Pa onda morate opet doci sad kada se napravi novi most kod akademijeella20 wrote:GandalfSivi wrote:Sve je to super, samo me zanima otkud fetis za mostove? Jedno 12 puta su spomenuti
Kad sam počela istraživat o Sarajevu, svi su pisali o mostovima, u prilogu je bilo 10 slika svakog mosta, i tako si nekako prestavila da ne mogu otić iz Sarajeva da ne vidim mostove....Kužiš, kao ono, bio si u Sarajevu a nisi bio na Baščaršiji, to kao da nisi ni bio u Sarajevu, e tak sam ja shvatila i za mostove
Dolazimo u Sarajevo....
- GandalfSivi
#126 Re: Dolazimo u Sarajevo....
-
Agnese
#127 Re: Dolazimo u Sarajevo....
Ela, bujrum, drago mi je da ste se lijepo proveli
i da vam boravak nije prisjeo zbog prosjaka i pasa lutalica
- Not My Idea
#128 Re: Dolazimo u Sarajevo....
super sto ste se proveli
...citam ovo i pozelim sad u Sarajevo
...citam ovo i pozelim sad u Sarajevo
-
ella20
#129 Re: Dolazimo u Sarajevo....
Muž sad čita post i kaže da se ovdje može zaključit da smo skupljate tuđe smećeella20 wrote: Mi osobno nismo tako navikli bacati okolo pa smo skupljati u vrećice dok nismo našli prvi koš. Koševi su naravno prazni, a smeće okolo
-
ella20
#130 Re: Dolazimo u Sarajevo....
Ma kakvi, sve je bilo odlično, ali eto, to smo primjetili....Agnese wrote:Ela, bujrum, drago mi je da ste se lijepo provelii da vam boravak nije prisjeo zbog prosjaka i pasa lutalica
-
ella20
#131 Re: Dolazimo u Sarajevo....
[/quote]
Muž sad čita post i kaže da se ovdje može zaključit da smo skupljate tuđe smeće
Ne, nismo, samo svoje smeće nismo bacali okolo, nego smo ga čuvali do prvog koša
[/quote]
OMG, skupljali*
Muž sad čita post i kaže da se ovdje može zaključit da smo skupljate tuđe smeće
OMG, skupljali*
- poznanik
#133 Re: Dolazimo u Sarajevo....
ella20 wrote:... šetali po Baščaršiji, išli do džamije, pili vodu iz česme...Bosna je predivna zemlja, ugodno smo iznenađeni i htjeli bi se vratit opet...
- Skyfox
#134 Re: Dolazimo u Sarajevo....
ella20 wrote:Muž sad čita post i kaže da se ovdje može zaključit da smo skupljate tuđe smećeella20 wrote: Mi osobno nismo tako navikli bacati okolo pa smo skupljati u vrećice dok nismo našli prvi koš. Koševi su naravno prazni, a smeće okoloNe, nismo, samo svoje smeće nismo bacali okolo, nego smo ga čuvali do prvog koša
to sam i ja pomislio, reko vidi sto su vrijedni
drago mi je sto se proveli i sto imate pozitivne utiske unatoc par negativnih situacija, ja bih dramio samo zbog prevrtanja s kolicima
-
ella20
#135 Re: Dolazimo u Sarajevo....
[/quote]drago mi je sto se proveli i sto imate pozitivne utiske unatoc par negativnih situacija, ja bih dramio samo zbog prevrtanja s kolicima
[/quote]
pokupiš kolica, dijete, džezve i ideš dalje
pokupiš kolica, dijete, džezve i ideš dalje
- vjesticanametli
#136 Re: Dolazimo u Sarajevo....
dobro ko je skupljao smece mi ili vi
bujrum opet kod nas
- HAVANA
#137 Re: Dolazimo u Sarajevo....
Eeeeee...al jedno ste se izradili,niste upoznali muhu 
- Digla_da_kreci
#138 Re: Dolazimo u Sarajevo....
A muz legenda se navukao na bosansku kahvu
Kako si opisala, meni scena u glavi kako setate i on samo gleda gdje bi sjeo da srkne jednu
Super da je kupio dzezvu i fildjane, moze sad da cejfi koliko zeli

Super da je kupio dzezvu i fildjane, moze sad da cejfi koliko zeli
- prilagodjena
#139 Re: Dolazimo u Sarajevo....
ella,drago mi je zbog pozitivnih dojmova...dođite nam opet 
- vjesticanametli
#140 Re: Dolazimo u Sarajevo....
i meni smjesno ja zamisljam njega s keceljom i ĐŽezvom u ruci kako zove kaHVaaaaaaaaaaaa

-
ella20
#141 Re: Dolazimo u Sarajevo....
Digla_da_kreci wrote:A muz legenda se navukao na bosansku kahvuKako si opisala, meni scena u glavi kako setate i on samo gleda gdje bi sjeo da srkne jednu
![]()
![]()
Super da je kupio dzezvu i fildjane, moze sad da cejfi koliko zeli![]()
hahaha, doslovno je tako i bilo
Danas je već 3 džezve popio
- cappy_tempo
#142 Re: Dolazimo u Sarajevo....
ella jedna dobronjamjerna kritika, kod nas nema burek od sira,mesa... ima burek koji je od mesa i ne moze biti od necega drugog,sirnica od sira,krompirusa od krompira... uvijek se nasmijem na ovo burek od sira
bez ljutnje ovo i fakat mi je drago vidjeti da vam je super bilo i dodjite nam opet 
- Master_
#143 Re: Dolazimo u Sarajevo....
Ella, baš si fino opisala putovanje u BiH.
Trebalo bi te angažovati kao ambasadora BiH, u Zagrebu.
Trebalo bi te angažovati kao ambasadora BiH, u Zagrebu.
- Master_
#144 Re: Dolazimo u Sarajevo....
I šta je rekao? Razlika je drastična.ella20 wrote:Digla_da_kreci wrote:A muz legenda se navukao na bosansku kahvuKako si opisala, meni scena u glavi kako setate i on samo gleda gdje bi sjeo da srkne jednu
![]()
![]()
Danas je već 3 džezve popioi još bi
vs.

Last edited by Master_ on 29/03/2012 22:36, edited 1 time in total.
- Master_
#145 Re: Dolazimo u Sarajevo....
Trebali ste više džezvi onda kupiti, taj kako je počeo piti, nestaće vam džezvi.ella20 wrote:Digla_da_kreci wrote:A muz legenda se navukao na bosansku kahvuKako si opisala, meni scena u glavi kako setate i on samo gleda gdje bi sjeo da srkne jednu
![]()
![]()
-
specifikacija
#146 Re: Dolazimo u Sarajevo....
Zaista je sve tako lijepo opisano, i drago mi je da ste se lijepo proveliella20 wrote:Digla_da_kreci wrote:A muz legenda se navukao na bosansku kahvuKako si opisala, meni scena u glavi kako setate i on samo gleda gdje bi sjeo da srkne jednu
![]()
![]()
BTW, dobru bosansku kahvu muz katkad moze popiti i u restorancicu " Sofra", nedaleko od nove dzamije u Zg.,
LP
- Master_
#147 Re: Dolazimo u Sarajevo....
Interesantno je da ova riječ kaHva, slovi kao bosanski izraz, a ne kafa ili kava. I tako ćete dosta puta čuti od nekog iz Hr ili Sr, kad kaže "kaHva, što bi vi Bosanci rekli". A skoro pa niko ne kaže kahva bar od mlađe raje u Sarajevu, svi će reći kafa, kao što i sam kažem, jer mi je to "nešto logičnije", ne znam što. Ali takođe ljepše zvuči "kad ćemo kahvenisati?" od "kad ćemo kafenisati?" A drugo je ono "na-kafu".specifikacija wrote:
BTW, dobru bosansku kahvu muz katkad moze popiti i u restorancicu " Sofra", nedaleko od nove dzamije u Zg.,ali sam poprilicno siguran da je vec postao expert u pravljenju iste
LP
-
specifikacija
#148 Re: Dolazimo u Sarajevo....
Sve sto dolazi iz dzezve i fildzana nosi taj pomalo arhaicni izraz, ali u sustini opisuju nesto sasvim dublje, a to je uzivanje u tom crnom napitku, pogotovo kada se onaj fildzan uhvati po obodu prsticima i dodirne usnama, ali se prethodno umoci kockica seceraMaster_ wrote:Interesantno je da ova riječ kaHva, slovi kao bosanski izraz, a ne kafa ili kava. I tako ćete dosta puta čuti od nekog iz Hr ili Sr, kad kaže "kaHva, što bi vi Bosanci rekli". A skoro pa niko ne kaže kahva bar od mlađe raje u Sarajevu, svi će reći kafa, kao što i sam kažem, jer mi je to "nešto logičnije", ne znam što. Ali takođe ljepše zvuči "kad ćemo kahvenisati?" od "kad ćemo kafenisati?" A drugo je ono "na-kafu".specifikacija wrote:
BTW, dobru bosansku kahvu muz katkad moze popiti i u restorancicu " Sofra", nedaleko od nove dzamije u Zg.,ali sam poprilicno siguran da je vec postao expert u pravljenju iste
LP
Za espresso vec kazem kafa, i sam naziv espresso mi je pomalo hladan i bezlican,te opisuje kafu koja se ispija, katkad i reda radi,
Edit : i sam cin pravljena bosanske kahve je fantastican : malo se dosadjujes dok voda ne prokljuca, a vec si u dzezvu stavio kafu, tek nekoliko kasikica te se i dalje pitas da li je previse ili ne.
- arzuhal
#149 Re: Dolazimo u Sarajevo....
Ja lijepih postova i cijele teme, brate, baš se odmorih čitajući...Hvala @ella na ovome
. Jedino ne znam šta će @HAVANA ovdje, a danas četvrtak 
-
nino90
#150 Re: Dolazimo u Sarajevo....
Citajuci kako turisti opisuju grad i neka mjesta, primijetim stvari na koje inace ne obracam paznju.
Na primjer mostovi, nisam ih nikad puno zagledo. Ili onaj prelaz objekata/zgrada iz osmanskog u austrougarski period.
Na primjer mostovi, nisam ih nikad puno zagledo. Ili onaj prelaz objekata/zgrada iz osmanskog u austrougarski period.