Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_Reds_ wrote:onaj broj "2" na BC je odnosi na koji vremenski period ??
Na period od zadnjeg ponistavanja. Imas na njemu i vrijeme koliko je motor bio upaljen od zadnjeg ponistenja. (izuzetak je ako ga ti nisi ponistio pa se on s vremena na vrijeme sam resetuje)
Pa stvar je sto ga ne ponistim, koliko traje taj vremenski period automatski ??
BTW, kako se restartuje "dvojka" na VW autima
Testirao sam par puta BC i uocio da me relano laze. Tj. kad naspem gorivo pogledma koliko pokazuje BC, i zapisem, i onda restarujem onaj brojac kilometara na nulu. I recimo pisalo mi da mogu preci 400km, ja presao 300 po brojacu, a na BC mi pise da mogu preci jos 50km. Prosječna potrosnja na pocetku nije bila nista veca od prosjecne prilikom novog točenja.
To koliko možeš preci sa gorivom koje je ostalo određuje se po prosjeku zadnjih 50km tako da to što je pokazivalo prilikom sipanja i nakon pređenih 300km nema veze jedno sa drugim.
eeddiinn wrote:To koliko možeš preci sa gorivom koje je ostalo određuje se po prosjeku zadnjih 50km tako da to što je pokazivalo prilikom sipanja i nakon pređenih 300km nema veze jedno sa drugim.
Hajd sad procitaj, sta sma napisao, da je prosjecan potrosnja prikom novog goriva nije bila vec od prosjecne potrosnje kad sam prvi put sipao.
eeddiinn wrote:To koliko možeš preci sa gorivom koje je ostalo određuje se po prosjeku zadnjih 50km tako da to što je pokazivalo prilikom sipanja i nakon pređenih 300km nema veze jedno sa drugim.
Hajd sad procitaj, sta sma napisao, da je prosjecan potrosnja prikom novog goriva nije bila vec od prosjecne potrosnje kad sam prvi put sipao.
Nije ukupna ali može biti u zadnjih 50km. Jednostavno moguće je da je ukupna prosječna potrošnja ista ali da si ti zadnjih 50km vozio uzbrdo i trošio više i na osnovu toga kompjuter računa koliko još možeš preći sa preostalim gorivom. Kompjuter konta da ćeš i naredne kilometre preći uz istu potrošnju kao i zadnjih 50km a ne od zadnjeg sipanja kao što ti misliš.
_Reds_ wrote:
BTW, kako se restartuje "dvojka" na VW autima
Drzis tipku za Reset malo duze nego kad prebacujes sa 1 na 2 i sve se ponisti. A automatski se ponistava ako se ispune neki od uslova kao npr vrijeme rada motora od 99:59h ili kilometraza (mislim da je 2 000 km).
Ljudi , jel moguce da vam auta toliko trose ... Pa kod mog starog Landcruiser 2006 god. trosi 9,5 litara... Kod mene CC ne prelazi 6 litara... Za 1 maj otisao i vratio se sa borackog za 30km...
Restovao BC dvojku, prije 10tak dana, u zadnjih 700km, prosjecna brzina 30 kmph (dakle, svakakve voznje), potrosnja 5.5 litara. GOLF V 2.0 TDI ! Jeste da sam malo pazio na potrosnju, ali zadovoljan sam, jer sam pazenjem skinuo malo iznad litra.
Bio u subotu u Sarajevu. Fiat Brava 1.6 benzin (važi za velikog potrošača) sa pređenih 320 km potrošila oko 50 maraka goriva, dakle prosječna potrošnja 6,5 litara. Ovo je dokaz da se može relativno ekonomično ponašati i vrlo rastrošni talijanski benzinac, samo je bitno kakav si na gasu. Moja vožnja je klasična autobuska, bez preticanja, ograničenje itd. Opet sam došao za nešto više od 2,5 sata iz Doboja ( a kako su raskopali sve od Lašve pa do Kaknja, to uzima dodatno vrijeme) a nisam se ni vukao kao kakva baba.
medoIL wrote:Ljudi , jel moguce da vam auta toliko trose ... Pa kod mog starog Landcruiser 2006 god. trosi 9,5 litara... Kod mene CC ne prelazi 6 litara... Za 1 maj otisao i vratio se sa borackog za 30km...
Sar-Boracko je maximalno 180 km (zavisi iz kojeg dijela grada ides), a za 30 KM dobijes 11,7 litara nafte. Matematika kaze da ti je prosjek potrosnje 6,5 l/100 km. Sam prosudi da li je puno ili malo (nisi naveo koji automobil vozis).
Ne iščitah baš sve, možda je neko spomenuo. Moderni dizeli su najčešće superiorni u odnosu na adekvatne benzince, valjda su ih proizvođači više razvijali jer se više i prodaju. To se najviše vidi po obrtnom momentu i po obrtajima pri kojim ih postigne; naime, moderni dizeli imaju mnogo više Nm momenta koje postigne pri manjim obrtajima, a benzince morate tjerati i nekad preko 3000-4000 o/min da bi postigli obrtni momenat koji je ionako mnogo slabiji. To itekako ima veze sa potrošnjom !!! Naročito na autoputu. Znam napamet da recimo Peugeot 307 1,4 benzin ima max 120 Nm a jača verzija 2,0 benzin ima 190 Nm, dok 2,0Hdi ima 250 Nm pri relativno niskih 1.900 o/min
medoIL wrote:Ljudi , jel moguce da vam auta toliko trose ... Pa kod mog starog Landcruiser 2006 god. trosi 9,5 litara... Kod mene CC ne prelazi 6 litara... Za 1 maj otisao i vratio se sa borackog za 30km...
Sar-Boracko je maximalno 180 km (zavisi iz kojeg dijela grada ides), a za 30 KM dobijes 11,7 litara nafte. Matematika kaze da ti je prosjek potrosnje 6,5 l/100 km. Sam prosudi da li je puno ili malo (nisi naveo koji automobil vozis).
napisao sam , passat cc ...Jesi racunao kakav je put do borackog , do Konjica udure , a onda brdo samo takvo i jos sam na gasu poprilicno zestok.
al moras malo prekoracit brzinu ako hoces da uhvatis zeleno i na otoci... bar kad se ide sa dobrinje prema gradu... pa onda koci zbog radara i onda moze opet lagano