Kakve veze ima konstituivnost i donosenje odluka na bilo kojem nivou vlasti? Kakav podredjeni polozaj?Skijaš wrote:Zašto bi to bio autogol ? Pa Hrvati jesu u podređenom položaju kada se govori o procesu donošenja odluka i to se mora mijenjati. Pravilnik o radu Vlade a kojeg su usvojili Platformaši već nalaže da većina koja donosi određenu odluku mora imati bar po jednog iz svakog od konstitutivnih naroda. Ako još podignu taj prag, odlično. Ne znam zašto bi smetalo bilo kome da se garantuje konstitutivnost Hrvata. Dakle ne HDZ-a, nego Hrvata kao naroda koji bi trebao biti ravnopravan u ovoj zemlji.Prpa.ba wrote:Uskoro stize i treci.. mislim autogol.Bosnolog wrote:Zaboli me neka stvar koje su stranke u pitanju i ko su pojedinci,.gledam interes drzave BiH i sire od stranackih naocala,....Yebi ga mora se reci i priznati da je Zlaja zabio dva autogola i stavio izdajnicki potpis,nije tezak kao onaj u Daytonu ali ga je teze opravdati od daytonskog,.....Na ovo ga niko nije prisilio,ovo je izdao da bi bio MVP BiH tri godine,......Zakon o Vladi FBiH, mora tacno odredjeni broj Hrvata glasati da bi odluke bile validne. Kraj majorizacije itd. Kakve li ce tek onda price biti po forumu.
![]()
Demokratija je poprilicno jasna stvar, ako se uvode kvote po nacionalnom kljucu onda jedan glas za Hrvata nije jednak jednom glasu za Bosnjaka. Ostale da i ne spominjem.
Pod plastom borbe protiv majorizacije uvodi se diskriminacija.