Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sinus wrote:Ma taj se problem sa gemifufnom vrlo lako riješi pomoću Biklonera za gamazovanje što se stavlja na pufnu da ne šušnjaju vibroni kod lijeve spervelcine za restabulidzovanje na cincilator
Gledajte ljepotice, ne bi iz nje izlazio po vazdan...Ebo golfa kad ga svaka Šulja ima...
Šulja... zanimljivo ... ne znam sto vam je bas golf trn u oku ...za dobrim konjem prasina se dize
sinus wrote:Ma taj se problem sa gemifufnom vrlo lako riješi pomoću Biklonera za gamazovanje što se stavlja na pufnu da ne šušnjaju vibroni kod lijeve spervelcine za restabulidzovanje na cincilator
Gledajte ljepotice, ne bi iz nje izlazio po vazdan...Ebo golfa kad ga svaka Šulja ima...
Šulja... zanimljivo ... ne znam sto vam je bas golf trn u oku ...za dobrim konjem prasina se dize
Dabogda crkó taj konj za sva vremena. Ja sam istovremeno imao dva auta Golf 1987 i Fiat Panda 1996 god. Oba platio po 4.500 KM. Za godinu dana golf mi uzeo preko 2000 KM za odrzavanje a Fiat 300 KM. Osim toga Pandu sam vise vozio jer je golf pola vremena proveo u servisu. Da bude gore imao sam prije toga i pasata 84 godiste bio jos gori od golfa. VW daleko mu kuca od moje. Sad vozim Renault CLIO. Prezadovoljan sto govori moj nick.Francuzi talijani jednako dobra auta kao i njemacki mercedes BMW, audi(jedini dobar od VW)... a mnogo jeftiniji.
CLIO wrote:
Dabogda crkó taj konj za sva vremena. Ja sam istovremeno imao dva auta Golf 1987 i Fiat Panda 1996 god. Oba platio po 4.500 KM. Za godinu dana golf mi uzeo preko 2000 KM za odrzavanje a Fiat 300 KM. Osim toga Pandu sam vise vozio jer je golf pola vremena proveo u servisu. Da bude gore imao sam prije toga i pasata 84 godiste bio jos gori od golfa. VW daleko mu kuca od moje. Sad vozim Renault CLIO. Prezadovoljan sto govori moj nick.Francuzi talijani jednako dobra auta kao i njemacki mercedes BMW, audi(jedini dobar od VW)... a mnogo jeftiniji.
E jesi imao auta '87. i '84. i kompetentan si da pričaš. Svaka ti dala. A za boldirano
CLIO wrote:
E jesi imao auta '87. i '84. i kompetentan si da pričaš. Svaka ti dala. A za boldirano
A ti te aute (talijanske) nisi nikad imao ni vozio, ni odražavao, a sve "znaš" iz magazina, jaranovog jarana,i ostalih. Je li to opet "crko" osigurač kočnica na fiatu, majke ti? Ili je kojem otpao točak? Šta su ti sada javili jarani?
vidis li ti haveru koja su sad vremena a ti jos spominjes golfa iz '87 i kako nisi zadovoljan sa njim kupi sad uporedo sa CLIOm mercedes npr. A klasu pa nam reci svoje misljenje ... ja cekam odgovor...
CLIO wrote:
A ti te aute (talijanske) nisi nikad imao ni vozio, ni odražavao, a sve "znaš" iz magazina, jaranovog jarana,i ostalih. Je li to opet "crko" osigurač kočnica na fiatu, majke ti? Ili je kojem otpao točak? Šta su ti sada javili jarani?
Daj samo napiši da je Fiat ili Alfa bolji od BMW-a i Mercedesa. Samo da to pročitam i da se odjavim s ovog dijela foruma.
Mercedes pa BMW pa onda svi ostali. Nemojte biti smiješni.
vidis li ti haveru koja su sad vremena a ti jos spominjes golfa iz '87 i kako nisi zadovoljan sa njim kupi sad uporedo sa CLIOm mercedes npr. A klasu pa nam reci svoje misljenje ... ja cekam odgovor...
Haveru to je bilo prije pet godina a nista stuacija nije ni sad bolja: golf dvojka (kanta od auta) jos uvijek kosta oko 5000 a Fiat Brava 96 godiste 6500 KM pa sad razmisli . Malo razmisli o cijenama i onome sto nudi auto. O mercedesu sam ako malo pomnije citas po forumu rekao sve najbolje ja samo tvrdim da je VW smece u odnosu na cijenu koju platis. Bilo da se radi o novijim vozilima ili starim kantama koje su jos uvijek skupe. A sto se tice poredjenja CLIO i Mercedes A klase . to se ne moze porediti jer nisu u istoj klasi mercedes A klasa je nesto vanserijsko.I jos da ti kazem da sam novu Skodu fabiu kupio (VW kcerkica) vozio nesto vise od godinu prodao i kupio CLIO. I konacno napravio pravu stvar. Cekas odgovor za A klasu: ne znam mozda je dobro auto ali je sigurno skupo ali bez obzira na to auto mi se opticki uopce ne svidja. Ja razmisljam ove godine da kupim Renault Espace pa ako neko ima neka iskustva o autu ...bujrum i hvala unaprijed.
zavisi koji Espace želiš da kupiš i koje godište?
najbolje otvori novu temu, ali eto ja ti mogu reći da sam vozio najnoviju verziju 3,0 dci i full oprema...šta da ti kažem, auto je lampa i avion na točkovima..o udobnosti ne želim ni pričati, jer zna se šta je Renault po tom pitanju...
počeli su ovdje neki da miješaju kruške i jabuke, pa spominju nekakve Mercedese i BMW-ove...Alfa već dugo ne može da parira, niti ima želju, čudesnom trojcu iz švabije...Alfa je auto za sebe i klasa za sebe, samo što to ljudi nikada neće shvatiti...ali najsmejšniji mi je ovaj što je stavio sliku četvorke ispod GTA 147...najbolji si, oca mi....
johntra wrote:zavisi koji Espace želiš da kupiš i koje godište?
najbolje otvori novu temu, ali eto ja ti mogu reći da sam vozio najnoviju verziju 3,0 dci i full oprema...šta da ti kažem, auto je lampa i avion na točkovima..o udobnosti ne želim ni pričati, jer zna se šta je Renault po tom pitanju...
počeli su ovdje neki da miješaju kruške i jabuke, pa spominju nekakve Mercedese i BMW-ove...Alfa već dugo ne može da parira, niti ima želju, čudesnom trojcu iz švabije...Alfa je auto za sebe i klasa za sebe, samo što to ljudi nikada neće shvatiti...ali najsmejšniji mi je ovaj što je stavio sliku četvorke ispod GTA 147...najbolji si, oca mi....
Nisam ni sumnjao da cu tako nesto cuti nevjerovatno koliko je ljudi koje poznajem koji sebi mogu priustiti novije auto presli sa VW na Renault i Peugeot. Sad ovdje pretpostavljam djeca ili neki klinci koji su mozda vozili par auta brane VW kao neko najbolje auto. Nije da su to losa vozila nego su precijenjena i to bezobrazno precijenjena.Mislim imao sam do sad forda,mazdu,opela,skodu,bmw,audi,fiat i par VW auta ali najvise problema odnosno najvise para sam potrosio na VW, a najmanje udobnosti i komfora. Ne znam mozda se tako desilo. Moram ovde istaci Opel vektru i Fiat Mareu koji su me pravo sluzili.
johntra wrote:zavisi koji Espace želiš da kupiš i koje godište?
pa nisam smio da stavim neku jacu verziju cetvorke .. nebi bilo smisla
vidim da su njemsi vecini ovdje nabili veliki kompleks a posebno vw ... nemojte misliti o njima bice vam lakse
stavi najjaču SERIJSKU verziju četvorke, a ako hoćeš i petice slobodno....147 GTA ih dere oboje, dokazano više puta, prema tome zna se ko pati i boluje od kompleksa....
ne moram ti ja ništa dokazivati...sam nađi ubrzanja R32, obje generacije, i ubrzanje GTA do 100 na sat...ali to je ipak meni papansko, nešto do 100 na sat...ako želiš ima testiranja i na stazama, pa bujrum....
johntra wrote:ne moram ti ja ništa dokazivati...sam nađi ubrzanja R32, obje generacije, i ubrzanje GTA do 100 na sat...ali to je ipak meni papansko, nešto do 100 na sat...ako želiš ima testiranja i na stazama, pa bujrum....
E sto se tice utrka e to mi je svejedno bitno je da je udobno i da cesto ne dira Dzep pa kako god se zvalo auto moze i novi fico mada sumnjam da je udoban.A u ciju korist idu rezultati?
johntra wrote:ne moram ti ja ništa dokazivati...sam nađi ubrzanja R32, obje generacije, i ubrzanje GTA do 100 na sat...ali to je ipak meni papansko, nešto do 100 na sat...ako želiš ima testiranja i na stazama, pa bujrum....
pa bolan sta pametujes ovuda kad nemas blage veze ..sam si poceo sa ovom pricom a sad ti papansko...:
VW Golf V R32 DSG 0-100 km/h 6,2 sec max. brzina: 250 km/h
Alfa Romeo 147 GTA 0-100 km/h 6,3 sec max.brzina: 246 km/h ...uz cinjenicu da je i dosta laksa
jest da ova prica ne ide sa ovom temom al ne mogu se neke stvari ljudima dokazat ...
@CLIO nemam ja nista protiv francuza, naprotiv, ponekad vozam lagunu od starog i auto je strava... i ne podcjenjujem ni jednu marku ... samo ova prica alfa i fiat i nema dalje me nervira pravo ... pogotovo za ove kante do 2003 god ... Boze sacuvaj ! Da je neko spomenuo alfu 159 il breru ... tu se ne bih javljao i branio VW ! pozz
Ni ja ne volim VW, ali treba biti realan, otkad se pojavio 70 i neke Golf GTI je sinonim za komaktni GTI (tu ubrajam i R32 verziju). To treba poštovati. Alfa 147 GTA je šminka ali troši 17 litara (na testu). Da mi ja džaba daju ja ne bih imao da je sipam