Pro rock club Johnny

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dupli_skalp

#126 Re: Pro rock club Johnny

Post by Dupli_skalp »

moa wrote:Treba klub EKVa otvorit to je bolja fora a i drazi su mi :)
super ideja :thumbup:
Zox

#127 Re: Pro rock club Johnny

Post by Zox »

a i mrtvi su.
nihil_

#128 Re: Pro rock club Johnny

Post by nihil_ »

Zox wrote:a i mrtvi su.
nisu svirali su nedavno u slozi :lol: :D
Baudelaire

#129 Re: Pro rock club Johnny

Post by Baudelaire »

A kako će ovi štovaoci lika i djela Štulića ići u ovaj rock club ako to Džoniju pravo smeta? Zar nećete svog idola tako iznevjeriti? :D
nihil_

#130 Re: Pro rock club Johnny

Post by nihil_ »

Baudelaire wrote:A kako će ovi štovaoci lika i djela Štulića ići u ovaj rock club ako to Džoniju pravo smeta? Zar nećete svog idola tako iznevjeriti? :D
to i mene kopka :lol: ic il ne ic
Melanholik

#131 Re: Pro rock club Johnny

Post by Melanholik »

breuer wrote:a je ko pitao 'Biča božjeg' Atilu, da li se smije otvoriti barbarsko mjesto sa njegovim imenom?

mislim njemu vjerovatno ne bi ni smetalo :D
:lol:
moa wrote:A gdje je ta atila ovaj Johnny? Treba klub EKVa otvorit to je bolja fora a i drazi su mi :)
to ćete sačekati još neko vrijeme dok skupim još malo finansijskih sredstava. to mi je životni san. :mrgreen: :)
nihil_

#132 Re: Pro rock club Johnny

Post by nihil_ »

moa wrote:A gdje je ta atila ovaj Johnny? Treba klub EKVa otvorit to je bolja fora a i drazi su mi :)
to ćete sačekati još neko vrijeme dok skupim još malo finansijskih sredstava. to mi je životni san. :mrgreen: :)[/quote]

I ti hoces da te neko tuzi :D
Agnese

#133 Re: Pro rock club Johnny

Post by Agnese »

Cini mi se na Malti, preko puta poste :thumbup: za ideju
detroit-mercy

#134 Re: Pro rock club Johnny

Post by detroit-mercy »

Dr. Octagon wrote:
karanana wrote:a ko je pito jovanku ili svetlanu smije li se kafana tito otvoriti?

kazem ja vama, za par mjeseci se ponovo vraca atila.
Bilo je o tim stvarima dosta govora i polemike.Neko od Titovih nasljednika je pokušavao da zaštiti ime,ne znam dokle su uspjeli u tome ali se ovdje radi o čovjeku koji je živ i koji je svoje mišljenje o ovome rekao.Tebi nebi smetalo,da radiš od 8 do 16 negdje za platu a da neko negdje pravi pare isključivo na tvoj račun?Njegov način života i njegova furka su njegove stvari.Ostao je dosljedan sebi i za to mu skidam kapu do poda.Mogao je on kao i Bregović da pravi nekakve povratničke turneje i da napuni Beogradsku Arenu 17 puta,Zetru 15 i Zagebačku 26 puta .Da ne govorim o jedno 250 gradova u ex-Yu i da gurne prst u uho i opet u ilegalu ali sa sedmocifrenim kontom.Hvala mu na pjesmama uz koje sam odrastao,i hvala mu što je otišao kad je trebalo-onda kad je bio najbolji.Sa tim potezom je napravio sebe besmrtnim,a da nije morao overovati od heroina ili oduzeti sebi život.Ja sam svakako za bilo kakav hommage Johny-ju Štuliću,poslije smrti on sigurno zaslužuje neki spomenik,ali se valjda i on bar dok je živ treba pitati nešto.
Uzas je moja furka :mrgreen: .I meni je bilo malo ofirno kada sam cuo da se otvara klub Johny, ne samo zbog Stulica nego i zbog cinjenice da nikako da se pomaknemo naprijed, uvijek se vracamo na ono staro. Valjda neka nostalgija ili zal za prosloscu kada je sve bilo bolje. John-ija treba ostaviti na miru, on je bio pjesnik jedne generacije, neko ko je obiljezio vrijeme u kojem smo rasli i sazrijevali. Danas su druge generacije na sceni, nova muzika se svira (mislim na rock), novi klinci igraju basketa na skolskom :( . Treba otvoriti prostor nekim novim Johnijima ili Milanima a ne vracati se stalno na starog Johnija ili Milana.
Dosta raje misli ako se pocni pustati opet onaj stari rock (ex-yu) da ce se eto ko mladi dozvati :mrgreen: , postat opet rockeri. Hoce al u kurcu, izvinite me na izrazu, ti rockeri iz naseg doba su sada starohani, koji igraju na iskustvo a ne na mladost i energiju.
Klinci od 18-19-20 godina treba da su na stage-u, to je energija i stvaralastvo :mrgreen: tada se pravi najbolja muzika a ne dovoditi neke starohane (ex-velikane) kojima je muzika u principu posao.
nihil_

#135 Re: Pro rock club Johnny

Post by nihil_ »

detroit-mercy wrote:
Dr. Octagon wrote:
karanana wrote:a ko je pito jovanku ili svetlanu smije li se kafana tito otvoriti?

Bilo je o tim stvarima dosta govora i polemike.Neko od Titovih nasljednika je pokušavao da zaštiti ime,ne znam dokle su uspjeli u tome ali se ovdje radi o čovjeku koji je živ i koji je svoje mišljenje o ovome rekao.Tebi nebi smetalo,da radiš od 8 do 16 negdje za platu a da neko negdje pravi pare isključivo na tvoj račun?Njegov način života i njegova furka su njegove stvari.Ostao je dosljedan sebi i za to mu skidam kapu do poda.Mogao je on kao i Bregović da pravi nekakve povratničke turneje i da napuni Beogradsku Arenu 17 puta,Zetru 15 i Zagebačku 26 puta .Da ne govorim o jedno 250 gradova u ex-Yu i da gurne prst u uho i opet u ilegalu ali sa sedmocifrenim kontom.Hvala mu na pjesmama uz koje sam odrastao,i hvala mu što je otišao kad je trebalo-onda kad je bio najbolji.Sa tim potezom je napravio sebe besmrtnim,a da nije morao overovati od heroina ili oduzeti sebi život.Ja sam svakako za bilo kakav hommage Johny-ju Štuliću,poslije smrti on sigurno zaslužuje neki spomenik,ali se valjda i on bar dok je živ treba pitati nešto.
Uzas je moja furka :mrgreen: .I meni je bilo malo ofirno kada sam cuo da se otvara klub Johny, ne samo zbog Stulica nego i zbog cinjenice da nikako da se pomaknemo naprijed, uvijek se vracamo na ono staro. Valjda neka nostalgija ili zal za prosloscu kada je sve bilo bolje. John-ija treba ostaviti na miru, on je bio pjesnik jedne generacije, neko ko je obiljezio vrijeme u kojem smo rasli i sazrijevali. Danas su druge generacije na sceni, nova muzika se svira (mislim na rock), novi klinci igraju basketa na skolskom :( . Treba otvoriti prostor nekim novim Johnijima ili Milanima a ne vracati se stalno na starog Johnija ili Milana.
Dosta raje misli ako se pocni pustati opet onaj stari rock (ex-yu) da ce se eto ko mladi dozvati :mrgreen: , postat opet rockeri. Hoce al u kurcu, izvinite me na izrazu, ti rockeri iz naseg doba su sada starohani, koji igraju na iskustvo a ne na mladost i energiju.
Klinci od 18-19-20 godina treba da su na stage-u, to je energija i stvaralastvo :mrgreen: tada se pravi najbolja muzika a ne dovoditi neke starohane (ex-velikane) kojima je muzika u principu posao.
:lol: :lol:
Ovo mi je uvijek pravo smijesno, kao ne bi se trebali vracati na staro, ne bi trebali slusati staru muziku. Po toj logici onda se nista ne bi slusalo, slusalo bi se samo novo i aktuelno. O klasicnoj muzici da i ne govorimo.
Muzika i umjetnost uopste su bezvremeni i pravo je smijesno da ne kazem glupo posmatrati je kroz prizmu vremena koje je proslo.
jim4

#136 Re: Pro rock club Johnny

Post by jim4 »

i Jel ostaje naziv cluba Johny? 8-)
elSaik

#137 Re: Pro rock club Johnny

Post by elSaik »

Ne. Ostaje Johnny.
mumy

#138 Re: Pro rock club Johnny

Post by mumy »

karanana wrote:bjezi jebo vas ovo. kakve je samo pichetine u atilli bilo.....

kad samo prodjes pored ulaza mirise ko ribarnica na trznici.
:lol: :lol: :lol:
detroit-mercy

#139 Re: Pro rock club Johnny

Post by detroit-mercy »

nihil_ wrote:
detroit-mercy wrote:
Dr. Octagon wrote:
:lol: :lol:
Ovo mi je uvijek pravo smijesno, kao ne bi se trebali vracati na staro, ne bi trebali slusati staru muziku. Po toj logici onda se nista ne bi slusalo, slusalo bi se samo novo i aktuelno. O klasicnoj muzici da i ne govorimo.
Muzika i umjetnost uopste su bezvremeni i pravo je smijesno da ne kazem glupo posmatrati je kroz prizmu vremena koje je proslo.[/quote]
Prije nego sto se pocnes cerekati potrudi se da razumijes sta sam htio napisati :mrgreen:
Niko ne kaze da ne treba slusati staru muziku, ali ako mislis da ces dovodjenjem nekih djedova na scenu :mrgreen: , stalnim pozivanjem na Johniya ili Milana uticati na mladje generacije da se okrenu rocku onda imas debeo zajeb. Muzika se mijenja, svirka se mijenja, instrumenti, zvuk.Ono sto sam htio reci je da treba dati priliku nekom novom Johny-iju od 18 godina :mrgreen: da stvara i da utice na raju nekim novim idejama.
Slazem se i sa time da je muzika bezvremena, ali realno gledajuci koliko se danas slusa muzika iz 50tih, 60tih, 70tih pa cak i 80tih (ovdje ne pricam o slusanju muzike kod kuce nego ono sto se slusa javno po kaficima, klubovima, uzivo svirkama). Naravno da ce vise uticaja imati band koji je aktivan i koji aktivno stvara od nekog banda koji je ugasen prije 30 godina.
Ne mozes mladje generacije staviti u jedan sablon i jednostavno reci 80te su vrh vrhova i po tome se treba ravnati. A to je upravo ono sto ovakvi klubovi kod nas pokusavaju da rade, vracamo se u zlatno doba ex-yu rocka.
kojeime

#140 Re: Pro rock club Johnny

Post by kojeime »

"Uzas je moja furka :mrgreen: .I meni je bilo malo ofirno kada sam cuo da se otvara klub Johny, ne samo zbog Stulica nego i zbog cinjenice da nikako da se pomaknemo naprijed, uvijek se vracamo na ono staro. Valjda neka nostalgija ili zal za prosloscu kada je sve bilo bolje. John-ija treba ostaviti na miru, on je bio pjesnik jedne generacije, neko ko je obiljezio vrijeme u kojem smo rasli i sazrijevali. Danas su druge generacije na sceni, nova muzika se svira (mislim na rock), novi klinci igraju basketa na skolskom :( . Treba otvoriti prostor nekim novim Johnijima ili Milanima a ne vracati se stalno na starog Johnija ili Milana.
Klinci od 18-19-20 godina treba da su na stage-u, to je energija i stvaralastvo :mrgreen: tada se pravi najbolja muzika a ne dovoditi neke starohane (ex-velikane) kojima je muzika u principu posao."

Slazem se. I svaka nova generacija muzicara bi trebala da potpuno zaboravi sve stvoreno prije njih, sve tonove, note, akorde, rifove, skale, harmonije, ritmove, instrumente i sve ostalo i da izmislja svaki put sve iz pocetka.

Ljudi brzo napreduju tehnoloski, u svim ostalim stvarima vrlo spro. Tako da ljudi mrze, vole, svete se, pomazu, prave spletke i intrige, itd. danas kao prije 100 ili 500 ili 2000... godina. Tako da Paolo Koeljo danas ne moze napisati nista novo o ljudima sto vec nisu napisali Dostojevski prije 150 ili Sekspir prije 500 ili Sokrat prije 2500 godina. Ono sto danasnji pisac moze uraditi je iste stvari koje su ovi stari pisali napisati stilom koji je blizi ljudima danas.

Slicno ti je i sa muzikom. Ili kao sto narodna poslovica kaze, nikada ne pljuj u bunar iz kojeg si pio vodu.
Dupli_skalp

#141 Re: Pro rock club Johnny

Post by Dupli_skalp »

detroit-mercy wrote:
Dr. Octagon wrote:

razumijem te, ali se u mnogim stvarima ne slažem.
CarpeDiem

#142 Re: Pro rock club Johnny

Post by CarpeDiem »

Pozdravljam sve istinske postovaoce Azre i rock kulture!
Jedan sam od ljudi ukljucenih u projekat zvani Pro ROCK Club Johhny i moram da se obratim cijenjenim forumasima. Dakle, prvo da zahvalim svima koji su nam dali podrsku prisustvom na otvaranju. Zatim, zelim da se zahvalim svima koji na ovom forumu daju podrsku ljudima koji ovo rade ne da zarade, kako se to ove potencira, vec da stvorimo mjesto koje ce biti stjeciste mladih ljudi koji imaju svoj stav, imaju normalno razmisljanje i koji slusaju dobru muziku. Zahvala ide i klubu Route 66 na podrsci, jer mi isto tako dajemo podrsku svim klubovima koji su na istom cilju, a to je promovisanje rock kulture u ovom gradu. Zar nije lijepo da imamo u krugu od par stotina metara Route 66, SSH, Kucu (bivsi Tito), Pub, Johnny..? Pa to nema nijedna opstina u gradu. I kako neko rece na nasoj facebook grupi „Malta i C.Vila postade rock srediste grada. Spremni smo da svim tim klubovima u okolini da saradjujemo i ovom prilikom nudimo saradnju. Na neke od primjedbi moram odgovoriti. Prvo, sto me najvise smeta je prica o razblazenoj pivi. Nemojte siriti takve dezinformacije. Pa ljudi moji mi smo jedan od rijetkih klubova u gradu koji imaju dvije vrste tocene pive, bas iz tog razloga. Ko ne voli jednu pivu, ima drugu. A mi nismo krivi, ako kvalitet neke pive ne odgovara nekome. Zatim, cijena. Cijena je jednostavno prepisana iz klubova slicnih karakteristika u gradu (Pub, Sloga..). A morate priznati da smo sto se tice usluge i dodatnih sadrzaja ispred vecine klubova u gradu. Dakle, dvije plazme koje omogucavaju ljudima da uzivaju i vizuelno. Odvojena galerija zvucno, sa mogucnosti gledanja utakmica bez da se ometaju gosti u sali. Oni koji su bili u srijedu, mogli su vidjeti kako to izgleda. Niko iz sale nije cuo prenos utakmice sa galerije. Zatim besplatan WiFi za sve goste. Zatim svirka gotovo svako vece. Raspitajte se koliko kosta svirka za jedno vece, pa ce vam sve biti jasno. Svi klubovi koji imaju svirku uzivo, svugdje u svijetu, imaju neki procenat na cijenu pica. A za dodatak od iduceg vikenda dolaze nam bendovi iz regiona. Pocinje sa bendom iz Novog Sada, zatim Banja Luke, Uzica, u pregovorima smo sa bendovima iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije. Cim nesto bude bicete obavjesteni. Sto se tice cijene, radimo na tome da cijena pive bude niza i nadamo se da cemo uskoro potpisati ugovor koji ce nam to omoguciti. Sto se tice enterijera, jasno je da nije idealan. Ali meni nikada enterijer, a najmanje boja stolica, stolova ili secija, nije bio toliko vazan kada sam u nekom klubu. Bitnije mi je drustvo, muzika, jeftino pice ( a nadam se da cemo i ovo ispostovati). Zasto Johnny? Pa jednostavno zato sto je Johnny asocijacija na neko drugo vrijeme koje je bilo takvo kako jeste. Neko od nas mozda zali za tim vremenom, neko ne, a cinjenica je da je taj period pocetka 80-tih bio najplodniji sto se tice rock muzike na nasim prostorima. Ako neko misli da nismo kontaktirali Johnny-ja vara se. Jesmo (preko covjeka koji je njegov prijatelj), ali covjek je bio nezainteresovan da prica o tome. Nije trazio niti procenat, niti je rekao nemojte to raditi, niti je rekao da ce nas tuziti ako nastavimo sa tom pricom. A sto je neka novinarka od toga napravila pricu, to je druga stvar. Mi smo ovo napravili zato sto volimo Azru, Johnny-ja, a ne da zaradimo na njemu. I ne zivimo u proslosti sto se tice muzike. Svi koji su bili u Johnny-ju mogu potvrditi da se vrte i novi albumi koji se rijetko mogu cuti u gradu. Npr. Rigorozni, Bily Andol, Blavorsi, Letu stuke, Zoster... sto se tice nase muzike, a isto tako novi Elektricni orgazam, S.A.R.S, Van Gogh, Hladno pivo, a da ne govorim o bendovima koji se nigdje u ovakvim vrstama klubova ne mogu cuti, kao Goblini, Goribor, Jarboli, Ramirez, Let3, Atheist Rap, Disciplin A Kitchme, Sidharta, Laibach ... Zatim ista stvar je i sa novom stranom muzikom. Mozete cuti i Kasabian, Coldplay, Radiohead, My Chemical romanse, !!!, Gossip, Mando Diao, Foo Fighters, Grinderman, 30 seconds to Mars itd, itd. Sumnjam da sve ovo mozete cuti u Pubu, City Pubu, Slogi i sl. I bice jos bolje dok potpisemo ugovore sa nekim izdavackim kucama, da nam pruzaju mogucnost nabavke najnovije muzike. Zatim, pozvali smo nove, mlade bendove da dodju i jave se, pa da organizujemo jedno vece da mladi bendovi sviraju i da se cuje za njih. Zato, dodjite i uzivajte, a sve primjedbe kazite nama direktno u klubu. Trudicemo se da ih ispravimo, vjerujte nam!
donBeton

#143 Re: Pro rock club Johnny

Post by donBeton »

A ovo je za Casha nešto?
Dupli_skalp

#144 Re: Pro rock club Johnny

Post by Dupli_skalp »

@carpe diem

imate punu podršku.

samo da projekat uspije i opstane! (ovo "opstane" podvlačim)

;-)
nosara

#145 Re: Pro rock club Johnny

Post by nosara »

Mi smo ovo napravili zato sto volimo Azru, Johnny-ja, a ne da zaradimo na njemu.
:lol:

Jedan savjet... Mijenjajte sto prije ime i enterijer... Bespotrebno cete se uvalit u sudski spor koji necete moc dobit...
HAVANA

#146 Re: Pro rock club Johnny

Post by HAVANA »

Samo vi picite i nek vam je sa srecom...
Ne sekirajte se plaho oko kriticara,sta god da uradis uvijek ce se naci neko da pljuje :roll:
Gny. Sgt. Hartman

#147 Re: Pro rock club Johnny

Post by Gny. Sgt. Hartman »

Meni kao pokloniku rjeci i muzike branimira stulica, ovo je totalni promasaj. Jako povrsno shvatanje onoga o cemu je jonny pjevo.
nosara

#148 Re: Pro rock club Johnny

Post by nosara »

Gny. Sgt. Hartman wrote:Meni kao pokloniku rjeci i muzike branimira stulica, ovo je totalni promasaj. Jako povrsno shvatanje onoga o cemu je jonny pjevo.
Ma bezobrazluk, jednom rjecju... Umjesto da se, nakon onog sto je Dzoni izjavio o svemu, udaraju nogama u guzicu da poprave stvar, oni jos filozofiraju... :-)

Vole Dzonija iskreno... :lol:
shin

#149 Re: Pro rock club Johnny

Post by shin »

Gny. Sgt. Hartman wrote:Meni kao pokloniku rjeci i muzike branimira stulica, ovo je totalni promasaj. Jako povrsno shvatanje onoga o cemu je jonny pjevo.
Slike Che Guevare, crvena petokraka, stara vojna aparatura radi sto boljeg vizuelnog stimunga, i urban/alternativan si do jaja :D
HAVANA

#150 Re: Pro rock club Johnny

Post by HAVANA »

CarpeDiem wrote: Zasto Johnny? Pa jednostavno zato sto je Johnny asocijacija na neko drugo vrijeme koje je bilo takvo kako jeste.

Uostalom, sta god da je,milina mi je vidjeti umjesto gologuzih glupacica iz atile. :D
Post Reply