Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post Reply
cindrlimindrli

#126 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by cindrlimindrli »

quick_nick wrote:Neki klikeras vas je uvukao medju televizorke izginulo je dosta vojnika , 25-26.1.1993. Bio si tamo i trebao bi znati nesto o tome.
Nisam bio tamo, a kada je rijec o pripadnicima ABiH nije mi poznat ni jedan slucaj masovne izgibije tipa "krizancevo selo".
kv99 wrote:U vezi informacija , pitaj se kako su glavonje iz adz i tzv hvo -a mogli da naprave sve one trzne centre brzo iza rata ?

To bar nije tajna, oni su u Doljanima dnevno uzimali milion maraka na carini. Za FIS se tvrdi da je vlasnistvo Prlica
a da je Pero samo fasada. Plus pljacka, pa samo su tuzlanskim levatima oteli cifru da ti se zamanta od nje.
Interesantno da za ubistva u tom konvoju ni danas niko ziv nije odgovarao a postoje i video snimke egzekucija.
kv99

#127 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by kv99 »

cindrlimindrli wrote:
quick_nick wrote:Neki klikeras vas je uvukao medju televizorke izginulo je dosta vojnika , 25-26.1.1993. Bio si tamo i trebao bi znati nesto o tome.
Nisam bio tamo, a kada je rijec o pripadnicima ABiH nije mi poznat ni jedan slucaj masovne izgibije tipa "krizancevo selo".
kv99 wrote:U vezi informacija , pitaj se kako su glavonje iz adz i tzv hvo -a mogli da naprave sve one trzne centre brzo iza rata ?

To bar nije tajna, oni su u Doljanima dnevno uzimali milion maraka na carini. Za FIS se tvrdi da je vlasnistvo Prlica
a da je Pero samo fasada. Plus pljacka, pa samo su tuzlanskim levatima oteli cifru da ti se zamanta od
nje.
Interesantno da za ubistva u tom konvoju ni danas niko ziv nije odgovarao a postoje i video snimke egzekucija.
Ma nije samo to, rvacke patriote su volile rvacku ali jbg kuna je kuna ali DM je DM a za DM se prodaju i informacije i sve ostalo sto treba. Pa pogledaj samo Mahalu, jel iko misli da su mogli da opstanu od have gotovo citavu jednu godinu potpuno opkoljeni ? Odkud meci, hrana , informacije kada, kako i gdje ? Veliki rvati svaljivaju krivicu na Unprofor ali ko jos misli da su se Englezi toliko satrli da nam pomognu ? Oni jesu prebacivali neke dijelove posiljki ali oni su samo bili postari, neko je drugi primao dobar dio para da bi sve moglo da se prebaci i stigne gdje treba. Sve ono sto se vidi po Vitezu je malo kada se usporedi sta je po Hrvatskoj, ali dobro je za nas da je bilo takvih ..i da ih jos ima. Pare , pare pokrecu svijet, politiku i nogomet... ;-)
quick_nick

#128 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by quick_nick »

kv99 wrote:
cindrlimindrli wrote:

a da je Pero samo fasada. Plus pljacka, pa samo su tuzlanskim levatima oteli cifru da ti se zamanta od
nje.
Ma nije samo to, rvacke patriote su volile rvacku ali jbg kuna je kuna ali DM je DM a za DM se prodaju i informacije i sve ostalo sto treba. Pa pogledaj samo Mahalu, jel iko misli da su mogli da opstanu od have gotovo citavu jednu godinu potpuno opkoljeni ? Odkud meci, hrana , informacije kada, kako i gdje ? Veliki rvati svaljivaju krivicu na Unprofor ali ko jos misli da su se Englezi toliko satrli da nam pomognu ? Oni jesu prebacivali neke dijelove posiljki ali oni su samo bili postari, neko je drugi primao dobar dio para da bi sve moglo da se prebaci i stigne gdje treba. Sve ono sto se vidi po Vitezu je malo kada se usporedi sta je po Hrvatskoj, ali dobro je za nas da je bilo takvih ..i da ih jos ima. Pare , pare pokrecu svijet, politiku i nogomet... ;-)

A tko je ubio vozaca iz Bijelog Puta? Tuzlanski konvoj je opljackala banda to sa Prlicem i FIS-on :D aiaiaiai masta radi svasta. A to vi nemate bandi i profitera "Dzenet" po rodjenu zasluzite sta li :)
cindrlimindrli

#129 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by cindrlimindrli »

kv99 wrote:Ma nije samo to, rvacke patriote su volile rvacku ali jbg kuna je kuna ali DM je DM a za DM se prodaju i informacije i sve ostalo sto treba.
Pa sad kad je patriotizam te vrste u pitanju, jaro, i mi konja za trku imamo. Ili ti, kako objasniti situaciju da ti
neprijateljski helikopter zuji 100 metara iznad glave, krece se brzinom kornjace a pilot nama mase k`o da je nas. :D
Nasa 40-ka ga gadja a oblacici od rasprskavanja zrna pet kilometara vazdusne linije od njega. Za Mahalu 100%
znam da su im Englezi dostavljali hranu i municiju.
cindrlimindrli

#130 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by cindrlimindrli »

quick_nick wrote:A tko je ubio vozaca iz Bijelog Puta?
Treba li napomenuti da je Bijeli Put dosao poslije masakra i otimacine tuzlanskog konvoja?
Sta je oteto iz Bijelog Puta i koliko ljudi je ubijeno u tom konvoju?
quick_nick

#131 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by quick_nick »

cindrlimindrli wrote:
kv99 wrote:Ma nije samo to, rvacke patriote su volile rvacku ali jbg kuna je kuna ali DM je DM a za DM se prodaju i informacije i sve ostalo sto treba.
Pa sad kad je patriotizam te vrste u pitanju, jaro, i mi konja za trku imamo. Ili ti, kako objasniti situaciju da ti
neprijateljski helikopter zuji 100 metara iznad glave, krece se brzinom kornjace a pilot nama mase k`o da je nas. :D
Nasa 40-ka ga gadja a oblacici od rasprskavanja zrna pet kilometara vazdusne linije od njega. Za Mahalu 100%
Ne lupaj o helikopteru jer se veoma dobro znam sa clanovima posade iz tog vremena i znaaam a ma bas sve o helikopteru :) A istina nikad niste ni blizu bili da ga pogodite nit je kad imalo ostecen dosao u bazu. Koliko god ti se cinilo blizu vieruj NIJE :)
quick_nick

#132 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by quick_nick »

cindrlimindrli wrote:
quick_nick wrote:A tko je ubio vozaca iz Bijelog Puta?
Treba li napomenuti da je Bijeli Put dosao poslije masakra i otimacine tuzlanskog konvoja?
Sta je oteto iz Bijelog Puta i koliko ljudi je ubijeno u tom konvoju?
Ubijen je jedan vozac? Al tebi je to nebitno , zasto bi netko pustio konvoj a i sam je gladan? Vi da ste ga zaustavili vise nijeeedan konvoj pomoci ne bi dobili , jedino ako ne mislis da svemirskim brodovima dodje? :) nego zasto napadoste na dan povratka Bijelog Puta?
cindrlimindrli

#133 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by cindrlimindrli »

quick_nick wrote:Ne lupaj o helikopteru jer se veoma dobro znam sa clanovima posade iz tog vremena i znaaam a ma bas sve o helikopteru A istina nikad niste ni blizu bili da ga pogodite nit je kad imalo ostecen dosao u bazu. Koliko god ti se cinilo blizu vieruj NIJE
Znaci, ti tvrdis da sam ja dozivljavao halucinacije kad je prelitio Zaselje u sred bijela dana? Lik se vrtio u krug
deset puta da postigne visinu, kol`ko je stenj`o mislio sam da ce se srusiti bez da ga iko gadja :lol: .
cindrlimindrli

#134 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by cindrlimindrli »

quick_nick wrote:Ubijen je jedan vozac? Al tebi je to nebitno , zasto bi netko pustio konvoj a i sam je gladan?
Jesmo li mi mogli njega opuhati i sve vozace pobiti k`o sto ste vi uradili sa onim za Tuzlu?
Jesmo.
quick_nick wrote:nego zasto napadoste na dan povratka Bijelog Puta?
Pa lakse nam ga bilo napasti kad je prazan :roll: , i kad nema nista u njemu, sporije se krece. :lol:
quick_nick

#135 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by quick_nick »

cindrlimindrli wrote:
quick_nick wrote:Ne lupaj o helikopteru jer se veoma dobro znam sa clanovima posade iz tog vremena i znaaam a ma bas sve o helikopteru A istina nikad niste ni blizu bili da ga pogodite nit je kad imalo ostecen dosao u bazu. Koliko god ti se cinilo blizu vieruj NIJE
Znaci, ti tvrdis da sam ja dozivljavao halucinacije kad je prelitio Zaselje u sred bijela dana? Lik se vrtio u krug
deset puta da postigne visinu, kol`ko je stenj`o mislio sam da ce se srusiti bez da ga iko gadja :lol: .
S cim ? Strela 2M , Stinger il onom Pragom sto ste nabavili za "skidanje" vjeruj onaj vas bijelo-plavi koliko puta nam je stenjao nad glavama cinilo se da bi ga kamenom mogli skinut nije to sve isti kad gledas sa zemlje :)
quick_nick

#136 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by quick_nick »

cindrlimindrli wrote:
quick_nick wrote:Ubijen je jedan vozac? Al tebi je to nebitno , zasto bi netko pustio konvoj a i sam je gladan?
Jesmo li mi mogli njega opuhati i sve vozace pobiti k`o sto ste vi uradili sa onim za Tuzlu?
Jesmo.
quick_nick wrote:nego zasto napadoste na dan povratka Bijelog Puta?
Pa lakse nam ga bilo napasti kad je prazan :roll: , i kad nema nista u njemu, sporije se krece. :lol:
Jasta i punjenje VBR-a na bolnicu istrest , skratit muke onim jadnicima sto su vec tamo , nagrada za humanost :) Nego neduzne vozace je pobila banda a ti dobro znas koja i vasi se i dalje lizu sa istim banditima ;)
cindrlimindrli

#137 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by cindrlimindrli »

quick_nick wrote:Nego neduzne vozace je pobila banda a ti dobro znas koja
Ne znam, koja banda?
A) Andric
B) Bavrka
C) Suse
D) Svi navedeni
???
Dobro, ako neces nikog javno da prozivas posalji na private, ja necu nikom reci :D .
quick_nick

#138 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by quick_nick »

cindrlimindrli wrote:
Ne znam, koja banda?
A) Andric
B) Bavrka
C) Suse
D) Svi navedeni
???
Dobro, ako neces nikog javno da prozivas posalji na private, ja necu nikom reci :D .
Nisam svjedok događaja mogu samo pretpostavit a vjerojatno bih rezonirao kao i ti ;) Sta kome znace nasa subjektivna misljenja?
cindrlimindrli

#139 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by cindrlimindrli »

quick_nick wrote:
cindrlimindrli wrote:
Ne znam, koja banda?
A) Andric
B) Bavrka
C) Suse
D) Svi navedeni
???
Nisam svjedok događaja mogu samo pretpostavit a vjerojatno bih rezonirao kao i ti ;) Sta kome znace nasa subjektivna misljenja?
Pa cekaj majku mu...jesi li fino napisao
quick_nick wrote:Nego neduzne vozace je pobila banda
Jesi. I sta sad znaci ovo...
quick_nick wrote:Nisam svjedok događaja mogu samo pretpostavit a vjerojatno bih rezonirao kao i ti
Sad znas, sad ne znas... :-)
quick_nick

#140 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by quick_nick »

.
quick_nick wrote:Nisam svjedok događaja mogu samo pretpostavit a vjerojatno bih rezonirao kao i ti
Sad znas, sad ne znas... :-)[/quote]

Pretpostavljam da pljacku nije naredio zapovjednik OZ SB , i kao covjek mogu imati misljenje da je to djelo bandita ? Kakva glupa pitanja postavljas ? Kad te pitam tko je ubio vozaca iz Bijelog Puta mijenjas temu ko je naredio da se udara na bolnicu ? Opet nista. Pa pisi kao covjek rat je gotov!!!
cindrlimindrli

#141 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by cindrlimindrli »

quick_nick wrote:Kad te pitam tko je ubio vozaca iz Bijelog Puta mijenjas temu ko je naredio da se udara na bolnicu ?
Eki ja mijenjam temu? Pa procitaj sve ponovo i vidjeces da ja nisam spomenuo nikakvu bolnicu...halooo :-)
Pojma nemam ko je ubio vozaca tog konvoja, cak sta vise, prvi put cujem da je neko uopste nastradao u njemu.
Da znam, vjeruj da ne bih imao nikakvih problema da ga prijavim nadleznim institucijama. Nisam ja k`o ti, sad
kakicu, sad piskicu. A vidi kako si ljigav...
quick_nick wrote:Pretpostavljam da pljacku nije naredio zapovjednik OZ SB , i kao covjek mogu imati misljenje da je to djelo bandita ?
Pazi, mozes imati misljenje da su to ucinili banditi, naravno da su banditi i zlikovci, ali si ti jasno inicirao
o kome se radi...
quick_nick wrote:vozace je pobila banda a ti dobro znas koja i vasi se i dalje lizu sa istim banditima
...ti cak ides tako daleko da si gotovo siguran kako i ja znam o kome se radi, jer i "moji" se danas lizu sa tim ljudima.
quick_nick

#142 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by quick_nick »

cindrlimindrli wrote:
quick_nick wrote:Kad te pitam tko je ubio vozaca iz Bijelog Puta mijenjas temu ko je naredio da se udara na bolnicu ?
Eki ja mijenjam temu? Pa procitaj sve ponovo i vidjeces da ja nisam spomenuo nikakvu bolnicu...halooo :-)
Pojma nemam ko je ubio vozaca tog konvoja, cak sta vise, prvi put cujem da je neko uopste nastradao u njemu.
Da znam, vjeruj da ne bih imao nikakvih problema da ga prijavim nadleznim institucijama. Nisam ja k`o ti, sad
kakicu, sad piskicu. A vidi kako si ljigav...
quick_nick wrote:Pretpostavljam da pljacku nije naredio zapovjednik OZ SB , i kao covjek mogu imati misljenje da je to djelo bandita ?
Pazi, mozes imati misljenje da su to ucinili banditi, naravno da su banditi i zlikovci, ali si ti jasno inicirao
o kome se radi...
quick_nick wrote:vozace je pobila banda a ti dobro znas koja i vasi se i dalje lizu sa istim banditima
...ti cak ides tako daleko da si gotovo siguran kako i ja znam o kome se radi, jer i "moji" se danas lizu sa tim ljudima.
Ja tom dogadjaju mogu samo razmisljati poput tebe , ako zivis u SB znas koga smatraju bandom. Ja nemam pojma o imenima niti je to moj posao pa imaju pravosudna tijela cija je nadleznost da to istrazi. Pogotovo jer sam desetine kilometara udaljen od samog mjesta pocinjenja. Nit si mogu dozvolit da "mahalske" price prenosim ovdje. Tipa Prlic=FIS gluposti vece odavno ne procitah. Uostalom zaposli se u istraznim organima i licitiraj imenima. Lasvanska dolina je tolika da svi mogu imati misljenje o svemu pa tako i navedenom konvoju!!! Mozes zamijenit Alfonsa Orrie-a u Haagu samo se ti bavis istragom individualnih zlocina zelis znat kad je ko "prdno a kad ko srao" a ja ti nemam saznanja o tome!!!

P.S kao vojnika te pitam za neke dogadjaje prije svega na Busovaci jer tu sam bio a ovo ostalo znam iz rekla-kazala ;)
The 51st State

#143 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by The 51st State »

quick_nick wrote:
kv99 wrote:
quick_nick wrote:

Pises politikantske floskula , po tvojoj teoroji HVO je vrsio pritisak na G.Vakuf da bi vi olabavili obruc oko lasvanske doline. Jer to kazu svi "bojovnici" (u sto ne vjerujem slijepo) koji su bili na tom ratistu. Lasvanska dolina je jedna od bogatijih regija u BiH pa mucni malo glavom. I dalje bi zelio diskutirati sa ljudima koji su doista prozivjeli dogadjaje u SB a ne sa ovim "politicarima" ;)
Ja pisem o politckim i vojnim razlozima zasto je bilo potrebno da se drzi pritisak nad opkoljenim snagama tzv hvo-a a koliko vidim ti nisi dao nijedan razlog da potvrdis suprotno. Lijepo sam te pitao : navedi neki politicki ili vojni razlog zasto je bilo neophodno da Armija Bosne i Hercegovine zauzme to kompletno podrucje ? Razlog da su iz Sarajeva ili Zenice davali naredbe da se Vitez zauzme zbog pljacke je isto kao i tvrditi da se Armija planirala da zauzme sve do Ploca, glupost bazirana na najobicnijoj propagandi koja nema veze sa realnoscu.
Ako nemas razloga da objasnis svoju teoriju zbog cega je Armija htjela da zauzme Vitez daj nam onda razlog zbog cega je hv/tzv hvo nije htjeo da zauzme Gornji Vakuf kao sto tvrdis? Tvrdi se da je Armija napala opkoljene snage tzv hvo da bi pobila i protjerala BiH Hrvate sa tog prostora i ti tvrdis da je hv i tzv hvo mogli a nisu htjeli da zauzmu Gornji Vakuf i tako spase taj narod ? Pa zar to nije primjer ne samo cinizma vec i kukavicluka nevjerovatnih razmjera ? Hv i tzv hvo mogli da pomognu i spase sve te civile koje su krvolocni dzihad ratnici htjeli da zakolju ali nisu htjeli ? Da li stvarno zelis to da nam kazes, da je motivacija Armije da zakolje i protjera BiH Hrvate sa tog prostora bila jaca od zelje hv i tzv hvo-a da im pomogne ? Ako je tako onda nije ni cudo da je hv i tzv hvo izgubio u pokusaju da ostvari franjine snove u vezi Bosne i Hercegovine.

bla,bla,bla ...... Vitezit? tvoji postovi se svode na onu "trla baba lan da joj prodje dan" :)
vitezit nije bio realan cilj, eksploziv nije nikad bio problematican, veci je bio problem usvojiti proizvodnju projektila, tj. kvalitetno lijevanje...
Dudajev

#144 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Dudajev »

muflon1977 wrote:Nije HVO bio nikakv jeli ode Zavrtaljka ode Grbavica,hladnjace odvoze svaki put poslije napada na Busovacu.E sve ovo sam cuo od kulturnog covjeka dr.iz Zenice skojim sam i prijatelj i danas.Kako ste uz daire i muziku ispracali kamione i kamione vojnike prema Vitezu kako posli jos brze dosli....iz kamiona bi tekla krv a to bi bilo uvjek nocu.
E tad bi se isprasili na ono malo civila sto je ostalo.....
Prvo moj strucnjak Zavrtaljka nikad nije pala, jedino ako ne mislis upad maturica pod onom mecavom u po bijela dana zatekli one domace domobrane kako kartaju i izvrsili egzikuciju na isti nacin metak u potiljak (sve do jednog izvukao 17 slovom i brojem), te nakon dvosatnog orgijanja povukli se kako su i dosli. U prvi mrak sam izbio na Zavrtaljku i postavio IKM u Sumarskoj kucici koja je za citatelje nista drugo do obicna dascara koja je i prokisnjavala i puna rupa ko svicarski sir ali jedina u tom momentu nekakva nastambina odakle se moglo krenuti dalje. Na njoj sam ostao sve do Vasintonskog sporazuma a da je bilo pokusaja zauzimanja Zavrtaljke jeste i to par puta preko Oglavka gdje vam je ostala jedina praga ofarbana u bijelo sa UN natpisom . Zavrtaljka ja bila geostrateska kota i njenim uzimanjem snage HVO i HV (koja je pod okriljem noci helikopterima prebacivana ), Kacuni i Bilalovac dolaze u nepovoljan polozaj te se stvara realna mogucnost spajanja Kiseljaka sa Busovacom , a time se prekida i jedina komunikacijska veza Sarajeva i Sradnje Bosne, a i dalje veza sa Tuzlom i 2.korpusom.
A sto se Kiseljaka tice neka se zahvale Vasntonskom sporazumu i Stjepanu Kljujicu koji je proveo zadnje dane u Fojnici prije sporazuma ubjedjujuci nase snage da ne krecu. Samo se cekalo na Vikicevce koje je Wasington zatekao na putu negdje na Igmanu pa su posle vraceni u Sarajevo, a sta bi sa Kiseljakom bilo a tek sa Ilidzom to dragi bog samo zna , a to sigurno nije odgovaralo politicarima te su i pozurili sa mirovnim sporazumom koji je i konstruisan onakav naopak, pa posljedice istog i dan dana svi ispastamo i Bosnajci i Hrvati pogotovo preko proklete kantonizacije koja je samo parazit federacije i poreznih obveznika.
Ah umalo da zaboravim da istaknem veliku ljubav tih tvojih iz Kiseljaka i cetnika te su u istom minutru ovi napali ove domace domobrane a cetnici probili linije na Krusevu povise Olova, koja je to ljubav i sinhronizacija bila, ali pravda i hrabro i cestito bosnjacko srce je sve odbilo, i sacuvalo obraz i cestitost a suradnja sa dojuceracnjim dzelatom upravo je pokazala o kakvom se vojnom i politickom establismentu radi predvodjen onim krivoustim psihopatom sa Pantovcaka i picarom iz Kanade.
kv99

#145 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by kv99 »

quick_nick wrote: A tko je ubio vozaca iz Bijelog Puta? Tuzlanski konvoj je opljackala banda to sa Prlicem i FIS-on :D aiaiaiai masta radi svasta. A to vi nemate bandi i profitera "Dzenet" po rodjenu zasluzite sta li :)
Kakav te Bijeli Put spopao kada o tome nije bilo ni rijeci ? Ja sam te lijepo par puta do sada pitao pa opet da ponovim : u tvom prvom postu si tvrdio da je Armija Bosne i Hercegovine htjela a nije mogla da zauzme to podrucje i isto si tako tvrdio da je hv i tzv hvo mogao ali nije htjeo da osvoji Gornji Vakuf pa te pitam da dadnes podlogu svojim tvrdnjama .
Da te pdosjetim, ovo nije onaj forum kojeg vam milorad finansira pa da se mogu valjati gluposti tipa " odnos snaga 10:1 " ili " balije htjeli da sve pobiju pa da se mogu probiti do Ploca". Lijepo te pitam , ako zelis ozbiljan dijalog ozbiljno se i ponasaj, objasni imas li ista da potvrdis te svoje teze.
Kod mene masta ne radi i ja nisam nikada tvrdio da i kod nas nije bilo onih koji su radili za pare ali vidim da ti tvrdis da kod tzv hvo-a to nije bio slucaj. Super onda za tzv hvo, sve same patriote koje se nisu mogle da kupe za pare, koje nisu mogle da se ucijene ili koji nisu brinuli za svoju guzicu. Svaka cast na tolikom moralu i cestitosti , steta samo da nisu iskoristili sve to pa spadose na to da danas kukaju i traze ono sto tada nisu mogli sami da ostvare. Znaci nije bilo onih koji su davali informacije, nije bilo onih koji su radili za Armiju pa ne mozete da tvrdite da su izgubili jer su bili izdani :lol:
kv99

#146 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by kv99 »

cindrlimindrli wrote:
Ma znam ja to ali ovo je bio samo odgovor na pitanje odkud Armiji informacije o njima. Bili su suplji da nisu znali gdje im informacije cure a sada ko fol sve sami rvacki patriota do patriote.
I za Mahalu je to upravo ono sto sam i pricao, Englezi su to prenosili jer nisi mogao nase da posaljes da im to odnesu ali oni su bili samo postari. Oni koji su organizovali da Englezi to mogu da prenesu, oni koji su "okrenuli glavu " to su one rvacke patriote kojima je vlastita guzica bila vaznija od sahovnice jer jebo sahovnicu ako nema glave da je stavi. Znas i sam kako im je tada bilo, od onolike euforije kada su krenuli sa ultimatumima, progonima , napadima okrenu se situacija, propade im plan u Travniku, Bugojnu, presjeceni od Kiseljaka, Fojnica, Kakanj, ne ide bas najbolje na Gornjem Vakufu. Cuju jedan dan probijena linija na onom mjestu , drugi dan na drugom mjestu, pogino onaj , ranjen ovaj...i na kraju se pita : a sta ako Armija provali i ode i pare a i glava ? Znas da ih je bilo , kao i kod nas , kojima je uniforma i polozaj bio samo nacin da se domognu para i moci , ali sta u trenutku kada je Armija na okolnim brdima , kako sacuvati ne samo pare i moc vec i glavu ? Najbolji nacin je igrati i za jedne i druge i to ih je jedan dio i radio. Zato nije sve onako kako rvacke patriote zele da izgleda: " zivot cu dati ali 'rvacku nikad izdati ..." nije bas uvijek pilo vode.
quick_nick

#147 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by quick_nick »

@Dudajev
kakav desant :lol: :lol: gluposti ovdje pisete svaka vam dala :D
Isto tako je HVO cekao samo naredjene da proguli u G.Vakuf , Istocni Mostar da se Amenuje i vjerojatno sa Jablanicom da se rastanete (POLITIKANTSKE GLUPOSTI KAO I OVO STO TI PISES) :)
Last edited by quick_nick on 03/01/2012 10:07, edited 1 time in total.
quick_nick

#148 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by quick_nick »

quick_nick wrote:
kv99 wrote:
quick_nick wrote: A tko je ubio vozaca iz Bijelog Puta? Tuzlanski konvoj je opljackala banda to sa Prlicem i FIS-on :D aiaiaiai masta radi svasta. A to vi nemate bandi i profitera "Dzenet" po rodjenu zasluzite sta li :)
Kakav te Bijeli Put spopao kada o tome nije bilo ni rijeci ? Ja sam te lijepo par puta do sada pitao pa opet da ponovim : u tvom prvom postu si tvrdio da je Armija Bosne i Hercegovine htjela a nije mogla da zauzme to podrucje i isto si tako tvrdio da je hv i tzv hvo mogao ali nije htjeo da osvoji Gornji Vakuf pa te pitam da dadnes podlogu svojim tvrdnjama .
Da te pdosjetim, ovo nije onaj forum kojeg vam milorad finansira pa da se mogu valjati gluposti tipa " odnos snaga 10:1 " ili " balije htjeli da sve pobiju pa da se mogu probiti do Ploca". Lijepo te pitam , ako zelis ozbiljan dijalog ozbiljno se i ponasaj, objasni imas li ista da potvrdis te svoje teze.
Kod mene masta ne radi i ja nisam nikada tvrdio da i kod nas nije bilo onih koji su radili za pare ali vidim da ti tvrdis da kod tzv hvo-a to nije bio slucaj. Super onda za tzv hvo, sve same patriote koje se nisu mogle da kupe za pare, koje nisu mogle da se ucijene ili koji nisu brinuli za svoju guzicu. Svaka cast na tolikom moralu i cestitosti , steta samo da nisu iskoristili sve to pa spadose na to da danas kukaju i traze ono sto tada nisu mogli sami da ostvare. Znaci nije bilo onih koji su davali informacije, nije bilo onih koji su radili za Armiju pa ne mozete da tvrdite da su izgubili jer su bili izdani :lol:

Pa zar nisam ja prvi koji tvrdi da su postojala ponasanja koja se nisu mogla kontrolirati , normalno da je bilo trgovine i onih kojima su pare bile drage pa i u srednjoj bosni. Jesi li bio tamo? pa cemo onda da pricamo ?
teufik77

#149 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by teufik77 »

Dudajev wrote:
muflon1977 wrote:Nije HVO bio nikakv jeli ode Zavrtaljka ode Grbavica,hladnjace odvoze svaki put poslije napada na Busovacu.E sve ovo sam cuo od kulturnog covjeka dr.iz Zenice skojim sam i prijatelj i danas.Kako ste uz daire i muziku ispracali kamione i kamione vojnike prema Vitezu kako posli jos brze dosli....iz kamiona bi tekla krv a to bi bilo uvjek nocu.
E tad bi se isprasili na ono malo civila sto je ostalo.....
Prvo moj strucnjak Zavrtaljka nikad nije pala, jedino ako ne mislis upad maturica pod onom mecavom u po bijela dana zatekli one domace domobrane kako kartaju i izvrsili egzikuciju na isti nacin metak u potiljak (sve do jednog izvukao 17 slovom i brojem), te nakon dvosatnog orgijanja povukli se kako su i dosli. U prvi mrak sam izbio na Zavrtaljku i postavio IKM u Sumarskoj kucici koja je za citatelje nista drugo do obicna dascara koja je i prokisnjavala i puna rupa ko svicarski sir ali jedina u tom momentu nekakva nastambina odakle se moglo krenuti dalje. Na njoj sam ostao sve do Vasintonskog sporazuma a da je bilo pokusaja zauzimanja Zavrtaljke jeste i to par puta preko Oglavka gdje vam je ostala jedina praga ofarbana u bijelo sa UN natpisom . Zavrtaljka ja bila geostrateska kota i njenim uzimanjem snage HVO i HV (koja je pod okriljem noci helikopterima prebacivana ), Kacuni i Bilalovac dolaze u nepovoljan polozaj te se stvara realna mogucnost spajanja Kiseljaka sa Busovacom , a time se prekida i jedina komunikacijska veza Sarajeva i Sradnje Bosne, a i dalje veza sa Tuzlom i 2.korpusom.
A sto se Kiseljaka tice neka se zahvale Vasntonskom sporazumu i Stjepanu Kljujicu koji je proveo zadnje dane u Fojnici prije sporazuma ubjedjujuci nase snage da ne krecu. Samo se cekalo na Vikicevce koje je Wasington zatekao na putu negdje na Igmanu pa su posle vraceni u Sarajevo, a sta bi sa Kiseljakom bilo a tek sa Ilidzom to dragi bog samo zna , a to sigurno nije odgovaralo politicarima te su i pozurili sa mirovnim sporazumom koji je i konstruisan onakav naopak, pa posljedice istog i dan dana svi ispastamo i Bosnajci i Hrvati pogotovo preko proklete kantonizacije koja je samo parazit federacije i poreznih obveznika.
Ah umalo da zaboravim da istaknem veliku ljubav tih tvojih iz Kiseljaka i cetnika te su u istom minutru ovi napali ove domace domobrane a cetnici probili linije na Krusevu povise Olova, koja je to ljubav i sinhronizacija bila, ali pravda i hrabro i cestito bosnjacko srce je sve odbilo, i sacuvalo obraz i cestitost a suradnja sa dojuceracnjim dzelatom upravo je pokazala o kakvom se vojnom i politickom establismentu radi predvodjen onim krivoustim psihopatom sa Pantovcaka i picarom iz Kanade.
ehhhh da je tako bilo
teufik77

#150 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by teufik77 »

taj sukob je bio nepotreban.Samo smo prvih 5-6 mjeseci mogli pobjediti Hvo,(npr.Bugojno)a Hvo iz S. Travnika,Kaknja i Varesa zavrsio je u Kiseljaku gdje je se pripremala velika ofanziva,,kako je rat odmicao mi smo bili sve slabiji
Zvrtaljku smo izgubili(bio sam u Bilalovac)gdje je se spremalo povlacenje znaci padaju Kacuni (vec su pale Here i Kute,,,a izgubili smo vise od pola opstine Fojnice)
Prijavio sam se na forum kad vidim sto neki pisu uopste nije istina to im neko pricao.
Njveca kazna je bila ici na Kiseljak i Kulu(Busovaca).
Post Reply