P.S. Mejreleš je imo zapaženu ulogu.
Prometheus (2012)
Moderator: _BataZiv_0809
- Kemal Malovčić
#126 Re: Prometheus (2012)
NEĆU DA KVARIM LJUDIMA MERAK!
Last edited by Kemal Malovčić on 18/06/2012 01:57, edited 1 time in total.
- DaysleepeR
#127 Re: Prometheus (2012)
kad svi pogledate film, javite pa da iznesem svoje seciranje i argumente a da nikom ne pokvarim merak. hvala
- Jack Be Nimble
#128 Re: Prometheus (2012)
Meni se film svidio, ni A od Ailen-a i ako ste OK sa time bice vam dobar film. Samo mi nesto nije jasno, znaci "Alien" je ustvari "nuklearno/biolosko oruzje" napravljeno da nas onaj bijeli celavi pubija sa njima? I prva scena kada pojede nesto iz konzerve, baci se niz vodopad pa mu se tjelo u vodi raskomada i stvori se nasa DNK? To treba da predstavlja nas pocetak?
- tag33
#129 Re: Prometheus (2012)
Super film, toplo preporucujem SF fanovima 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#130 Re: Prometheus (2012)
kad bi peticu snimili alieni na zemlji totalni kolaps civilizacije
to bi bila filmčina
- tag33
#131 Re: Prometheus (2012)
Ja bih radije da vidim nastavak Prometeja
svidjela mi se prica, kako smo mi ustvari na ovoj planeti "posadjeni" i kako se postavlja pitanje zasto su nas zeljeli da istrijebe. Mozda kako bi namnozili ejlijene koje bi iskoristili u borbi protiv nekih trecih..hmm 
- duplanula
#133 Re: Prometheus (2012)
Pregledao sam napokon film, ocekivao sam zaista mnogo (i nakon silinih kritika od strane foruma) i na kraju blago razocarenje. Ne toliko u samu ideju filma, nego u veliki broj sitnica koje nemaju smisla da bi vrhunac svega bilo kada se ona operise u onoj sondi i slijedecu scenu trci kao sve je normala i ok... E JBG...Ima par scena gdje se vidi kolika je velicina Ridley Scott, sama gluma Davida je za svaku pohvalu. Blaga 5/10
-
DancingKing
#134 Re: Prometheus (2012)
[dupli post]
Last edited by DancingKing on 02/07/2012 14:08, edited 1 time in total.
-
DancingKing
#135 Re: Prometheus (2012)
Nemoj tako, bilo je ocito da je medicina toliko uznapredovala da je post-operativni period sveden na svega par minuta. Nazalost, isto se ne moze reci i za napredak na polju ljudske inteligencije buduci da su iz nekog razloga clanovi tima bili gluplji nego 1979. godine.
Imam osjecaj da bi bio dibidus popljuvan od strane kritike da je kojim slucajem neko drugi bio potpisan kao reziser. Ovako su mu, sadake radi, dali prolaznu ocjenu.
Srednja zalost od filma... Steta onako dobre ideje.
Imam osjecaj da bi bio dibidus popljuvan od strane kritike da je kojim slucajem neko drugi bio potpisan kao reziser. Ovako su mu, sadake radi, dali prolaznu ocjenu.
Srednja zalost od filma... Steta onako dobre ideje.
-
amko76
#136 Re: Prometheus (2012)
Moje subjektivno mišljenje je da ovo pored Aliena izgleda kao neka trećerazredna produkcija. A Alien snimljen prije 33 godine
Ali to je samo moje mišljenje.
Ali to je samo moje mišljenje.
- plagijator1975
#137 Re: Prometheus (2012)
Ja bih se slozio sa amkom, bas sam razocaran ili sam mozda previse ocekivao, a i ova 3D tehnologija mi je njesra pravo.
Cini mi se kao da je film napravljen na silu, prebrzo!
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Cini mi se kao da je film napravljen na silu, prebrzo!
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-
amko76
#138 Re: Prometheus (2012)
Meni se čini kao na silu kopiranje uspješnog i kultnog filma. Isto kao ovaj novi The Thing. Pa stari i dan danas pogledam svaki mjesec
A isto snimlljen prije 30 godina. Ovaj novi smeće pravo.
- AleksoMKD
#139 Re: Prometheus (2012)
Ja sam shvatio da je jedna "frakcija" nas napravila a da drugi zele da nas potamane. Ili jedan njihov ludi naucnik a ostali se plase.tag33 wrote:Ja bih radije da vidim nastavak Prometejasvidjela mi se prica, kako smo mi ustvari na ovoj planeti "posadjeni" i kako se postavlja pitanje zasto su nas zeljeli da istrijebe. Mozda kako bi namnozili ejlijene koje bi iskoristili u borbi protiv nekih trecih..hmm
- duplanula
#140 Re: Prometheus (2012)
Trecih, predatoraAleksoMKD wrote:Ja sam shvatio da je jedna "frakcija" nas napravila a da drugi zele da nas potamane. Ili jedan njihov ludi naucnik a ostali se plase.tag33 wrote:Ja bih radije da vidim nastavak Prometejasvidjela mi se prica, kako smo mi ustvari na ovoj planeti "posadjeni" i kako se postavlja pitanje zasto su nas zeljeli da istrijebe. Mozda kako bi namnozili ejlijene koje bi iskoristili u borbi protiv nekih trecih..hmm
- AleksoMKD
#141 Re: Prometheus (2012)
Hehehe, volim sto su spojili te univerzume, samo da ih ne pokake.
Bas bih volio da se snimi drugi deo filma "Predators" u kome ubacuju i jednog xenomorph-a.
Bas bih volio da se snimi drugi deo filma "Predators" u kome ubacuju i jednog xenomorph-a.
- DaysleepeR
#142 Re: Prometheus (2012)
samo što nije uvod. razbili su veze. u Alienu, velikog lika nađu u brodu za kormilom. U Prometheusu on je preživio pad i ušao u rescue shuttle gdje je iz njega izašao alien. ima još puno drugih momenata gdje su raskinute veze Prometheusa i Aliena na pravo glup način. Napraviše The Chronicles of Riddick od Aliena. niđe vezejOFLA wrote:Chmoljo wrote:pitanje za one koji su gledali, ali da odgovre koliko mogu iskreno:
bi li bila drugačija ocjena (bolja!) da ga se nije povezivalo toliko sa Alienom?
tenk ju.
Meni se svidio upravo zbog tog što je film Prometheus uvod u cijelu Alien priču, i znajući da se radi o tome film mi je bio zanimljiv jer je donio odgovore na mnoga neodgovorena pitanja iz Alien 1979 i Alien serijalu, baš kao što i ovaj film ima neodgovorenih pitanja isto tako.
Zato se valjda pretpostavlja da bi mogao doći i nastavak, ali Ridley Scott je već starac. Ako poživi i bude u snazi da radi na nastavku... Film je više avanturistički SF nego bilo šta drugo, snimljen u stilu filmova o avanturama Indiana Jones.
- zambaklija
#143 Re: Prometheus (2012)
- mayab
#144 Re: Prometheus (2012)
Koliko sam vidio , u sarajevskom "Cinema citiu" je samo bila 3D verzija, zna li iko hoce biti standardna, 3D me ne zanima, zato i ne pogledah film jos uvijek?
-
DancingKing
#145 Re: Prometheus (2012)
Zapravo, veliki likDaysleepeR wrote:samo što nije uvod. razbili su veze. u Alienu, velikog lika nađu u brodu za kormilom. U Prometheusu on je preživio pad i ušao u rescue shuttle gdje je iz njega izašao alien. ima još puno drugih momenata gdje su raskinute veze Prometheusa i Aliena na pravo glup način.jOFLA wrote:Chmoljo wrote:pitanje za one koji su gledali, ali da odgovre koliko mogu iskreno:
bi li bila drugačija ocjena (bolja!) da ga se nije povezivalo toliko sa Alienom?
tenk ju.
Meni se svidio upravo zbog tog što je film Prometheus uvod u cijelu Alien priču, i znajući da se radi o tome film mi je bio zanimljiv jer je donio odgovore na mnoga neodgovorena pitanja iz Alien 1979 i Alien serijalu, baš kao što i ovaj film ima neodgovorenih pitanja isto tako.
Zato se valjda pretpostavlja da bi mogao doći i nastavak, ali Ridley Scott je već starac. Ako poživi i bude u snazi da radi na nastavku... Film je više avanturistički SF nego bilo šta drugo, snimljen u stilu filmova o avanturama Indiana Jones.
- DaysleepeR
#146 Re: Prometheus (2012)
onda još gore. jer se u tom slučaju ovdje formirao Alien i zaboraviše ga. Sad opet treba negdje drugo da izmutira od ljudskog, životinjskog i ovog hiperljudskog DNA. A šta je sa ovim što ostade?DancingKing wrote: Zapravo, veliki lik(Space Jockey/Inzenjer) iz "Prometeja" i onaj fosilizirani iz "Aliena" nisu isti likovi, jer planetoid (mjesec) na kojeg se spustio Prometej nije onaj isti planetoid na kojeg se spustio Nostromo. "Prometej" nije direktni prequel "Alienu", u principu bi se jos dosta trebalo izdesavati izmedju kraja "Prometeja" i pocetka "Aliena" da bi se dobila cjelokupna slika.
a brod u istom položaju skršen a sve?
niđe veze čovječe, film je preglup i nepovezan
-
DancingKing
#147 Re: Prometheus (2012)
Ma ne, totalno se slazem oko svega, film ima rupa i rupa, ne slijedi ni neku svoju internu logiku, a kamoli logiku ostatka serijala.
- DaysleepeR
#148 Re: Prometheus (2012)
nakon fijaska sa Prometheusom, lijepo sam sjeo i ponovo pogledao sva 4 Aliena u HD-u, sam feeling Aliena ne postoji u Prometheusu, nema ga.
-
bull21
#149 Re: Prometheus (2012)
Pa prometheus nije Alien. Kako to ne možete shvatiti?
-
DancingKing
#150 Re: Prometheus (2012)
Znamo to mi i više nego dobro, ali poređenje je neminovno budući da su oba filma smještena u isti univerzum (iako im fokus nije na istoj priči), režiser je isti, studio je isti, te je čitava marketinška kampanja "Prometeja" bila bazirana na "Alienu".
E sad, razlika je što je "Alien" svoju priču ispričao perfektno za tip filma o kojem se radi, atmosferičan je i napet, i ima iznimno uvjerljive likove koji se ponašaju onako kako očekuješ da bi se ljudi u toj situaciji ponašali, dok je "Prometej" pun nebuloza, groznih dijaloga, loše i klišeizirane* karakterizacije (sapunice imaju bolje razrađene i pametnije likove), zapleta koji ne vode nikuda i bukvalno je usrao fenomenalnu ideju na kojoj je baziran. Čak i da nema nikakve veze s "Alienom", "Prometej" bi i dalje bio osrednji/loš film. I ne samo to, već nakon svega serviranog, očekuje od publike da se vrati kada nastavak izađe, jer kao eto, dobit će sve odgovore koje nisu dobili. Ne znam koji je klinac Hollywoodu u posljednje vrijeme, ali šta se desilo sa 'samostalnim' filmovima gdje ne moraš pogledati nastavak da bi razumio određene stvari (ne računajući serijale tipa "Gospodar prstenova", "Harry Potter", "Igre gladi" gdje je radnja ograničena brojem knjiga na kojima su bazirani)?
* pametni naučnik - check
arogantni naučnik - check
resident bitch in charge - check
zli robot - check
debil 1, zadrti papak, koji mrzi debila 2 - check
debil 2, nježni neurotičar, koji mrzi debila 1 - check
hrabri kapetan koji se žrtvuje za dobrobit sviju, ujedno i jedini pripadnik svoje rase - check
Mislim, ono...
E sad, razlika je što je "Alien" svoju priču ispričao perfektno za tip filma o kojem se radi, atmosferičan je i napet, i ima iznimno uvjerljive likove koji se ponašaju onako kako očekuješ da bi se ljudi u toj situaciji ponašali, dok je "Prometej" pun nebuloza, groznih dijaloga, loše i klišeizirane* karakterizacije (sapunice imaju bolje razrađene i pametnije likove), zapleta koji ne vode nikuda i bukvalno je usrao fenomenalnu ideju na kojoj je baziran. Čak i da nema nikakve veze s "Alienom", "Prometej" bi i dalje bio osrednji/loš film. I ne samo to, već nakon svega serviranog, očekuje od publike da se vrati kada nastavak izađe, jer kao eto, dobit će sve odgovore koje nisu dobili. Ne znam koji je klinac Hollywoodu u posljednje vrijeme, ali šta se desilo sa 'samostalnim' filmovima gdje ne moraš pogledati nastavak da bi razumio određene stvari (ne računajući serijale tipa "Gospodar prstenova", "Harry Potter", "Igre gladi" gdje je radnja ograničena brojem knjiga na kojima su bazirani)?
* pametni naučnik - check
arogantni naučnik - check
resident bitch in charge - check
zli robot - check
debil 1, zadrti papak, koji mrzi debila 2 - check
debil 2, nježni neurotičar, koji mrzi debila 1 - check
hrabri kapetan koji se žrtvuje za dobrobit sviju, ujedno i jedini pripadnik svoje rase - check
Mislim, ono...