Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udruženi zl

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
kv99

#126 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by kv99 »

zović wrote:

Ne branim ja nikoga samo prenosim činjenice!
Daklen Hrvati su skupa sa mnogim Bošnjacima onoga vremena sanjali snove o rijeci Drini ne kao granici NDH,nego kao razdiobi svjetova koja bi konačno donjela mir!
To se iz meni poznatih i začujućih razloga nije dogodilo,a ti si očito indoktriniran raznim vrstama propagande!
Ne branim niti Hrvate a niti bilo koga drugoga,samo prenosim golu ili proživljenu istinu!
Ne zanima me puno tko si ti,a ovo pišem samo zbog ljudi koji su dobronamjerni i nisu zaboravili pravu istinu!

Živio!
A koje cinjenice prenosis ? Cinjenica nije da Franjo nije zagovarao podjelu prije cetnicke agresije. Cinjenica nije da je ecreg crpska bila legalna stvorevina. Cinjenica nije da je tzv hvo barem formalno branio cjelovitu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu.
Ko je privatno sanjao i sta ja ne znam , ja znam da je zvanicni politicki vrh iz Zagreba a koji se priziva da zastupa sve hrvate nije imao tu viziju vec potpuno suprotnu a ta se vizija pokazala i na terenu u praksi. Tako da ovo sto ti nazivas "cinjenice " nemaju osnove ni u teoriji a kamoli u praksi.

Javljas se na temu o Bosni i Hercegovini i kazes da prenosi prozivljenu istinu o njoj a u prvom postu si tvrdio da se javljas iz Hrvatske :? Ili si izmislio da si to dozivio u Bosni i Hercegovini ili si izmislio da si iz Hrvatske , jer prozivjeti istinu o Bosni i Hercegovini si mogao samo tu.
I mene ne zanima puno ko si ti , ja uvijek polazim od onoga sto ljudi pisu i ja se javljam da ljudi vide kakvim se trikovima koristite da branite sto se odbraniti ne moze. Ti u svome pokusaju da opravdas kvislinsku politiku erceg crpske pljujes na sve one prave branioce Hrvatske jer svojim opravdavanjem kvislinga u Bosni i Hercegovini stavljas kvislinge u Hrvatskoj u istu ravan kao i branioce Hrvatske. Kvislinzi u Bosni i Hercegovini su isti kao i u Hrvatskoj i braniti i opravdavati jedne je braniti i opravdavati i druge. Pa ti nastavi da pljujes.
cindrlimindrli

#127 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by cindrlimindrli »

Ono, dobro je da smo od, kako meni jedan skolski `93 na punktu dobaci, pajdo ovo je danas `rvatska, dosli
u situaciju gdje se govori, "nismo matere mi...". :D
sinuhe

#128 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by sinuhe »

Besmisleno je raspravljati se sa ljudima koji konflikt nazivaju domovinskim ratom. I to od Staljina prepisali.

Ovaj umisljeni Breivik iz Norveske me najvise podsjeca na (isto tako umisljenog) Tudjmana sa onim "Na predzidju hriscanstva".
zović

#129 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zović »

kv99 wrote:
zović wrote:

Ne branim ja nikoga samo prenosim činjenice!
Daklen Hrvati su skupa sa mnogim Bošnjacima onoga vremena sanjali snove o rijeci Drini ne kao granici NDH,nego kao razdiobi svjetova koja bi konačno donjela mir!
To se iz meni poznatih i začujućih razloga nije dogodilo,a ti si očito indoktriniran raznim vrstama propagande!
Ne branim niti Hrvate a niti bilo koga drugoga,samo prenosim golu ili proživljenu istinu!
Ne zanima me puno tko si ti,a ovo pišem samo zbog ljudi koji su dobronamjerni i nisu zaboravili pravu istinu!

Živio!
A koje cinjenice prenosis ? Cinjenica nije da Franjo nije zagovarao podjelu prije cetnicke agresije. Cinjenica nije da je ecreg crpska bila legalna stvorevina. Cinjenica nije da je tzv hvo barem formalno branio cjelovitu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu.
Ko je privatno sanjao i sta ja ne znam , ja znam da je zvanicni politicki vrh iz Zagreba a koji se priziva da zastupa sve hrvate nije imao tu viziju vec potpuno suprotnu a ta se vizija pokazala i na terenu u praksi. Tako da ovo sto ti nazivas "cinjenice " nemaju osnove ni u teoriji a kamoli u praksi.

Javljas se na temu o Bosni i Hercegovini i kazes da prenosi prozivljenu istinu o njoj a u prvom postu si tvrdio da se javljas iz Hrvatske :? Ili si izmislio da si to dozivio u Bosni i Hercegovini ili si izmislio da si iz Hrvatske , jer prozivjeti istinu o Bosni i Hercegovini si mogao samo tu.
I mene ne zanima puno ko si ti , ja uvijek polazim od onoga sto ljudi pisu i ja se javljam da ljudi vide kakvim se trikovima koristite da branite sto se odbraniti ne moze. Ti u svome pokusaju da opravdas kvislinsku politiku erceg crpske pljujes na sve one prave branioce Hrvatske jer svojim opravdavanjem kvislinga u Bosni i Hercegovini stavljas kvislinge u Hrvatskoj u istu ravan kao i branioce Hrvatske. Kvislinzi u Bosni i Hercegovini su isti kao i u Hrvatskoj i braniti i opravdavati jedne je braniti i opravdavati i druge. Pa ti nastavi da pljujes.

Ajmo majstore ovako!!
Šta su Hrvati trebali napraviti kada je palo Ravno,okružen Mostar zarobljena Posavima ili formirana SAO sj.Bosna ili velika većina BIH okupirana dok službeno Sarajevo šuti ili hini neku novu Jugoslaviju tj. vel Smrdiju???

Vi Bošnjaci ste se osvjestili mnogo kasnije(osim rjetkih iznimki)!
cindrlimindrli

#130 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by cindrlimindrli »

zović wrote:Šta su Hrvati trebali napraviti kada je palo Ravno,okružen Mostar zarobljena Posavima ili formirana SAO sj.Bosna ili velika većina BIH okupirana
Pridruziti se jedinoj legalnoj vojnoj formaciji TO BiH, postovati odluke legalnih institucija vlade i suda
Republike BiH, a ne proglasavati neke hrvatske republike u BiH i formirati vojnu formaciju koja je istureni
isprdak hrvatske vojske. Dozvoliti protok naoruzanja, municije, hrane i ostalog MTS-a za potrebe Bosne i
Hercegovine, a ne opljackati sve zivo i mrtvo i blokirati svaki pokusaj deblokade Sarajeva iz pravca Kiseljaka.
Zalagati se za drzavu u kojoj ce svi njeni stanovnici biti ravnopravni na svakom pedlju iste, onu za ciju su
nezavisnost masovno glasali. Ali avaj, sad je valjda i najvecoj budali jasno da je to uradjeni po nalogu
krivozvaljog manijaka, a sve kako bi se rat iz hrvatske (namjerno malim slovima) prebacio u Bosnu i Hercegovinu
i tako on dobio na vremenu. Mogli su Bosnjaci ostati u krnjoj jugoslaviji, prijaviti se masovno u rezervni sastav jna,
naoruzati do zuba i spremno docekati milosevicevo a kasnije i tudjmanovo divljane. Al` jebi ga nisu, jer bi isto
znacilo ucestvovanje u cetnickim orgijanjima po Vukovaru, Dubrovniku, Kninu...Odbilu su da ucestvuju u tome, da
bi im samo malo kasnije hrvatska zahvalila opstim razaranjem Mostara, G. Vakufa, Prozora...ubistvima i slanjem
u koncentracione logore. Ja stvarno ne znam, da li ti stvarno ocekujes da neko povjeruje u tvoje budalastine o
dobronamijernosti hrvatske politike prema BiH u tome ratu, ili se samo dobro zajebajes?
zović

#131 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zović »

cindrlimindrli wrote:
zović wrote:Šta su Hrvati trebali napraviti kada je palo Ravno,okružen Mostar zarobljena Posavima ili formirana SAO sj.Bosna ili velika većina BIH okupirana
Pridruziti se jedinoj legalnoj vojnoj formaciji TO BiH, postovati odluke legalnih institucija vlade i suda
Republike BiH, a ne proglasavati neke hrvatske republike u BiH i formirati vojnu formaciju koja je istureni
isprdak hrvatske vojske. Dozvoliti protok naoruzanja, municije, hrane i ostalog MTS-a za potrebe Bosne i
Hercegovine, a ne opljackati sve zivo i mrtvo i blokirati svaki pokusaj deblokade Sarajeva iz pravca Kiseljaka.
Zalagati se za drzavu u kojoj ce svi njeni stanovnici biti ravnopravni na svakom pedlju iste, onu za ciju su
nezavisnost masovno glasali. Ali avaj, sad je valjda i najvecoj budali jasno da je to uradjeni po nalogu
krivozvaljog manijaka, a sve kako bi se rat iz hrvatske (namjerno malim slovima) prebacio u Bosnu i Hercegovinu
i tako on dobio na vremenu. Mogli su Bosnjaci ostati u krnjoj jugoslaviji, prijaviti se masovno u rezervni sastav jna,
naoruzati do zuba i spremno docekati milosevicevo a kasnije i tudjmanovo divljane. Al` jebi ga nisu, jer bi isto
znacilo ucestvovanje u cetnickim orgijanjima po Vukovaru, Dubrovniku, Kninu...Odbilu su da ucestvuju u tome, da
bi im samo malo kasnije hrvatska zahvalila opstim razaranjem Mostara, G. Vakufa, Prozora...ubistvima i slanjem
u koncentracione logore. Ja stvarno ne znam, da li ti stvarno ocekujes da neko povjeruje u tvoje budalastine o
dobronamijernosti hrvatske politike prema BiH u tome ratu, ili se samo dobro zajebajes?
S kim se dogovoriti u Sarajevu?
Alija rahmetli je naivno i od početka vjerovao u opstanak kakve takve Juge!
Bošnjaci u velikoj mjeri također dezorjentirani i politički izgubljeni bez obzira na rat u RH!
Osvješćenje je stiglo tek s prvim zločinima...
O čemu pričaš pa nije to bilo u šesnestom stoljeću da bi me pokušao uvjeriti u neistine!

Rat u BIH je započeo agresijom na Sloveniju i RH !!
Razumješ li?
fc.velež-religija

#132 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by fc.velež-religija »

Da rezimiramo,nije bilo agresije!
Armija BiH je sravnila Mostar,Armija BiH je srušila stari most(potvrdio moralista Praljak),Armija BiH je imala namjeru da zauzme Široki Brijeg,ista ta Armija BiH uz pomoć tisuću mudžahedina je vršila terorističke napade na Čitluk.Armija BiH je također kriva jer je zauzela Sjeverni Logor.
Bošnjaci su lažirali žrtve,bošnjaci su svojevoljno išli u Heliodrom i Dretelj jer su tamo imali hranu i topli smještaj.
HVO i HV su samo htjeli pomoći Mostaru,nisu granatirali civilne ciljeve,tek su sporadično pucali na talibane u namjeri da spriječe terorizam.Bošnjaci su bili u zabludi,i danas su,Hrvatske vojne postrojbe su željele samo pomoći,ništa više.
HVO&HV :thumbup:
star(i)mo

#134 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by star(i)mo »

fc.velež-religija wrote:Da rezimiramo,nije bilo agresije!
Armija BiH je sravnila Mostar,Armija BiH je srušila stari most(potvrdio moralista Praljak),Armija BiH je imala namjeru da zauzme Široki Brijeg,ista ta Armija BiH uz pomoć tisuću mudžahedina je vršila terorističke napade na Čitluk.Armija BiH je također kriva jer je zauzela Sjeverni Logor.
Bošnjaci su lažirali žrtve,bošnjaci su svojevoljno išli u Heliodrom i Dretelj jer su tamo imali hranu i topli smještaj.
HVO i HV su samo htjeli pomoći Mostaru,nisu granatirali civilne ciljeve,tek su sporadično pucali na talibane u namjeri da spriječe terorizam.Bošnjaci su bili u zabludi,i danas su,Hrvatske vojne postrojbe su željele samo pomoći,ništa više.
HVO&HV :thumbup:
Odgovorne iz tkzv ABiH treba identificirati i izvesti pred sud. Pogledaj samo sto su uradili hrvatskom stolnom gradu na Neretvi. Samo da napomenem, sve slike su iz samog centra grada i nijedna od njih se ne ponavlja, a dovoljno ih ima da "ispune" citavu jednu sevdalinku. Hirosima se ovih slika ne bi "postidjela".

made by HVO & HV + VRS & JNA Image
kv99

#135 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by kv99 »

zović wrote: S kim se dogovoriti u Sarajevu?
Bošnjaci u velikoj mjeri također dezorjentirani i politički izgubljeni bez obzira na rat u RH!
O čemu pričaš pa nije to bilo u šesnestom stoljeću da bi me pokušao uvjeriti u neistine!

Razumješ li?
Pravo se dobro vidi kako nam evolviras od tvrdnji kako Bosna i Hercegovina treba da bude zahvalna Hrvatskoj jer je ustvari Hrvatska i Tudjman odbranio pa preko negiranja politike podjele Bosne i Hercegovine iz Zagreba do pokusaja opravdanja te politike i to sve u 20 postova .
I sve ovo sto si ti naveo ne mijenja CINJENICU da je erceg crpska bila nelegalna i da je bila u istoj ravni kao i RSK i da je svako opravdavanje erceg crpske ustvari opravdavanje RSK.

I nisi nikako odgovorio da li si izmislio da si iz Hrvatske ili da si "prozivio istinu " u Bosni i Hercegovini ;-)
Zovicu moj , koliko vidim snijeg je dobro napadao pa se tvoj trag sve bolje i bolje vidi :thumbup:
fc.velež-religija

#136 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

star(i)mo wrote: Odgovorne iz tkzv ABiH treba identificirati i izvesti pred sud. Pogledaj samo sto su uradili hrvatskom stolnom gradu na Neretvi. Samo da napomenem, sve slike su iz samog centra grada i nijedna od njih se ne ponavlja, a dovoljno ih ima da "ispune" citavu jednu sevdalinku. Hirosima se ovih slika ne bi "postidjela".

made by HVO & HV + VRS & JNA Image
Slažem se,prokleti muslemanski fundamentalisti :x
Na ovom videu nisu prikazani ni Carina,Cernica,Luka,Mahala,Tekija koju su muslemanski agresori sravnili sa zemljom.Ne samo da su u ratu bili kontra oslobodilačke korporacije HV-a&HVO-a koja je se borila za BiH i koja je htjela iskorijeniti islamski fundamentalizam,nego i sada u miru opstruiraju.
Ne žele prihvatiti hrvatski stolni grad Mostar koji bi im donio prosperitet i plaću od 3.000KM.Oni žele islamsku republiku u srcu Europe.I opet su spremni srušiti Stari Most i srušiti svoje domove kako bi prikazali HVO&HV kao agresore.A mi im samo želimo dobro.
star(i)mo

#137 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by star(i)mo »

Svaka cast @fc.velež-religija. Katarza je prvi korak ka poboljsanju odnosa sa istinskim braniocima jedne nam jedine (pardon, lijepe nam nase). Ima jos nade za tebe.
fc.velež-religija

#138 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

star(i)mo wrote:Svaka cast @fc.velež-religija. Katarza je prvi korak ka poboljsanju odnosa sa istinskim braniocima jedne nam jedine (pardon, lijepe nam nase). Ima jos nade za tebe.
Naravno,pružimo ruku pomirenja i pogledajmo istini u u oči.Mi smo žrtve muslemanske propagande,trebali smo slušati Mirka Šagolja koji je realno izvještavao,a mi mislili da je on bio protiv BiH.Ne,on se zalagao i propagirao suživot i pomirenje.
Evo,ispričavam se u moje ime,kao i ime mog oca kojeg po talijanski zovem babo,ispričavam se i u ime moje cijele obitelji,brata,strica,ujaka...ispričavam se jer smo išli tandžarom i kalašom na osjetno slabije naoražane osloboditelje BiH.Ispričavam im se što im nisam dopustio da uđu u moj skromni dom,bio sam grozan,moram priznati.
Oprostite, i'm sorry...pogriješio sam.
star(i)mo

#139 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by star(i)mo »

Lijepo od tebe.
Predlazem da sutra, u znak zahvalnosti, odemo na derby povjestnih, hercegovackih nogometnih velikana, Zrinje i GOSK-a. :D
fc.velež-religija

#140 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Naravno,zašto ne.
Samo ja neću pjevati ono Jebem te Bosno,jebem te ja,Hrvatska moja domovina.
Mi smo plemići,bečka škola,ne bih da se tako vulgarno izražavamo.
zalutala

#142 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zalutala »

@star(i)mo
@fc -velež

Moram priznati -dopada mi se vaš način pisanja na ovoj temi.
Pogotovo ova dva zadnja posta,kojima se na elegantan,sarkastičan i duboko ironičan način onim sugovornicima teme pojašnjava čitava slika-pod pretpostavkom da ti isti shvate na koji način s njima komunicirate.
Mislim,ne zna svako baš čitati između redova:)
Nemam kape ali bih ju skinula pred vama,zato Hvala jer sam uživala čitajući vas(mada tema zapravo nije za uživanje ,na žalost)
juzna_strana

#143 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by juzna_strana »

@zalutala

Dijelim isto misljenje.. To je taj duh,zbog kojeg je Mostar i opstao,grad kojeg volim k'o i sebe..
zović

#144 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zović »

kv99 wrote:
zović wrote: S kim se dogovoriti u Sarajevu?

Razumješ li?
Pravo se dobro vidi kako nam evolviras od tvrdnji kako Bosna i Hercegovina treba da bude zahvalna Hrvatskoj jer je ustvari Hrvatska i Tudjman odbranio pa preko negiranja politike podjele Bosne i Hercegovine iz Zagreba do pokusaja opravdanja te politike i to sve u 20 postova .
I sve ovo sto si ti naveo ne mijenja CINJENICU da je erceg crpska bila nelegalna i da je bila u istoj ravni kao i RSK i da je svako opravdavanje erceg crpske ustvari opravdavanje RSK.

I nisi nikako odgovorio da li si izmislio da si iz Hrvatske ili da si "prozivio istinu " u Bosni i Hercegovini ;-)
Zovicu moj , koliko vidim snijeg je dobro napadao pa se tvoj trag sve bolje i bolje vidi :thumbup:

E loša ti logika!
Prava Mostarska ili u srži potpuno jednaka sa obiju strana rijeke!
Usput i promašio si temu jer govorim samo i iključivo o 1992g!Da iz Hrvatske sam a nekim čudom poznajem gradivo pa mi nemožete prodavati ciglu na Bulevaru?

Dakle u više od 20 postova govorim samo istinu!
zalutala

#145 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zalutala »

juzna_strana wrote:@zalutala

Dijelim isto misljenje.. To je taj duh,zbog kojeg je Mostar i opstao,grad kojeg volim k'o i sebe..
Bijah u svom životu samo jednom u Mostaru ali osjetih tada taj duh u sebi.
Taj duh i dostojanstvo je i jedino što još ima Bosna...iako se dobo potrudilo (i dalje trudi ) da i to izgubimo.
A duh i dostojanstvo i ,nadasve,čast je kada te neko verbalno napada odgovoriti na iskren i nadasve dostojanstven način.TO je razlika koja nas čini drugačijima.
Only1

#146 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by Only1 »

Republika Hrvatska je agresor na Republiku Bosnu i Hercegovinu. Tudjman je radio isto ono kao i Milosevic i Srbija, samo sa manje uspjeha.
kv99

#147 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by kv99 »

zović wrote:
kv99 wrote:

E loša ti logika!
Usput i promašio si temu jer govorim samo i iključivo o 1992g!Da iz Hrvatske sam a nekim čudom poznajem gradivo pa mi nemožete prodavati ciglu na Bulevaru?

O kojoj istini govoris ? O onoj "prozivljenoj istini" o Bosni i Hercegovini a u prvom postu si tvrdio da si iz Hrvatske i tamo pazio i brinuo o izbeglicama :-)
Tema nije uopste ogranicena samo na 1992 ali ako hoces mozemo o tome da pricamo. Od 1 januara 1992 kada je francika javno zagovarao podjelu Bosne i Hercegovine ( a sto si ti negirao da je radio i opet nastavljas da negiras i pored cinjenica o tome ) pa preko aprila 1992 kada je tzv hvo proglasio zvanicne OS RBIH za neprijatelja pa do oktobra
1992 kada je tzv hvo uz pomoc hv okupirao Prozor i protjerao Bosnjake iz njega. Eto ti 1992 , od javnog pozivana na podjelu pa do fizickog izvrsenja te politike, sve u 1992 . Tako da u vise od 20 postova govoris sve samo ne istinu.

I opet kao i prije samo trolas temu i izbjegavas da odgovoris u vezi onih tvrdnji koje se sam iznosio. Pitao sam te par puta da navedes gdje Ustav Bosne i Hercegovine daje pravo bilo kojem narodu da zapisava teritoriju samo za taj narod...i kao i ostali "bojovnici " sutis jer znas da nisi u pravu. Sutis o tome, trolas i to je tvoja "istina ".
zović

#148 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zović »

kv99 wrote:
zović wrote:
kv99 wrote:

E loša ti logika!

O kojoj istini govoris ? O onoj "prozivljenoj istini" o Bosni i Hercegovini a u prvom postu si tvrdio da si iz Hrvatske i tamo pazio i brinuo o izbeglicama :-)
Tema nije uopste ogranicena samo na 1992 ali ako hoces mozemo o tome da pricamo. Od 1 januara 1992 kada je francika javno zagovarao podjelu Bosne i Hercegovine ( a sto si ti negirao da je radio i opet nastavljas da negiras i pored cinjenica o tome ) pa preko aprila 1992 kada je tzv hvo proglasio zvanicne OS RBIH za neprijatelja pa do oktobra
1992 kada je tzv hvo uz pomoc hv okupirao Prozor i protjerao Bosnjake iz njega. Eto ti 1992 , od javnog pozivana na podjelu pa do fizickog izvrsenja te politike, sve u 1992 . Tako da u vise od 20 postova govoris sve samo ne istinu.

I opet kao i prije samo trolas temu i izbjegavas da odgovoris u vezi onih tvrdnji koje se sam iznosio. Pitao sam te par puta da navedes gdje Ustav Bosne i Hercegovine daje pravo bilo kojem narodu da zapisava teritoriju samo za taj narod...i kao i ostali "bojovnici " sutis jer znas da nisi u pravu. Sutis o tome, trolas i to je tvoja "istina ".

Da brinuo sam se i ne samo ja nego mnogi Hrvati!No to je bila samo moja dužnost zbog vrijednosti koje nastojim živjeti!
Ne mislim da je itko zbog nekog sitnog dobrog djela zaslužio posebne pohvale u vremenu gotovo općeg zla!
No tema je čista politika a u politici je dominantna laž ,ne i istina!
Dakle ne trolam ali niti ne lažem,samo prenosim situaciju kako sam je ja onda vidio!
Nisi mi odgovorio dali su Alija ili Tunjo F. načelno također dijelili Bosnu?
Naravno da jesu a to je na taj način činio i Tuđman!
Točnije sve opcije svih strana su bile u igri iz jednostavnog razloga što su četnici bili jaki na vojnom i diplomatskom polju !
Rekao sam ti i zbog čega je to bilo tako!
Krivac je isključivo Bošnjačka neodlučnost i nacionalna nesigurnost identiteta izazvana
poznatim historijskim okolnostima koja je upravo omogućila ovakve kalkulacije i kaos do ruba propasti jednoga naroda!
Vidimo danas tko je izvukao korist iz toga rata,i kome međunarodna zajednica još uvijek daruje prešutni legitimitet!!
cindrlimindrli

#149 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by cindrlimindrli »

zović wrote:Da brinuo sam se i ne samo ja nego mnogi Hrvati!No to je bila samo moja dužnost zbog vrijednosti koje nastojim živjeti!
Onda si mi trebao pustiti ono sto mi je poslano da odbranim goli zivot pizdo jedna!!! A sta si ti radio?
Poslao tenkove da sruse Stari, poravnaju Vakuf, otvore Dretelj?
Last edited by cindrlimindrli on 22/04/2012 12:46, edited 1 time in total.
kv99

#150 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by kv99 »

zović wrote:

Da brinuo sam se i ne samo ja nego mnogi Hrvati!No to je bila samo moja dužnost zbog vrijednosti koje nastojim živjeti!
Ne mislim da je itko zbog nekog sitnog dobrog djela zaslužio posebne pohvale u vremenu gotovo općeg zla!
No tema je čista politika a u politici je dominantna laž ,ne i istina!
Dakle ne trolam ali niti ne lažem,samo prenosim situaciju kako sam je ja onda vidio!
Nisi mi odgovorio dali su Alija ili Tunjo F. načelno također dijelili Bosnu?
Naravno da jesu a to je na taj način činio i Tuđman!
Točnije sve opcije svih strana su bile u igri iz jednostavnog razloga što su četnici bili jaki na vojnom i diplomatskom polju !
Rekao sam ti i zbog čega je to bilo tako!
Krivac je isključivo Bošnjačka neodlučnost i nacionalna nesigurnost identiteta izazvana
poznatim historijskim okolnostima koja je upravo omogućila ovakve kalkulacije i kaos do ruba propasti jednoga naroda!
Vidimo danas tko je izvukao korist iz toga rata,i kome međunarodna zajednica još uvijek daruje prešutni legitimitet!!

Ako ovdje iznosis svoje vidjenje situacije onda i reci da je to tvoje misljenje a ne da svoje misljenje prezentiras kao cinjenice. Ima i danas ljudi koji imaju misljenje da je Zemlja ravna i da se Sunce oko nje okrece ali cinjenice dokazuju drugacije tako da njihovo misljenje se ne poklapa sa cinjenicama.
Isto tako tvoje misljenje se ne poklapa sa cinjenicama i prestani da ih prezentiras kao cinjenice.

Cinjenica je da franjo javno vec januara 1992 zagovarao podjelu Bosne i Hercegovine i to nije imalo veze sa rahmetli predsjednikom Izetbegovicem ili koliko je Milosevic bio jak. Milosevic je bio jaki 1990-1991 pa opet rahmetli predsjednik Izetbegovic nije stao na njegovu stranu ili u bilo kojem pogledu podrzavao podjelu Hrvatske. Taj pokusaj opravdavanja samo pokazuje kakav je ljigavac bio franjo i kakvu je u stvari politiku vodio a puno govori i o vama koji takvu politiku opravdavate i branite. Najgore je sto ta njegova politika nije imala temelje u slobodanovoj moci vec u zelji da Bosnu i Hercegovinu podjeli. Ma koliko da je slobo bio jak on ne bi mogao da natjera franju da ovaj to nije zelio . Ali kao Hitler i Staljin u slucaju Poljske tirani i diktatori se uvijek mogu dogovoriti jer imaju isti cilj. Tako da je aopsolutna laz i ljigavo to sto radis da na zrtvu svaljujes krivicu jer su Bosnjaci ispale najvece zrtve pri pokusaju franje i slobe da podijele Bosnu i Hercegovinu. To je laz i to je ljigavo i to je CINJENICA.
Locked