lonely_rider wrote: p.s. ja sam otkrio mnoge stvari bez pokusaja ,jedna od njih je i tvoje poznavanje automobila
Da ti nisi mozda i vidovit? Dzemil? Ili kako vec ono bi?
Da pojasnim kad vec sam nisi skontao, koristeci svoje pronicljivo oko (da ne kazem trece oko, vjerovatno njega koristis za silnu pronicljivost).
Crveno obojeni dijelovi sasije na slici su dodatno ojacani dijelovi sasije na konkretnom modelu vozila, dijelovi sasije (u koje spadaju i krakovi karoserije, kao sto si i sam jako lijepo, pronicljivo i razumno primijetio) u zutoj boji su isti kao i na drugim modelima nastalim na istoj ili slicnoj platformi, zato nisu obojeni u crveno, jer nema potrebe za isticanjem.
Hocu reci, okvir krova je dio sasije, na konkretnom modelu je dodatno ojacan kao sto su i nosivi dijelovi poda, torziona ojacanja na zadnjem donjem dijelu podne konstrukcije, kao i dodatna ojacanja na bokovima vozila. Sva ova ojacanja (u crvenoj boji, boja koja se nalazi na prvom svjetlu na semaforu, krenuvsi od najviseg) su potrebna jer sasiji nedostaje jedan jako bitan noseci dio, a to je krov vozila (koji je dio sasije, nadam se da si to do sada skuzio).
Helem, ako ti sve ovo sto sam napisao nije bas najjasnije (sto je moja pretpostavka s obzirom da se to da iscitati iz tvojih prethodnih postova), mozes jednostavno da pogledas kako je naslovljena slika (da bi se lakse snasao, o ti, sa svojim pronicljivim okom naviklim na bacanje pogleda uvis prema sasiji: pise iznad slike) :
2011 Renault Megane CC – chassis schema