AmADin_gospo wrote:Bakir1 wrote:alfa je kao zgodna zena samo sto imati je kosta nebesa
ja mislim da je ovo najbolji opis alfe
BTW, mislim da se ovde pogrešno alfa previše poziva na brojke prodanih vozila dok bi je ja ipak svrtao u posebne kompanije koje prave auta s nekom "dušom" koja se nemože prodavati na kilu ko ostali (vag, gm, toyota) nego na komad. lamborghini, ferrari, prave strašna auta pa su bankrotirali ko i mnoge firme.. tako i alfa. firma koja ima svoj određeni krug kupaca koji nije velik, ali kupuju tu marku iz strasti
il je obožavaš ili mrziš, nema treče
"lamborghini, ferrari, prave strašna auta pa su bankrotirali ko i mnoge firme.. tako i alfa"
izjava decenije..alfa je burazeru moj identicna ko jedan lamborghini i ko jedan ferari?pa ti il nisi dobar s glavom il te dobro promaha negdje ufatila.ako uzmes u obzir da alfa vec 10 godina nema predstavnika u visoj srednjoj klasi,da su imali jedan izlet u klasu supersportasa 8c competizione koji se prodao mozda u 50 komada kakvo jos poredjenje izvlacis s ovom dvojicom?da,talijani su svi..samo sto lambo ima dvojno drzavljanstvo.
znam ja,sad ces ti reci to ti figurativno mislis jer su svi u krizi.pa za tvoju informaciju ni lambo ni ferari nisu bankrotirali a nisu ni u krizi.
i kad bi takvi proizvodjaci bili u krizi to je logicno jer jedno njihovo auto u prosjeku kosta preko 200 000km.alfa pravi aute za sire narodne mase koja su precjenjena i zato je propala.prica da ce se oporavit je za malu djecu.nijedan se proizvodjac nikad nije oporavio tako sto ima gamu od 2 modela od kojih jeftiniji i manji kosta ko prosjecan auto klase iznad njega.
ako je sve to sto je uticalo da alfa ima Q...c od prodajnih rezultata razlog da vi kazete da je ona specificna pa se zato ne prodaje jer nije za svakoga.ja cu se slozit i reci cu da je alfa specificno al govno.
johntra* prica ti je suplja prijatelju..159 nije imao nasljednika jer je tad vec gulijeta bila u planu,dakle 2010 je guilijeta bila vec na stolu i trebala je ici u proizvodnju a alfa nije imala para da uporedo razvija dva nova modela..159 se nije prodavala ko nova dobro,nego natprosjecno lose..pitaj google,a mito je vec tad bio na trzistu i vec tad je bilo jasno da je za bacit..htio je napast lidera tog segmenta koji je nekrunisani kralj,minija iza kojeg je odmah bila buba..
dijelom su ovdje ljudi koji stvarno vole alfu a dijelom su oni koji samo zele da kontriraju da fol budu drugaciji..svi vi sad da vas neko pita biste li kupili alfu,rekli biste "da"..a onda krece prica kako se nema dovoljno para,kredit za stan,kredit za auto,nemam para za drugo..realno da mislite ovo sto pisete nasli bi nacina da kupite alfu u cijenovnom rangu auta koje sad vozite..al i vi ste duboko u sebi sigurni da alfa nikad nece bit dobra investicija,a boga mi nikad nije ni bila..jbg meni dan uzitka i dan majstora ne vrijedi tih para kad mogu uzet auto koje mi daje godinu uzitka i dan majstora za istu il manju il vecu cijenu ako si mogu priustit.
i da..tdi je jedna mrtva karina..toliko je los da je mozda trenutno to oznaka iza koje se krije najbolji dizel na svijetu..ko ne vjeruje nek dovuce onog za kojeg misli da je bolji a ja cu mu ustupit svoje auto da provoza pa nek usporedi..znaci nebitno je 320cdi,3.0d,3.0hdi,3.0crdi,il neki pokusaj jakog dizela tipa tog 2.4jtdm il nekod 2.4d5 iz volva il slicno..
i prije nego krente pljuvat sjetite se da sam ja vlasnik auta koje branim i da iz prve ruke znam kakvi su ostali jer sam dobro vagao prije nego sam dao pare..a vi ste culi il procitali il vas je neko provozao il je neko od vas u najboljem slucaju sjeo za volan jednog ovakvog dizela..
odoh na fax opet i na cevape