PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
Moderator: anex
-
Sancho_de_Sancho
#126 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
Da se nije petljala sa tornjakom iz Lorisa !?

- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#127 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
Nije se još petljala ni sa jednim. A ovaj što smo ga zaprosili je iz Orašja. Malo je mlađi, ali to je u modi sadSancho_de_Sancho wrote:Da se nije petljala sa tornjakom iz Lorisa !?![]()
- jos_uvijek_sanjam
#128 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
Koliko dugo je zivio? I u kakvim uslovima? Da li je bio pazen, mazen, voljen, prihvacen? Svejedno, to ne mijenja ono sto si napisala o psimaActionWoman wrote:
Sada nemam psa, ali kada sam ga imala (crnog labradora) zivio je s nama u kuci. Tako, darling, govorim iz prve ruke.
- jos_uvijek_sanjam
#129 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
KatarinaKosaca wrote:Nije se još petljala ni sa jednim. A ovaj što smo ga zaprosili je iz Orašja. Malo je mlađi, ali to je u modi sadSancho_de_Sancho wrote:Da se nije petljala sa tornjakom iz Lorisa !?![]()
-
Sancho_de_Sancho
#130 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
KatarinaKosaca wrote:Nije se još petljala ni sa jednim. A ovaj što smo ga zaprosili je iz Orašja. Malo je mlađi, ali to je u modi sadSancho_de_Sancho wrote:Da se nije petljala sa tornjakom iz Lorisa !?![]()
- KatarinaKosaca
#131 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
Već kad smo kod petljanja.. jeste li vi primjetili kako između njih postoji hemija. Na jednoj izložbi neki švajcarski ovčar je moju kuju gledao zaljubljeno cijelo vrijeme. A ona kao neće, a sve ga pogleda malo po malo.
Onda nekad kad na ulici zabulji u psa.. odmah znam da je mužjak. Naročito joj se sviđaju labradori
Onda nekad kad na ulici zabulji u psa.. odmah znam da je mužjak. Naročito joj se sviđaju labradori
- jos_uvijek_sanjam
#132 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
Hemija jos kakoKatarinaKosaca wrote:Već kad smo kod petljanja.. jeste li vi primjetili kako između njih postoji hemija. Na jednoj izložbi neki švajcarski ovčar je moju kuju gledao zaljubljeno cijelo vrijeme. A ona kao neće, a sve ga pogleda malo po malo.
-
ActionWoman
#133 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
Nemoj biti sigurna da ne moze onako pisati. Neke stvari se mijenjaju. Moj cuki je bio toliko mazen i pazen da je spavao u mom krevetu, kad citam legao bi mi na rame i ko fol citao sa mnom, kad izadjem nosim ga sa sobom. Dobila sam ga kao malo stene. Na pocetku je znao da shishne pishne na tepih. Kad kuham motao mi se oko nogu i lizao po nogama sto je skakiljalo pa sam malo poskakivala dok kuham, a on se veselio tome pa je i on poskakivao. Kad mu je vilica malo ojacala onda je slatko grizao, bezbolno, ali kao blago stipanje. Bio je izuzetan pas. Ukrali su mi ga. Ima podosta godina od tada, ali on ima dio mog srca jos uvijek.jos_uvijek_sanjam wrote:Koliko dugo je zivio? I u kakvim uslovima? Da li je bio pazen, mazen, voljen, prihvacen? Svejedno, to ne mijenja ono sto si napisala o psimaActionWoman wrote:
Sada nemam psa, ali kada sam ga imala (crnog labradora) zivio je s nama u kuci. Tako, darling, govorim iz prve ruke.. Neko ko je ikad imao psa, ne moze onako pisati.
Danas ne bih drzala psa u kuci da zivi sa ljudima, ali bih mu obezbijedila super kucicu i divan krajolik u kom bi boravio. To je moj stav.
- KatarinaKosaca
#134 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
Pas je socijalno biće i puno je sretniji sa ljudima, nego sam u kućici sa krajolikom.... Kad već brineš o duševnom stanju psa 
-
ActionWoman
#135 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
Odoh sa ove teme jer imam osjecaj da cete me rastrgati. Uopste ne tolerisete drugaciji stav od onog koji imate. Ja uvazavam vas stav, a vi mene ko kobci napadate. Agresiva ste, sve u 16. Ostanak ovdje je samo cisto natezanje od kojeg niko nema koristi.
- jos_uvijek_sanjam
#136 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
Postoje psi, koji su predodredjeni da budu napolju, zbog svoje velicine, vrste, karaktera itd. A postoje i kucni psi. I kako rece @Katarina, psi vole da su medju ljudima, ne vole biti izolovani. Bas zato sto si imala psa, ne bi trebalo da onako pises..kako smrdi haustor zbog psa, kako pas ima "vonj", kako ovo kako onoActionWoman wrote:Nemoj biti sigurna da ne moze onako pisati. Neke stvari se mijenjaju. Moj cuki je bio toliko mazen i pazen da je spavao u mom krevetu, kad citam legao bi mi na rame i ko fol citao sa mnom, kad izadjem nosim ga sa sobom. Dobila sam ga kao malo stene. Na pocetku je znao da shishne pishne na tepih. Kad kuham motao mi se oko nogu i lizao po nogama sto je skakiljalo pa sam malo poskakivala dok kuham, a on se veselio tome pa je i on poskakivao. Kad mu je vilica malo ojacala onda je slatko grizao, bezbolno, ali kao blago stipanje. Bio je izuzetan pas. Ukrali su mi ga. Ima podosta godina od tada, ali on ima dio mog srca jos uvijek.jos_uvijek_sanjam wrote:Koliko dugo je zivio? I u kakvim uslovima? Da li je bio pazen, mazen, voljen, prihvacen? Svejedno, to ne mijenja ono sto si napisala o psimaActionWoman wrote:
Sada nemam psa, ali kada sam ga imala (crnog labradora) zivio je s nama u kuci. Tako, darling, govorim iz prve ruke.. Neko ko je ikad imao psa, ne moze onako pisati.
Danas ne bih drzala psa u kuci da zivi sa ljudima, ali bih mu obezbijedila super kucicu i divan krajolik u kom bi boravio. To je moj stav.
A to za kucicu i krajolik..vidjala sam jedino u filmovima.
- jos_uvijek_sanjam
#137 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
ActionWoman wrote:Odoh sa ove teme jer imam osjecaj da cete me rastrgati. Uopste ne tolerisete drugaciji stav od onog koji imate. Ja uvazavam vas stav, a vi mene ko kobci napadate. Agresiva ste, sve u 16. Ostanak ovdje je samo cisto natezanje od kojeg niko nema koristi.
Uvazavam sve, osim dijela gdje tvrdis da pas ima vonj i da haustor smrdi, ako pas njime prodje. I da psi pate, a da su vlasnici sto ih imaju egoiste. To ne mogu da uvazim, jer nema smisla.
- KatarinaKosaca
#138 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
Jest vala, a i smrdimoActionWoman wrote:Odoh sa ove teme jer imam osjecaj da cete me rastrgati. Uopste ne tolerisete drugaciji stav od onog koji imate. Ja uvazavam vas stav, a vi mene ko kobci napadate. Agresiva ste, sve u 16. Ostanak ovdje je samo cisto natezanje od kojeg niko nema koristi.
- KatarinaKosaca
#139 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
Ma, ne uvažavam ništa, jer je napisano da psi pate u stanu.. Pas nema prirodno okruženje kao medvjed ili lav pa da se kaže da je tamo najsretniji. Pas ne raste i živi u šumi, nego uz čovjeka. I navika je čudo. Svatko ko ima psa to zna. Pas je najsretniji sa svojom obitelji u stanu (kući) gdje uvijek živi. Moja kuja kad se vrati sa mora skače kao luda po kući od radosti, jer to je njeno okruženje, to je njen prirodni ambijent. Stoga teza o nekakvoj patnji psa u stanu ne stoji. Dalje, ja sam tornjaka prvi put vidjela na Stupu na autopijaci prije nekih 7-8 godina. Htjela sam da ga kupim, ali mi je čovjek rekao da ne mogu u stanu. Netačno apsolutno! Kad smo kupili Paz prije dvije godine (naravno digli ćilime, prostrli novine kao svatko kome dođe štene, inkomodirali se na neki način), ona je tu odrasla i ona je tu najsretnija. Pružam joj koliko mogu.. I ponavljam na psu se najbolje vidi da li je sretan ili ne, tu nema laži, nema prevare..jos_uvijek_sanjam wrote:Uvazavam sve, osim dijela gdje tvrdis da pas ima vonj i da haustor smrdi, ako pas njime prodje. I da psi pate, a da su vlasnici sto ih imaju egoiste. To ne mogu da uvazim, jer nema smisla.
- jos_uvijek_sanjam
#140 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
Slazem se potpunoKatarinaKosaca wrote:Ma, ne uvažavam ništa, jer je napisano da psi pate u stanu.. Pas nema prirodno okruženje kao medvjed ili lav pa da se kaže da je tamo najsretniji. Pas ne raste i živi u šumi, nego uz čovjeka. I navika je čudo. Svatko ko ima psa to zna. Pas je najsretniji sa svojom obitelji u stanu (kući) gdje uvijek živi. Moja kuja kad se vrati sa mora skače kao luda po kući od radosti, jer to je njeno okruženje, to je njen prirodni ambijent. Stoga teza o nekakvoj patnji psa u stanu ne stoji. Dalje, ja sam tornjaka prvi put vidjela na Stupu na autopijaci prije nekih 7-8 godina. Htjela sam da ga kupim, ali mi je čovjek rekao da ne mogu u stanu. Netačno apsolutno! Kad smo kupili Paz prije dvije godine (naravno digli ćilime, prostrli novine kao svatko kome dođe štene, inkomodirali se na neki način), ona je tu odrasla i ona je tu najsretnija. Pružam joj koliko mogu.. I ponavljam na psu se najbolje vidi da li je sretan ili ne, tu nema laži, nema prevare..jos_uvijek_sanjam wrote:Uvazavam sve, osim dijela gdje tvrdis da pas ima vonj i da haustor smrdi, ako pas njime prodje. I da psi pate, a da su vlasnici sto ih imaju egoiste. To ne mogu da uvazim, jer nema smisla.
-
Sancho_de_Sancho
#141 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
pustit cu ga s lanca bjezi dok mozesActionWoman wrote:Odoh sa ove teme jer imam osjecaj da cete me rastrgati. Uopste ne tolerisete drugaciji stav od onog koji imate. Ja uvazavam vas stav, a vi mene ko kobci napadate. Agresiva ste, sve u 16. Ostanak ovdje je samo cisto natezanje od kojeg niko nema koristi.
-
kobayagi 10+
#142 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
Svaka čast!sones wrote:PAS U SARAJEVU I SVUGDJE - DA!
Iz nebrojeno mnogo razloga kojima posjetiteljima ovog foruma ne treba pričati.
Samo napomena: i mi vlasnici bi trebali biti odgovorniji u odnosu na skupljanje izmeta naših ljubimaca. Ako mi imamo izbor da držimo psa, to ne bi smjelo ometati druge. A viđala sam kolege-vlasnike koji svoje ljubimce izvedu odmah ispred svoje zgrade da se pokake (na pločnik, i to na vrlo prometnom mjestu) i samo se okrenu, ni, ne pada im na pamet da to pokupe. A čistiti cipele kojima se stane u to nije nimalo ugodno. Da ne spominjem mogućnost zaraze koja postoji jer ne mogu biti sigurna da takav vlasnik vodi dovoljno računa o zdravlju svoga psa.
Ja imam dva velika psa i uvijek kupim ono što ostave iza sebe. Mislim da je to jedino fer i pošteno prema drugim ljudima (a i okolišu).
-
pakica_
#143 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
kad mi neko normalno kaze da se boji i da pricuvam svoje tele, pricuvat cu, nikakav problem. cak cu se skloniti gdje god treba, jer razumijem da mi je pasce strasno (jedno, a drugog ne znam sto se boje
).. al' kad mi u startu krene psovat mater ili tipa: jeblo te pasce, vodi ga, ujest ce mi dijete (btw, ovo mi je najmrza recenica na dunjaluku) onda cu se Boga mi svadjat i prepucavat.. a govna kupim, i psujem sve i jednom gazdi koji ne kupi!
-
febo_acm
#144 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
Meni kad ni neko reko jebo te pašče ja bi ga odma nogom zvekno u glavu
Još kad ti neko tako nešto kaže, samo reci DRŽ GA 
- una_bo
#145 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
pakica_ wrote:kad mi neko normalno kaze da se boji i da pricuvam svoje tele, pricuvat cu, nikakav problem. cak cu se skloniti gdje god treba, jer razumijem da mi je pasce strasno (jedno, a drugog ne znam sto se boje).. al' kad mi u startu krene psovat mater ili tipa: jeblo te pasce, vodi ga, ujest ce mi dijete (btw, ovo mi je najmrza recenica na dunjaluku) onda cu se Boga mi svadjat i prepucavat.. a govna kupim, i psujem sve i jednom gazdi koji ne kupi!
već mi je kortizol povišen samo kad se sjetim rečenice UJEŠĆE MI DIJETE! ili RODI SEBI DJECU PA IH VODAJ, OSTAVI SE PAŠČADI. gotovo je, već sam se uzrujala
-
pakica_
#146 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
vec sam negdje pisala jednom da sam teti, koja mi je rekla rodi sebi dijete, ostavi pasce, rekla: ja barem imam pascad, koga ti imas? ti sama hodas po ulici k'o dilajla.. malo se sjebala tad.. bit ce da je fakat sama u zivotuuna_bo wrote:pakica_ wrote:kad mi neko normalno kaze da se boji i da pricuvam svoje tele, pricuvat cu, nikakav problem. cak cu se skloniti gdje god treba, jer razumijem da mi je pasce strasno (jedno, a drugog ne znam sto se boje).. al' kad mi u startu krene psovat mater ili tipa: jeblo te pasce, vodi ga, ujest ce mi dijete (btw, ovo mi je najmrza recenica na dunjaluku) onda cu se Boga mi svadjat i prepucavat.. a govna kupim, i psujem sve i jednom gazdi koji ne kupi!
već mi je kortizol povišen samo kad se sjetim rečenice UJEŠĆE MI DIJETE! ili RODI SEBI DJECU PA IH VODAJ, OSTAVI SE PAŠČADI. gotovo je, već sam se uzrujala
-
migulica
#147 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
Tako je meni neka babuskara rekla onim seljačkim naglaskom ko da je sljegla iz Pičića Donjih " ŠTa će ti pašče' u mene mi sin u bolnici leži mjesec dana, od paščetove dlake, otrovala ga dlaka" rješi se te vreće gUovana"????? JA ono wtf... da ti i sina i tebe nfdhfjfbf joooj baba je skoro glavom zaplatila.... 
Moram prokomentarisati .... Joooj postova pojedinaca
nije vam ovdje mjesto fakat....
JA se uvijek nasekiram kad se uključim u ovakve rasprave... pogotovo sa "ovim" sto kao vole pse na daljinu... kao kućica u dvoristu i te price.... tu je paščadima mjesto... i tako to... imam veliku zelju da njih zavezem lancem i držim ih po kiši, snijegu, žegi, minusima i tako godinama...
Moj pas je za mene član moje obitelji... i tretiram ju tako... dok god bud živjela nista joj neće faliti i dati ću sve od sebe da joj bude što bolje
to je moj jedini i iskreni pravi drug bez ikakvih interesa.. ljubav moja najveca na svijetu..
Tako da nek mi smrdi i stan i ja i haustor i dijete i muž kome se ne svidja bolje mu je da nas zaobilaze u sirokom luku
Pozz
Moram prokomentarisati .... Joooj postova pojedinaca
JA se uvijek nasekiram kad se uključim u ovakve rasprave... pogotovo sa "ovim" sto kao vole pse na daljinu... kao kućica u dvoristu i te price.... tu je paščadima mjesto... i tako to... imam veliku zelju da njih zavezem lancem i držim ih po kiši, snijegu, žegi, minusima i tako godinama...
Moj pas je za mene član moje obitelji... i tretiram ju tako... dok god bud živjela nista joj neće faliti i dati ću sve od sebe da joj bude što bolje
Tako da nek mi smrdi i stan i ja i haustor i dijete i muž kome se ne svidja bolje mu je da nas zaobilaze u sirokom luku
Pozz
-
kojeime
#148 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
Nazalost, tacno. Pas je jedna od zivotinja koju je covjek upropastio. Zbog svojih poreba i zelja covjek je psa ukrao iz prirodne sredine i vremenom ga napravio nesposobnim za zivot u prirodi u originalnoj sredini.KatarinaKosaca wrote:Ma, ne uvažavam ništa, jer je napisano da psi pate u stanu.. Pas nema prirodno okruženje kao medvjed ili lav pa da se kaže da je tamo najsretniji. Pas ne raste i živi u šumi, nego uz čovjeka. I navika je čudo. Svatko ko ima psa to zna. Pas je najsretniji sa svojom obitelji u stanu (kući) gdje uvijek živi. Moja kuja kad se vrati sa mora skače kao luda po kući od radosti, jer to je njeno okruženje, to je njen prirodni ambijent. Stoga teza o nekakvoj patnji psa u stanu ne stoji. Dalje, ja sam tornjaka prvi put vidjela na Stupu na autopijaci prije nekih 7-8 godina. Htjela sam da ga kupim, ali mi je čovjek rekao da ne mogu u stanu. Netačno apsolutno! Kad smo kupili Paz prije dvije godine (naravno digli ćilime, prostrli novine kao svatko kome dođe štene, inkomodirali se na neki način), ona je tu odrasla i ona je tu najsretnija. Pružam joj koliko mogu.. I ponavljam na psu se najbolje vidi da li je sretan ili ne, tu nema laži, nema prevare..jos_uvijek_sanjam wrote:Uvazavam sve, osim dijela gdje tvrdis da pas ima vonj i da haustor smrdi, ako pas njime prodje. I da psi pate, a da su vlasnici sto ih imaju egoiste. To ne mogu da uvazim, jer nema smisla.
Ovo danas, reci da psa treba drzati u kuci jer nije sposoban za zivot u prirodi je sa jedne strane tacno, a sa druge nastavak "genocida" nad jednom zivom vrstom. Pod izgovorom da se o toj vrsti brine.
Ja jos ne naidjoh na covjeka koji psa uzima jer mu je stalo do psa nego zato sto je taj pas sladak, dobar cuvar, vjeran pratitelj, pomoc djeci ili bolesnima, slijepima, zadovoljava potrebu vlasnika da bude koristan da se o nekome (necemu) brine, itd.. Da ne govorim o zloupotrebi pasa.
Covjek ima psa ne zbog psa nego zbog zadovoljavanja zelja i potreba samog covjeka.
- Pasiflora
#149 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
Ma vidi nam @migulice, dobro dosla (ako ti vec neko nije rekao) Kao sto vidis i mi mrzimo papke i expresno ih otjeramo sa ovog pdf-a ako se previse opuste
.
-
ozon3
#150 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?
Ljudi, ja sam imao 2 psa. Eng. Bull Terriera i Amer.Pit Bull Terriera zajedno. Istih godina bili, M i Z, sterilisani, dobro odgojeni, nikad brnjivu nisu nosili, nikad se na dr pse nisu tackali, i obozavali su sjedit uz ljude i djecu. Uvijek sam imao 2 kesice pri setnji, nikad se nisu javili dok su bili napolju. Uvijek sam ih izvodio skupa napolje, skupa ih hranio i spavali su u hodniku od jedno-iposobnog stana. Nikad nisu smjeli uci u kuhinju, a u ostale sobe samo kad im ja to dozvolim. Bili su sretni, imali su sve, nikad ni najmanju bolest nisu imali i sve su zube imali do smrti.
Ako se iko premislja da li da ima psa ili ne, a zna da ce 1000% se brinut o njima na pravi nacin (ne pravit insane od njih nazor, ili iz razmazit "do posera", ili jos gore pustit ih nakon sto odrastu iz faze bebe u fazu tinejdzera kad su poludivlji), onda mora sebi nabavit nekog psa (u skladu sa svojim mogucostima, ne novcanim, vec mogucnostima brige i odgoja psa. Ako neko ima problem s vasim psom - nek to kaze vasem psu.
Ako se iko premislja da li da ima psa ili ne, a zna da ce 1000% se brinut o njima na pravi nacin (ne pravit insane od njih nazor, ili iz razmazit "do posera", ili jos gore pustit ih nakon sto odrastu iz faze bebe u fazu tinejdzera kad su poludivlji), onda mora sebi nabavit nekog psa (u skladu sa svojim mogucostima, ne novcanim, vec mogucnostima brige i odgoja psa. Ako neko ima problem s vasim psom - nek to kaze vasem psu.