Metal uopcenito

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
So What!

#126 Re: Metal uopcenito

Post by So What! »

Izvan Svake Kontrole 002

Image

Novo izdanje emisije Izvan Svake Kontrole (ISK) nam je ponudilo znatno jači i ekstremniji metal, imali smo priliku vidjeti prvu domaću pjesmu u televizijskom izdanju ove emisije, a šlag na tortu je bio Mötorhead.

SpiritCrusher

#127 Re: Metal uopcenito

Post by SpiritCrusher »

@So What!

Bas kul sto nam javljate vijesti u proslom vremenu, cim nabavim vremeplov eto me da gledam :D

A ozbiljno, sta je ovaj kanal1, gdje to ima? Sto ja to nemam na Telemachu i ako imam zasto me niko nije obavijestio? Hvala! :D
So What!

#128 Re: Metal uopcenito

Post by So What! »

SpiritCrusher wrote:@So What!

Bas kul sto nam javljate vijesti u proslom vremenu, cim nabavim vremeplov eto me da gledam :D

A ozbiljno, sta je ovaj kanal1, gdje to ima? Sto ja to nemam na Telemachu i ako imam zasto me niko nije obavijestio? Hvala! :D
Druže ja nemam veze sa emisijom osim što sma njen fan od vremena dok je išla preko Radio202. Na prije par stranica također je bio postavljen plakat, o tome kad se emitju, a ovdje iznas opet imaš plakat u kojem stoje kada emisija ide i kada ide njene reprize. Uglavnom ako si propustio to su spotovi koji su emitovani, baš zato što nemamo vremeplov ja postavim te spotove za raju koja je propustila. Inače emisija trenutno pušta samo spotove, a s vremenom će ići i reportaže i intervjui.

A nemoj da ti predstavlja hendikep što nemaš KANAL1, nije to Bogzna neki kanal. Uglavnom puštaju stranu muziku uz poneku emisju i sportski prijenos. U početku bila ambiciozan projekt, a sad onako više poput muzičke televizije, a uostalom imaš temu na ovom forumu. A ako baš želiš da gledaš možeš gledati ovdje:

http://www.justin.tv/k1sarajevo

To je oficijelni link televizije.
MyCore

#129 Re: Metal uopcenito

Post by MyCore »

Novi CoC , kazite dragička :))
SpiritCrusher

#130 Re: Metal uopcenito

Post by SpiritCrusher »

So What! wrote:Druže ja nemam veze sa emisijom osim što sma njen fan od vremena dok je išla preko Radio202. Na prije par stranica također je bio postavljen plakat, o tome kad se emitju, a ovdje iznas opet imaš plakat u kojem stoje kada emisija ide i kada ide njene reprize. Uglavnom ako si propustio to su spotovi koji su emitovani, baš zato što nemamo vremeplov ja postavim te spotove za raju koja je propustila. Inače emisija trenutno pušta samo spotove, a s vremenom će ići i reportaže i intervjui.

A nemoj da ti predstavlja hendikep što nemaš KANAL1, nije to Bogzna neki kanal. Uglavnom puštaju stranu muziku uz poneku emisju i sportski prijenos. U početku bila ambiciozan projekt, a sad onako više poput muzičke televizije, a uostalom imaš temu na ovom forumu. A ako baš želiš da gledaš možeš gledati ovdje:

Ma normala drug, zaebaem se, nego valda sam ostario sta li, al ja sam zadnji put metal spot vidio mozda '98/'99, pa mi neobicno pravo da postoji komercijalna televizija koja to pusta. Al sad mi pade na pamet kako je kruzila kaseta sa spotovima, u ratu imalo poslije, ja mislim da je jos imam al nemam video :( pa sam ovaj isti video plus Gorefest, Kreator, At the Gates i Deicide gulio dok se kaseta nije potrosila :D

...eh
So What!

#131 Re: Metal uopcenito

Post by So What! »

SpiritCrusher wrote:
So What! wrote:Druže ja nemam veze sa emisijom osim što sma njen fan od vremena dok je išla preko Radio202. Na prije par stranica također je bio postavljen plakat, o tome kad se emitju, a ovdje iznas opet imaš plakat u kojem stoje kada emisija ide i kada ide njene reprize. Uglavnom ako si propustio to su spotovi koji su emitovani, baš zato što nemamo vremeplov ja postavim te spotove za raju koja je propustila. Inače emisija trenutno pušta samo spotove, a s vremenom će ići i reportaže i intervjui.

Ma normala drug, zaebaem se, nego valda sam ostario sta li, al ja sam zadnji put metal spot vidio mozda '98/'99, pa mi neobicno pravo da postoji komercijalna televizija koja to pusta. Al sad mi pade na pamet kako je kruzila kaseta sa spotovima, u ratu imalo poslije, ja mislim da je jos imam al nemam video :( pa sam ovaj isti video plus Gorefest, Kreator, At the Gates i Deicide gulio dok se kaseta nije potrosila :D

...eh
Pa i nije baš komercijalna televizija, onako nešto između. Koliko znam ima nekih reklama, ali onako čisti da se preživi, a metal spotovi su postali normala već devedestih. Svi ih snimaju, čak i najžešći bendovi poput Kreatora, Slayera, Megadetha itd... Meni je lično najjači ovaj:

SpiritCrusher

#132 Re: Metal uopcenito

Post by SpiritCrusher »

So What! wrote:Pa i nije baš komercijalna televizija, onako nešto između. Koliko znam ima nekih reklama, ali onako čisti da se preživi, a metal spotovi su postali normala već devedestih. Svi ih snimaju, čak i najžešći bendovi poput Kreatora, Slayera, Megadetha itd... Meni je lično najjači ovaj:

Ma normala da snimaju al tad si ih imo gdje i vidjet, ja sam kasetu imo sa spotovima znacka ona providna u cosku tvbih i 99 kad je damir radio u po bijela dana Cannibal pusti...

A kad smo vec kod ovih spotova, ko da ih je jedan frajer snimo :D

So What!

#133 Re: Metal uopcenito

Post by So What! »

SpiritCrusher wrote:
So What! wrote:Pa i nije baš komercijalna televizija, onako nešto između. Koliko znam ima nekih reklama, ali onako čisti da se preživi, a metal spotovi su postali normala već devedestih. Svi ih snimaju, čak i najžešći bendovi poput Kreatora, Slayera, Megadetha itd... Meni je lično najjači ovaj:

Ma normala da snimaju al tad si ih imo gdje i vidjet, ja sam kasetu imo sa spotovima znacka ona providna u cosku tvbih i 99 kad je damir radio u po bijela dana Cannibal pusti...

A kad smo vec kod ovih spotova, ko da ih je jedan frajer snimo :D

Da i ja se dobor sjećam da je na TVBIH popodne išla strana muzika, bilo je tu i pop muzike za koju se moglo reći da jenšto vrijedila za razliku od ove današnje. A bilo je svakkve muzike pa i one teške, ali se sad ne mogu sjetit Napalm Deatha iako bi mi bilo draže da sam se tad učio na metal nego kasnije, ali eto bolje ikad nego nikad. A koliko se sjećam kraj devedesetih je bio potanak kad je metal u pitanju nije ništa značajno objavljeno, čak su i Metallica i Megadeth počeli snimati komercijalnije albume.
SpiritCrusher

#134 Re: Metal uopcenito

Post by SpiritCrusher »

Da ne ulazimo u vec prezvakane teme oko metalike i prodavanja guzova, krajem devedesetih je ko sto kazes vec fakat pocelo pucat sve po savovima, ono malo poslije rata je ko i bilo svirki i muzike i onda lagano sve ode u pm...

So What!

#135 Re: Metal uopcenito

Post by So What! »

SpiritCrusher wrote:Da ne ulazimo u vec prezvakane teme oko metalike i prodavanja guzova, krajem devedesetih je ko sto kazes vec fakat pocelo pucat sve po savovima, ono malo poslije rata je ko i bilo svirki i muzike i onda lagano sve ode u pm...

I nisam raspoložen za takve rasprava, samo je žalosno što je Metallica završila na tapetu, ali se mora priznati da je masa bendova iz tog perioda pokušavala da se proda, ali je nažalost Metallica pokupila sve grijehe, ali eto. To je ipak bilo doba u kojem je eksplodirao new breed. Mada ga mnogi ne priznaju kao legitimnog, mora se priznati da je tu bilo dobrih bendova. Masa ljudi se navukla na metal upravo preko tih bendova, i ja lično priznajem da sam tako otkrio heavy metal.

SpiritCrusher

#136 Re: Metal uopcenito

Post by SpiritCrusher »

So What! wrote:I nisam raspoložen za takve rasprava, samo je žalosno što je Metallica završila na tapetu, ali se mora priznati da je masa bendova iz tog perioda pokušavala da se proda, ali je nažalost Metallica pokupila sve grijehe, ali eto. To je ipak bilo doba u kojem je eksplodirao new breed. Mada ga mnogi ne priznaju kao legitimnog, mora se priznati da je tu bilo dobrih bendova. Masa ljudi se navukla na metal upravo preko tih bendova, i ja lično priznajem da sam tako otkrio heavy metal.

U pravu si sto posto, Metallica je najvise prozivana jer je i najpopularnija, a ljudi su maltene izmislili pravac a definitivno jesu milione klinaca uveli u metal od kojih su neki kasnije i nastavili siriti muziku dalje. Naravno ne treba ih zalit, dusevnu bol su debelo naplatili :D

E sad, to je mozda generacijska stvar ili cisto stvar ukusa, ali meni licno ovi bendovi, iako ih postujem, nikad nisu nesto posebno legli.Da se razumijemo, nema to veze sa "tezinom" zvuka, jer mene je u metal uvelo ovo:

a korak dalje :D :

So What!

#137 Re: Metal uopcenito

Post by So What! »

Eh nakon prve faze kada se slušaju neki mekši bendovi, prelazi se na jače i jače i još jače i zavisi gdje se zaustavi. Obično je tako kod mlađih generacija, ali ne mora da bude. Iskreno ja SLipknot npr. smatram "dječijom bolesti", i dans ja volim poslušat nešto od njih, ali ustvari kad vidim koliko sam mislio da su jak i heavy bend kasnije shvatiš da je njihov (sic) ništa za jedan Symphony of Destruction. I tako obično tinejdžere brzo napuste takve bendove i prebacuju se na neke kvalitetnije i bolje. Pojava New Breeda je uvelu tu neku moju generaciju sa kraja devedestih u svijet heavy metala, a zapravo to je samo novi način kojima su muzičke kompanije zarađivale putem heavy metala.

Isti slučaj se dešava i sredinom osamdesetih kada je taj new breed bio glam metal. Tada se rodilo milion glam bendova koji su bili poznati po jednoj eventualno nekoliko pjesama i na taj način su se probijali na scenu, a muzčke kompanije su to uvaljivale kao heavy metal. Bilo je i tu dobre muzike, ali se mnogi slažu da je takva muzika više naštetila nego pomogla imidžu heavy metala. Evo šta veliki Mustaine kaže o svemu tome:

Obskurni

#138 Re: Metal uopcenito

Post by Obskurni »

My thoughts exactly, dosta benda iz vala NBOM-a vuce na tja pokret glama.
Eh nakon prve faze kada se slušaju neki mekši bendovi, prelazi se na jače i jače i još jače i zavisi gdje se zaustavi
Ne mora se zaustavljati, evo ja ne stajem od kad sam krenuo :oops:
Nego da se vratimo malo na muziku :D
Image

Baš sam se divno probudio uz ove trake i albume :D
So What!

#139 Re: Metal uopcenito

Post by So What! »

nihil_

#140 Re: Metal uopcenito

Post by nihil_ »

MyCore wrote:
Yes! :D

A dje Pepper??? :shock: :?
SpiritCrusher

#141 Re: Metal uopcenito

Post by SpiritCrusher »

Obskurni

#142 Re: Metal uopcenito

Post by Obskurni »

Ha što ameri imaju dobrog bleka :oops:
MyCore

#143 Re: Metal uopcenito

Post by MyCore »

nihil_ wrote:
MyCore wrote:
Yes! :D

A dje Pepper??? :shock: :?
Formalno jos nije napustio bend, nadajmo se da zbog obaveza sa Downom nije radio ove dviej pjesme i da cemo ga cuti u februaru...
MyCore

#144 Re: Metal uopcenito

Post by MyCore »

Jos jedna perverzija nas ceka krajem februara, povratak Terrorizera Velicanstvenog. 24.2 izlazi treci po redu album Hordes Of Zombies
Obskurni

#145 Re: Metal uopcenito

Post by Obskurni »

Sto ste se usutili :D
Ajatolah_

#146 Re: Metal uopcenito

Post by Ajatolah_ »

Čekajući još koje vrijedno slušanja izdanje u 2012., da se još podsjetimo nekih iz prethodne:

Ko je volio Dog Fashion Disco, voljet će i Polkadot Cadaver. Na granici metala, ali nemam ih gdje drugo postaviti. Onako, lakši su za slušanje, bez pretjerano dugih pjesama, za opuštanje. :-D

Sušta suprotnost PC-u, Vektor:

I još jedno izdanje koje mi se svidjelo, death metal:
So What!

#147 Re: Metal uopcenito

Post by So What! »

Gotivil k'o gothic metal?

Obskurni

#148 Re: Metal uopcenito

Post by Obskurni »

http://potlista.com/arhiva/potop-najbol ... -2011.html
Jos jedna dobra top lista izdanja prošle godine.
@So what, a onako, gothic metal je više kategorija između. Da se malo razgališ i navikneš lakše na doom. Slušao sam ga dosta do 16. godine ali sam prestao. Nema puno kvalitete niti talenta u zanru. Ako vec hoces da tuguješ nabaci neki dobri funeral doom ili Xasthur i slicne bendove pa pati kao muškarac :D

Steve Nash

#149 Re: Metal uopcenito

Post by Steve Nash »

Mnogo dobar bend :D

Obskurni

#150 Re: Metal uopcenito

Post by Obskurni »

Jedan od najboljih albuma ikad
Post Reply