SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Rosson3r

#126 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Rosson3r »

pakica_ wrote:uopste ne zelim da se raspravljam o tome moze li se ili ne moze podici tek okoceno kerce na noge sa flasicom.. mislim da je svako od nas barem jedno leglo izvadio iz belaja.. nazalost, cesto ni kod mame ne prezive svi, tako da se s nekima moramo rastati, zakon prirode, ali da ce svi umrijet- nece..
rado bih ubrala i ja koji dinar od azila, al' imam makar prst obraza, tako da, hvala na ponudi, ali, ne hvala ;)
ne ubires dinare od azila, nego od mene privatno meni ako bude trebalo ja ti iz svog depa dajem, azil nema veze sa tim, ali kako god zelis ;)
Friesian

#127 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Friesian »

suti @misao.. ne cinkaj :) :)
kokuz_sa

#128 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by kokuz_sa »

kako napises na forumu da ima negdje cuka koje je neko odhranio i pazio svakodnevno odmah se stvore iz azila ovi i odnesu ih i okarakterisu kao agresivne
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sto se ne sjetite odvest ove ispred moje zgade :x :x
pakica_

#129 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by pakica_ »

vidi ovih krvoloka, sreca pa prvo sklanjaju ove agresivne, strasne nemani
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 9907_n.jpg
ove su danas odveli, a zena koja se brinula o njima i sad place.. bil hajr, nek' je malcima sretno, jbg, sta drugo reci.....
Pasiflora

#130 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Pasiflora »

@pakice, odakle su ovi? I zasto su ih odveli, je li ih iko pokusao sprijeciti?
Ovi mi ne izgledaju kao da pripadaju bilo kojoj od kategorija koje navodno odvode...
kokuz_sa

#131 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by kokuz_sa »

Pasiflora wrote:@pakice, odakle su ovi? I zasto su ih odveli, je li ih iko pokusao sprijeciti?
Ovi mi ne izgledaju kao da pripadaju bilo kojoj od kategorija koje navodno odvode...
to su oni sto sam ja jucer o njima pisao kod skole na malti..i oni sto sam ja stavljao slikicu da su se izgubili..kad je pao onaj veliki snijeg..okoceni su par dana prije toga..pola kucica je udomljeno,ostali psi sto su tu bili su kastrirani,kuja isto tako..malci jedan kaslje,drugi pije neke tablete,jedan sepa jer je valjda pao

Image
pakica_

#132 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by pakica_ »

kokuz_sa wrote:
Pasiflora wrote:@pakice, odakle su ovi? I zasto su ih odveli, je li ih iko pokusao sprijeciti?
to su oni sto sam ja jucer o njima pisao kod skole na malti..i oni sto sam ja stavljao slikicu da su se izgubili..kad je pao onaj veliki snijeg..okoceni su par dana prije toga..pola kucica je udomljeno,ostali psi sto su tu bili su kastrirani,kuja isto tako..malci jedan kaslje,drugi pije neke tablete,jedan sepa jer je valjda pao

Image
evo sta je zena napisala
Indira Čaušević poslije našeg dopisivanja siđem do prodavnice kad ono Kedi pred zgradom :( prvo su zgrabili Brkicu ona je onako malo bolesna kašlje i kiše i oke su joj krmeljave, a onda su se pojavili i ostala dvoica muških tako da su ih svu troicu odveli :( a meni srce hoće da pukne od tuge :(((ko zna kao će im tamo biti, ko će im metati dekicu pod guzui redovno ih hraniti kvalitetnom hranom, češljati ih i maziti plačeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem
Indira Čaušević mamu Liju neće voditi uopšte ona je vakcinisana i sterilisana i ona ostaje na ulici
Pasiflora

#133 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Pasiflora »

pakica_ wrote:evo sta je zena napisala
Indira Čaušević poslije našeg dopisivanja siđem do prodavnice kad ono Kedi pred zgradom :( prvo su zgrabili Brkicu ona je onako malo bolesna kašlje i kiše i oke su joj krmeljave, a onda su se pojavili i ostala dvoica muških tako da su ih svu troicu odveli :( a meni srce hoće da pukne od tuge :(((ko zna kao će im tamo biti, ko će im metati dekicu pod guzui redovno ih hraniti kvalitetnom hranom, češljati ih i maziti plačeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem
Indira Čaušević mamu Liju neće voditi uopšte ona je vakcinisana i sterilisana i ona ostaje na ulici
JBG :x
Kako je sterilisana kad se ostenila?
EDIT: sorry tek sad sam vidjela da su svi kastrirani... Pa kog vraga su ih pokupili???????
luna09

#134 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by luna09 »

Pasiflora wrote:
pakica_ wrote:evo sta je zena napisala
JBG :x
Kako je sterilisana kad se ostenila?
EDIT: sorry tek sad sam vidjela da su svi kastrirani... Pa kog vraga su ih pokupili???????
I ja se isto pitam, pitam se još gdje nestadoše one priče o kriterijumima za sklanjanje pasa. Rekoše prvo "agresivni" (mada ja u zadnje dvije godine ne sretoh "agresivnog" psa a agresivne ljude sigurno jesam) pa kuje i štence .Na fotkama se čini da ova mama još doji a razdvojili su ih.Ja već neko vrijeme pokušavam da sklonim "agresivne" cuke ali mi ne polazi za rukom. Cijelu proceduru sklanjanja sam naučila jer mi je redovno izdeklamuju kad nazovem al ni to ne vrijedi. Pitam se šta treba uraditi da spasim pse od ljudi jer je to jedini motiv zbog čega bi ih sklonila. Molim osobu koja je zaposlena u azilu a piše i ovdje da mi kaže da li je u pitanju što psi koje želim skloniti nisu lijepi :-) :-) :-) mada su meni najljepši pa će biti teško udomljeni, da li se oni plaše njih jer su veliki (nudila sam pomoć pri hvatanju) ili možda će biti veći troškovi hrane pa ih zato obilaze. Ili možda da sačekaju da ih neko polije kiselinom ili vrućim uljem, to je jedino još ostalo pa da se onda zgražavamo .A da se to nebi desilo napravili su azil :? :? :? što li
Rosson3r

#135 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Rosson3r »

pakica_ wrote:vidi ovih krvoloka, sreca pa prvo sklanjaju ove agresivne, strasne nemani
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 9907_n.jpg
ove su danas odveli, a zena koja se brinula o njima i sad place.. bil hajr, nek' je malcima sretno, jbg, sta drugo reci.....
zasto su odvedeni pita te se?
PITAJTE SEKRETARA MJESNE ZAJEDNICE, ONA JE REKLA DA SE POKUPE, MI NE ODLUCUJEMO KOJI PSI IDU, MI KUPIMO ONE NA KOJE NAM SE POKAZE...
gore ce im biti super, imaju stalni veterinarski nadzor, uvijek mozete doci da ih obidete da se uvjerite da im je dobro...

sto se tice ostalih dans uhvacenih, uhvacena i sklonjena klix iz trebevicke, zajedno sa bebama..

LJUDI SHVATITE mi radimo samo ono sto nam se kaze, o tome koji se psi hvataju odlucuju komisija, mjesne zajednice, opstina i kanton, mi smo samo pijuni koji urade ono sto im se kaze..
Friesian

#136 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Friesian »

to je kategorija 'lako uhvatljivi'.. vidim da niko ne pise o toj opasnoj kategoriji vec samo spominju ove agresivne.. sramota :) :)
ali meni jos niko ne odgovori kako u mjesnoj zajednici da registrujem 'opasne beduine' koji samo prodju kroz naselje? dakle: kopija licne, mjesto prebivalista (ako budu imali uza se), slika? sta jos? koja velicina slike..?
za one koji zive u naselju ne treba mjesto prebivalista jer im zna adresu a ostalo predpostavljam da treba..
rodni list jel' moze biti stariji od 6 mjeseci?
:lol: :lol: :lol: :lol:
luna09

#137 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by luna09 »

zasto su odvedeni pita te se?
PITAJTE SEKRETARA MJESNE ZAJEDNICE, ONA JE REKLA DA SE POKUPE, MI NE ODLUCUJEMO KOJI PSI IDU, MI KUPIMO ONE NA KOJE NAM SE POKAZE...
gore ce im biti super, imaju stalni veterinarski nadzor, uvijek mozete doci da ih obidete da se uvjerite da im je dobro...

sto se tice ostalih dans uhvacenih, uhvacena i sklonjena klix iz trebevicke, zajedno sa bebama..

LJUDI SHVATITE mi radimo samo ono sto nam se kaze, o tome koji se psi hvataju odlucuju komisija, mjesne zajednice, opstina i kanton, mi smo samo pijuni koji urade ono sto im se kaze..[/quote]

Psi o kojima pričam su bili prioritet od samog početka,tako mi je rečeno .Kad sam zvala rečeno mi je citiram"Znam za tog psa/pse ima dosta prijava za njega/njih, ti ga pripazi nekoliko dana dok ne dođe tvoja opština na red" . I moja opština dođe na red i prođe :( :( , moja četa i dalje čeka i dočeka kamen najčešće a ima i drški od metle, komada cigle i ko zna šta.
Rosson3r

#138 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Rosson3r »

luna09 wrote:zasto su odvedeni pita te se?

LJUDI SHVATITE mi radimo samo ono sto nam se kaze, o tome koji se psi hvataju odlucuju komisija, mjesne zajednice, opstina i kanton, mi smo samo pijuni koji urade ono sto im se kaze..
Psi o kojima pričam su bili prioritet od samog početka,tako mi je rečeno .Kad sam zvala rečeno mi je citiram"Znam za tog psa/pse ima dosta prijava za njega/njih, ti ga pripazi nekoliko dana dok ne dođe tvoja opština na red" . I moja opština dođe na red i prođe :( :( , moja četa i dalje čeka i dočeka kamen najčešće a ima i drški od metle, komada cigle i ko zna šta.[/quote]

pritisnite mjesnu zajednicu molim Vas, sve je do njih, oni nas moraju uputit na tog psa da bi smo ga uhvatili, na svoju ruku nesmijemo i nemozemo nista uradit..
Friesian

#139 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Friesian »

prijatelju, koliko ces puta izbjeci moje pitanje?!
kako registrovati takvog psa?? kazem, uredu sa onim psima koji imaju stalno mjesto pored neke zgrade a sta je sa onih nekoliko stotina koji su bas lutalice.. koji nemaju svoj copor ali zakuhavaju sa ostalim psima.. taman dok prodje procedura prijave u jednoj MZ on stig'o u drugu..
fakat mi nije jasna svrha svega toga..
Rosson3r

#140 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Rosson3r »

Friesian wrote:prijatelju, koliko ces puta izbjeci moje pitanje?!
kako registrovati takvog psa?? kazem, uredu sa onim psima koji imaju stalno mjesto pored neke zgrade a sta je sa onih nekoliko stotina koji su bas lutalice.. koji nemaju svoj copor ali zakuhavaju sa ostalim psima.. taman dok prodje procedura prijave u jednoj MZ on stig'o u drugu..
fakat mi nije jasna svrha svega toga..
takvu proceduru je NAREDIO KANTON, mi je samo provodimo...sto se tice tih agresivnih koji nemaju stalno mjesto, za njihovo hvatanje izdaje nalog veterinarska inspekcija..
Friesian

#141 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Friesian »

kakve gluposti majko mila.. sad moramo jos i vet inspekciju ganjati.. ili to prijavimo npr. OKI upravitelju koji ce nas poslati po olovku u postu kako bi potpisao papire koje treba odnijeti u opstinu na ovjeru pa vratiti u MZ koji ce nas odvesti u policijsku stanicu da provjerimo da li ima dovoljno prijava za tog psa.. ako ne bude prijava obracamo se sa drugim zahtjevom MZ koja ce nas poslati opet u opstinu kod nacelnika koji ce reci da idemo kod Sefike na prvi sprat koja pokazuje prstom..
u suprotnom, ako bude dovoljno prijava za tog psa onda idemo opet u postu po kovertu da sve to zamotamo (po sistemu: Za ovakvo go*no mi treba toalet papir=vic) i onda takvu kovertu odnesemo u vet. inspekciju gdje sjedi druga Sefika koja pokazuje prstom samo na 'beduine'.. to joj je specijalizacija..

ma daj molim te.. vama odgovara takva situacija jer ne radite stalno.. u suprotnom bi, da vama ide u korist, itekako pritisnulo nadlezne da to promjene!! isto kako ste pritiskali dok se nije usvojio Zakon ;) opet se vracamo na isto..
pakica_

#142 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by pakica_ »

jes' ovaj hudi @Rosson3r naj*b'o s nama ovdje hahaha
on jadan sam protiv nas, a mi svi naprdjujemo :lol: (s pravom ili ne, to nije tema danasnje emisije :D )
@Friesian troller samo takav hahah
Friesian

#143 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Friesian »

hahahhaa.. mozda mi nismo ljubitelji pasa? ili zivotinja uopste (jer je Zakon o zivotinjama iako se samo s psima radi)?! pitanje je sad :roll:
pakica_

#144 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by pakica_ »

Friesian wrote:hahahhaa.. mozda mi nismo ljubitelji pasa? ili zivotinja uopste (jer je Zakon o zivotinjama iako se samo s psima radi)?! pitanje je sad :roll:
ma sta mi znamo, ba.. mi budale hranimo i hvatamo cuke koje stignemo, umjesto da k'o gospoJa sacekam da mi sefika upre prstom u kera kojeg trebam nahranit :lol:
Friesian

#145 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Friesian »

sta bi mi bez Sefike :lol:
Pasiflora

#146 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Pasiflora »

Ljudi, lakse malo... Nemojmo otjerati @Rosson3r, moze nas informirati o azilu i nacinu rada. Hajde da vidimo sta prica pa da mozda pokusamo utjecati na sve skupa.
Friesian

#147 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Friesian »

ma sve je vec receno.. da barem pokusavaju promjeniti situaciju onda bi mozda i mi mogli nesta uraditi.. ali evo, kad se kaze da je procedura komplikovana onda je argument "tako su nam naredili".. toga se pridrzavaju jer im odgovara, u suprotnom bi bila druga prica jer znamo da su uticajni :)
pakica_

#148 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by pakica_ »

e'o sinoc sam sa svojim kerom obisla krug po mahali za koji nam obicno treba 45 minuta, za jedno 10.. jadnicak stig'o 2x piskit i haj' kuci.. zasto? zato sto se po mahali naselilo jedno 6-7 novih raznik cukaca i nabili nam se taman na zadnju preostalu rutu kojom smo isli da izbjegnemo ostale mahalce :D isto tako, sinoc s Nalom isla u park, hocu kuci, kad jedno 11-12 komada isto tako raznih kod kontejnera kod druge gimnazije.. meni nije njih strah, al' ljudi vriste, auta ubrzavaju ne bi li kojeg satrali.. jbt, ja sam kontala taj ce azil biti takav da cete ic i redom kupit kojeg god vidite.. kad ono jok, to neka nauka izabrat kerove za azil.. j*bes to.. :run:
Sofija89

#149 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Sofija89 »

Na malti odmah pored mercatora ima napustena kuca(kuca kao objekat ne kao pas) i tu se dolaze cuke,neku noc bilo je proslo i 12 cujem nesto kako cvili pogledam kroz prozor a ono gadjaju ih kamenjem da ih otjeraju :sad: bojim se da ima i stenaca unutra jer se stalno vracaju,a ne smijem da odem pogledati,sta da se radi ???

Meni je vise muka od ovog svijeta poremecenog ,neprosvjecenog, i za to su uglavnom krivi mediji jer oni neprestano stvaraju tu neku negativnu sliku o cukama kao da su ne znam ti ja kakva krvolocna stvorenja ..pitam se samo dokle?
Jesu li ikad pogledali nesto tipa Animal Planeta da vide kako se postupa prema zivotinjama, ili kad vidim cuku u kavezu 2x2 kao da je tele, pa onda se tjesim ajde bolje mozda i tako nego da je na ulici :sad:

U beogradu ce se odrzati protesti zbog politike gradske vlasti prema psima,evo procitajte clanak, mozda bismo i mi trebali nesto slicno organizovati :?

PROTEST zbog nezapamćene represivne politike gradske vlasti prema psima, njihovo
« poslato: 18.04.2012. 10:00 »
ZAJEDNO PROTIV MRŽNJE PREMA PSIMA!!!

Event na FB
facebook.com/events/217558305011259/?ref=ts

U subotu 21. aprila 2012. u 14h dođite ispred Skupštine Grada Beograda i podržite PROTEST zbog nezapamćene represivne politike gradske vlasti prema psima, njihovog progona i patnje širokih razmera ljudi i pasa!

Pozivamo sve koji su potrešeni ovim događanjima (NVO, samostalne aktiviste i sve vlasnike i ljubitelje pasa) da nam se pridruže!

Pažnja: molimo sve da dođu obučeni u crno zbog žalosti za svakim izgubljenim i otetim psom!

Dodatne informacije na evropskainicijativa17.blogspot.com

Odgovor na pitanja koja su nam postavljali građani u vezi sa trenutnim stanjem u Beogradu i onim što radi gradska vlast
evropskainicijativa17.blogspot.com/2012/04/odgovor-na-pitanja-koja-su-nam.html

Molim vas odgovorite sta mislite o ovome .
Pozdrav.
luna09

#150 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by luna09 »

@ Sofija Ne kontam što ne smiješ otići :roll: :roll: da li zbog cuka ili vlasnika????Vjerujem da ako poneseš kesicu krekera (u Amku ima 1,5KM 500gr.) da će te cuke s radošću dočekati što ti za vlasnika kuće ne bih garantovala. Što se tiče protesta.............ma mi smo ti u mozak ubijeni pa šta god treba uraditi nama teško.Rijetki su protesti u zadnjih ihahaj godina koji su imali bar zrno efekta.Šta vrijedi ako ne izđe bar 200 ljudi al jok 8) 8) Mi smo vrijedni vako da iz tople sobe lajuckamo zaštićeni nickom :skoljka: i onda šupljiraj........šupljiraaaaj
Post Reply