Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
j@ pa j@
#126 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
a evo gorana legende sa karizmom (srbi nemaju tenisere jer je to gospodski sport):
http://www.youtube.com/watch?v=rUUvhop16ho
http://www.youtube.com/watch?v=rUUvhop16ho
-
xDenisx
#127 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Ohoho, pa ako na ovoj temi racunamo "dijasporce" onda bar nema dileme ko je nabolji fudbaler ikada sa ovih prostora - Zlatan Ibrahimovic.j@ pa j@ wrote:gledam nesto... nagrade za najbolje rukometasa/cu svijeta u raznim godinama sa ovih nasih prostora su dobijali:
1988 Veselin Vujović Yugoslavia
2000 Dragan Škrbić Yugoslavia
2003 Ivano Balić Croatia
2005 Árpád Sterbik Serbia and Montenegro
2006 Ivano Balić Croatia
2007 Nikola Karabatić France
-
j@ pa j@
#128 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
zlatan je rodjen u svedskoj
ovaj u nisu
nis je sa ovih prostora.... malme nije
(od ostalih pominjanih cavic recimo nije rodjen ovdje ali nastupa za srbiju kao i onaj rumun u dizanju tegova sto je nastupao za hrvatsku ili naser za srbiju ... zlatan ipak nit je rodjen ovdje niti nastupa za bilo koju ex yu zemlju)
ovaj u nisu
(od ostalih pominjanih cavic recimo nije rodjen ovdje ali nastupa za srbiju kao i onaj rumun u dizanju tegova sto je nastupao za hrvatsku ili naser za srbiju ... zlatan ipak nit je rodjen ovdje niti nastupa za bilo koju ex yu zemlju)
- Edin H.
#129 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Ana Nikolic
Miroslav Cerar
Novak Djokovic/Matija Ljubek
Miroslav Cerar
- muha_sa
#130 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
da nije Vera NikolićEdin H. wrote:Ana Nikolic
Miroslav Cerar
- Edin H.
#131 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Da u pravu si, Vera Nikolic, svjetska rekorderka na 800 metara i osvajac zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.muha_sa wrote:da nije Vera NikolićEdin H. wrote:Ana Nikolic
Miroslav Cerar
- amrica
#132 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
u kategoriji sbb kbb
rok petrovič
rok petrovič
-
j@ pa j@
#133 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
pa sto da ga spomenem??
prica se o naj sportistima sa ovih podrucja??
da je bila tema o najgorem br2 ikada ili igracu koji je najvise psovao na intervjuima ili vrijedjao druge pa hajde ... i nemoj mi reci da provociram jer ti mene nesto stalno prozivas!
prica se o naj sportistima sa ovih podrucja??
da je bila tema o najgorem br2 ikada ili igracu koji je najvise psovao na intervjuima ili vrijedjao druge pa hajde ... i nemoj mi reci da provociram jer ti mene nesto stalno prozivas!
- KPNCTNJAH
#134 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Edin H. wrote:Ana Nikolic
Miroslav Cerar
-
xDenisx
#135 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
j@ pa j@ wrote:zlatan je rodjen u svedskoj
ovaj u nisu
- Edin H.
#136 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Mislio sam ja i na njega, ali gdje ti je onda onaj sto kaze da je bio "spreman poput njemačkog vojnika 22. lipnja 1941. godine" i njegova sestrica.amrica wrote:u kategoriji sbb kbb
rok petrovič
Koliko se sjecam Rok je osvojio sest slaloma u jednoj sezoni, od toga pet za redom i onda potonuo.
- Edin H.
#137 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Jok eto, Mijo AleksicKPNCTNJAH wrote:Edin H. wrote:Ana Nikolic
Miroslav Cerar
Novak Djokovic/Matija LjubekSeka Aleksic ...
Rekao sam da je Vera, citaj
Last edited by Edin H. on 13/02/2012 20:34, edited 1 time in total.
-
j@ pa j@
#138 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
a neko ko ima malo inteligencije vidio bi kontext u kome su spomenuti.
spomenuto je da u tenisu igraci koji su top12 ili 20 a cak i br1 u dublu recimo i osvajaci gs u dublu ne dobijaju skoro nikakav prostor i malo ko ih pominje (recimo zimonjic koji ima fantasticne uspjehe u dublu ili ovi drugi navedeni), dok fudbaleri (vidi ko se sve pominje) koji su daleko od top 20 najboljih fudbalera svijeta su i te kako izvikani i dobijaju kud i kamo vise paznje. niko ih nije pominjao u smislu da su najbolji sportisti sa ovih prostora (sto bi pored jednog novaka u najmanju ruku bilo smijesno). usput .. ivanisevic je i te kako dobijao na publicitetu pa se i ne uklapa u pricu a i bio je br2 i osvojio vimblic. prpa i pilic su iz nekog drugog vremena i nije interesantno da se po kljucu nabrajaju svi moguci da bi se izvukla poenta. a ti se kacis za svaku rijec.
ebo te.. pa neki bjedni plasman u kup sampiona (sada sampion liga) se sada slavi kao sta ti znam sta... . a prije su nasi timovi redovno igrali znacajnije uloge a zvezda je cak i osvojila.
spomenuto je da u tenisu igraci koji su top12 ili 20 a cak i br1 u dublu recimo i osvajaci gs u dublu ne dobijaju skoro nikakav prostor i malo ko ih pominje (recimo zimonjic koji ima fantasticne uspjehe u dublu ili ovi drugi navedeni), dok fudbaleri (vidi ko se sve pominje) koji su daleko od top 20 najboljih fudbalera svijeta su i te kako izvikani i dobijaju kud i kamo vise paznje. niko ih nije pominjao u smislu da su najbolji sportisti sa ovih prostora (sto bi pored jednog novaka u najmanju ruku bilo smijesno). usput .. ivanisevic je i te kako dobijao na publicitetu pa se i ne uklapa u pricu a i bio je br2 i osvojio vimblic. prpa i pilic su iz nekog drugog vremena i nije interesantno da se po kljucu nabrajaju svi moguci da bi se izvukla poenta. a ti se kacis za svaku rijec.
ebo te.. pa neki bjedni plasman u kup sampiona (sada sampion liga) se sada slavi kao sta ti znam sta... . a prije su nasi timovi redovno igrali znacajnije uloge a zvezda je cak i osvojila.
Last edited by j@ pa j@ on 13/02/2012 20:42, edited 1 time in total.
- dalmatinka
#139 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Mihovil Španja ( ja imam malo drugačije poglede na "krv, znoj i suze" zato mi je on broj 1)
Janica Kostelić
Novak Đoković
Janica Kostelić
Novak Đoković
- KPNCTNJAH
#140 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Napisao si ime one koja ti je poznatija, nema sad vadjenja...Edin H. wrote:Jok eto, Mijo AleksicKPNCTNJAH wrote:Edin H. wrote:Ana Nikolic
Miroslav Cerar
Novak Djokovic/Matija LjubekSeka Aleksic ...
Rekao sam da je Vera, citaj
- Edin H.
#141 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
ImaKPNCTNJAH wrote:
Napisao si ime one koja ti je poznatija, nema sad vadjenja...
Bolan, Vera je 1966-e osvojila Evropsko prvenstvo, a 1968 postal svjetska rekorderka, nije bas bilo jucer
-
j@ pa j@
#142 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
...kakavdanakneiskustvu wrote:j@ pa j@ wrote:a neko ko ima malo inteligencije vidio bi kontext u kome su spomenuti.
spomenuto je da u tenisu igraci koji su top12 ili 20 a cak i br1 u dublu recimo i osvajaci gs u dublu ne dobijaju skoro nikakav prostor i malo ko ih pominje (recimo zimonjic koji ima fantasticne uspjehe u dublu ili ovi drugi navedeni), dok fudbaleri (vidi ko se sve pominje) koji su daleko od top 20 najboljih fudbalera svijeta su i te kako izvikani i dobijaju kud i kamo vise paznje. niko ih nije pominjao u smislu da su najbolji sportisti sa ovih prostora (sto bi pored jednog novaka u najmanju ruku bilo smijesno).
zanimljivo je da ti nisi spomenuo tenisera koji je bio drugi na svijetu ali jesi one koji nisu bilio ni među deset na svijetu,o tome ti pričam
a da... GORAN OBAVEZNO MORA DA SE POMENE ako se tema i malo dotakne tenisa u bilo kom kontekstu??
cak i ako se napominje da teniseri izvan top 10 ne dobijaju nikakvu paznju iako je to vise nego fantastican uspjeh..... sta reci??
- amrica
#143 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Edin H. wrote:Mislio sam ja i na njega, ali gdje ti je onda onaj sto kaze da je bio "spreman poput njemačkog vojnika 22. lipnja 1941. godine" i njegova sestrica.amrica wrote:u kategoriji sbb kbb
rok petrovič
Koliko se sjecam Rok je osvojio sest slaloma u jednoj sezoni, od toga pet za redom i onda potonuo.
ne znam da li se zezas sa tim "potonuo"
s obzirom da se udavio dok je ronio
imao je neku svoju tehniku, sve je rasturao.
- Edin H.
#144 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Ne, nije bilo namjerno, mislio sam nije mogao vratiti staru formu.amrica wrote:Edin H. wrote:Mislio sam ja i na njega, ali gdje ti je onda onaj sto kaze da je bio "spreman poput njemačkog vojnika 22. lipnja 1941. godine" i njegova sestrica.amrica wrote:u kategoriji sbb kbb
rok petrovič
![]()
ne znam da li se zezas sa tim "potonuo"![]()
s obzirom da se udavio dok je ronio![]()
imao je neku svoju tehniku, sve je rasturao.
Pogledah sad nastradao je 1993-ce godine, tada sam nazalost imao drugih prioriteta, tako da se ne mogu sjetiti da li sam o tome cuo prije ili, ali iz tog razloga iako jesam, nije mi se urezalo u sjecanje.
-
j@ pa j@
#145 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
a da... GORAN OBAVEZNO MORA DA SE POMENE ako se tema i malo dotakne tenisa u bilo kom kontekstu??
cak i ako se napominje da teniseri izvan top 10 ne dobijaju nikakvu paznju iako je to vise nego fantastican uspjeh..... sta reci??[/quote]
pa pričamo o najboljim ,zar ne,ne pričamo o onim koji to nisu,a goran je bio drugi na svijetu[/quote]
...
kada sam pominjao ove nije bilo u kontekstu najboljih... treba li jos crtati
a tek ako se govori o najboljim ikada onda ivanisevic ne moze da stanu u istu recenicu sa noletom sto se tenisa tice a sa mnogim drugim sto se tice sporta uopste!
pored noleta pomenuti gorana kao najboljeg sportistu sa ovih prostora je u najmanju ruku smijesno a mozda i zalosno.
cak i ako se napominje da teniseri izvan top 10 ne dobijaju nikakvu paznju iako je to vise nego fantastican uspjeh..... sta reci??[/quote]
pa pričamo o najboljim ,zar ne,ne pričamo o onim koji to nisu,a goran je bio drugi na svijetu[/quote]
...
kada sam pominjao ove nije bilo u kontekstu najboljih... treba li jos crtati
a tek ako se govori o najboljim ikada onda ivanisevic ne moze da stanu u istu recenicu sa noletom sto se tenisa tice a sa mnogim drugim sto se tice sporta uopste!
pored noleta pomenuti gorana kao najboljeg sportistu sa ovih prostora je u najmanju ruku smijesno a mozda i zalosno.
- dalmatinka
#146 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Asocira li te j@ pa j@" = paja ?kakavdanakneiskustvu
ko je rekao da je ivanišević bolji od đokovića????
pitanje,je li ivanišević bolji od živojinovića?
zanimljivo je da ti spominješ gotovo u 95 % slučajeva sportiste iz srbije
-
j@ pa j@
#147 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
pa ebat ga... kada su dominanti... u svim jacim sportovima... 
- dalmatinka
#148 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Što su to "jači" sportovi? Oni za koje se treba više žrtvovati, ili oni koji mlate lovu?j@ pa j@ wrote:pa ebat ga... kada su dominanti... u svim jacim sportovima...
- vox-populi
#149 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
Ako cemo odvojiti dame i gospodu, onda:
1. Vlade Divac
2. Novak Djokovic
3. Ivano Balic
1. Monika Seles
2. Janica Kostelic
3. Razija Mujanovic
1. Vlade Divac
2. Novak Djokovic
3. Ivano Balic
1. Monika Seles
2. Janica Kostelic
3. Razija Mujanovic
-
j@ pa j@
#150 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena
pa evo... za rukomet i odbojku sam vec postavio ko je sve osvajao nagrade za najbolje a i za vaterpolo sam naveo niz imena sa znacajnim priznanjima.
u kosarci su priznanja klase mvp evropskih i svjetskih prvenstava, imena kupova, i nagrade za naj igrace evrope dobijali sljedeci igraci:
zucko
kica
praja
drazen
divac
kukoc
sale djordjevic
sasa danilovic
bodi bond
pedja
teodosic
pa ti povadi
u tenisu su br1 (u singlu ili dublu) sa ovih prostora bili:
boba
seles
ana
jj
ziki
No1e
u fuci ne znam da su se nesto proslavili sa mvp titulama ili izborima za naj evropljanina ili svjeta bilo ko sa ovih krajeva a igraca u najjacim timovima je bilo sa svih strana i bespotrebno je ulaziti u tu raspravu. odlicnih fudbalera je bilo odasvud .... najdominantnijih u evropi i svijetu.... ne znam bas.
u kosarci su priznanja klase mvp evropskih i svjetskih prvenstava, imena kupova, i nagrade za naj igrace evrope dobijali sljedeci igraci:
zucko
kica
praja
drazen
divac
kukoc
sale djordjevic
sasa danilovic
bodi bond
pedja
teodosic
pa ti povadi
u tenisu su br1 (u singlu ili dublu) sa ovih prostora bili:
boba
seles
ana
jj
ziki
No1e
u fuci ne znam da su se nesto proslavili sa mvp titulama ili izborima za naj evropljanina ili svjeta bilo ko sa ovih krajeva a igraca u najjacim timovima je bilo sa svih strana i bespotrebno je ulaziti u tu raspravu. odlicnih fudbalera je bilo odasvud .... najdominantnijih u evropi i svijetu.... ne znam bas.