Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drndalo

#126 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by drndalo »

U odnosu na sada, stara Grbavica, Hrasno, C.Vila, A.polje, Mojmilo i Dobrinja su kao da ih je Austro-ugarska projektovala... Mada je i tu bilo raznih gluposti, oportunizama, i raznih drugih sranja...
vivax

#127 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by vivax »

esad_plavi wrote:Ne moze covjek vjerovati koliko floskulasa ima u ovom nasem Sarajevu sto pokupe 2-3 fraze pa prosipaju supljake, rek'o bi covjek sve arhitekte, inzinjeri, pravnici, doktori i ini, i to sve u jednoj osobi. Glavno je da popljuvate sve i da nista ne valja.

Klasicni primjer "sarajlijske" (s velikom naglaskom na navodnike) kružne logike:

nema stanova da se kupe -> je*** te ovakva drzava;
izgrade se zgrada -> je*** te ta zgrada, vidi stanova sve po 30-40 kvadrata;
izgradi se zgrada sa velikim stanovima -> je*** ti tu zgradu, dje ce samo guzonje stanove kupiti, kad cete park kakav izgraditi lopovi jedni
izgradi se park -> vidi lopova pred izbore nasli graditi, je*** ti ovu drzavu...
eee moj esade..ufati se ti mikrofona... a za prostorno planiranje i okolis pusti nekoga ko se razumije pa da raspravlja o tome.. tibra je napravila zgrade od 14-15 spratova na mjestu gdje nikako nije smjela..ali danas pare vrte gdje burgija nece..samo projektovanje zgrada i njihov polozaj je totalno ne planski uradjen.. i nikakve veze sa vezom nema..ama bas nikakve..da si doveo nekog jebenog indijanca ne bi ih onako poslozio kako ih oni slazu...
i usput jos da kazem.. da ljudi u francuskoj na arhitekturi uce iz primjera alipasinog polja kako NE treba graditi...i projektovati...ocit dokaz kakva je bila a i kakva nam je trenutna drzava... prije je mog'o biti arhitekta samo ako si bio u savezu komunista...pa i danas si arhitekta ako si stranacki podoban... niko ne izmislja toplu vodu..nego je to nasa realnost...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#128 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Velkoski »

vivax wrote: eee moj esade..ufati se ti mikrofona... a za prostorno planiranje i okolis pusti nekoga ko se razumije pa da raspravlja o tome.. tibra je napravila zgrade od 14-15 spratova na mjestu gdje nikako nije smjela..ali danas pare vrte gdje burgija nece..samo projektovanje zgrada i njihov polozaj je totalno ne planski uradjen.. i nikakve veze sa vezom nema..ama bas nikakve..da si doveo nekog jebenog indijanca ne bi ih onako poslozio kako ih oni slazu...
i usput jos da kazem.. da ljudi u francuskoj na arhitekturi uce iz primjera alipasinog polja kako NE treba graditi...i projektovati...ocit dokaz kakva je bila a i kakva nam je trenutna drzava... prije je mog'o biti arhitekta samo ako si bio u savezu komunista...pa i danas si arhitekta ako si stranacki podoban... niko ne izmislja toplu vodu..nego je to nasa realnost...
Grbavice :)
neki

#129 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

vivax wrote:
esad_plavi wrote:Ne moze covjek vjerovati koliko floskulasa ima u ovom nasem Sarajevu sto pokupe 2-3 fraze pa prosipaju supljake, rek'o bi covjek sve arhitekte, inzinjeri, pravnici, doktori i ini, i to sve u jednoj osobi. Glavno je da popljuvate sve i da nista ne valja.

Klasicni primjer "sarajlijske" (s velikom naglaskom na navodnike) kružne logike:

nema stanova da se kupe -> je*** te ovakva drzava;
izgrade se zgrada -> je*** te ta zgrada, vidi stanova sve po 30-40 kvadrata;
izgradi se zgrada sa velikim stanovima -> je*** ti tu zgradu, dje ce samo guzonje stanove kupiti, kad cete park kakav izgraditi lopovi jedni
izgradi se park -> vidi lopova pred izbore nasli graditi, je*** ti ovu drzavu...
eee moj esade..ufati se ti mikrofona... a za prostorno planiranje i okolis pusti nekoga ko se razumije pa da raspravlja o tome.. tibra je napravila zgrade od 14-15 spratova na mjestu gdje nikako nije smjela..ali danas pare vrte gdje burgija nece..samo projektovanje zgrada i njihov polozaj je totalno ne planski uradjen.. i nikakve veze sa vezom nema..ama bas nikakve..da si doveo nekog jebenog indijanca ne bi ih onako poslozio kako ih oni slazu...
Danas se kod privatnih investicija arhitekta vrlo malo pita, investitoru je bitno samo sto vise kvadrata da dobije i ne zanima ga uopste na koji nacin ce to izgledati. Jako puno arhitekata nazalost popusta na pritiske investitora jer znaju da ce ovaj lako naci nekog drugog da mu isprojektuje ono sto zeli.
Alipasino nije primjer nego Grbavica, alipasino je zapravo urbanisticki jako dobro rjeseno..
vivax

#130 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by vivax »

Danas se kod privatnih investicija arhitekta vrlo malo pita, investitoru je bitno samo sto vise kvadrata da dobije i ne zanima ga uopste na koji nacin ce to izgledati. Jako puno arhitekata nazalost popusta na pritiske investitora jer znaju da ce ovaj lako naci nekog drugog da mu isprojektuje ono sto zeli.
Alipasino nije primjer nego Grbavica, alipasino je zapravo urbanisticki jako dobro rjeseno..
Pa kad danas svako moze biti i arhitekta i investitor.Eto ti primjera, ovaj se nas'o komentarisati, a veze o arhitekturi nema, nemam ni ja,koliko imaju arhitekte, ja kao inž. građevine, mogu samo da mlatim kako bi to trebalo unutra da izgleda i da se poslozi.Jedno je jasno, da i neko ko nema veze sa gradjevinom i arhitekturom, moze stati ispred onih zgrada i reći, da je to jedno veliko ruglo, zločin za ono naselje.A ovo za alipasino, sam cuo od nekog, moze biti da je rekao i grbavica,ali eto citavo vrijeme mislim na alipaso,nebitno, bitno je da ljudi uci na nasim greskama,a mi cak ni na svojim ne mozemo da naucimo.
drndalo

#131 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by drndalo »

Da, jer nama lakse ulazi metar u d... nego centimetar u glavu... I cesto se jos i ponosimo time, te to isticemo kao svoju komparativnu prednost... :roll:
alphonse kauders

#132 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by alphonse kauders »

Mene interesuje da li postoji mogućnost rentanja stana u Tibri? Mislim, koliko bi tu realna cijena najma bila, 100 - 150 KM? (možda 200 KM za veće stanove)?

I po koliko se očekuje da se proda polovan stan u Tibri (recimo, nakon 5 godina korištenja)?
Ili ljudi planiraju dugoročno ostati tamo (preko 10g)?

U suštini me interesuje koja je realna cijena stana s obzirom na lokaciju i način gradnje, nedostatak infrastrukture i sl?
Recimo za tri godine se izgradi sve, useli se 15.000 parova sa još 15.000 djece (karikiram) u prostor od 1.000 m2 bez parka i igrališta, kakav je tu kvalitet života? Odlučiš se da prodaš stan, kolika bi bila realna cijena? 800KM/m2?

Nekako meni Tibra djeluje kao nužno zlo, utočište za kreditno jedva sposobne, alternativa parkingu na Darivi i Stojčevcu... A o mafijaškoj nelegalnoj nadogradnji stanova da ne pričamo.
Morales

#133 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Morales »

alphonse kauders wrote:Mene interesuje da li postoji mogućnost rentanja stana u Tibri? Mislim, koliko bi tu realna cijena najma bila, 100 - 150 KM? (možda 200 KM za veće stanove)?

I po koliko se očekuje da se proda polovan stan u Tibri (recimo, nakon 5 godina korištenja)?

U suštini me interesuje koja je realna cijena stana s obzirom na lokaciju i način gradnje, nedostatak infrastrukture i sl?
Recimo za tri godine se izgradi sve, useli se 15.000 parova sa još 15.000 djece (karikiram) u prostor od 1.000 m2 bez parka i igrališta, kakav je tu kvalitet života? Odlučiš se da prodaš stan, kolika bi bila realna cijena? 800KM/m2?

Nekako meni Tibra djeluje kao nužno zlo, utočište za kreditno jedva sposobne, alternativa parkingu na Darivi i Stojčevcu... A o mafijaškoj nelegalnoj nadogradnji stanova da ne pričamo.
Jel ti ovo ozbiljno?? :mrgreen: :mrgreen: :run: :run:
alphonse kauders

#134 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by alphonse kauders »

Morales wrote:
alphonse kauders wrote:Mene interesuje da li postoji mogućnost rentanja stana u Tibri? Mislim, koliko bi tu realna cijena najma bila, 100 - 150 KM? (možda 200 KM za veće stanove)?

Jel ti ovo ozbiljno?? :mrgreen: :mrgreen: :run: :run:
Da,sasvim ozbiljno. Obzirom da se fin stan od 60-ak kvadrata u funkcionalnom dijelu grada može rentati za 300 - 350 KM, cijena najma za Tibru je po mom mišljenju realna (haj, nek bude 250 KM za neke baš fine stanove).

Mada, iskreno ne mislim da je neko tu kupio stan da bi ga rentao.
Morales

#135 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Morales »

OK. znas li koliko je renta na Ilidži recimo?
Ambrozija

#136 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Ambrozija »

bgm sam ja u Tibri vidjela i 300 i 500 i 800 KM rentanje nekad davno na PIK-u, ne znam ima li jos...
I ne samo na PIK-u, vec i preko agencija za nekretnine...
Last edited by Ambrozija on 10/07/2012 21:06, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#137 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VjecitiStudent »

Od Tibre bi mogao solidan zatvor ispasti, ako drzava nekad pokaze interes.
esad_plavi

#138 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by esad_plavi »

Nije mi jasno zasto raja ne mogu da razumiju da svugdje u (kapitalistickom) svijetu, investitor (Tibra u ovom slucaju) ulaze SVOJE pare u SVOJ projekat da bi ostvario dobit za SEBE, ne znam sto se ibrete svi i sto je svima cudno da je izgradio sto vise stanova. Covjek nudi robu za koju ima itekakve potraznje, da ljudima ne odgovara ne bi prodao preko 1000 stanova dok zgrade poput Uni-Prometa na Malti ili Bosmala zjape poluprazne. Naravno da bi svi preferirali stan s pogledom, s garazom, da je u blizini svega, a da je u miru i tisini, da je blizu posla, tetke, nane, havera itd., ali logicno za to treba iskesirati od 2.500KM po kvadratu, pa nagore, sta ces, vazi pravilo: koliko para - toliko muzike. Konkretno Tibra popunjava jednu (poprilicno siroku) nišu na trzistu koju su ostali investitori previdjeli, vjerovatno zato sto im je lakse izgraditi manji objekat, s manje skupih stanova koje ce tusiti strancima, lolama iz dijaspore i guzonjama nego da se bakcu s "lokalnom bagrom" u koju spada 95% nasih sugradjana.

Neko je spomenuo infrastrukturu (parkove, igralista, skole...), pa me samo zanima ciji je posao izgradnja i odrzavanje javne infrastrukture, jel PRIVATNOG investitora ili JAVNIH općinskih vlasti. Nekako, meni je logicno da se opcina brine za kvalitet zivota svojih stanovnika (a samim time i biraca), ispravite me ako grijesim.
drndalo

#139 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by drndalo »

Da samo zaboravljas da privatni investitor, privatnim parama u privatne dzepove SLUZBENIH LICA, postize da se "zabroji", pa umjesto 6 osvane 12 spratova... Ups, dijete se zabrojalo, sta zna sta je 12...

Pa posto je vec prodano 70%, ko ce se time zezati, nego daj da se legalizira to sto je nelegalno nadogradjeno, da ljudi ne dizu ustanak... I tako... Pa u 3PM, da se jednom DINAMITOM rijesi takva gradnja, koja je svakako i sa "samo" 6 spratova (i opet su svi u Opstini sasvim OK podmazani) profitabilna, nikad niko vise ne bi pomislio da se onako kao Tibra zajebava...

I ono malo zakona koji nisu sami po sebi losi pravimo da su suvisni, jer kome trebaju kad ih niko ne primjenjuje, ni oni koji su ih pisali...? I pisu se samo zato da bi se mogli zaobici...

Dakle, nije dovoljno sto je urbanisticki plan Stupa II ispravljan onako kako je Tibra kao vizionar trazila, nego se jos sami poseru na to, i uduplaju etaze, a Opstina kasikom pokusa to sto su ovi posrali...? Nadam se da je bar taj neko u opstini uzeo >1mEUR, jer sve ispod toga je kokosarenje... Hajd' sto su potkupljivi, ali sto su JEFTINO potkupljivi...!? :-)
Od Tibre bi mogao solidan zatvor ispasti, ako drzava nekad pokaze interes.
Jedan od boljih fazona u zadnje vrijeme, a dobrim ga posebno pravi kolicina sarkasticne istine u njemu... :thumbup:
duboka_misao

#140 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by duboka_misao »

steta, ovo je mogao biti velelebni objekat ali opet ne kontam kako je citav Crni Vrh historijski zašticena zona ?

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... isena.html
drndalo

#141 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by drndalo »

Kakav velelebni objekat RFZ Leasinga ? Ne znam tacno zasto je nesto "zasticeno" ali ako jeste, dalja prica prestaje !
duboka_misao

#142 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by duboka_misao »

drndalo wrote:Kakav velelebni objekat RFZ Leasinga ? Ne znam tacno zasto je nesto "zasticeno" ali ako jeste, dalja prica prestaje !
thou shall look upon the dictonary under sarcasm....
neki

#143 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

Nije citav Crni Vrh zasticena zona nego vile napravljene u periodu moderne izmedju dva s.r. na juznoj padini brda.
A upravo jednu od njih su krenuli da ruse..
kockica_kockica

#144 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by kockica_kockica »

Lakse je pljuvati po necemu nego traziti pozitivne strane svega toga...
Tibra Pacific je za svoje pare (kao investitor) napravio zgrade sa stanovima s namjerom da ulozeno vrati i da jos nesto zaradi... Mislim to je ipak san svakog covjeka koji se bavi nekim biznisom.. Uloziti da mu se vrati ulog i jos zaraditi i tu nema nista cudno...
Da bi izgradio te nesretne zgrade trebaju mu radnici. Ne znam kolika je placa tim ljudima ali uvijek je bolje vrabac u ruci nego golub na grani. I to nikad niko nije spomenuo, da su Investitiori zaposlili xy broj ljudi da rade. Ti ljudi trenutno imaju posao (kakav je takav je ali je posao od kojeg zive, nisu na Birou za zaposljavanje i ne moraju prositi za komad hljeba sebi svojoj djeci). No to se ne spominje.

Istina je da je 70% stanova kupljeno. Ljudi zive tamo. lakse je kupiti 30m2 u Tibri pa te sve dodje ukljucujuci i PDV i namjestanje stana oko 50000 - 55000 KM, dok u starogradnji krntiju od stana iste kvadrature na Alipasinom polju ispod 50 000 KM ne mozes dobiti u takvom stanju u kakvom se nalazi, pa 5% poreza nezavisno od cijene, a vecinom je to stan kojem treba komplet renoviranje koje kosta brat bratu 10 000 KM plus namjestaj i sve drugo nista manje od 70 000 KM cak i vise ne mozes proci.... Ja uopce ne govorim o stanovima prema centru gdje ista krntija od 30m2 kosta nekih 75000 KM bez renoviranja i poreza i namjestaja.

Istina je i to da uvijek se nadje neko ko po cijeli dan palamudi po internetu da kaze kako bi to bio lijep zatvor ili ne znam ni ja sto. Kako su potkupljeni opcinari radi dozvola itd... Kako su zgrade neplanski uradjene, kako tamo nikad nebi zivio itd...Hajmo kaze malo pljuvati po svemu jer njegova malenkost internet man ne odobrava tu gradnju.
duboka_misao

#145 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by duboka_misao »

neki wrote:Nije citav Crni Vrh zasticena zona nego vile napravljene u periodu moderne izmedju dva s.r. na juznoj padini brda.
A upravo jednu od njih su krenuli da ruse..
i dobili su sve papire regularno od opcine koja eto mutava nije znala da je to zasticena zona, i onda se ljudi cude za tibru i njihovih sad 5 sad 25 spratova.
jazzer

#146 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by jazzer »

kockica_kockica wrote:...Istina je da je 70% stanova kupljeno. Ljudi zive tamo. lakse je kupiti 30m2 u Tibri pa te sve dodje ukljucujuci i PDV i namjestanje stana oko 50000 - 55000 KM, dok u starogradnji krntiju od stana iste kvadrature na Alipasinom polju ispod 50 000 KM ne mozes dobiti u takvom stanju u kakvom se nalazi, pa 5% poreza nezavisno od cijene, a vecinom je to stan kojem treba komplet renoviranje koje kosta brat bratu 10 000 KM plus namjestaj i sve drugo nista manje od 70 000 KM cak i vise ne mozes proci.... Ja uopce ne govorim o stanovima prema centru gdje ista krntija od 30m2 kosta nekih 75000 KM bez renoviranja i poreza i namjestaja...
.
Malo te ponijelo ovo navodjenje argumenata :) .. U tibrinim stanovima dodje i namjestaj? :?
kockica_kockica

#147 Re: Novogradnja u Sarajevu?

jazzer wrote:
kockica_kockica wrote:...Istina je da je 70% stanova kupljeno. Ljudi zive tamo. lakse je kupiti 30m2 u Tibri pa te sve dodje ukljucujuci i PDV i namjestanje stana oko 50000 - 55000 KM, dok u starogradnji krntiju od stana iste kvadrature na Alipasinom polju ispod 50 000 KM ne mozes dobiti u takvom stanju u kakvom se nalazi, pa 5% poreza nezavisno od cijene, a vecinom je to stan kojem treba komplet renoviranje koje kosta brat bratu 10 000 KM plus namjestaj i sve drugo nista manje od 70 000 KM cak i vise ne mozes proci.... Ja uopce ne govorim o stanovima prema centru gdje ista krntija od 30m2 kosta nekih 75000 KM bez renoviranja i poreza i namjestaja...
.
Malo te ponijelo ovo navodjenje argumenata :) .. U tibrinim stanovima dodje i namjestaj? :?
citiram samu sebe: Istina je da je 70% stanova kupljeno. Ljudi zive tamo. lakse je kupiti 30m2 u Tibri pa te sve dodje ukljucujuci i PDV i namjestanje stana oko 50000 - 55000 KM,...

da si pazljivo procitao sve bi ti se samo u argumentima kazalo ;-)
jazzer

#148 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by jazzer »

kockica_kockica wrote: citiram samu sebe: Istina je da je 70% stanova kupljeno. Ljudi zive tamo. lakse je kupiti 30m2 u Tibri pa te sve dodje ukljucujuci i PDV i namjestanje stana oko 50000 - 55000 KM,...

da si pazljivo procitao sve bi ti se samo u argumentima kazalo ;-)
Do mene :) . ;-)
kockica_kockica

#149 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Septik wrote:
kockica_kockica wrote:Lakse je pljuvati po necemu nego traziti pozitivne strane svega toga...
Tibra Pacific je za svoje pare (kao investitor) napravio zgrade sa stanovima s namjerom da ulozeno vrati i da jos nesto zaradi... Mislim to je ipak san svakog covjeka koji se bavi nekim biznisom.. Uloziti da mu se vrati ulog i jos zaraditi i tu nema nista cudno...
Da bi izgradio te nesretne zgrade trebaju mu radnici. Ne znam kolika je placa tim ljudima ali uvijek je bolje vrabac u ruci nego golub na grani. I to nikad niko nije spomenuo, da su Investitiori zaposlili xy broj ljudi da rade. Ti ljudi trenutno imaju posao (kakav je takav je ali je posao od kojeg zive, nisu na Birou za zaposljavanje i ne moraju prositi za komad hljeba sebi svojoj djeci). No to se ne spominje.

Istina je da je 70% stanova kupljeno. Ljudi zive tamo. lakse je kupiti 30m2 u Tibri pa te sve dodje ukljucujuci i PDV i namjestanje stana oko 50000 - 55000 KM, dok u starogradnji krntiju od stana iste kvadrature na Alipasinom polju ispod 50 000 KM ne mozes dobiti u takvom stanju u kakvom se nalazi, pa 5% poreza nezavisno od cijene, a vecinom je to stan kojem treba komplet renoviranje koje kosta brat bratu 10 000 KM plus namjestaj i sve drugo nista manje od 70 000 KM cak i vise ne mozes proci.... Ja uopce ne govorim o stanovima prema centru gdje ista krntija od 30m2 kosta nekih 75000 KM bez renoviranja i poreza i namjestaja.

Istina je i to da uvijek se nadje neko ko po cijeli dan palamudi po internetu da kaze kako bi to bio lijep zatvor ili ne znam ni ja sto. Kako su potkupljeni opcinari radi dozvola itd... Kako su zgrade neplanski uradjene, kako tamo nikad nebi zivio itd...Hajmo kaze malo pljuvati po svemu jer njegova malenkost internet man ne odobrava tu gradnju.
U pravu si. Jebo urbanizam, raja nema para i po svaku cijenu im treba omogućiti da jeftino dođu do svog krova nad glavom. Ali treba biti dosljedan u svemu, pa i u ovome. Slijedeći korak bi trebalo biti isto na Vrelu Bosne, neka se ljudima omogući da i do svoje vikendice dođu jeftino...jer matematika opravdava, a danas se samo matematika i gleda...
Po meni bi bio sljedeci korak taj da se stanovi koji kostaju od 2500 - 3500 KM po kvadratu snize na neku razumnu cijenu da ih "sitna buranija" moze priustiti...

Ne znam za tebe, ali mi se cini da bi ti volio da se pocne graditi na Vrelu Bosne da bi imao novu temu o kojoj ces danima raspravljati ;-)
drndalo

#150 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by drndalo »

duboka_misao wrote:
drndalo wrote:Kakav velelebni objekat RFZ Leasinga ? Ne znam tacno zasto je nesto "zasticeno" ali ako jeste, dalja prica prestaje !
thou shall look upon the dictonary under sarcasm....
Sorry, my misteka da' make-a... Hrkljus ! :roll:

@kockice

U nekim stvarima te podrzavam, sve sto kazes shvatam, ALI, tu istu Tibru metar kvadratni tog stana, po projektu (bez dogradnje duplo spratova), sa svim radnicima, materijalom, dozvolama i potkupljivanjima ne kosta >800-900 KM/m2... Malo li je zaraditi cistih 300-400KM/m2... Po planu/dozvoli... Nego se je zgrada UDUPLALA ! Ja o tome pricam... Nemas ti nista jeftiniji kvadrat na kraju zato sto je on dozidao sto nije smio, nego ON IMA EXTRA PROFIT !

Sljedece sto cekam je da neki BIZMISMEN koji ce jeftino placati radnike "zakopa" novi Double-twist-tower na Rtovima Riverine, nejma veze sto tuda slijecu aviJoni, nek' malo zaobidju "sa strane", ili nek okrecu po magli preko Lukavice!

Sto se nelegalne gradnje tice, potpuno isto pricam 30 godina, i privatne kuce od kojih nastaju klizista bih rusio dinamitom gdje god mogu, i zgrade, sve... Znam da me to ne bi ucinilo popularnim na izbornim listama ni u jednoj Opstini... Sve tolerisemo iz merhametluka, a sve dublje tonemo...

I da, nije mi svejedno sto ljudi nemaju povoljan krov nad glavom, ali se to ne treba rjesavati jeftinijom nelegalnom gradnjom, nego jeftinijom legalnom... Ali to mnogima iz "sive zone" ne odgovara...
Post Reply