nebi - stvarno ne znam nisam izlazila u doba Piketa ali se sjecam nekih stvari. da nije Galerija? Grazia..tako nesto..znam da je kasnije dosao tu A club, to je vec bilo u ratu.
joj kad se sjetim Piketa..molila sam starije rodice da me vode da malo vidim to cuveno mjesto. ali znam da se nekad nije moglo proci kroz Rudarsku ulicu...(obavezno su se slusali hitovi: Denis&Denis, Neki to vole vruce, Haustor, Bajaga, Bijelo Dugme, Azra, Atomci, Bombaj Stampa, EKV, Valentino, Poslednja igra leptira, Crno vino...ahhhh) a sjecas li se Pelikana u Mejdanu?!... i tu sam samo prolazila, ali '80-tih i do '91. bilo je pravo poularno mjesto.
hajmo malo da se prisjetimo legendarnih kafica i birtija do '92.god.
evo za pocetak stavljam prvi kafic u gradu koji je otvoren, Dundo

i dan-danas radi ali to nije ni izbliza ono mjesto. skoro na jednom radiju je bilo takmicenje za TOP caffe bar i glasanje sms-porukama. javlja se delegacija iz Dundinog caffea s porukom ''Stolovi i stolice su nam kash, ali kafa je samo da znash''

joj bilo je provala more i za bife ''Kod Ismeta Cvrlje'' (tipa glasam za naj-ambijent:)
pa rahmetli Lazin kafic na Slatini...onda su poceli kojekakvi tz-fudbaleri koji su nagrnuli para po svijetu da otvaraju kafice. poslije je dosao Secer... eto ko se sjeti cega, neka produzi listu...