mislim da je kod nas nabolje da se zovu ulica A, B, C...
Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
-
maximilijana
#126 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
a logika promjene lokacija ulice??? o.O O.o
- poznanik
#127 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
Ne može, problem će biti u odabiru pismamaximilijana wrote:..mislim da je kod nas nabolje da se zovu ulica A, B, C...
-
maximilijana
#128 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
onda ko tablice..gdje su ista slova na latinici i mrskoj nam dusmanskoj cirilici 
-
metronom
#129 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
Pa kud nam ranije ne objasni. Evo odmah podnosim inicijativu za povratak svih vojvoda i ostalih srpskih mitskih junaka na table sirom naseg multi-kulti SarajevaGoblin wrote:Hvala na ispravci ,ja sve pisem iz glave a davno ima kako su ukinuli ulice i Vojvode Radomira Putnika i Vojvode Stepe Stepanovica,pa sam ih pobrkao,koji je oslobodio grad dugogodisnje AU okupacije. Inace oslobodilacka i bratska srpska vojska je u grad usla 6 Novembra ( to je jos jedna ukinuta ulica,danasnji Bistrik ) ,ulica koja ima isto veze sa tim dogadjajima a ukinuta je,jeste Dobrovoljacka ( danasnja Hamdije Kresevljakovica) ,ime je imala po Srbima iz BiH dobrovoljcima u srpskoj vojsci.
Ja znam da se mnogi nece sloziti sa mnom ali ova imena i ovi dogadjaji su svetinja za bosanske i sarajevske Srbe. Ulazak srpske vojske 6.11.1918 pod komandom Vojvode Stepe Stepanovica za Srbe je oslobodjenje,poslije 500 godina okupacije. Mozda za Bosnjake nije ali Sarajevo nije bosnjacko,nego je jedan multietnicki i tolerantan grad![]()
.
Isto ne shvatam mrznju prema Milosu ObilicuNavodi se da on kao nije iz BiH. Milos Obilic je mitska licnost iz Kosovskoga mita a kosovski mit je izvor srpskoga narodnoga bica. Milos Obilic ima jednako znacenje za Srbe sa obje strane Drine i u cijelome svijetu. Osim toga kao svaki mitski junak ,pruza svjetao primjer hrabrosti,pozrtvovanja i ljubavi prema zemlji i narodu. Ne znam kako neko moze naci bilo kakvu zamjerku Milosevom herojskom cinu i kako nekome moze Milos na bilo koji nacin smetati ?? A sto je najvaznije,cak ako nekome i smeta ,Srbima je bitan i znacajan a Srbi su konstitutivan narod,jednakopravan svima u multietnickom i tolerantnom Sarajevu
![]()
Ovakvi stavovi upravo i govore o tome koliko se radi na indoktrinaciji s istoka i zapada. Nazivi ulica su najmanje sto mozemo uraditi na ocuvanju sjecanja na pravednu borbu protiv srbocetnickog i hrvatskoustaskog agresora!
- guy fawkes
#130 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
metronom wrote:Pa kud nam ranije ne objasni. Evo odmah podnosim inicijativu za povratak svih vojvoda i ostalih srpskih mitskih junaka na table sirom naseg multi-kulti SarajevaGoblin wrote:Hvala na ispravci ,ja sve pisem iz glave a davno ima kako su ukinuli ulice i Vojvode Radomira Putnika i Vojvode Stepe Stepanovica,pa sam ih pobrkao,koji je oslobodio grad dugogodisnje AU okupacije. Inace oslobodilacka i bratska srpska vojska je u grad usla 6 Novembra ( to je jos jedna ukinuta ulica,danasnji Bistrik ) ,ulica koja ima isto veze sa tim dogadjajima a ukinuta je,jeste Dobrovoljacka ( danasnja Hamdije Kresevljakovica) ,ime je imala po Srbima iz BiH dobrovoljcima u srpskoj vojsci.
Ja znam da se mnogi nece sloziti sa mnom ali ova imena i ovi dogadjaji su svetinja za bosanske i sarajevske Srbe. Ulazak srpske vojske 6.11.1918 pod komandom Vojvode Stepe Stepanovica za Srbe je oslobodjenje,poslije 500 godina okupacije. Mozda za Bosnjake nije ali Sarajevo nije bosnjacko,nego je jedan multietnicki i tolerantan grad![]()
.
Isto ne shvatam mrznju prema Milosu ObilicuNavodi se da on kao nije iz BiH. Milos Obilic je mitska licnost iz Kosovskoga mita a kosovski mit je izvor srpskoga narodnoga bica. Milos Obilic ima jednako znacenje za Srbe sa obje strane Drine i u cijelome svijetu. Osim toga kao svaki mitski junak ,pruza svjetao primjer hrabrosti,pozrtvovanja i ljubavi prema zemlji i narodu. Ne znam kako neko moze naci bilo kakvu zamjerku Milosevom herojskom cinu i kako nekome moze Milos na bilo koji nacin smetati ?? A sto je najvaznije,cak ako nekome i smeta ,Srbima je bitan i znacajan a Srbi su konstitutivan narod,jednakopravan svima u multietnickom i tolerantnom Sarajevu
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovakvi stavovi upravo i govore o tome koliko se radi na indoktrinaciji s istoka i zapada. Nazivi ulica su najmanje sto mozemo uraditi na ocuvanju sjecanja na pravednu borbu protiv srbocetnickog i hrvatskoustaskog agresora!
u ime oca i sina i duha svetoga
- brad90
- Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA
#131 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
za mene i siguran sam za hiljade drugih ljudi rodjenih u ovom gradu to ce uvjek biti ulica KRALJA TOMISLAVA, a na tabli moze pisati sta god pozele debilcici iskopleksirani, seljackim mlijekom zadojeni koji sjede u udobnim foteljama, ali nece jos dugo, bice povratak na svoja ognjista pa tamo izmisljajte neke nove trgove i nove nazive !!!!!!
-
metronom
#132 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
Ima li u Beogradu ulica Zmaja od Bosne? Ima li u Zagrebu ulica Kulina bana? Sta tebi znaci Kralj Tomislav i kakve on veze ima sa Sarajevom? Sto je on bolji od Nemanje, raznih vojvoda, cara Dusana i sl? To sto tebe puca nostalgija za onom drzavom nemoj nama prodavati ko neku über-cool-modernu stvar, a sve druge nazivati debilima, seljacima i kompleksasima, kad upravo iz tvojih rijeci kompleksi prste na sve strane... A za te prijetnje protjerivanjima bi trebao dobiti i ban...brad90 wrote:za mene i siguran sam za hiljade drugih ljudi rodjenih u ovom gradu to ce uvjek biti ulica KRALJA TOMISLAVA, a na tabli moze pisati sta god pozele debilcici iskopleksirani, seljackim mlijekom zadojeni koji sjede u udobnim foteljama, ali nece jos dugo, bice povratak na svoja ognjista pa tamo izmisljajte neke nove trgove i nove nazive !!!!!!
- guy fawkes
#133 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
http://www.sveske.ba/bs/content/filozofija-palankemetronom wrote:Ima li u Beogradu ulica Zmaja od Bosne? Ima li u Zagrebu ulica Kulina bana? Sta tebi znaci Kralj Tomislav i kakve on veze ima sa Sarajevom? Sto je on bolji od Nemanje, raznih vojvoda, cara Dusana i sl? To sto tebe puca nostalgija za onom drzavom nemoj nama prodavati ko neku über-cool-modernu stvar, a sve druge nazivati debilima, seljacima i kompleksasima, kad upravo iz tvojih rijeci kompleksi prste na sve strane... A za te prijetnje protjerivanjima bi trebao dobiti i ban...brad90 wrote:za mene i siguran sam za hiljade drugih ljudi rodjenih u ovom gradu to ce uvjek biti ulica KRALJA TOMISLAVA, a na tabli moze pisati sta god pozele debilcici iskopleksirani, seljackim mlijekom zadojeni koji sjede u udobnim foteljama, ali nece jos dugo, bice povratak na svoja ognjista pa tamo izmisljajte neke nove trgove i nove nazive !!!!!!
ne znam jesi cuo za tu knjigu, mislim da bi se fino pronasao u njoj
-
xDenisx
#134 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
Pa kud nam ranije ne objasni. Evo odmah podnosim inicijativu za povratak svih vojvoda i ostalih srpskih mitskih junaka na table sirom naseg multi-kulti Sarajeva
Ovakvi stavovi upravo i govore o tome koliko se radi na indoktrinaciji s istoka i zapada.
- poznanik
#135 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
Agresivno protjerivanje, koje je sprovodila VRS i djelomično HVO, i perfidno i podlo "izguravanje", koje provodi tranzicijska vlast u Sarajevu, nije jednaka odredbama Aneksa 7. Općeg mirovnog sporazuma za mir u BiH, o čemu je pisao @brad - o povratku na svoja ognjišta...metronom wrote:...... A za te prijetnje protjerivanjima bi trebao dobiti i ban...brad90 wrote:za mene i siguran sam za hiljade drugih ljudi rodjenih u ovom gradu to ce uvjek biti ulica KRALJA TOMISLAVA, a na tabli moze pisati sta god pozele debilcici iskopleksirani, seljackim mlijekom zadojeni koji sjede u udobnim foteljama, ali nece jos dugo, bice povratak na svoja ognjista pa tamo izmisljajte neke nove trgove i nove nazive !!!!!!
-
Goblin
#136 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
Postoje dvije opcije : Jedna je da smo multietnicni i da priznajemo i mitske junake ostalih naroda,koji sa nama zive,u ovome slucaju srpskih. Opcija dva : Uopste nismo multietnicni i to ni pod razno i sve vrijeme prodajemo muda za bubrege a sto je najsmjesnije cudimo se kako niko ne vjeruje nasoj ;multietnicnosti'metronom wrote:Pa kud nam ranije ne objasni. Evo odmah podnosim inicijativu za povratak svih vojvoda i ostalih srpskih mitskih junaka na table sirom naseg multi-kulti SarajevaGoblin wrote:Hvala na ispravci ,ja sve pisem iz glave a davno ima kako su ukinuli ulice i Vojvode Radomira Putnika i Vojvode Stepe Stepanovica,pa sam ih pobrkao,koji je oslobodio grad dugogodisnje AU okupacije. Inace oslobodilacka i bratska srpska vojska je u grad usla 6 Novembra ( to je jos jedna ukinuta ulica,danasnji Bistrik ) ,ulica koja ima isto veze sa tim dogadjajima a ukinuta je,jeste Dobrovoljacka ( danasnja Hamdije Kresevljakovica) ,ime je imala po Srbima iz BiH dobrovoljcima u srpskoj vojsci.
.
![]()
![]()
![]()
![]()
Borba protiv tih sto ih ti nabraja ne podrazumijeva i borbu za bosnjacku hegemoniju i velikobosnjacko-religiozni nacionalizam.
Last edited by Goblin on 19/12/2011 16:30, edited 1 time in total.
- guy fawkes
#137 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
gobline kakav ti je to post 
- guy fawkes
#138 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
xDenisx wrote:Pa kud nam ranije ne objasni. Evo odmah podnosim inicijativu za povratak svih vojvoda i ostalih srpskih mitskih junaka na table sirom naseg multi-kulti Sarajeva
Ovakvi stavovi upravo i govore o tome koliko se radi na indoktrinaciji s istoka i zapada.
staro drustvo je tu, mogao bi i ti malo prelistati ovu knjizicu sto sam preporucio kolegi metronomu
-
xDenisx
#139 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
^^Super, vratio nam se bandini

Kako se zvala Kralja Tomislava prije 2. svjetskog rata? Kako se zvala Nemanjina? Vojvode Stepe i Putnika? Park Cara Dusana? Milosa Obilica? Nece valjda reci da je Sarajevo prije 1945 bilo manje multietnicno nego danas?Goblin wrote:Postoje dvije opcije : Jedna je da smo multietnicni i da priznajemo i mitske junake ostalih naroda,koji sa nama zive,u ovome slucaju srpskih. Opcija dva : Uopste nismo multietnicni i to ni pod razno i sve vrijeme prodajemo muda za bubrege a sto je najsmjesnije cudimo se kako niko ne vjeruje nasoj ;multietnicnosti'![]()
![]()
Borba protiv tih sto ih ti nabraja ne podrazumijeva i borbu za bosnjacku hegemoniju i velikobosnjacko-religiozni nacionalizam.
- guy fawkes
#140 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
Postoje dvije opcije : Jedna je da smo multietnicni i da priznajemo i mitske junake ostalih naroda,koji sa nama zive,u ovome slucaju srpskih. Opcija dva : Uopste nismo multietnicni i to ni pod razno i sve vrijeme prodajemo muda za bubrege a sto je najsmjesnije cudimo se kako niko ne vjeruje nasoj ;multietnicnosti'![]()
odlican post, svaka cast drugu goblinu na pronicljivosti, uocavanju problema i definisanju istoga
stalno se hvalimo sa tim multi-kulti, ali to uvijek zavrsava samo na rijecima, u stvarnosti nastojimo od bih napraviti ono sto su srbi pokusali napraviti od jugoslavije
vadimo se na onu, pa vidi njih i oni su to radili, rade, radice
ozbiljno vam kazem prelistajte malo tu knjigu
-
The 51st State
#141 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
kretenski post goblina, cuj da postujem mit koji je glavni uzrok stradanja mog naroda u zadnjih stotinjak godinas...
- guy fawkes
#142 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
The 51st State wrote:kretenski post goblina, cuj da postujem mit koji je glavni uzrok stradanja mog naroda u zadnjih stotinjak godinas...
ti ili nisi procitao post, ili ne mozes da shvatis?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#143 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
Kao prvo uopće nije tačno da je "nova seljačka vlast koja ništa ni u čem ne valja" promijenila sva imena ulica. Stanujem u centričnom dijelu grada u ulici imena srpskog književnika koja nije promijenila ime. Kad sam davala povodom neke poslovne stvari podatke u Beograd i poslije imena ulice 2x su me pitali .. Da li se radi o "Dupljak Sarajevu".
Dalje, mlada država nema i ne može imati iste vrijednosti koje su postojale u nekoj drugoj zajedničkoj državi. Stoga je sasvim normalno da su se neka imena promijenila. Da se to radilo na brzinu i nekad brzopleto dokazuje i toliko spominjanja ulica Azize Šaćirbegović, ali ako je meni Nemanjina još uvijek Nemanjina jer sam je tako naučila zvati to nikako ne znači da se nije trebalo promijeniti ime. Često kad nostalgija odvuče za vremenom u kom smo bili mladi, mali i bezbrižni se pobrkaju stvari pa nam je i Miloš Obilić naš heroj kojeg treba čuvati
Dalje, mlada država nema i ne može imati iste vrijednosti koje su postojale u nekoj drugoj zajedničkoj državi. Stoga je sasvim normalno da su se neka imena promijenila. Da se to radilo na brzinu i nekad brzopleto dokazuje i toliko spominjanja ulica Azize Šaćirbegović, ali ako je meni Nemanjina još uvijek Nemanjina jer sam je tako naučila zvati to nikako ne znači da se nije trebalo promijeniti ime. Često kad nostalgija odvuče za vremenom u kom smo bili mladi, mali i bezbrižni se pobrkaju stvari pa nam je i Miloš Obilić naš heroj kojeg treba čuvati
-
The 51st State
#144 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
koje? carstvo nebesko ili zemljasko?guy fawkes wrote:The 51st State wrote:kretenski post goblina, cuj da postujem mit koji je glavni uzrok stradanja mog naroda u zadnjih stotinjak godinas...
- guy fawkes
#145 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
KatarinaKosaca wrote:Kao prvo uopće nije tačno da je "nova seljačka vlast koja ništa ni u čem ne valja" promijenila sva imena ulica. Stanujem u centričnom dijelu grada u ulici imena srpskog književnika koja nije promijenila ime. Kad sam davala povodom neke poslovne stvari podatke u Beograd i poslije imena ulice 2x su me pitali .. Da li se radi o "Dupljak Sarajevu".![]()
mozda nije tvoj i moj, ali jeste heroj srba koji su konstitutivan narod u BIH
- guy fawkes
#146 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
The 51st State wrote:koje? carstvo nebesko ili zemljasko?guy fawkes wrote:The 51st State wrote:kretenski post goblina, cuj da postujem mit koji je glavni uzrok stradanja mog naroda u zadnjih stotinjak godinas...
koje ti vise odgovara
-
xDenisx
#147 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
Opet ovog spamera 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#148 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
E, nek nam je došao @Bandini da svaku temu zatrolaguy fawkes wrote:KatarinaKosaca wrote:Kao prvo uopće nije tačno da je "nova seljačka vlast koja ništa ni u čem ne valja" promijenila sva imena ulica. Stanujem u centričnom dijelu grada u ulici imena srpskog književnika koja nije promijenila ime. Kad sam davala povodom neke poslovne stvari podatke u Beograd i poslije imena ulice 2x su me pitali .. Da li se radi o "Dupljak Sarajevu".![]()
- guy fawkes
#149 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
xDenisx wrote:Opet ovog spamera
znas li ti kakvu drugu recenicu osim evo spamera
nikad ni na jedno pitanje nisi normalno odgovorio
- guy fawkes
#150 Re: Inicijativa: Ulica Koševo postaje ulica Prvog korpusa ABiH
KatarinaKosaca wrote:E, nek nam je došao @Bandini da svaku temu zatrolaguy fawkes wrote:KatarinaKosaca wrote:Kao prvo uopće nije tačno da je "nova seljačka vlast koja ništa ni u čem ne valja" promijenila sva imena ulica. Stanujem u centričnom dijelu grada u ulici imena srpskog književnika koja nije promijenila ime. Kad sam davala povodom neke poslovne stvari podatke u Beograd i poslije imena ulice 2x su me pitali .. Da li se radi o "Dupljak Sarajevu".![]()
pa kad uvijek promasis sustinu draga kate, pa te ja moram vracati