Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post Reply
SprecoM

#126 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by SprecoM »

Mnogi u BiH su stekli (sami ih uzeli, uzurpirali, nametnuli se)povećana prava (u raznoraznim oblastima, ekonomskim, političkim, obrazovnim, idejnim,....).
Kako im ta prava umanjiti, svesti na neku normalu, da ne budu anomalija i da ne strše iznad normalnog, da ne budu previše „jednakiji“ od drugih ( i na štetu drugih i drugačijih) ni na jednom dijelu BiH, ni u jednoj oblasti ljudskih potreba?!
Ko, kako, čime – suprotstaviti se takvima koji imaju veće ovlasti i veća prava nego što to objektivno zaslužuju?! Nemam ideja - imate li vi?
SprecoM

#127 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by SprecoM »

Zašto „sposobni“ i „pametni“ – Bogić Bogićević, Miro Lazović, Ivo Komšić, Dubravko Lovrenović, Stjepan Klujić, Sefer Halilović, Atif Dudaković, Sejfudin Tokić, Rasim Kadić, Mirnes Ajanović, Muhamed Filipović, Zdravko Grebo, Slavo Kukić, Petar Jeleč, Selim Bešlagić, Jasmin Imamović, Mirza Kušljugić, ....., intelektualci (Lamija Tanović i drugi) koji nedavno zajedno potpisaše neko saopštenje neku peticiju, itd, itd – nisu u stanju realizovati svoje pametne i dobre ideje?! ZAŠTO?!
Zašto Besim Spahić nije u stanju realizovati svoje dobre ideje?!
Zašto ja nisam u stanju realizovati svoje dobre ideje?!
Zašto Vi niste u stanju realizovati svoje dobre i dobronamjerne ideje?!
Pomanjkanje pameti, dobre volje, ili pomanjkanje truda i rada, pomanjkanje agresivnosti i bezobrazluka?!
Gdje su uzroci (ne zamjeranje, nesposobnost, nepreduzimljivost, neorganizovanost, ..)?!
triton

#128 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by triton »

pomanjkanje agresivnosti i bezobrazluka
oridjidji

#129 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by oridjidji »

Nemože se 10 forumaša okupiti do trafike skupa da pođu i oni hoće da se politikom bave i preuređenjem sadašnje BIH.
Edin Wien

#130 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Edin Wien »

Da li sam dobro razumio kad profesor kaze da je Martin Luther bio na nauku u Bosni? :shock: :-)
vratnik

#131 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by vratnik »

Edin Wien wrote:Da li sam dobro razumio kad profesor kaze da je Martin Luther bio na nauku u Bosni? :shock: :-)

To je rekao. Ne znam koliko je istina, odnosno koliko je to moguce provjeriti.
Ali bilo bi zanimljivo sve sto je izgovorio vidjeti u tekstualnoj formi. (sem par ocitih lapsusa, ali to je valjda ljudski).
pirpa

#132 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by pirpa »

ljiljan89 wrote:
pirpa wrote:besime sve si 100% upravu, al kao sto je vec neko rekao " lahko je palamudit "
osnuj svoju stranku i povedi nas da i rusimo i zatvaramo imas moj glas a nafatacu ti sigurno jos najmanje 50 glasova. ;-)

Sent from my 豆贝尔维 using 艾克斯吾艾 HD
ne slazem se s tobom. nije bas lako palamuditi.. ustvari jeste ako nemas sta pametno reci ali "palamuditi" inteligentno i imati veliki nivo znanja boga mi nije lako

i s drugim dijelom se ne slazem. ne mijenja se sve kroz stranku. itekako uticaja imaju i nestranacki ljudi na populaciju samo moras znati "palamuditi" i moras cesto "palamuditi" ;-)
pricati + nista ne uraditi = palamuditi
sve sto je besim rekao 70% raje na forumu vec zna!
kazes pametno "palamudit" akademik muhamed filipovic vec dugi niz god. pokusava otvoriti oci ovom narodu a ti i ja sami najbolje vidimo koliko njegova prica pije vodu.
sve dok se ne nadze covjek kapaciteta kao besim ili filipovic da povede ovaj narod da rusi ovu drzavu do temelja nama nema napretka.
P.S.mila Bosno volim te kao zemlju a mrzim kao drzavu!
hebem ja drzavu u kojoj vladaju ljudi iz sjene poput :bakira govnobegovica , hasana cengica , senada sahinpasica itd, itd...

Sent from my 豆贝尔维 using 艾克斯吾艾 HD
Last edited by pirpa on 12/03/2012 11:36, edited 1 time in total.
popajic

#133 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by popajic »

Prava svakog pojedinca ( gradjanina) su u Daytonu sutnuta u korist konstitutivaca zarad nedavne , neslavne istorije , a u cilju zastite ( :? ) svakog od tri BIH naroda.
Poenta je bila da se ugradi mehanizam po kojem ce na citavom teritoriju BIH svaki od tri naroda imati jednaka prava.
Na papiru !
U preksi - iz temelja druga prica :oops:
Bosnjaci i Hrvati - neravnopravni u RSu
Srbi i Hrvati u " Bosnjackom" dijelu Federacije
Bosnjaci i Srbi u "Hrvatskom" dijelu Federacije
O grupi Ostali da i ne govorim - nigdje prispjeli...u vlastitoj drzavi :shock:
ZATO kad podvucem crtu ispod famozne etnicke , "zastitne" konstitutivnosti , ja vidim na djelu da svaki konstitutivni narod pokusava da zakine onaj drugi , da eliminise Ostale i da , napuhujuci i insistirajuci na razlikama medju BIH narodima - rasturi ovu drzavu !
Krenulo se od entiteta , zavrsice se na etno mjesnim zajednicama , moguce i na stubistima :-)
Krvna zrnca su cudo kad ih se dohvate balkanske nacionalisticke "demokrate" :oops:
Mislim da je to bila Besimova poenta.
( mada se meni licno ne dopada nacin njegovog govora , brzoplet , podosta jalijaski...ali, sustina bi trrebala biti vaznija
od forme )
palermo

#134 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by palermo »

@di wrote:
Jel ti to ozbiljno ili pokušavaš malo pokrenuti na humor kao g. Spahić?
Ja sasvim ozbiljno.

Imaš odgovor na moje pitanje? Rad bih da ga čujem
headbanger

#135 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by headbanger »

palermo wrote:
@di wrote:
Ja sasvim ozbiljno.

pa hajde ovako
nije skolovan da bude na toj funkciji
nije isto oploditi kravu i raspolagati sa budzetom ili poznavanjem ljudskih prava
jeste da ima savjetnike ali treba bi znati makar ko su policy makeri
to i jeste jedan nas veeeliki problem sto svi mislimo da mozemo raditi tudji posao "ma znam ja to, jebo to, lako je to"
pa ako se neko skolovao da bude politolog valjda bi taj trebao da se bavi politikom
da pravi politiku po kojoj ce raditi politicari i narodni predstavnici
ali posto je kod nas sve naopako ....
Jara

#136 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Jara »

@di wrote:
palermo wrote:
@di wrote:
Ja sasvim ozbiljno.

Pa jednostavno što jedan veterinar nije sposoban da pohvata neke aspekte, kako se vodi grad?!

Ironija svega je, da imamo problem sa cukama po gradu, pa jedan veterinar na glavnoj poziciji bi trebao da to najbolje rješi. A i to nije sposoban.

Danas je to tako, da je tu zbog stranke a ne zbog toga što to on "najbolje" zna.
Bivši gradonačelnik Hamamdžić je veterinar, a ne aktuelni Behmen.
Prof. Spahić nije "apdejtovao" priču, nije naglasio "bivši", vjerovatno smatrajući da se to podrazumijeva.

Usput - baš zbog toga što je veterinar, gradonačelnik Hamamdžić je svojedobno bio prozivan od strane Udruženja za sprečavanje okrutnosti na životinjama SOS, a on...ništa. Kad je on bio gradonačelnik, RSPCA iz UK je nudio 250 000 KM za izgradnju azila za pse, pod uslovom da zemljište ne bude privatno. I donacija je propala. Strogo namjenska sredstva ( dakle, nisu se mogla prebaciti za nešto drugo) su propala!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#137 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by PipiDugaDevetka »

Jara wrote: Bivši gradonačelnik Hamamdžić je veterinar, a ne aktuelni Behmen.

Prof. Spahić nije "apdejtovao" priču, nije naglasio "bivši", vjerovatno smatrajući da se to podrazumijeva.

Usput - baš zbog toga što je veterinar, gradonačelnik Hamamdžić je svojedobno bio prozivan od strane Udruženja za sprečavanje okrutnosti na životinjama SOS, a on...ništa. Kad je on bio gradonačelnik, RSPCA iz UK je nudio 250 000 KM za izgradnju azila za pse, pod uslovom da zemljište ne bude privatno. I donacija je propala. Strogo namjenska sredstva ( dakle, nisu se mogla prebaciti za nešto drugo) su propala!
:thumbup:
palermo

#138 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by palermo »

headbanger wrote:
pa hajde ovako
nije skolovan da bude na toj funkciji
nije isto oploditi kravu i raspolagati sa budzetom ili poznavanjem ljudskih prava
jeste da ima savjetnike ali treba bi znati makar ko su policy makeri
to i jeste jedan nas veeeliki problem sto svi mislimo da mozemo raditi tudji posao "ma znam ja to, jebo to, lako je to"
pa ako se neko skolovao da bude politolog valjda bi taj trebao da se bavi politikom
da pravi politiku po kojoj ce raditi politicari i narodni predstavnici
ali posto je kod nas sve naopako ....
:D daj, bolan ovo vi mene zajebajete. Šta kažeš, politolog ima da se bavi politikom i da bude gradonačelnik :D .

Osnovne kvalifikacije jednog dobrog gradonačelnika su: da ima viziju, da ima organizacijske sposbnosti koje mogu okupiti sve resurse unutar jednog grada, da ima komunikacijske sposbnosti kako prema javnosti tako i prema ljudima sa kojima radi, , da ima u sebi liderske osobine, dakle sposobnost donošenja odluka, utvrđivanja prioriteta, da je motivator, čovjek koga i čije ideje ljudi slijede.

A to je li on doktor za hajvane ili insane je potpuno nevažno. Za poziciju gradonačelnika
Banksy

#139 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Banksy »

Nije važno koje je struke, gradonačelnik prije svega treba biti menadžer, mora imati dobra poznanstva, komunikacijske vještine i biti vrijedan i preduzimljiv i stalno biti prisutan na gradskim ulicama.

Onakav kakvog nikad nismo imali.

Nešto slično Bandiću, samo bez kriminala i korupcije :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#140 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by PipiDugaDevetka »

Banksy wrote:Nije važno koje je struke, gradonačelnik prije svega treba biti menadžer, mora imati dobra poznanstva, komunikacijske vještine i biti vrijedan i preduzimljiv i stalno biti prisutan na gradskim ulicama.

Izuzeci kao Blum ili Sučić Anto?
Banksy

#141 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Banksy »

PipiDugaDevetka wrote:
Banksy wrote:Nije važno koje je struke, gradonačelnik prije svega treba biti menadžer, mora imati dobra poznanstva, komunikacijske vještine i biti vrijedan i preduzimljiv i stalno biti prisutan na gradskim ulicama.

Izuzeci kao Blum ili Sučić Anto?
Tako nekako ...
BHF_Manijak

#142 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHF_Manijak »

Na Besimovo ovo predavanje moze neko onanisati ko nije slusao redovna predavanja kod njega. Kao student, dvije godine sam kod njega slusao redovna predavanja i obje godine jedna te ista prica, ko navijena ploca. Dobro, skontali smo poentu, i jedn i drugi i treci su pogan, ali hajmo dalje ba! Koje su alternative, sta nam je cinit? Najlakse je praznu slamu godinama mlatit i ubirati lovu u Sloveniji i tamo vecinu vremena provodit, a ovdje stanje ko hebe!

To je ono sto najvise Spahicu zamjerim, sve je to divno krasno sto si ti rekao, ali daj nam ponudi rjesenje, alternativu? Jok, samo pricaj i nista ne radi! Kako se to on Boga vam angazovo da to sve promjeni, zar nema nekih istomisljenka koje ce oko sebe sabrati pa da djeluju a ne samo ovako palamude?
I jedno njegovo predavanje kad ste odslusali, odslusali ste sve, jer idneticnu pricu prosipa svaki put...Na pocetku ti bude interesantno, kasnije predje u klasicno palamudjenje.
Niko ne valja, ofiraj sviju, svi su idioti, svi su debili a gdje sam ja(on) u tom svemu??? Ja sam jedini ispravan ili?
Dovoljno je pogledati kako se kod nejga polazu ispiti na FPN-u...Prica protiv stele, mita, korupcije a Bogami nije ni njemu mahane "svoje" progurati, ako nista bar je na "svom" fakultetu mogo koliko toliko stanej rijesiti, ali jok, najlakse je ovako papamuditi!

Ultima je ubo sa postom i poentom, ali izgleda ovdje vecina dozivljava Besima kao svetu kravu na koju se ne smije nista reci, ali kako vec gore rekoh vjerovatno pojedinci ne znaju dobro Besima ili ne zele da znaju.
Enciklopedija je lik ali dzaba opet ima onaj bosanski klasicni sindrom da zeli da sve zna, pa brate dragi ne postoje dzabe struke, nema sveznajuceg sem Jednog, ne mozes svaku struku u dusu znati. Konkretno o vjeri je hejbet stvari nalupo, ali raji hljeba i igara, lani jednom ovog, drugi put nekog drugog, mali karikiraj, ismijavaj i haha pihi sve je divno krasno, jer kasnije naravno niko nece uzeti da provjeri jesu li tacne neke stvari i navodi, jer zaboga to je Besim reko. Ok, postujem, ali samo to blacenje svega i svacega dovoljno o tebi govori.
MirtolaDas

#144 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by MirtolaDas »

Sinoc sam pogledao ovaj drugi dio. U pocetku me je zainteresovao ozbiljno, onda me je zabavio, onda sam na kraju zakljucio da je pun vanago. Sve se svelo, opet, na genetske price, ko je koliko cega. Njesra. I o najvecoj ljudskoj gluposti se moze pricati na intelektualno potkovan nacin, ali opet glupost ostaje glupost.
BHCluster

#145 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHCluster »

BHF_Manijak wrote:Na Besimovo ovo predavanje moze neko onanisati ko nije slusao redovna predavanja kod njega. Kao student, dvije godine sam kod njega slusao redovna predavanja i obje godine jedna te ista prica, ko navijena ploca. Dobro, skontali smo poentu, i jedn i drugi i treci su pogan, ali hajmo dalje ba! Koje su alternative, sta nam je cinit? Najlakse je praznu slamu godinama mlatit i ubirati lovu u Sloveniji i tamo vecinu vremena provodit, a ovdje stanje ko hebe!

To je ono sto najvise Spahicu zamjerim, sve je to divno krasno sto si ti rekao, ali daj nam ponudi rjesenje, alternativu? Jok, samo pricaj i nista ne radi! Kako se to on Boga vam angazovo da to sve promjeni, zar nema nekih istomisljenka koje ce oko sebe sabrati pa da djeluju a ne samo ovako palamude?
I jedno njegovo predavanje kad ste odslusali, odslusali ste sve, jer idneticnu pricu prosipa svaki put...Na pocetku ti bude interesantno, kasnije predje u klasicno palamudjenje.
Niko ne valja, ofiraj sviju, svi su idioti, svi su debili a gdje sam ja(on) u tom svemu??? Ja sam jedini ispravan ili?
Dovoljno je pogledati kako se kod nejga polazu ispiti na FPN-u...Prica protiv stele, mita, korupcije a Bogami nije ni njemu mahane "svoje" progurati, ako nista bar je na "svom" fakultetu mogo koliko toliko stanej rijesiti, ali jok, najlakse je ovako papamuditi!

Ultima je ubo sa postom i poentom, ali izgleda ovdje vecina dozivljava Besima kao svetu kravu na koju se ne smije nista reci, ali kako vec gore rekoh vjerovatno pojedinci ne znaju dobro Besima ili ne zele da znaju.
Enciklopedija je lik ali dzaba opet ima onaj bosanski klasicni sindrom da zeli da sve zna, pa brate dragi ne postoje dzabe struke, nema sveznajuceg sem Jednog, ne mozes svaku struku u dusu znati. Konkretno o vjeri je hejbet stvari nalupo, ali raji hljeba i igara, lani jednom ovog, drugi put nekog drugog, mali karikiraj, ismijavaj i haha pihi sve je divno krasno, jer kasnije naravno niko nece uzeti da provjeri jesu li tacne neke stvari i navodi, jer zaboga to je Besim reko. Ok, postujem, ali samo to blacenje svega i svacega dovoljno o tebi govori.
Dobro drug ako si skonto poentu sto ti nesto neuradis valjda je on taj koji obrazuje a vidim da je to uradi kako treba kada si skonto ocemu se radi pa zar nakon toga nisi u mogucnosti da nesto uradis to jeste promjenis? Zasto uvjek neko drugi mora prvi, on vec osipa po sistemu koji samo sebe sluzi a ti po njemu umjesto po "supcima".
palermo

#146 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote:Na Besimovo ovo predavanje moze neko onanisati ko nije slusao redovna predavanja kod njega. Kao student, dvije godine sam kod njega slusao redovna predavanja i obje godine jedna te ista prica, ko navijena ploca. Dobro, skontali smo poentu, i jedn i drugi i treci su pogan, ali hajmo dalje ba! Koje su alternative, sta nam je cinit? Najlakse je praznu slamu godinama mlatit i ubirati lovu u Sloveniji i tamo vecinu vremena provodit, a ovdje stanje ko hebe!

Ma odmah se prepoznaju klase sa podforuma fudbal :thumbup:
cindrlimindrli

#147 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by cindrlimindrli »

BHF_Manijak wrote:Enciklopedija je lik ali dzaba opet ima onaj bosanski klasicni sindrom da zeli da sve zna
Pazi majke ti, sindrom da zelis sve znati? Razumijem da covjek moze biti znatizeljan, radoznao, ali da se to
sve definise kao sindrom, i jos bosanski, prvi put cujem.
Besim je na jedan razumljiv i jednostavan nacin objasnio zasto smo mi slijepo crijevo civilizacije. Ocekivati
od njega da ponudi rjesenje za nesto sto su generacije stotinama godina razvaljivale, a da ga pri tome dezurni
kriticari ne proglase sovinistom ili gluho bilo unitaristom, je neozbiljno.
Lug

#148 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Lug »

palermo wrote:
Bušman wrote:Kako sam se nasmijao na onu "Kako moze veterinar biti gradonacelnik Sarajeva? Naravno, kad u Sarajevu zive hajvani." :D :D :D

Nazalost, sve ovo sto je rekao manje vise svi ljudi sa imalo mozga i sami znaju (sta mislite sto 500,000 ljudi ne izlazi na izbore?), a vecina ljudi nema mozga.
Ovo je jedan baš dobar primjer da je ovdje u pitanju više zabava nego ozbiljno promišljanje.

Zašto veterrinar ne bi mogao biti gradonačelnik Sarajeva ? Ima li netko odgovor na ovo ?
Ama ljudi, naglasak je na hajvanima a ne na veterinaru.. e vela havle ljudi i logike..
desnastrana

#149 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by desnastrana »

Pratim njegove, da kažem "update-ove", na ljutibosanci.com, treba nam više ovakvih ljudi. Živio, kur**m u čelo dušmane :bih: :bih: :bih:
HAVANA

#150 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by HAVANA »

Hiljade besima ne moze nas izvaditi iz govana u koja smo upali.Sta su oni prema milionima budala?Sve sto je naopako ovde je normalno.Simpaticno ga je slusati...al nema hajra od te price,mozda kad bi djeci mjesto crtanog pustali svaku noc par dobrih stvari iz ovih klipova,pa kad bi oni razmisljali o tome,kad bi vise ucili,citali i razmisljali svojom glavom,kad bi malo proputovali i vidjeli svijeta i iz svakog dijela usvojili nesto dobro,neke norme ponasanja i zivota...mozda bi tad,nekad...mogao neko nesto napraviti i skinuti ove imbecile zeljne para i vlasti sto nas handre godinama...Mozda nekad,kad ja budem na vjecnim lovistima budemo normalna zemlja...do tada sisaj motiku...
Djaba sve,zemlja puna crnih hronika i konstantnog forsiranja crnjaka,dizanja tenzija...zemlja i ljudi koji su opcinjeni losim stvarima,crnjacima i trazenja mane svakom zivom,zemlja u kojoj je postalo nemoguce cuti lijepu vijest...i kad je ima zaobilazi se a u prvi plan se stavlja crnjak,zemlja u kojoj bilo ciji uspjeh i pamet u startu dobiju masu prepametnih kriticara koji ce sve to obezvrijediti...I haj ti budi pametan kako i sta...
Uzdaj se u se i u svoje kljuse i pici...
Post Reply