Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
detroit-mercy

#126 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by detroit-mercy »

Rob_Atl wrote:Image

E ako mi ima sta mrze kad ovako najavu naprave, pa onda drze u tajnosti ko ce pjevati :roll: ... Ovo su oni isti organizatori sto su doveli Indiru i ne znam ko je jos pjevao u Atlanti, ma krnkanluk ce opet dovesti...
Koga si ti mislio da ce dovesti :mrgreen: Metallicu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ?
Pa nije Superbowl hebote :skoljka: .
luckylaka

#127 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by luckylaka »

Rob_Atl wrote:Image

E ako mi ima sta mrze kad ovako najavu naprave, pa onda drze u tajnosti ko ce pjevati :roll: ... Ovo su oni isti organizatori sto su doveli Indiru i ne znam ko je jos pjevao u Atlanti, ma krnkanluk ce opet dovesti...
Ako ovdje gost ne bude DJKrmak bog me ubio.Ma ubjedjen sam sto posto da bi organizator Bosance mogao pocastiti krmkom,ali eto nazvacu u toku dana da se raspitam.P.S.Ali reklama im je da se roknes.,,Kupi kartu za sarenu lazu,,Koji idiot da platim za nesto sto ne znam sta je.
Rob_Atl

#128 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Rob_Atl »

to i ja govorim, kupis kartu ono opet te doceka indira i krmak nigdje veze, vidio sam jos neki event tifa i hanka gostuju, jebena kombinacija :D
Crvena Tifoza

#129 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Crvena Tifoza »

luckylaka wrote:
Ja_Ja wrote:Ma vidi se iz samog plakata da ih je turbofolk ubio u glavu, "posle", "mesta"...ma idite ba u pm.
Al zato ce levati da vene sijeku kada im opet serviraja jal Indiru jal Seku.I imali iko u Chicago da provjeri ko ovo organizuje.A ko da gledam,,mesta,,ce da budu popunjena za 7 dana.

Mislim da se radi o liku inače iz Crne Gore. Bit će servirana ćirilica.
Ko voli, a 95% se oduzima uz to, nek izvoli.

Nažalost kako stvari stoje, neće biti "normalne" svirke. Izgleda da će samo pucati dugmetara.
Rob_Atl

#130 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Rob_Atl »

Eo na ovom spektaklu ce Haris Dzinovic pjevati, ipak su iznenadili :shock:
MPC

#131 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by MPC »

Vecina raje iz Cikaga bar nekih 100 ak koje znam je uzela karte na 2 sekciji oko 237 jer je odatle najbolji pogled...Bio sam na stadionu nekoliko puta i sve iznad 3 sekcije je stvarno lose,slabo se vidi.... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Chicago075

#132 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Chicago075 »

Image
luckylaka

#133 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by luckylaka »

Rob_Atl wrote:Eo na ovom spektaklu ce Haris Dzinovic pjevati, ipak su iznenadili :shock:
Meni licno il Haris il DJK il Indira isto sranje tj.uzimanje lovuse.Boli me chuna za turbo droljama i turbo krkanima ali i organizatorima koji ce da kupe kajmak.DOLAZIM gledati REPREZENTACIJU BiH usput ce se nesto i potegnuti a da mi levati organizatori izvuku $100 izz dzepa :lol: .Mozda Hanka&Tifa (neko napisa sevdah-rock dobitna kombinacija)ALI FESTU ili PARTY trebamo napraviti na stadionu. :bih:
cindrlimindrli

#134 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by cindrlimindrli »

...broj mEsta ogranicen
Znaci, nema saMse ni pod razno. Sto se tice mEsta, Cook County Jail ima i vise nego dovoljno prostora
za sosone svih boja i dezena.
Chicago075

#135 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Chicago075 »

NAravno da se organizuje iz tog razloga da se zaradi, niko te ne tjera gdje ces poslije tekme, imas milion barova u Chicagu....Al ljudi naprave organizuju i nadaju se dobroj posjeti... Ja i ti ne volimo tu vrstu muzike, ali ako ja imam priliku da zaradim, zasto da ne...Odem pogledam repku, navijam, osjecam se full poslije toga, i onda idem na posao i da zaradim.. Nista cudno...i ne patriotski....
Rob_Atl

#136 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Rob_Atl »

ma bolje da ima nego da nema, nek zaradjuju ljudi niko nikog ne tjera da ide... ja bi to samo volio da se organizuje u petak recimo valja se vozikat gore dole sa koncerta (osim ovog sto je na stadionu) a i cugat ce se vazdan najvjerovatnije pa onda i koncert, a ovako ostace raje preko vikenda komotno se mogao koncert odradit, al sta je tu je...
Chicago075

#137 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Chicago075 »

Bice buraz i petak i subota navece, u sve i jednom nasem lokalu, jer ovi sto imaju koncerte za dan tekme ce i ostati tu da uzmu jos koju kintu, tako ne sikiraj se bice svirke i derneka 3 dana 8-)
cindrlimindrli

#138 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by cindrlimindrli »

Rob_Atl wrote:ma bolje da ima nego da nema
Ovo gore, bolje da nema. Ozbiljno razmisljam da napisem pismo gospodinu gradonacelniku Emanuelu Rami
da se koncert zabrani zbog opasnosti po mentalno zdravlje posjetilaca.
samko1974

#139 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by samko1974 »

luckylaka wrote:
Rob_Atl wrote:Eo na ovom spektaklu ce Haris Dzinovic pjevati, ipak su iznenadili :shock:
Meni licno il Haris il DJK il Indira isto sranje tj.uzimanje lovuse.Boli me chuna za turbo droljama i turbo krkanima ali i organizatorima koji ce da kupe kajmak.DOLAZIM gledati REPREZENTACIJU BiH usput ce se nesto i potegnuti a da mi levati organizatori izvuku $100 izz dzepa :lol: .Mozda Hanka&Tifa (neko napisa sevdah-rock dobitna kombinacija)ALI FESTU ili PARTY trebamo napraviti na stadionu. :bih:
Ma sto se tice tih najava raznoraznih koncrata, gostovanja nasih pjevaca , sve ce to jos do kraja maja cuti se jos mnogo drugih informacija i dezinformacija.Treba pricekati do maja pa onda ce se vise i tacnije sa sigurnoscu moci reci , bar ja tako mislim.A tebi lucky stvarno nije lako jer nazvati takvog pjevaca, tenora Harisa Dzinovica , koji usput receno veze nema sa turbofolkom, nazvati turbokrkanom i da ti je isti ko neka indira il krmak onaj stvarno nema veze s mozgom.Pa se ja onda sa pravom pitam sta je po tebi uopste razlika izmedju turbofolka i narodne bosanske pjesme il sevdalinke i imas li ti uopste ikakvog sluha ako Harisa svrstavas u isti kos sa onim prekodrinskim cajkama.Jesi li ti ikad uopste slusao i cuo Harisa uzivo , jesi ti svjestan da takav glas ne postoji na podrucju balkan i takav raspon glasa i onda takav glas porediti sa nekom koja uopste niti zna pjevati nego recitira neke nazovi pjesmice je stvarno ludo.Ako je haris turbofolkeras onda mozes reci i za tifu i za bebeka i alena islamovica isto jer imaju u svom repertoaru vise turbo folk pjesmi nego haris dzinovic ako nevjerujes poslacu ti link pa gledaj i cudi se :D
Chicago075

#140 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Chicago075 »

Pa nije baja mali knindza, Haris Dzinovic pjeva, nismo Englezi pa da nam Elton Johna dovedu :D
Svejedno blizu je, u samom stadionu, UNITED CLUB, a ima jos tih koncerata al daleko je za vozit i hodat...
Chicago075

#141 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Chicago075 »

samko1974 wrote:
luckylaka wrote:
Ma sto se tice tih najava raznoraznih koncrata, gostovanja nasih pjevaca , sve ce to jos do kraja maja cuti se jos mnogo drugih informacija i dezinformacija.Treba pricekati do maja pa onda ce se vise i tacnije sa sigurnoscu moci reci , bar ja tako mislim.A tebi lucky stvarno nije lako jer nazvati takvog pjevaca, tenora Harisa Dzinovica , koji usput receno veze nema sa turbofolkom, nazvati turbokrkanom i da ti je isti ko neka indira il krmak onaj stvarno nema veze s mozgom.Pa se ja onda sa pravom pitam sta je po tebi uopste razlika izmedju turbofolka i narodne bosanske pjesme il sevdalinke i imas li ti uopste ikakvog sluha ako Harisa svrstavas u isti kos sa onim prekodrinskim cajkama.Jesi li ti ikad uopste slusao i cuo Harisa uzivo , jesi ti svjestan da takav glas ne postoji na podrucju balkan i takav raspon glasa i onda takav glas porediti sa nekom koja uopste niti zna pjevati nego recitira neke nazovi pjesmice je stvarno ludo.Ako je haris turbofolkeras onda mozes reci i za tifu i za bebeka i alena islamovica isto jer imaju u svom repertoaru vise turbo folk pjesmi nego haris dzinovic ako nevjerujes poslacu ti link pa gledaj i cudi se :D
Lijepo receno :thumbup:
fosil

#142 Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by fosil »

Kako se zove onaj band sto je prasio u ATL poslije tekme? Uglavnom su svirali ex yu rock.
Chicago075

#143 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Chicago075 »

fosil wrote:Kako se zove onaj band sto je prasio u ATL poslije tekme? Uglavnom su svirali ex yu rock.
Rock ko fol, al za sada nisu najavljivali nista za Chicago, tu su cini mi se u martu, ali nista za tekmu jos...
Rob_Atl

#144 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Rob_Atl »

Nece rock ko fol dolaziti, poznajem momke i kako oni kazu "bice dosta svirki" tako da su oni odustali... eo lagano i februar prolazi pa smo sve blize i blize :oops:
luckylaka

#145 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by luckylaka »

samko1974 wrote:
luckylaka wrote:
Je li se ti ,,Samko,,pravis da ne razumijes ili stvarno ne razumijes.Dakle ako napisem,,ZA MENE,,je isto sranje Haris,Indira,DJkrmak..onda ti valjda to ne trebam nacrtati.Boli me chuna za narodnjacima,folkerima i onim ostalim iz te branse koje ti branis.Slusaj uzivaj,sijeci vene,razbijaj to nije moj tip muzike.Cuj Haris pa sta pjeva bolan nikad cuo za tipa.ZNACI.Pisem svoje misljenje i nemoj mi pametovati o necemu u sto se ne razumijes ili da me natjeras da slusam Harisa :-) Pored zztop, deep purple,black sabbat,A.skloniste.....on memi pise o Harisu i folku.Poz i UZIVAJ u Harisu
klikerusa

#146 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by klikerusa »

A niko ne kaze ko ce pjevati na poluvremenu...da nece madona? Ipak je ovo Super Bowl za nas Bosance u Sjevernoj Americi :lol: :-D
samko1974

#147 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by samko1974 »

luckylaka wrote:
samko1974 wrote:
luckylaka wrote:Meni licno il Haris il DJK il Indira isto sranje tj.uzimanje lovuse.Boli me chuna za turbo droljama i turbo krkanima ali i organizatorima koji ce da kupe kajmak.DOLAZIM gledati REPREZENTACIJU BiH usput ce se nesto i potegnuti a da mi levati organizatori izvuku $100 izz dzepa :lol: .Mozda Hanka&Tifa (neko napisa sevdah-rock dobitna kombinacija)ALI FESTU ili PARTY trebamo napraviti na stadionu. :bih:
Je li se ti ,,Samko,,pravis da ne razumijes ili stvarno ne razumijes.Dakle ako napisem,,ZA MENE,,je isto sranje Haris,Indira,DJkrmak..onda ti valjda to ne trebam nacrtati.Boli me chuna za narodnjacima,folkerima i onim ostalim iz te branse koje ti branis.Slusaj uzivaj,sijeci vene,razbijaj to nije moj tip muzike.Cuj Haris pa sta pjeva bolan nikad cuo za tipa.ZNACI.Pisem svoje misljenje i nemoj mi pametovati o necemu u sto se ne razumijes ili da me natjeras da slusam Harisa :-) Pored zztop, deep purple,black sabbat,A.skloniste.....on memi pise o Harisu i folku.Poz i UZIVAJ u Harisu

Na ovo da nikad nisi cuo za harisa mogu se samo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i to grohotom a kofol zna deep purple i black sabbat , mora da si imao americke kanale i dok si u bosni zivio :lol: e svasta.Hajd sto ti to ne slusas al tamo hvalis hanku a kofol ne slusas folk i haris karinas , pa mogu ja shvatiti da ti ne volis il ne slusas folk al kako mozes tako govoriti ljudima pogrdnim imenima pod broj jedan i kako onda mozes hanku voljeti a ona ti je veca folkerka takodje od harisa.A za tog tvog krmka i indiru koje pominjes mogu samo reci da ni ja ne slusam al me jako cudi da im poznajes imena kad ih vec ne slusas haj za indiru si mogao cuti al gdje si cuo za krmak bas me interesuje slusajuci sabbat i zztop :lol: :lol: :lol: :lol: .Tebi niko nista ne pametuje nego jarane kontraditkoran si pravo tako da ne mogu presutit takav kontradiktoran komentar.I ne primaj se jer ovo nije licno protiv tebe nego malo smiri zivce i bez vrijedjanja ljudi koje uopste ne slusas.Vidis da ti i ovaj roker iz chicaga lijepo rekao ko je haris, nije to dj krmak il mali nindza, cuj nikad nije cuo za dzinovica, to naprosto ne moze biti istina , znas za neke krmke a kofol nije cuo za dzinovica , e boze ko da si na mjesecu zivio a ne u BiH.Na kraj sam nacin tvog agresivnog komentarisanja punog psovki meni licno ide na zivce siguran sam da nisam jedini al evo jedini ti to govorim i imam pravo da kazem da mi smeta kad skoro u svakom komentaru bez razloga nesto psujes, valjda znas dovoljno rijeci da koristis bez psovki.Te boli te chuna te ovo, te ono, te krkani, znas li ti bolan normalan post bez psovke napisati.Potrudi se malo.Takav nacin pisanja govori mnogo o tebi bolje ti je sakrij to , ako nije tebe sramota , sramota je onih koji te citaju.
luckylaka

#148 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by luckylaka »

Ipak je ,,samko,,tebi lakse nacrtati bez vrijedjanja.Ocito je da neke stvari ne shvatas dzaba pisati.Covjece ohladi ili preskoci i uzivaj i manji ti ,,smajlica,,neko ce ti i procitati post ovako ispadas neozbiljan.Tvoja usporedba Hanke i tog Harisa je za :lol: kao da usporedic Messi-ja i recimo nekog premijerligasa.Ali otisli smo u off pa da se vratimo.Prijedlog.U Chicago uzivaj u Harisu a ja cu u Hanki i Tifi P.S.Ubuduce ako ti smetaju moji postovi slobodno preskoci jer ima neko ovdje na forumu ko ove postove pregleda a to nisi ti.Poz
manijak 1971

#149 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by manijak 1971 »

Sto se tice derneka naravno kralj rocka i kraljica sevdaha pobjednicka karta 100 % jer prvo kvalitet vrh vrhova a drugo dokazani bosanski patriotizam
evo nesto vezano za dzinovica izuzetno dobar pjevac ali dok je veselin (batko) klao silovao i ubijao po mojoj grbavici on je sa bregom kusturicom i neletom po beogradskim splavovima ubijao viski i janjetinu to mu sarajlije nikad nece halaliti

jedva cekam da tifa pocne hejjjjjj grbavice rano ljutaaaaaaaa a moze i ona od hanke sa sa sarajevo ima cudnu moc
ili bosno moja divna mila jer to kraljica najbolje zna

ps.cuo sam da je dernek do 4 ujutro moze li neko to potvrditi
dmr

#150 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by dmr »

Iako ne planiram ni na jedan od ovih "oficijelnih" derneka, juce sam isao da kupim 4 "VIP karte" za ovaj sa Enesom Begovicem za prijatelja koji s porodicom dolazi iz NY. I tako pitam ovog sto organizuje taj dernek kako to da svi najavljuju da ce reprezentativci biti bas kod njih. On mi nabroja Hasagica, Begovica, Spahica, Pandzu, Papca i Zahirovica koji ce "sigurno" biti kod njega, kao oni nece tamo gdje ce Susic, jer ne mogu pred njim piti. :D
Post Reply