom od magazina iz kojih kažeš dakupiš podatke. I nisi mi odgovorio koliko je koštao taj tvoj primjerak nov.
Treće: Ne znam za čovjeka i njegov ukus, ali ja bi Alfu 166 u vrijeme kada se proizvodila kupio prije nego A8 sve da na računu imam milijarde. A thesis bi kupio prije Mercedesa S klase koji je pojam za Audi A8. Iako su realno i A8 i S klasa veća klasa od ovih talijana i samim tim valjda malo luksuzniji. Valjda sada kontaš da nije to to i da thesis i 166 imaju ono nešto što njemačka auto industrija nikada neće imati.
Četvrto: Čovjek prije par postova reče da ljudi koji kupuju audija hoće da uštede bar 2 KM na cijeni dijelova. To je tačno. Ali ti ljudi ne znaju vjerovatno da A6 nije jeftiniji od Ar 166 istog godišta.
E ajde sada malo mućni glavom: AR redizajn iz zadnje godine sa 2.4 dizelom, ful opremom, malom kilometražom košta 15-16000 KM. Za te pare dobijaš vrhunski opremljen i luksuzan automobil. Siguran, stabilan, nadasve lijep i automobil koji apsolutno nije na meti lopova. Uradiš mu veliki servis, staviš ajd neku malo bolju zaštitu, nove gume i par sitnica. Izađe 20000 KM na tvom imenu u ful opremi, tek registrovan...
Audi A6 sa 2.5 TDI motorom iz takođe 2005. godine košta oko 25000 sigurno ako je u tip top stanju. uradiš mu veliki servis, nove gume, i sve moguće zaštite jer ih kradu non stop. Izađe te auto 30000+ KM.
30000-20000=10000 KM Znači ostaje ti 10000 KM koje ti mogu pokriti sve eventualne kvarove za narednih 7 godine uživanja u AR166. Dakle za cijenu Audija A6 istog godišta na cesti i na tvom imenu dobiješ Alfu sa besplatnim održavanjem i popravkama narednih 5-7 godina, ekstra dopadljiv i lijep automobil, automobil u kome uživaš u svakom trenutku. Automobil koji će na cesti biti fantastična pojava i za narednih 20 godina.
Ajd nam kaži šta od Audija dobiješ za te pare sem gomilu neprespavanih noći, pokidanih živaca zbog sikiracije... I u strahu ako ti nešto rikne koliko će te koštati.
- adnandus
#131 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
emko jarane, NASA-in Inžinjeru, dosta ba više tvog audija pročitaj naslov teme ako imaš šta reći reci, shvatili smo te svi
Otvoriš sebi temu Audi Olmajti, pa se divi klikeru od kristala što bi onaj tvoj pjevac znao reći

Otvoriš sebi temu Audi Olmajti, pa se divi klikeru od kristala što bi onaj tvoj pjevac znao reći
-
zeha
#132 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
iskreno,da imam 12-14 hiljada prvo nikad ne bi gledao auto te klase..jer neko ko kupuje auto te klase koje je novo bilo preko 70 000km ne racuna da je i danas servis za to auto isto prilicno skup..nebitno jel alfa il audi..
znas i sam da ce bit tesko naci alfu za te pare da valja,a o audiju da ne pricamo..al ljudi hoce da budu hadzije na silu,pa onda na auto koje je bilo 70 000 il vise stave protekt gume..dobro je napisao neko na pocetku,ko ne zaradjuje vise od 2000 mjesecno nek ne gleda auto te klase..ja bi rekao,ko ne zaradjuje vise od 4000..jer prosjecna cijena servisa za moje auto je izmedju 350 i 500 maraka a ide i preko 1000km kad treba nesto vise radit na njemu..
zimske gume su mi 2000km a ljetne preko 2500..litar goriva mi je 2.6..pa necu doci na pumpu i u auto koje je bilo pun K para nasut goriva za cvaju..osim toga i za petobanku danas mozes dobit manje od 20 litara dizela..znaci pun do cepa je haman dvije glave..
to je samo dio stvari koje povlaci automatikom auto tog cijenovnog ranga..a gdje osiguranje,gdje registracija,gdje su ne daj boze iznenadini kvarovi,moj auto je star malo jace od godine pa racunam s tim..s cim treba da racuna neko ko kupuje alfu staru 10 godina il 8?
da sam na mjestu ovog covjeka,kupio bi megana sedana za 14 milja 1.6 16v s 40-50 hiljada na satu s pravo dobrom opremom i bio bi miran iducih 5 godina..al hoce bosnjo na silu da bude hadzija,e ne ide vala..[/quote]
Hvala Bogu pa nerazmisljamo svi isto. Ja da sam razmisljao kao ti prije 4-5 godina kada sam kupovao auto bih kupio g4 ali nisam poludio, kupio sam lanciu lybry. Lybra je takodje nova kostala preko 50000 u osnovnoj verziji i zar je to trebalo da me odgovori od kupnje. Vjeruj da me auto i sad odusevljava u voznji, malo trosi, potrosnii dijelovi su smijesni sa cijenom, redovni servis 120 uz originalno ulje i filtere.
To sto ti ponovo kazem hvala Bogu imas pare za novo auto nema veze sa nama ostalima. Ja da imam kako ti kazes 30000 sada da odvojim za auto ponovo bih uzeo talijana, recimo 166 ili thesisa, recimo za 15-20 hiljada i uzivao u onih preostalih 10 hiljada, pokupio porodicu, pun rezervar i na krstarenje po evropi, uzivao u voznji. Tj nebi tih 30hilj nikada dao za neku bmw530 ili a6 3.0 sa 200000 na satu i kurcio se po carsiji a opet para nigdje
da sam na mjestu ovog covjeka,kupio bi megana sedana za 14 milja 1.6 16v s 40-50 hiljada na satu s pravo dobrom opremom i bio bi miran iducih 5 godina..al hoce bosnjo na silu da bude hadzija,e ne ide vala..[/quote]
Hvala Bogu pa nerazmisljamo svi isto. Ja da sam razmisljao kao ti prije 4-5 godina kada sam kupovao auto bih kupio g4 ali nisam poludio, kupio sam lanciu lybry. Lybra je takodje nova kostala preko 50000 u osnovnoj verziji i zar je to trebalo da me odgovori od kupnje. Vjeruj da me auto i sad odusevljava u voznji, malo trosi, potrosnii dijelovi su smijesni sa cijenom, redovni servis 120 uz originalno ulje i filtere.
To sto ti ponovo kazem hvala Bogu imas pare za novo auto nema veze sa nama ostalima. Ja da imam kako ti kazes 30000 sada da odvojim za auto ponovo bih uzeo talijana, recimo 166 ili thesisa, recimo za 15-20 hiljada i uzivao u onih preostalih 10 hiljada, pokupio porodicu, pun rezervar i na krstarenje po evropi, uzivao u voznji. Tj nebi tih 30hilj nikada dao za neku bmw530 ili a6 3.0 sa 200000 na satu i kurcio se po carsiji a opet para nigdje
-
zeha
#133 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
citroen xm wrote:Evo da ti odgovorim kulturno:emko1234 wrote:citroen*
Kao prvo da li si ti čovječe ikada čuo za izreku: "Jednom alfa, uvijek Alfa"? Pravi zaljubljenik u automobile će se uvijek vratiti Alfi ili Citroenu ili Saab-u. Pri tom ne mislim baš na sve modele ovih marki da me ne bi uhvati za zub i rekao kakav to zaljubljenik vozi C3.
Drugo: To što si nabrojao od opreme sve postoji i u Alfi(nisam siguran za adaptivno vješanje) ali eto ti kažeš da je to 10 buta bolje na Audiju. To si vjerovatno pročitao u nekom od magazina iz kojih kažeš dakupiš podatke. I nisi mi odgovorio koliko je koštao taj tvoj primjerak nov.
Treće: Ne znam za čovjeka i njegov ukus, ali ja bi Alfu 166 u vrijeme kada se proizvodila kupio prije nego A8 sve da na računu imam milijarde. A thesis bi kupio prije Mercedesa S klase koji je pojam za Audi A8. Iako su realno i A8 i S klasa veća klasa od ovih talijana i samim tim valjda malo luksuzniji. Valjda sada kontaš da nije to to i da thesis i 166 imaju ono nešto što njemačka auto industrija nikada neće imati.
Četvrto: Čovjek prije par postova reče da ljudi koji kupuju audija hoće da uštede bar 2 KM na cijeni dijelova. To je tačno. Ali ti ljudi ne znaju vjerovatno da A6 nije jeftiniji od Ar 166 istog godišta.
E ajde sada malo mućni glavom: AR redizajn iz zadnje godine sa 2.4 dizelom, ful opremom, malom kilometražom košta 15-16000 KM. Za te pare dobijaš vrhunski opremljen i luksuzan automobil. Siguran, stabilan, nadasve lijep i automobil koji apsolutno nije na meti lopova. Uradiš mu veliki servis, staviš ajd neku malo bolju zaštitu, nove gume i par sitnica. Izađe 20000 KM na tvom imenu u ful opremi, tek registrovan...
Audi A6 sa 2.5 TDI motorom iz takođe 2005. godine košta oko 25000 sigurno ako je u tip top stanju. uradiš mu veliki servis, nove gume, i sve moguće zaštite jer ih kradu non stop. Izađe te auto 30000+ KM.
30000-20000=10000 KM Znači ostaje ti 10000 KM koje ti mogu pokriti sve eventualne kvarove za narednih 7 godine uživanja u AR166. Dakle za cijenu Audija A6 istog godišta na cesti i na tvom imenu dobiješ Alfu sa besplatnim održavanjem i popravkama narednih 5-7 godina, ekstra dopadljiv i lijep automobil, automobil u kome uživaš u svakom trenutku. Automobil koji će na cesti biti fantastična pojava i za narednih 20 godina.
Ajd nam kaži šta od Audija dobiješ za te pare sem gomilu neprespavanih noći, pokidanih živaca zbog sikiracije... I u strahu ako ti nešto rikne koliko će te koštati.
Svaka cast covjek je sve rekao
- adnandus
-
emko1234
#135 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
ja napisah u svom drugom postu ko odgovor zeha* da za te pare ne bi trazio auto vise srednje klase..jednostavno,za moj ukus je to premalo para..a haj ovako sad,kazes da se moze naci ocuvana alfa s odlicnom opremom i malo predjenih kilometara..to sve sto si naveo je kontrarno jedno drugom..ako uzmemo u obzir da je alfa 166 proizvodjena do 2004 il 2005 godine..znaci mozes naci primjerak star 7-8 godina..onaj ko je imao love za tu alfu novu,nije je kupovao za voznje po gradu..znaci alfa je veliki kruzer koji je namjenjen za otvorenog puta s duzinom od haman 5 metara..ako uzmemo u obzir da prosjecan vozac te klase auta predje godisnje i do 35 000km,dolazimo do brojke od nekih 280 000km za 8 godina voznje..nek ne bude toliko,nek bude 200 000,to je opet previse..to je auto vecinu svog zlatnog perioda zivota proslo,i samim tim je jasno da ce kvarovi bit sve ucestaliji i ucestaliji..citroen xm wrote:Evo da ti odgovorim kulturno:emko1234 wrote:citroen*
postoji nesto sto se zove zamor materijala..
ne kazem,ista stvar se desava i audiju i bmwu i mercedesu..al za ta auta ima vise mogucnosti da nadjes rezervne dijelove kako karoserijske tako i za motor,onda se opet vracamo na zakone trzista.sto je veca punda manja je cijena.dok kod alfe te mogucnosti nema.alfa se uvijek slabo prodavala,i njen rezervni dio je skuplji od dijela kod jednog audija.isto logicno,ponuda je mala a postoji potraznja i cijena ide gore..i to su sve razlozi zasto ja nikad ne bi ulozio u alfu..
ja mogu razumijet ljubav prema nekoj marki auta..al ja se ne vezem za auto..auto je materijalna stvar koja sutra moze bit i postojat a ne mora..i ja auto ko materijalnu stvar ne kupujem srcem,nego mozgom i vodim se zdravim razumom..ako ce mi moja sadasnje auto pomoci da za tri godine kupim bolje i ljepse i novije..zasto onda to ne bi iskoristio?
prica da postoje ljudi koje kad kupuju auto ne gledaju kolika ce bit njegova vrijednost pri prodaji ko polovnog je smijesna..
zasto je smijesna?ja vjerujem da postoje ti ljudi..al ti ljudi ne stavljaju teme na forume da im se pomogne oko odabira auta od 12 do 14 hiljada nego kupe ono sto hoce..
moje auto je kostalo malo manje od 100 000km,i ovo sto sam nabrojao ne postoji u alfi..ne postoji v6 dizel,ne postoji mmi interfejs,ne postoji adaptivno vjesanje i podesavanje parametara motora iz kabine..zapravo nista vise od toga ne postoji jer se alfa 159 vise....STA? ne proizvodiiiiii
-
citroen xm
#136 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Kakv si ti lik hahahahaemko1234 wrote:ja napisah u svom drugom postu ko odgovor zeha* da za te pare ne bi trazio auto vise srednje klase..jednostavno,za moj ukus je to premalo para..a haj ovako sad,kazes da se moze naci ocuvana alfa s odlicnom opremom i malo predjenih kilometara..to sve sto si naveo je kontrarno jedno drugom..ako uzmemo u obzir da je alfa 166 proizvodjena do 2004 il 2005 godine..znaci mozes naci primjerak star 7-8 godina..onaj ko je imao love za tu alfu novu,nije je kupovao za voznje po gradu..znaci alfa je veliki kruzer koji je namjenjen za otvorenog puta s duzinom od haman 5 metara..ako uzmemo u obzir da prosjecan vozac te klase auta predje godisnje i do 35 000km,dolazimo do brojke od nekih 280 000km za 8 godina voznje..nek ne bude toliko,nek bude 200 000,to je opet previse..to je auto vecinu svog zlatnog perioda zivota proslo,i samim tim je jasno da ce kvarovi bit sve ucestaliji i ucestaliji..citroen xm wrote:Evo da ti odgovorim kulturno:emko1234 wrote:citroen*
postoji nesto sto se zove zamor materijala..
ne kazem,ista stvar se desava i audiju i bmwu i mercedesu..al za ta auta ima vise mogucnosti da nadjes rezervne dijelove kako karoserijske tako i za motor,onda se opet vracamo na zakone trzista.sto je veca punda manja je cijena.dok kod alfe te mogucnosti nema.alfa se uvijek slabo prodavala,i njen rezervni dio je skuplji od dijela kod jednog audija.isto logicno,ponuda je mala a postoji potraznja i cijena ide gore..i to su sve razlozi zasto ja nikad ne bi ulozio u alfu..
ja mogu razumijet ljubav prema nekoj marki auta..al ja se ne vezem za auto..auto je materijalna stvar koja sutra moze bit i postojat a ne mora..i ja auto ko materijalnu stvar ne kupujem srcem,nego mozgom i vodim se zdravim razumom..ako ce mi moja sadasnje auto pomoci da za tri godine kupim bolje i ljepse i novije..zasto onda to ne bi iskoristio?
prica da postoje ljudi koje kad kupuju auto ne gledaju kolika ce bit njegova vrijednost pri prodaji ko polovnog je smijesna..
zasto je smijesna?ja vjerujem da postoje ti ljudi..al ti ljudi ne stavljaju teme na forume da im se pomogne oko odabira auta od 12 do 14 hiljada nego kupe ono sto hoce..
moje auto je kostalo malo manje od 100 000km,i ovo sto sam nabrojao ne postoji u alfi..ne postoji v6 dizel,ne postoji mmi interfejs,ne postoji adaptivno vjesanje i podesavanje parametara motora iz kabine..zapravo nista vise od toga ne postoji jer se alfa 159 vise....STA? ne proizvodiiiiii
Pa otiđi na strane sajtove pa ćeš vidjeti da postoje primjerci i sa 100 000 km na satu koji se mogu uvesti za ove pare koje sam naveo. A objasni mi koja je razlika kod Audija sa kilometražom. I on je limuzina za krstarenja. Druga stvar, valjda znaš da autima više prija otvoren put od grada, pogotovo otvoren put u inostranstvu.
Pošto vidim da si sada opleo o razumnosti neke kupovine kako to da si uzeo auto od 100 hiljadarki koje ćeš za 5 godina prodati za 35000 KM. Ode 60000 niz vjetar. Ako si već racionalan onda si trebao kupiti takvog starog godinu-dvije sa veoma malom kilometražom za upola manju cijenu. Nešto tu ne štima. Post prije govoriš čovjeku kako voziš auto od 70-ak hiljada, a sada je ono košta oko 100 hiljadarki. Mislim čovječe uskladi se malo, frljaš se sa 30000 KM.
Sve sisteme koje si nabrojao postoje i u Alfi samo u drugačijem obliku, ali vjeruj mi i da ne postoje nikako ti dodatci ne mogu A4 učiniti interesantnim, zanimljivi i dragim.
Samo se u jednoj stvari slažem sa tobom, a to je da čovjek sa 10-ak hiljada ne treba da se zalijeće u visoku klasu staru par godina.
-
emko1234
#137 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
ja bih te zamolio da prije nego sto odgovoris,procitas sta je neko napisao..nigdje nisam naveo cijenu svog auta nego sam govorio o hipotetickom primjeru..
objasnio sam ti koja je razlika izmedju audija i alfe na prethodnom postu,al naravno nisi ni taj dio procitao..
sto se tice mog auta,hvala bogu pa imam toliko da si mogu priustit novo auto svake tri godine..tako ce bit i ovaj put,na proslom autu sam izgubio za 3 godine 55% cijene..to su zakoni trzista,ponuda i potraznja..to bi se svugdje desilo..samo recimo ja na audiju a4 gubim trecinu cijene za tri godine..model kosto je moj s istom opremom i istim mjenjace sad polovan kosta 70 000..znaci star godinu i 4 mjeseca sad 30 000km na satu..ista alfa kad bi postojala,za tri godine bi izgubila vise od polovicu cijene..dakle ja gubim preko 30 hiljada a vlasnik alfe preko 50 hiljada..o tome ja pricam a ti neces da shvatis
i vidis,tu se razlikujemo ti i ja..ti ces srcem kupit auto koje je od strane svih poznavatelja deklarisano manje vise ko smece,uz to je polovno i prilicno izhandreno..haj mi nadji alfu 166 staru 8 godina,da je prosla 100 000km i da ima dizela motor i da kosta na moje ime do 14 000km..ako je nadjes,ja cu je kupit i tebi poklonit..
odmah odemo kod markovica i napravimo ugovor o poklonu..
objasnio sam ti koja je razlika izmedju audija i alfe na prethodnom postu,al naravno nisi ni taj dio procitao..
sto se tice mog auta,hvala bogu pa imam toliko da si mogu priustit novo auto svake tri godine..tako ce bit i ovaj put,na proslom autu sam izgubio za 3 godine 55% cijene..to su zakoni trzista,ponuda i potraznja..to bi se svugdje desilo..samo recimo ja na audiju a4 gubim trecinu cijene za tri godine..model kosto je moj s istom opremom i istim mjenjace sad polovan kosta 70 000..znaci star godinu i 4 mjeseca sad 30 000km na satu..ista alfa kad bi postojala,za tri godine bi izgubila vise od polovicu cijene..dakle ja gubim preko 30 hiljada a vlasnik alfe preko 50 hiljada..o tome ja pricam a ti neces da shvatis
i vidis,tu se razlikujemo ti i ja..ti ces srcem kupit auto koje je od strane svih poznavatelja deklarisano manje vise ko smece,uz to je polovno i prilicno izhandreno..haj mi nadji alfu 166 staru 8 godina,da je prosla 100 000km i da ima dizela motor i da kosta na moje ime do 14 000km..ako je nadjes,ja cu je kupit i tebi poklonit..
-
emko1234
#138 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
zeha* kralju,ne moras meni hvalit talijana..ja ga nikad necu uzet u razmatarnje..jedini talijan kojeg bi uzeo u razmatranje je ducatti i piaggio beverly..sve ostalo mi je van pameti..
meni samo nije jasno,kad su toliko dobra auta..eto ti hvalis lybru..nisam nikad imao prilike da je vozim niti da se vozim..dakle,kad su to toliko dobra auta-lyncie,alfe i fiati..
kako onda nemaju nasljednika-kasne po 5 godina?
kako se tako slabo prodaju na svim trzistima,cak i na maticnom talijanskom?
kako ne drze nikako cijenu ko polovni?
kako jedan auto vise srednje klase kosto je alfa 166 star 8 godina,mozes naci za 14-15 hiljada polovan a nijedan alfin direktan konkurent ne kosta ni problizno?a6-skuplji,e klasa-skuplja,bmw 5-skuplji,s type-skuplji,volvo s80-skuplji,607-skuplji..svi direktni konkurenti su skuplji..pricamo o istim godistima i pribliznim kilometrazama i stanjima auta..
jeste se ikad zapitali zasto je to tako? i koji je odgovor u vasoj glavi za jednu takvu situaciju ako ga imate..
meni samo nije jasno,kad su toliko dobra auta..eto ti hvalis lybru..nisam nikad imao prilike da je vozim niti da se vozim..dakle,kad su to toliko dobra auta-lyncie,alfe i fiati..
kako jedan auto vise srednje klase kosto je alfa 166 star 8 godina,mozes naci za 14-15 hiljada polovan a nijedan alfin direktan konkurent ne kosta ni problizno?a6-skuplji,e klasa-skuplja,bmw 5-skuplji,s type-skuplji,volvo s80-skuplji,607-skuplji..svi direktni konkurenti su skuplji..pricamo o istim godistima i pribliznim kilometrazama i stanjima auta..
jeste se ikad zapitali zasto je to tako? i koji je odgovor u vasoj glavi za jednu takvu situaciju ako ga imate..
-
zeha
#139 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Slusaj emko kingu, nezelim s tobom ni sa kim drugim ulaziti u rasprave jer smo 2 razlicita svijeta. Vidim tebi nije do novaca, meni jest i zelim da za novce koje ja zaradim vozam ono sto volim i sto mi se svidja a ne ono sto je u trendu. Samo mi je jasno jedno iz tvojih postova, da si mnogo mladji od mene i da ti novci nisu problem na neki lagan nacin ih stices, jer mnogo imas slobodnog vremena.emko1234 wrote:zeha* kralju,ne moras meni hvalit talijana..ja ga nikad necu uzet u razmatarnje..jedini talijan kojeg bi uzeo u razmatranje je ducatti i piaggio beverly..sve ostalo mi je van pameti..
-
emko1234
#140 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
nije da neces,nego znas da sam upravu i da je to tako..tvoj odbrambeni mehanizam ko i kod svakog covjeka je da se ne upustas u nesto u cemu postoji sansa da mozes bit nadvladan na bilo koji nacin.i ja to postujem za razliku od ostalih pametnjakovica koji misle da su popili pamet svijeta..
pa ne znam na sta mislis kad kazes mnogo si mladji..prosao sam fazu balavca davno..i blizu sam tri banke,jako blizu..
sto se tice novca..to sto sam bio aktivan na forumu par dana zaredom ne znaci da mi pare padaju s neba..znaci da sam prehladjen pa manje radim nego inace..a daleko od toga da ih lagano sticem,al sam odgojen po principu-ko radi ne boji se gladi..
rad,red i rezultat.
pozdrav.
pa ne znam na sta mislis kad kazes mnogo si mladji..prosao sam fazu balavca davno..i blizu sam tri banke,jako blizu..
sto se tice novca..to sto sam bio aktivan na forumu par dana zaredom ne znaci da mi pare padaju s neba..znaci da sam prehladjen pa manje radim nego inace..a daleko od toga da ih lagano sticem,al sam odgojen po principu-ko radi ne boji se gladi..
rad,red i rezultat.
pozdrav.
-
hostapler
#141 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Nije mi jasna ova matematika,pa bi molim te da mi objasnis.emko1234 wrote:ja bih te zamolio da prije nego sto odgovoris,procitas sta je neko napisao..nigdje nisam naveo cijenu svog auta nego sam govorio o hipotetickom primjeru..
Na starom Audiju za tri godine si izgubio 55% cijene,a onda kazes da na Audiju gubis trecinu cijene za tri godine,odnosno 33%,razlika mi je u 22% pa ne kontam.
Audi koji imas sada je oko 70 000 i za 16 mjeseci si izgubio oko 30 000 (mjesecno oko 2000),odnosno 30%.
Tacno i Alfa ce izgubiti na cijeni,vjerovatno malo vise nego Audi,ali budi tacan kad iznosi podatke.
-
emko1234
#142 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
matematika je jednostavna..u momentu kad sam prodavao staro auto,novi je bio na trzistu vec dvije godine.i samim tim mom starom modelu je vise pala cijena i izgubio sam 55% cijene novog
htio sam napisat da sam na ovom izgubio vec sad, to jest za godinu i po trecinu cijene a ne za tri godine..
zajebo sam se u godinama..sto je i dalje logicno jer auto uvijek najvise izgubi u prvoj godini..tj cim izadje iz salona,cijena mu padne jel 10 il 15%..
ugl moja greska..
htio sam napisat da sam na ovom izgubio vec sad, to jest za godinu i po trecinu cijene a ne za tri godine..
zajebo sam se u godinama..sto je i dalje logicno jer auto uvijek najvise izgubi u prvoj godini..tj cim izadje iz salona,cijena mu padne jel 10 il 15%..
ugl moja greska..
-
citroen xm
#143 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Neka Emko, hvala ti ali ne treba mi alfa od tebe. Vidim malo se gubiš. Prvo govoriš o nekoj racionalnosti i ekonomičnosti, a onda kažeš kako kupuješ auto od 100000 na kome ćeš za 3 godine izgubiti 50000 KM. I kupuješ za 100000 A4. Joj koji si ti car. Baš mi daj link na temu gdje si predstavio svoje auto.
Iskreno ovo sve mi liči na praznu priču i lažiranje. Možda i griješim. Samo znam da čovjek koji može legalno zaraditi novac kojim može priuštiti da svake 3 godine izgubi 50000 KM, neće ovoliko visiti na forumu jer ima posla preko glave.
Iskreno ovo sve mi liči na praznu priču i lažiranje. Možda i griješim. Samo znam da čovjek koji može legalno zaraditi novac kojim može priuštiti da svake 3 godine izgubi 50000 KM, neće ovoliko visiti na forumu jer ima posla preko glave.
-
hostapler
#144 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
emko1234 wrote:matematika je jednostavna..u momentu kad sam prodavao staro auto,novi je bio na trzistu vec dvije godine.i samim tim mom starom modelu je vise pala cijena i izgubio sam 55% cijene novog
ugl moja greska..
Ako ti se cita citaj.
Alfa Romeo 159 sa 2.4 dizel motorom i full opremom je nova kostala oko 80k (nije imala motor kao Audi,nije imala MMI i sl,nije imala adaptivni ovjes itd itd). Iz 2008 sa kilometrazom ispod 100 000 (stvarnih) i od privatne osobe (ne od svercera) ne mozes je naci ispod 25 000 KM.
Audi kao tvoj je nov kostao kao sto kazes oko 100 000 (Audi,cjenovno blizi ovoj Alfi je onaj sa 2.0 TDI motorom i full opremom ali sa 60 KS manje). Audi kao tvoj iz 2008 se moze naci za nekih 45-50k.
Gubitak kroz tri godine exploatacije je negdje oko 50k za oba,pa je i gubitak koji kupac trpi za oba auta isti.
Ali ne znam,mozda ja ipak grijesim.
Sve najbolje
-
emko1234
#145 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
ma ne znam vala sta bi ti rekao..
imas tih alfi od 15 milja pa navise dok sam evo na piku nasao audija a4 ko moj al slabija oprema za 59 000..2008 godina,uvezen iz svabije.. 160 000 presao..
al omjer je recimo ovakav..alfa iz 2007,1.9 dizel s dobrom opremom protiv a4 2007 presao duplo vise 2.0dizel s dobrom opremom..alfa je u prosjeku jeftinija 10 000km..
citroen..
hvala ti sto se brines za mene,al nemas razloga..ovaj covjek na forumu zna ne bit i po dva mjeseca..kosto napisah na ovoj il nekoj temi,zadesila se 3 dana gripe pa imam malo vise vremena za forum..
a inace se bavim lihvarenjem i kamatom.pa odatle dolaze pare,pa eto da lakse spavas kad sam podijelio tu informaciju s tobom i ostalim znatizeljnicima..
imas tih alfi od 15 milja pa navise dok sam evo na piku nasao audija a4 ko moj al slabija oprema za 59 000..2008 godina,uvezen iz svabije.. 160 000 presao..
al omjer je recimo ovakav..alfa iz 2007,1.9 dizel s dobrom opremom protiv a4 2007 presao duplo vise 2.0dizel s dobrom opremom..alfa je u prosjeku jeftinija 10 000km..
citroen..
hvala ti sto se brines za mene,al nemas razloga..ovaj covjek na forumu zna ne bit i po dva mjeseca..kosto napisah na ovoj il nekoj temi,zadesila se 3 dana gripe pa imam malo vise vremena za forum..
a inace se bavim lihvarenjem i kamatom.pa odatle dolaze pare,pa eto da lakse spavas kad sam podijelio tu informaciju s tobom i ostalim znatizeljnicima..
-
citroen xm
#146 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Iskreno da ti kažem boli mene neka stvar čime se ti baviš. Da li kamaterenjem ili najčasnijim poslom na svijetu. To me ne zanima. Imaš svoj život, živi ga kako hoćeš.
Mene je samo zapalo za oko da jedan čovjek koji je svaki čas na forumu zarađuje toliko da mu je normalno izgubiti 50000Km za 3 godine. Vjeruj mi znam mnoge koji pošteno zarađuju i mnogo veće cifre pa se tako ne razbacuju.
Zbog svega toga pitao sam te da mi daš link gdje si pisao i predstavio svoje auto, jer u nekom od prošlih postova kada sam te pitao šta imaš od opreme rekao si mi da je to napisano u odgovarajućim temama.
A vidim i da obaraš loptu po pitanju gubitka cijene Alfe i slično....
Mene je samo zapalo za oko da jedan čovjek koji je svaki čas na forumu zarađuje toliko da mu je normalno izgubiti 50000Km za 3 godine. Vjeruj mi znam mnoge koji pošteno zarađuju i mnogo veće cifre pa se tako ne razbacuju.
Zbog svega toga pitao sam te da mi daš link gdje si pisao i predstavio svoje auto, jer u nekom od prošlih postova kada sam te pitao šta imaš od opreme rekao si mi da je to napisano u odgovarajućim temama.
A vidim i da obaraš loptu po pitanju gubitka cijene Alfe i slično....
-
emko1234
#147 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
ma mrsko mi se raspravljat vise..jer izgleda da je parola odredjenih,lakse metar u guzicu nego milimetar u glavu..
svaki cas na forumu?covjece boziji,razmijenili smo odgovore jedan prema drugim u zadnja 24 sata,to nije bas svaki cas..i osim toga ti si tu zadnja 2 dana,tako da ne bi mogao da tvrdis ista slicno..
ako te vec zanima sam nadji temu..
sta ja radim sa svojim parama,slozit ces se da je moja stvar..
neko trosi na drogu,neko na zene,neko na kocku,neko nema sta potrosit,a iz prilozenog mozes da vidis da ja jako volim auta..
svaki cas na forumu?covjece boziji,razmijenili smo odgovore jedan prema drugim u zadnja 24 sata,to nije bas svaki cas..i osim toga ti si tu zadnja 2 dana,tako da ne bi mogao da tvrdis ista slicno..
ako te vec zanima sam nadji temu..
sta ja radim sa svojim parama,slozit ces se da je moja stvar..
neko trosi na drogu,neko na zene,neko na kocku,neko nema sta potrosit,a iz prilozenog mozes da vidis da ja jako volim auta..
- adnandus
#148 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
Ne voliš ti auta nego voliš audija i ne uzimaš ništa drugo u razmatranje nego vag koncern ne prdi više sviju ti
gori su ovi koji te uzimaju zaozbiljno, nemaš ti vjerovatno ni vozačku, osim što kopaš naake virtualne specifikacije
I ja sam nekad bio malouman kao ti do neke svoje 18 godine gdje mi je tata govorio Golf dvica je Tito normalno da mu je bio kad je sjeo iz stojadina u njega. Probaj malo kad narasteš, osim što čitaš tu raznoraznu štampu pod pokroviteljstvom Vag-a sjesti u neku alfu pa probaj malo kako se ponaša na cesti vjeruj mi ni blizu onako kako pišu neki novinarčići po tim nekim auto klubovima.
Ne trollaj više temu boga ti, tim svojim statističkim podacima.
gori su ovi koji te uzimaju zaozbiljno, nemaš ti vjerovatno ni vozačku, osim što kopaš naake virtualne specifikacije
I ja sam nekad bio malouman kao ti do neke svoje 18 godine gdje mi je tata govorio Golf dvica je Tito normalno da mu je bio kad je sjeo iz stojadina u njega. Probaj malo kad narasteš, osim što čitaš tu raznoraznu štampu pod pokroviteljstvom Vag-a sjesti u neku alfu pa probaj malo kako se ponaša na cesti vjeruj mi ni blizu onako kako pišu neki novinarčići po tim nekim auto klubovima.
-
citroen xm
#149 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
adnandus wrote:Ne voliš ti auta nego voliš audija i ne uzimaš ništa drugo u razmatranje nego vag koncern ne prdi više sviju ti
Bravo
Tražim mu samo jedan jedini link gdje je pisao o svom autu i predstavio ga, ali teško mu da postavi. Čovjek je foler.
-
emko1234
#150 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?
vidim da si se potrudio da napises komentar koji je po tvom misljenju toliko dobar da si odlucio da ga podijelis samnom i s ostatakom foruma.adnandus wrote:Ne voliš ti auta nego voliš audija i ne uzimaš ništa drugo u razmatranje nego vag koncern ne prdi više sviju ti
bolje bi bilo da ga nisi napisao.
ja bi za tebe mogao reci istu stvar,iza te golf dvice si sjeo u alfu 164 i mislis da je alfa kraj svijeta.
za razliku od tebe puno je vise onih koji ce se slozit da je audi za alfu sve izmislio.
a sta ja vozim,koliko godina imam,na koji se nacin edukujem i sta volim a sta ne..zaboli tebe cuna..
nit ti je ko trazio da pravis psihoanalizu mog lika i djela nit te ko pitao za misljenje po pitanju bilo cega drugog osim po pitanju teme..
sto mislis da si relevantan da ti djelis svoj sud o nekome?koga boli briga sto ti mislis da ja nemam niti vozacku?
bas mi ljudi danas nisu jasnu s glupim komentarima i upadima..
citroenu* poslao bih ti poruku s linkovima al iz nekog razloga ne moze,tako se te slobodno javi pa ces dobit sve potrebne informacije i linkove kako bi mogao lakse spavat..jer vidim da mi se sekiras oko auta
cak cu ti dati i link teme gdje su ljudi vidjeli moje auta na mjestu gdje sam ja bio..
ako ti nista od toga ne bude dovoljno,onda mi se zivo jebe i za tebe i za ljude koji dodju na forum i u 2 dana znaju ko je troler,ko je foler,ko sere a ko zna o autima..
moram radit na zalost pa cemo se cuti