Da li ste umorni od svega?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#126 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by antimobbing »

citadela wrote:
antimobbing wrote: Ovo što sam napisao nema uopće bilo kakve veze sa Marksom niti je utopija, već obična istina.

Na normalnog i živog čovjeka sa osjećajima sve ima utjecaja, bez obzira koliko novca imao. Normalan čovjek ne može sjediti mirno i gledati nekoga penzionera kako traži po kantama za smeće da nešto pojede a da mu ne priđe i ne da mu nešto novca. Primjera ima dosta posebno u ovoj državi gdje normalan čovjek ne može sve to mirno posmatrati i da bude sretan jer on ima novca, a da svaki dan gleda druge pored sebe kako se pate.

Sa druge, strane samo PSIHOPATIMA, duševno mrtvim ljudima bez osjećaja i savjesti koji žive životima ZOMBIJA, može biti svejedno da gleda ljude pored sebe koji se pate i što je najgore gledajući druge kako se pate izgleda da doživljavaju neku vrstu ekstaze jer očigledno da patnja drugih ljudi ih uzbuđuje, čini sretnim i ispunjava njihove jadne i patetične živote duševnog mrtvila ...

Jeli tebi normalan čovjek koji od jednog naroda koji je doživio GENOCID, to jeste, od svoga vlastitog naroda bez ikakve grižnje savjesti ''sve po zakonu'' ukrade stotinu miliona ili koji iza svoje smrti ostavi nasljedstvo više od trideset i četiri miliona, koje je ''zaradio'' samo za par godina svoje vladavine?

Jeli tebi normalan čovjek koji se nasmijan svaki dan ''sve po zakonu'' vozi u automobilu marke Lexus vrijednosti sedamdeset hiljada KM, gledajući kroz prozor bez grižnje savjesti svaki dan penzionere kako rove po kantama za smeće ili prolazi sa tim istim autom pored običnih građana koji da bi uopće pomislili da kupe taj isti automobil moraju podići kredit kod stranih Banaka i vraćati isti svojih narednih 30 godina života jedva prežvljavajući, uvećan više puta sa ekstremno velikim kamatnim stopama?

Odgovori mi kako običan, normalan i duševno živ čovjek može sve ovo mirno gledati pod ovolikim pritiskom nepravde, a da ne bude umoran (vremenom umoren do smrti)?
:lol: Ja jedno, ti drugo ...

Bespotrebno siris temu diskusije, udaljavajuci se od onoga sto ja govorim. (a jos malo, pa k`o misice zboris :D )

Nigdje ja nisam rekao da nesto lose u tvojoj siroj okolini nece uticati na tebe. Normalno da hoce, kao sto rece -ljudi smo. Svako normalan nece ravnodusno gledati na nepravdu, bijedu, siromastvo, bolest u svom okruzenju, pa i opcenito. Normalno, upalis TV, procitas u novinama, na internetu, cujes, vidis sve to i to ce da utice na tebe. Koliko ce to uticati na tebe, kakav ce imati efekt, zavisi od mnogo cega, ali NE MOZE to razviti kod tebe osjecaj apatije, beznadja, depresiju i slicna psihicka stanja, znaci ne moze (osim ako nisi neki natprirodni fenomen u vidu sveca)...

Upalit ces TV, vidjet ces neko nase standardno, svakodnevno njeSra i to ce djelovati na tebe --razbjesnit ce te, uznemiriti, rastuzit ce te, pokvariti mozda trenutno tvoje dobro raspolozenje, pocet ces razmisljati malo vise o tome, mozda ces izgubiti trenutno apetit, rasplakat ce te, zastrasit ce te -- nije bitno, neka djeluje nekako.. Ugasit ces TV, mozda ces i dalje razmisljati o tome, mozda ces htjeti popricati s nekim o tome, mozda neces moci zaspati tu noc ...Ali hej, NECE te to dovesti do neke apatije, do toga da ti sve gubi smisao, vaznost, da gubis zanimanje za sve, do beznadja, do toga da si jednostavno umoran od svega i tako dalje,... Shvatas sta govorim?

Nego, eto formiralo se Vijece ministara, sad se mogu, barem nakratko, skinuti sa antidepresiva, i mozda otkazati zakazane termine kod psihologa za sljedeci mjesec, mislim je l`.. 8-)
Izgleda da ne shvaćaš da si ti kao i mi svi samo jedno obično zrno graha u čorbi bosanskog lonca koje psihopate kuhaju na temperaturi od hiljadu stepeni.

Zato smo ovako i umorni …
tanana33

#127 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by tanana33 »

Umorana sam od zlobe, bezobrazluka, hinjaluka, licemjerstva, nekolegijanosti, sebicnosti, neiskrenosti, ljubomornih pogleda, od kompleksasa...ali opet kazem jebat ih...ne mogu mi nista.....sto te ne ubije ojaca te....mogu crknuti svi, ali ja cu uvijek biti nasmijana i vedra, i duhovita, bez obzira sto ustajem u pola sest, i nikad ne stanem do ponoci...imam snage, a i kad je nemam, nadjem je....osmijeh na lice....zivotni moto!!!!:):):):)
valter.ba

#128 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by valter.ba »

Da se pribiljezim na temu :D .
MirtolaDas

#129 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by MirtolaDas »

Nisam umoran od svega. Kako cu biti kada u meni jos uvijek srce bije. I nista nije tako lose i ruzno i ocajno u usporedbi sa one tri godine torture kroz koju smo mnogi prosli. Nakon toga je sve premija, vrijedni bonus zivota. Ono sto stavimo sebi u glavu, to ce da zazivi u nama i razvije stanje koje ce stvoriti naviku i onda ode sve u helac ako su misli rdjave. Mozda cu zvucati hipicarski, ali svako jutro kada pogledam nebo meni se otvori nova rijeka zivota. Ko zna sta me ceka u novom danu? Treba ostati zapitan, nikada pretpostavljati i misliti da se zna sve i da ce situacija biti tacno onakva kakvom je mi zamisljamo.
HAVANA

#130 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by HAVANA »

Jesam i odoh sutra na more. :D
sandra01

#131 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by sandra01 »

HAVANA wrote:Jesam i odoh sutra na more. :D
Bucni se jednom i za mene :D
fatamorgana

#132 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by fatamorgana »

sandra01 wrote:
Nema bućkanja po zimi, 8-)
sandra01

#133 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by sandra01 »

fatamorgana wrote:
sandra01 wrote:
Nema bućkanja po zimi, 8-)

otkud ti znas gde on ide :?:
fatamorgana

#134 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by fatamorgana »

Ne znam, otišao sam nekako mišlju na Jadran ....
sandra01

#135 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by sandra01 »

fatamorgana wrote:Ne znam, otišao sam nekako mišlju na Jadran ....
gdje ti ides kad si umoran od svega?
fatamorgana

#136 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by fatamorgana »

U kreve...
sandra01

#137 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by sandra01 »

fatamorgana wrote:U kreve...
ciji? :D
fatamorgana

#138 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by fatamorgana »

My own, :kravata:
sandra01

#139 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by sandra01 »

fatamorgana wrote:My own, :kravata:
cestitam :!:
fatamorgana

#140 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by fatamorgana »

Pročitah da si ponekad umorna od sebe ...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#141 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by Velkoski »

I wake up and feel empty
Shit make you wanna squeeze your Glock 'til it's empty
I'm already standin' on the edge, so don't tempt me

! :mrgreen:
sandra01

#142 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by sandra01 »

fatamorgana wrote:Pročitah da si ponekad umorna od sebe ...

zamisli jesam :sad:
fatamorgana

#143 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by fatamorgana »

sandra01 wrote: otkud ti znas gde on ide :?:
Ah, sad se sjetih da Havana reče da sjedit uz vino i nakoso, pa pretpostavih da je Dalmacija u pitanju.
fatamorgana

#144 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by fatamorgana »

sandra01 wrote:

sve što je ljudski nije nam strano ....
jedna tamo

#145 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by jedna tamo »

i jesam i nisam više nisam nego jesam :roll:
al sam razočarana kad vidim koliko zlobe ima i koliko se čovjek mora boriti i biti mudar da bi bio uspješan na svim poljima, niko ne cijeni iskrenost i direktnost, kao da za svakog moraš imati po jednu masku počev od rođene majke pa nadalje...u šta se ovaj svijet pretvorio.. :roll:
sandra01

#146 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by sandra01 »

fatamorgana wrote:
sandra01 wrote:

sve što je ljudski nije nam strano ....

ja sam kontala da se to govori ubicama,prostitutkama,alkoholicarima,narkomanima,preljubnicima,prevarantima i ostalim osobama sa socijalno devijantnim ponasanjem... ovo u mene je ...rekla bih zimska depresija :sad: mislim da je uobicajena,nikako strana :cry:
fatamorgana

#147 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by fatamorgana »

Možda jednostavno manjak sunčeve svjatlosti .... i ljudske topline .... i uopšte centralnog grijanja, :wink:
fatamorgana

#148 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by fatamorgana »

jedna tamo wrote:i jesam i nisam više nisam nego jesam :roll:
al sam razočarana kad vidim koliko zlobe ima i koliko se čovjek mora boriti i biti mudar da bi bio uspješan na svim poljima, niko ne cijeni iskrenost i direktnost, kao da za svakog moraš imati po jednu masku počev od rođene majke pa nadalje...u šta se ovaj svijet pretvorio.. :roll:
u ono što je oduvijek i bio, pozornica, :)
sandra01

#149 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by sandra01 »

fatamorgana wrote:Možda jednostavno manjak sunčeve svjatlosti .... i ljudske topline .... i uopšte centralnog grijanja, :wink:

ova prva dva ...sigurno,ovo trece mogli su ga vala malo i smanjit' suh vazduh ne moRe covjek ni disa' kako treba :-?
sandra01

#150 Re: Da li ste umorni od svega?

Post by sandra01 »

fatamorgana wrote:
jedna tamo wrote:i jesam i nisam više nisam nego jesam :roll:
u ono što je oduvijek i bio, pozornica, :)

mili boze sto bih ja voljela da sam dobra glumica :cry:
Post Reply