Opet ću ja sa Mešom: "Navikao sam da tražim i ne nalazim, jedno je zavisilo do mene, drugo je zavisilo ne znam od koga... "burek_in_space wrote:Zashto ga nema?!Mis mekinjas wrote:
Muškarac kojeg želimo.
price neudanih zena
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Mis mekinjas
#126 Re: price neudanih zena
- burek_in_space
#127 Re: price neudanih zena
A jebo ga ti, ako chega imamo, to je onda centimetrazha...ti 190 ja 182 i ljepotaChmoljo wrote:
centimetri tebra. hajmo odavde, nije ova tema za nas
- piupiu
#128 Re: price neudanih zena
Da ti odgovorim na prozivku o spasavanju svijeta ... meni se licno jebe za svijet, ja rekoh da ja nemam hrabrosti donijeti dijete na svijet ovakav kakvim ga ja vidim. Smatram to prevelikom odgovrnoscu. Razlika je bitna.otherside wrote:i ja se isto upitah...kokuz_sa wrote:sto imam osjecaj da ove neudane se vode mislju
da su sve zene koje su udane nesretne i da sluze samo kao robinje muskarcima..
![]()
mislitel vi da ima sretnih brakova ikako?
da ima muzeva koji paze svoje zene,pomazu im i
da kazem tako djele sve u zivotu od poslova kucnih do srece i problema..i podjednako ih rijesavaju..
po ovome sto ovdje procita svi muskarci su izgleda gamad koja samo izlazi,opija se,gleda kako ce u krilo namac kakvu sa dopicnjakom a zene izgleda samo sjede kuci i kuhaju,ciste i podizu djecu..
u jednu ruku opravdavam to misljenje jer ima takvih muskaraca i brakova..
ali opet radi par muskih jedinki ne treba osudjivat sve ostale ipak je to van pameti
i zapitaate li se da nekad nije mozda problem u vama a ne u muskima? jer ne mogu svi muskarci biti isti
sve mi se cini da uticaj serije sex& city je nekim malo pomutio razum
s izuzetkom ovih koji spasavaju svijet, ostatak zena u muskarcima vide neke monstrume, lazove, teroriste, sta li...njihova misija je unistiti suprugu psihicki i fizicki a pritom povaliti sto je moguce vise ovih sa kais-suknjicama
![]()
jbg, gdje zivite vi a gdje ja? a mahalusha sam, srednja kategorija, tita mi
ono, nije da nisam i ja cula raznih prica o varanju i ostalim gadostima ali ima i finih veza, divnih muskaraca i jos boljih zena
Last edited by piupiu on 12/01/2012 11:37, edited 1 time in total.
- wewa
#129 Re: price neudanih zena
burek i chmoljo, savrseni parburek_in_space wrote:A jebo ga ti, ako chega imamo, to je onda centimetrazha...ti 190 ja 182 i ljepotaChmoljo wrote:
- burek_in_space
#130 Re: price neudanih zena
PA mi nismo ochajni i ne kukamo nad svojom sudbinom, nego smo ubacili nashe stvari u suprotne rukewewa wrote: burek i chmoljo, savrseni par![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#131 Re: price neudanih zena
hajmo bolan odavde, eno wewa počela citirati grčke mitoveburek_in_space wrote:A jebo ga ti, ako chega imamo, to je onda centimetrazha...ti 190 ja 182 i ljepotaChmoljo wrote:
- Mis mekinjas
#132 Re: price neudanih zena
piupiu wrote:
Da ti odgovorim na prozivku o spasavanju svijeta ... meni se licno jebe za svijet I STATISTIKE UN-a, ja rekoh da ja nemam hrabrosti donijeti dijete na svijet ovakav kakvim ga ja vidim. Smatram to prevelikom odgovrnoscu. Razlika je bitna.
Na kraju krajeva, ne možemo i ne moramo sve biti majke i supruge.
Last edited by Mis mekinjas on 12/01/2012 11:38, edited 1 time in total.
-
palermo
#133 Re: price neudanih zena
Ali zašto komuna samo žena, prijateljica. Reduciranje takve komune na pripadnice istog pola u sebi, barem se meni tako čini, sadržava jednu iluziju da se žene između sebe bolje slažu. Zajednički život, a i komuna bi bila vrsta zajedničkog života, sa sobom nosi upravo iste prepreke kao kao zajednički život i sa muškarcima. Čak bih rekao da zajednički život sa pripadnicama istog pola (osim naravno ako tu nije prisutna i fiozička veza, odnosno homo preferencije) u sebi sadrži više opasnosti nego da su uključeni i muškarci.piupiu wrote: Jednom sam razgovarala sa svojim najblizim prijateljicama na temu starenja. Pa smo se dogovorile da cemo u starosti napraviti malu komunu zena, prijateljica, jer mislimo da bi to bila apsolutna preferenca svih nas. U njoj, zanimljivo, nije bilo muzeva, nije bilo djece (koji su tu ovdje i sada). To je bio jako zanimljiv razgovor. U smislu da i prijateljstva mogu imati tezinu i vaznost kakva im se obicno ne poklanja. A sto si stariji i zreliji, to ti postaje sve jasnije.
Eto, moje misljenje.
Ako ništa imam osjećaj da je neka vrsta spremnosti na kompromis manja. Mene su moji cimeri na fakultetu mnogo više nervirali nego bilo koja žena sa kojom sam bio u vezi.
Mislim uvijek se sve svodi na odnose sa ljudima, i mišljenje da reduciranjem na prijateljice (u tvom slučaju) izbjegavaš određene zamke je,opet kažem za mene, sušinski pogrešno.
- wewa
#134 Re: price neudanih zena
a nista, moracu i ja uzeti stvar u svoje rukeburek_in_space wrote:PA mi nismo ochajni i ne kukamo nad svojom sudbinom, nego smo ubacili nashe stvari u suprotne rukewewa wrote: burek i chmoljo, savrseni par![]()
![]()
-
doshljo
#135 Re: price neudanih zena
Kockice, svaka ti čast
Ja opet nisam taj tip žene. Ja volim imati nekog kraj sebe, uvijek sam nekako bila trkač na duge staze i na kraju sam se i udala iz ljubavi za muškarca s kojim sam bila u vezi 6 godina, a sada već 5 godina u braku.
I nije idealno, nije bajka, ali je život, sa svim manama i vrlinama. I opet bih se udala. Meni je lakše u dvoje, a naravno da bih opet birala da se udam za osobu s kojom je moguće normalno živjeti.
Pošto je tema za neudane, neću dalje da ne odem u off topic
Ipak, htjela sam reći da poštujem žene koje mogu i da same da uživaju u životu bez osjećaja da bi sve bilo ljepše da imam nekog s kim bih to podijelila. Respect!
Ja opet nisam taj tip žene. Ja volim imati nekog kraj sebe, uvijek sam nekako bila trkač na duge staze i na kraju sam se i udala iz ljubavi za muškarca s kojim sam bila u vezi 6 godina, a sada već 5 godina u braku.
I nije idealno, nije bajka, ali je život, sa svim manama i vrlinama. I opet bih se udala. Meni je lakše u dvoje, a naravno da bih opet birala da se udam za osobu s kojom je moguće normalno živjeti.
Pošto je tema za neudane, neću dalje da ne odem u off topic
Ipak, htjela sam reći da poštujem žene koje mogu i da same da uživaju u životu bez osjećaja da bi sve bilo ljepše da imam nekog s kim bih to podijelila. Respect!
- hadzinicasa
#136 Re: price neudanih zena
mmmmmmmmmmmm kinkyburek_in_space wrote:PA mi nismo ochajni i ne kukamo nad svojom sudbinom, nego smo ubacili nashe stvari u suprotne rukewewa wrote: burek i chmoljo, savrseni par![]()
![]()
- piupiu
#137 Re: price neudanih zena
Cisto kao kontinuitet naseg druzenje, znamo se od 8.-e godine, pa smo to tako postavile, bez pretjeranog razmisljanja o detaljima. Sve ostalo je doslo poslije naseg prijateljstva ...palermo wrote:Ali zašto komuna samo žena, prijateljica. Reduciranje takve komune na pripadnice istog pola u sebi, barem se meni tako čini, sadržava jednu iluziju da se žene između sebe bolje slažu. Zajednički život, a i komuna bi bila vrsta zajedničkog života, sa sobom nosi upravo iste prepreke kao kao zajednički život i sa muškarcima. Čak bih rekao da zajednički život sa pripadnicama istog pola (osim naravno ako tu nije prisutna i fiozička veza, odnosno homo preferencije) u sebi sadrži više opasnosti nego da su uključeni i muškarci.piupiu wrote: Jednom sam razgovarala sa svojim najblizim prijateljicama na temu starenja. Pa smo se dogovorile da cemo u starosti napraviti malu komunu zena, prijateljica, jer mislimo da bi to bila apsolutna preferenca svih nas. U njoj, zanimljivo, nije bilo muzeva, nije bilo djece (koji su tu ovdje i sada). To je bio jako zanimljiv razgovor. U smislu da i prijateljstva mogu imati tezinu i vaznost kakva im se obicno ne poklanja. A sto si stariji i zreliji, to ti postaje sve jasnije.
Eto, moje misljenje.
Ako ništa imam osjećaj da je neka vrsta spremnosti na kompromis manja. Mene su moji cimeri na fakultetu mnogo više nervirali nego bilo koja žena sa kojom sam bio u vezi.
Mislim uvijek se sve svodi na odnose sa ljudima, i mišljenje da reduciranjem na prijateljice (u tvom slučaju) izbjegavaš određene zamke je,opet kažem za mene, sušinski pogrešno.
- Ghost_Rider_XXX
#138 Re: price neudanih zena
Ostavi se ba Meše i citata, problem je kriterija, opravdanih ili manje obravdanih. Problem je u očekivanjima koja prevazilaze i Šeherzadu i Esmeraldu i Kasandru zajedno. I naravno problem je vidjenja neke fiktivne slobode.Mis mekinjas wrote:Opet ću ja sa Mešom: "Navikao sam da tražim i ne nalazim, jedno je zavisilo do mene, drugo je zavisilo ne znam od koga... "burek_in_space wrote:Zashto ga nema?!Mis mekinjas wrote:
Muškarac kojeg želimo.
- hadzinicasa
#139 Re: price neudanih zena
meni se čini da je u ovom kontekstu piupiu više mislila na kriterij bliskosti, poznavanja, karakteristika ličnosti i mogućnosti zajedničkog života, nego na kriterij spolapalermo wrote:Ali zašto komuna samo žena, prijateljica. Reduciranje takve komune na pripadnice istog pola u sebi, barem se meni tako čini, sadržava jednu iluziju da se žene između sebe bolje slažu. Zajednički život, a i komuna bi bila vrsta zajedničkog života, sa sobom nosi upravo iste prepreke kao kao zajednički život i sa muškarcima. Čak bih rekao da zajednički život sa pripadnicama istog pola (osim naravno ako tu nije prisutna i fiozička veza, odnosno homo preferencije) u sebi sadrži više opasnosti nego da su uključeni i muškarci.piupiu wrote: Jednom sam razgovarala sa svojim najblizim prijateljicama na temu starenja. Pa smo se dogovorile da cemo u starosti napraviti malu komunu zena, prijateljica, jer mislimo da bi to bila apsolutna preferenca svih nas. U njoj, zanimljivo, nije bilo muzeva, nije bilo djece (koji su tu ovdje i sada). To je bio jako zanimljiv razgovor. U smislu da i prijateljstva mogu imati tezinu i vaznost kakva im se obicno ne poklanja. A sto si stariji i zreliji, to ti postaje sve jasnije.
Eto, moje misljenje.
- Mis mekinjas
#140 Re: price neudanih zena
Nije to ništa problem.Ghost_Rider_XXX wrote:
Ostavi se ba Meše i citata, problem je kriterija, opravdanih ili manje obravdanih. Problem je u očekivanjima koja prevazilaze i Šeherzadu i Esmeraldu i Kasandru zajedno. I naravno problem je vidjenja neke fiktivne slobode.
Problem je kad nemaš pravo izbora...
-
palermo
#141 Re: price neudanih zena
ok, mada mislim da i takav koncept sadrži iste opasnosti kao i život sa muškarcem. Naime, ni sa njima nemaš iskustvo zajedničkog života baš kao i sa muškarcem sa kojim si u vezi a nisi živjela zajedno.piupiu wrote: Cisto kao kontinuitet naseg druzenje, znamo se od 8.-e godine, pa smo to tako postavile, bez pretjeranog razmisljanja o detaljima. Sve ostalo je doslo poslije naseg prijateljstva ...
- Ghost_Rider_XXX
#142 Re: price neudanih zena
Šta znači pravo izbora?Mis mekinjas wrote:Nije to ništa problem.Ghost_Rider_XXX wrote:
Ostavi se ba Meše i citata, problem je kriterija, opravdanih ili manje obravdanih. Problem je u očekivanjima koja prevazilaze i Šeherzadu i Esmeraldu i Kasandru zajedno. I naravno problem je vidjenja neke fiktivne slobode.![]()
- Mis mekinjas
#143 Re: price neudanih zena
Moja greška, mogućnost izbora...Ghost_Rider_XXX wrote:Šta znači pravo izbora?Mis mekinjas wrote:Nije to ništa problem.Ghost_Rider_XXX wrote:
Ostavi se ba Meše i citata, problem je kriterija, opravdanih ili manje obravdanih. Problem je u očekivanjima koja prevazilaze i Šeherzadu i Esmeraldu i Kasandru zajedno. I naravno problem je vidjenja neke fiktivne slobode.![]()
- otherside
#144 Re: price neudanih zena
evo da ti ne ostanem duznapiupiu wrote: Da ti odgovorim na prozivku o spasavanju svijeta ... meni se licno jebe za svijet, ja rekoh da ja nemam hrabrosti donijeti dijete na svijet ovakav kakvim ga ja vidim. Smatram to prevelikom odgovrnoscu. Razlika je bitna.
i meni se licno jebe za svijet, nece svijet odgajati moje dijete dok sam ja ziva i dok imam ovu pamet.
necu zbog "sranja u ruandi" oduzeti sebi neopisivu ljubav i srecu koju osjetim kad mi se moja curica nasmije i poljubi me. ako odlucim da "nemam hrabrosti" zbog svih uzasa koji se desavaju u svijetu onda bolje da se odmah roknem.
i za ljubitelje mesinih citata evo jos jedan:
"boj se ovna, boj se govna...a kad cu zivjeti?"
haj' u zdravlje
- Mis mekinjas
#145 Re: price neudanih zena
otherside wrote:evo da ti ne ostanem duznapiupiu wrote: Da ti odgovorim na prozivku o spasavanju svijeta ... meni se licno jebe za svijet, ja rekoh da ja nemam hrabrosti donijeti dijete na svijet ovakav kakvim ga ja vidim. Smatram to prevelikom odgovrnoscu. Razlika je bitna.![]()
i meni se licno jebe za svijet, nece svijet odgajati moje dijete dok sam ja ziva i dok imam ovu pamet.
necu zbog "sranja u ruandi" oduzeti sebi neopisivu ljubav i srecu koju osjetim kad mi se moja curica nasmije i poljubi me. ako odlucim da "nemam hrabrosti" zbog svih uzasa koji se desavaju u svijetu onda bolje da se odmah roknem.
haj' u zdravlje
Ja zaista ne razumijem zašto si ti navalila stavljati u usta izjavu da je neko ovdje protiv braka?
- otherside
#146 Re: price neudanih zena
a gdje si ti tu izjavu procitala u mom postu, molim te?Mis mekinjas wrote:otherside wrote:evo da ti ne ostanem duznapiupiu wrote: Da ti odgovorim na prozivku o spasavanju svijeta ... meni se licno jebe za svijet, ja rekoh da ja nemam hrabrosti donijeti dijete na svijet ovakav kakvim ga ja vidim. Smatram to prevelikom odgovrnoscu. Razlika je bitna.![]()
haj' u zdravlje
Ja zaista ne razumijem zašto si ti navalila stavljati u usta izjavu da je neko ovdje protiv braka?
- Ghost_Rider_XXX
#147 Re: price neudanih zena
Nemoj mislit da te provociram, al' mi fakat i dalje nije jasno šta hoćeš reć'.Mis mekinjas wrote:Moja greška, mogućnost izbora...
- burek_in_space
#148 Re: price neudanih zena
'bem ti zhene, samo one su u stanju da razvale ovako dobru temu, na kojoj se moglo naci materijala za
. 
- piupiu
#150 Re: price neudanih zena
Mmm, ne znam o kakvim opasnostima pricamo ovdje, jer ja nigdje ne pricah ni o kakvim opasnostima zivota s muskarcem. Ne smatram zivot s muskarcem 'opasnim', bez obzira na to sto sam razvedena.palermo wrote:ok, mada mislim da i takav koncept sadrži iste opasnosti kao i život sa muškarcem. Naime, ni sa njima nemaš iskustvo zajedničkog života baš kao i sa muškarcem sa kojim si u vezi a nisi živjela zajedno.piupiu wrote: Cisto kao kontinuitet naseg druzenje, znamo se od 8.-e godine, pa smo to tako postavile, bez pretjeranog razmisljanja o detaljima. Sve ostalo je doslo poslije naseg prijateljstva ...
Ovo o komuni sam napisala glede komentara o potrebi da zivis s nekim u starosti ili da imas djecu koja ce se brinuti o tebi (sto je, za mene, usput receno, takodje uzasno sebican razlog za imanje djece).
Jenostavno, postoji grupa ljudi s kojim sam provela ogroman dio svog zivota, i postoji razmisljanje da se u starosti mogu naci i drugi nacini druzenja, zivljenja, itd. A, ja, kao covjek koji ima puno familije na sve strane, najvise volim princip komune, jer mi je najblizi.