jel tako i smece koje skupis bacis na cestu, jer to nije tvoj problem. ima komunalno da ga kupi a ne tiJedan001 wrote:To moj problem nije sto ne dolazi. Ako se kaze cisti ispred svog vazi nije problem ali gdje cu ja baciti dalje to je moja stvar i tu ne moze niko nista...
Počistite li ikad ispred kućnog praga?
- Manic Psycho
#126 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
- Bullet Tooth Tony
#127 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
To su ti takvi kauboji kao sto sam kaze iz jednog planinskog plemena koje je nastanilo ovo podrucije kodnog imena "nijemojproblem" ... parkiranje tamo gdje ne treba jer "nijemojproblem" ..... bacanje snijega na cestu jer "nijemojproblem" .... smeca jer "nijemojproblem" i takvih kauboja ima puno pa onda nista nije niciji problemManic Psycho wrote:jel tako i smece koje skupis bacis na cestu, jer to nije tvoj problem. ima komunalno da ga kupi a ne tiJedan001 wrote:To moj problem nije sto ne dolazi. Ako se kaze cisti ispred svog vazi nije problem ali gdje cu ja baciti dalje to je moja stvar i tu ne moze niko nista...
a pocistim i pocistit cu i ispred tudjeg ako treba i ako mi je barem jednom uputio "dobar dan" ili "dobro jutro" i bio covjek
- Troll_Happens
#128 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
normala nije moj problemBullet Tooth Tony wrote:To su ti takvi kauboji kao sto sam kaze iz jednog planinskog plemena koje je nastanilo ovo podrucije kodnog imena "nijemojproblem" ... parkiranje tamo gdje ne treba jer "nijemojproblem" ..... bacanje snijega na cestu jer "nijemojproblem" .... smeca jer "nijemojproblem" i takvih kauboja ima puno pa onda nista nije niciji problemManic Psycho wrote:jel tako i smece koje skupis bacis na cestu, jer to nije tvoj problem. ima komunalno da ga kupi a ne tiJedan001 wrote:To moj problem nije sto ne dolazi. Ako se kaze cisti ispred svog vazi nije problem ali gdje cu ja baciti dalje to je moja stvar i tu ne moze niko nista...
@Manic Psycho snijeg da smece ne... treba ipak ostati u granicama pristojnosti....
- Manic Psycho
#129 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
cuj treba ostati u granicama pristojnostiJedan001 wrote: normala nije moj problem
@Manic Psycho snijeg da smece ne... treba ipak ostati u granicama pristojnosti....
nek si ti pristojan i zgrces sav snijeg na ulicu, odnijece ga vjetar ako nista
- Troll_Happens
#130 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
pa ne zgrcem sav samo onaj koji je ispred moje kuce... zamisli da razgrcem sad sav pa trajalo bi dugoManic Psycho wrote:cuj treba ostati u granicama pristojnostiJedan001 wrote: normala nije moj problem
@Manic Psycho snijeg da smece ne... treba ipak ostati u granicama pristojnosti....![]()
nek si ti pristojan i zgrces sav snijeg na ulicu, odnijece ga vjetar ako nista
-
babin_sin
#131 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ja sam do unazad 2 godine redovno čistio svoju ulicu, nekih 60 metara od svoje kuće. ima jedna krivina i još uzbrdo, pa raja sa autom teže tu prolaze. al onda kad sam vidio da rijetko ko od komšija hoće da pomogne odustao od toga, nabavio nove zimske gume i prst u uho. kome treba nek čisti...
al žalosno je da uvijek čiste oni kojima najmanje treba al et...
opet ja danas lopatu i malo razgrnem, od dosade
al žalosno je da uvijek čiste oni kojima najmanje treba al et...
opet ja danas lopatu i malo razgrnem, od dosade
- Bullet Tooth Tony
#132 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
heh trebao si i ostat na istoku ... 
- Troll_Happens
#133 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ko ti kaze da vec nisamBullet Tooth Tony wrote:heh trebao si i ostat na istoku ...
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#134 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ja pocistio ispred svoje, komsije garaze, a i drugima malo pomagao
pregrijao sam se
pregrijao sam se
- Optimist
#135 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Dva puta danas lopatao ispred kuce. Posto zivim u relativno prometnoj ulici, razgrnem malo vise, da se imaju i pjesaci skloniti kad auto naidje. Ono sto mi smeta je postupak komsije preko puta (komsija je dobar, samo mi smeta njegov metod
) koji snijeg iz avlije izbaci na cestu, tako da onda bude haos dok ne prodje grtalica ponovo. I kad prodje masina, sav onaj njegov snijeg sa ceste nagrne na moju stranu, te onda opet moram za lopatu. I tako ukrug... 
-
shambho
#136 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ja nem lopatu
.. Al' posudila sam od nekog komsije iz ulaza do jer je u nasem niko nema, pa ispred zgrade malo razgrnula jer niko ciitav daan nije pocistio, malo je i mama sa onom malom kucnom lopaticom (ciki trebala lopata)..
Inace je bas neprohodno..ni auta se cak nisu micala
..grtalica nam nije usput..i bas je bio crnjak kad sam dosla u 4 kuci i vidjeh nepocisceno ..sjetih se ove teme pa uzeh lopatu kao sto rekoh je l'..
I mogu vam rec dobro nekako dodje da se covjek ispuse malo
..
Inace je bas neprohodno..ni auta se cak nisu micala
I mogu vam rec dobro nekako dodje da se covjek ispuse malo
- kritichar
#137 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
pocistio, kao i uvijek 
- Koshpa
#138 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ocistih ispred zgrade, al djaba ja 2 metra naprijed okrenem se ko da nisam ni ocistio
reko haj jope
i tako u krug 5/6 puta dok mu nisam dohako 
- alica.k
#139 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
i tako, gdje ima kupit lopata sad? cisto informacije radi.
- Bullet Tooth Tony
#140 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
dje ste sad studenti s onim "nema posla" , hocete li piti kafu ili lopatu u ruke
http://www.info19.ba/news/news/14837/ap ... c.facebook
http://www.info19.ba/news/news/14837/ap ... c.facebook
Last edited by Bullet Tooth Tony on 03/02/2012 17:42, edited 1 time in total.
- minjonja
#141 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ma sta dobro dodje, evo mene ledja ubise. opet komsije ko telad prolazili pored mene, ne bi se niko jos sjetio lopatu iznijeti, ali boli me briga, ocistila sam onaj dio kuda ja hodam. sad da su imalo pametni ovi roditelji iz ulaza, ocistili bi i trotoar prema skoli i sklonili onaj led zbog zena sa kolicima i penzionera sa stakama, a jedna me se kona cak prepala. valjda mislila da sam iz hetiga pa da cu joj kucati na vrata da naplatim.shambho wrote:Ja nem lopatu.. Al' posudila sam od nekog komsije iz ulaza do jer je u nasem niko nema, pa ispred zgrade malo razgrnula jer niko ciitav daan nije pocistio, malo je i mama sa onom malom kucnom lopaticom (ciki trebala lopata)..
Inace je bas neprohodno..ni auta se cak nisu micala..grtalica nam nije usput..i bas je bio crnjak kad sam dosla u 4 kuci i vidjeh nepocisceno ..sjetih se ove teme pa uzeh lopatu kao sto rekoh je l'..
I mogu vam rec dobro nekako dodje da se covjek ispuse malo..
alice, ja sam vidjeli u amku, bivsem merkuru na otoci 10 maraka, metalna. a ja budala uzela plasticu haman 20 maraka prije 5 godina.
- minjonja
- alica.k
#143 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ja izasla sa svojom (maminom) plasticnom, pa se slomila.minjonja wrote:alice, ja sam vidjeli u amku, bivsem merkuru na otoci 10 maraka, metalna. a ja budala uzela plasticu haman 20 maraka prije 5 godina.
elem, nema ovdje amko, "prosetacu" do pumpe, mozda ima.
-
Ambrozija
#144 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
I meni isto, svaka cast covjekualica.k wrote:meni je ovo bas super, covjek ce pametno i posteno zaraditi. kome se ne da a moze platit...Ambrozija wrote:Evo jedan zanimljiv i prikladan ovoj temi:
http://www.pik.ba/artikal/2573737/pitanja
- minjonja
#145 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ne znam ima li u blizini neka radnja koja prodaje krec, lakove, silikon i ta slicna gradjevinska cuda, oni imaju obicno lopata.alica.k wrote:ja izasla sa svojom (maminom) plasticnom, pa se slomila.minjonja wrote:alice, ja sam vidjeli u amku, bivsem merkuru na otoci 10 maraka, metalna. a ja budala uzela plasticu haman 20 maraka prije 5 godina.
elem, nema ovdje amko, "prosetacu" do pumpe, mozda ima.
- Bullet Tooth Tony
#146 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
bisernica kod merkatora (prekoputa onih kamiona) , pijaca kod merkatora ...
- minjonja
#147 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
evo taman se moze javiti u starom gradu da cistiAmbrozija wrote:I meni isto, svaka cast covjekualica.k wrote:meni je ovo bas super, covjek ce pametno i posteno zaraditi. kome se ne da a moze platit...Ambrozija wrote:Evo jedan zanimljiv i prikladan ovoj temi:
http://www.pik.ba/artikal/2573737/pitanja
- Control panel
#148 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
lopata imate u peny-ju i interexu.
inace sam danas tri puta po jedno pola sata lopatao i borio se sa snijegom. plus dva puta otkopavao auto.
odoh sad jos jednom ispred ulaza da ocistim.
inace sam danas tri puta po jedno pola sata lopatao i borio se sa snijegom. plus dva puta otkopavao auto.
odoh sad jos jednom ispred ulaza da ocistim.
-
leo_
#149 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
a vala i ovaj aksam zimi rano, pa cojk ne moze ni lopatati. xD
- Control panel
#150 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
evo gledam sa prozora gospoda nece da se zavlace na parking i da malo procite nego ostavljaju auta na glavnoj cesti. ( kruzni tok oko Shopinga na Grbavici).