otvori oci, tvoj porez se trosi i ovako i onako, na to nemas uticaja... sve pare (bar od indirektnih poreza) se slivaju na zajednicki racun pa se onda dijele "po dogovoru" entiteta i distrikta... to sto ti neces da koristis ono sto se od tvojih para napravi u drugom entitetu, mislim da je tvoja greskasabanss wrote:Mislim da je gradonacelnik prvo trebao uraditi sve za promociju Bjelasnice. Na kraju pare od Bjelasnice bi vecinom trebalo da idu kantonu. Pare sa Jahorine idu na Pale...Creasy wrote: Niko tebe ne tjera niti uzima za zlo sto ti ne zelis da ides na Jahorinu, imas svoje razloge i to je OK. Ali nije uredu sa tvoje strane sto osudjujes potez gradonacelnika Behmena, jer zeli da otvori grad ostalim gradjanima koji ne razmisljaju poput tebe.
Mrzim floskulu "moje pare" ali ne volim da se moj porez trosi na ovakvu glupost. Nikad se necu sloziti sa pomaganjem RS-a na bilo koji nacin! Ne vidim smisao pomagati onima koji su prijeratni grad u nastanku vratili na nivo malo veceg zaseoka. Mozete vi pricati sta god hocete ali grad (a Boga mi i drzava BiH) prestaje na Vracama.
sa druge strane, trnovo (kojem bjelasnica pripada) vec dugo nije u sastavu grada... behmen je, kao gradonacelnik, ostvario komunikaciju sa gradonacelnikom susjednog grada i dogovorio saradnju...problem?