Predvidjajte kada ce RS biti ukinuta i kako...

Post Reply

RS ce biti ukinuta do>

2006
15
50%
2007
3
10%
2010
6
20%
iza 2010
6
20%

Total votes: 30

Qwert

Post by Qwert »

----
Last edited by Qwert on 05/01/2005 22:41, edited 1 time in total.
Kotromanic

Post by Kotromanic »

Cifre su ti dobro naduvane, ali to nije bitno sada. Jer ja, kao i vecina Srba kao glavni uzrok stradanja vidimo u proglasavanju unitarnje RBiH bez srpskog suglasenja.A koliko je to Srba ostalo na podrucju Federacije?
Prvo cifre nisu moje, koristi ih medjunarodna zajednica, drugo, koliko je Srba ostalo u Federaciji najbolje ce ti reci SDS koji je pozivao da Srbi napustaju "Alijinu" teritoriju i da uzimaju tudju imovinu kao npr. u Kotorskom...
Jasho

Post by Jasho »

Ja bih prvo ukinuo sve kantone, a s vremenom to bi dovelo do ukidanja federacioje, pa i RS. I ustav Federacije i ustav RS, kao i ustav BiH su antidemokratski i napravljeni su na zločinu nad nevinim ljudima koji nisu htjeli rat, Glavni i odgovorni su za to pod broj jedan: Karadžić, Mladič, Milošević, Boban, Tuđman, Alija, Haris i ostala bagra koja nam je uništila zemlju i ukinula jedini legalni i pravedni ustav, a to je ustav Republike BiH!
Aristokrata

Post by Aristokrata »

Kotromanic wrote:
Aristokrata wrote: UZROK SVEGA OVDJE JE BOLESNA ZELJA ALIJE IZETBEGOVICA DA STVORI ISLAMSKU DRZAVU U EVROPI!
Da je to htio, vjerovatno bi srusio sve crkve u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Maglaju, Fojnici, Travniku...

Da je to htio, ne bi u Predsjednistvu imao Mirka Pejanovica i Tatjanu Ljujic-Mijatovic...

Da je tako ne bi predsjednik Skupstine RBiH bio Srbin Lazovic...

Da je tako ne bi zamjenik Armije RBiH bio Jovo Divijak...

Da je tako ne bi u Armiji bilo 18% Srba i Hrvata...

Evo ti moj prijedlog, SACEKAJMO da Sud u Hagu kaze ko je sta radio i ko je kakve drzave pravio, a ja tebe ponovo pitam da li si svjestan da je Rs napravljena protiv Biblije i Bozijeg zakona?

Budi toliko covjek pa odgovorio, da li si svjestan ili ne, uostalom svi cemo pred Boga?
DA JE ALIJA BIO COVJEK ON NE BI ZANEMARIO VOLJU CITAVOG JEDNOG NARODA!!!
PA 1 300 000 SRBa JE BILO PROTIV NJEGOVE ODLUKE O SUVERENOSTI
A ONS E NIJE NI OSVRNUO NA TO
PA NE ZIVI U BOSNI STO MILIONA LJUDI PA DA JE TA CIFRA MAL aZANEMrljiva to je trecina bosne razumijes li ti!

ma daj sta mi tu pricas za te srbe...
to su vam samo bili pioni u rukama...

pa alija jest bio budala ali nije tolika da bi rusio crkve
on je bio lukava budala...
jer kad stranci dodju crkve mu sluze da ga pokazu kao demokratu...

ma ova tvoja suverena bosna je napravljena i protiv MOJE VOLJE!!!

a od moje volje je jaca jedino BOZJA VOLJA!!!
Pink Panter

Post by Pink Panter »

Kotromanic wrote:
Cifre su ti dobro naduvane, ali to nije bitno sada. Jer ja, kao i vecina Srba kao glavni uzrok stradanja vidimo u proglasavanju unitarnje RBiH bez srpskog suglasenja.A koliko je to Srba ostalo na podrucju Federacije?
Prvo cifre nisu moje, koristi ih medjunarodna zajednica, drugo, koliko je Srba ostalo u Federaciji najbolje ce ti reci SDS koji je pozivao da Srbi napustaju "Alijinu" teritoriju i da uzimaju tudju imovinu kao npr. u Kotorskom...
Cifre se spustaja iz dana u dan, zar nije prije nekoliko sedmica dosao novi bilans zrtava, naime izmedju 100 000 i 150 000 poginulih na sve tri strane. Opet previse ali hvala Bogu puno manje nego sto si ti dosad mislio.
Shoba

Post by Shoba »

Aristokrata wrote:
Shoba wrote:Bez zezancije, mislim da treba se vratiti na kantonizaciju BiH, ko sto je trebalo da bude. To bi svima valjalo. Ovo sad je EKONOMSKI NEODRZIVO.

(RS sabotira sve nebil nezadovoljan narod na sve tri strane rekao " E ne mozemo vise ovako, ajde da se dijelimo". Mislim da je ta strategija pogubna, pogotovo za RS.)

Mislim da nema potrebe ukidati RS. Shvatice prije ili kasnije da je bolje zivjeti u kuci u kojoj dijelis WC sa cimerom, neg da pisas u svojoj spavacoj sobi.....

pa mi smo pristali na takvu podjelu 92 portugalskim planom

ali onaj senilni starac ga odbaci...

Tacno je da su svi pristali na sporazum, ali stvari su vec poodmakle, cak i da je dedo pristao.... Vec se desio Dubrovnik i Vukovar......91 su se vec krenuli kopati rovovi oko sarajeva i izmjestati JNA naoruzanje iz kasarni, kao i okupljanje raje s bradom na Palama. Sorry.

OK, ja sam za popravljanje situacije u CIJELOJ BiH. Ne volim da iko gladuje niti da ispasta zbog politike. Treba prestati s logikom da i komsiji crkne krava. Da bi smo od ovakve situacije napravili normalnu drzavu, treba biti iskren i shvatiti da sadasnji sistem ne funkcionise. KAKAV sistem bi za tebe bio bolji od Dejtonskog sporazuma, koji je ocigledno katastrofa za ekonomiju???

(svi u RS se nadaju prikljucenju Srbiji, i to jedu i piju..........ali zivi se od RADA, koji je mnogo tezi nego sjedenje , kafenisanje, cuganje uz pricu o nacionalnim interesima...praznog novcanika.)
Shoba

Post by Shoba »

Aristokrata wrote:
Kotromanic wrote:
Aristokrata wrote: UZROK SVEGA OVDJE JE BOLESNA ZELJA ALIJE IZETBEGOVICA DA STVORI ISLAMSKU DRZAVU U EVROPI!
Da je to htio, vjerovatno bi srusio sve crkve u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Maglaju, Fojnici, Travniku...

Da je to htio, ne bi u Predsjednistvu imao Mirka Pejanovica i Tatjanu Ljujic-Mijatovic...

Evo ti moj prijedlog, SACEKAJMO da Sud u Hagu kaze ko je sta radio i ko je kakve drzave pravio, a ja tebe ponovo pitam da li si svjestan da je Rs napravljena protiv Biblije i Bozijeg zakona?

Budi toliko covjek pa odgovorio, da li si svjestan ili ne, uostalom svi cemo pred Boga?
PA NE ZIVI U BOSNI STO MILIONA LJUDI PA DA JE TA CIFRA MAL aZANEMrljiva to je trecina bosne razumijes li ti!

Mislim da je VECINA naroda u BiH glasala za samoopredjeljenje. Preglasavanje je demokratska metoda...u svakoj skupstini na svijetu. Pa da je to tako ko sto ti tvrdis, Srbi uopste ne bi bili u tadasnjoj skupstini BiH......
Qwert

Post by Qwert »

Tacno je da su svi pristali na sporazum, ali stvari su vec poodmakle, cak i da je dedo pristao.... Vec se desio Dubrovnik i Vukovar......91 su se vec krenuli kopati rovovi oko sarajeva i izmjestati JNA naoruzanje iz kasarni, kao i okupljanje raje s bradom na Palama. Sorry.

OK, ja sam za popravljanje situacije u CIJELOJ BiH. Ne volim da iko gladuje niti da ispasta zbog politike. Treba prestati s logikom da i komsiji crkne krava. Da bi smo od ovakve situacije napravili normalnu drzavu, treba biti iskren i shvatiti da sadasnji sistem ne funkcionise. KAKAV sistem bi za tebe bio bolji od Dejtonskog sporazuma, koji je ocigledno katastrofa za ekonomiju???

(svi u RS se nadaju prikljucenju Srbiji, i to jedu i piju..........ali zivi se od RADA, koji je mnogo tezi nego sjedenje , kafenisanje, cuganje uz pricu o nacionalnim interesima...praznog novcanika
Polako, dok pocnu socijalni nemiri. Bas me interesuje ko ce onda biti krivac
Aristokrata

Post by Aristokrata »

Shoba wrote:
Aristokrata wrote:
Kotromanic wrote: Da je to htio, vjerovatno bi srusio sve crkve u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Maglaju, Fojnici, Travniku...

Mislim da je VECINA naroda u BiH glasala za samoopredjeljenje. Preglasavanje je demokratska metoda...u svakoj skupstini na svijetu. Pa da je to tako ko sto ti tvrdis, Srbi uopste ne bi bili u tadasnjoj skupstini BiH......
USTAV BOSNE ZABRANJUJE PREGLASAVANJE BILO KOJEG OD TRI RAVNOPRAVNA NARODA U BIH!
Shoba

Post by Shoba »

Aristokrata wrote:
Shoba wrote:
Aristokrata wrote: DA JE ALIJA BIO COVJEK ON NE BI ZANEMARIO VOLJU CITAVOG JEDNOG NARODA!!!

USTAV BOSNE ZABRANJUJE PREGLASAVANJE BILO KOJEG OD TRI RAVNOPRAVNA NARODA U BIH!
BiH je po ustavu Jugoslavije bila jedna od 6 republika koja je imala pravo na samoopredjeljenje do otcjepljenja....

GRADJANI BiH su glasali....ne narodi.....
Pink Panter

Post by Pink Panter »

Shoba wrote:
BiH je po ustavu Jugoslavije bila jedna od 6 republika koja je imala pravo na samoopredjeljenje do otcjepljenja....

Varas se kao i vecina tu, pravo na samopredenje su imali Narodi SFRJ a ne republike. A po Ustavu tadasnje SRBiH su trebali glasati Narodi a ne gradjani.
Shoba

Post by Shoba »

Pink Panter wrote:
Shoba wrote:

Varas se kao i vecina tu, pravo na samopredenje su imali Narodi SFRJ a ne republike. A po Ustavu tadasnje SRBiH su trebali glasati Narodi a ne gradjani.
Greska. narodi nisu bili ekskluzivni nosioci republika, jer da je tako bilo, Jugoslavija bi bila podijeljena po etnickim granicama, sto je, naravno, bilo nemoguce (zadnji ratovi su to najbolje polazali)
Shoba

Post by Shoba »

po toj logici, pravo na odcjepljenje imaju i Sandzaklije, madjari-vojvodjani, Albanci i ostali.........
Pink Panter

Post by Pink Panter »

Shoba wrote:
Pink Panter wrote:
Shoba wrote:

Greska. narodi nisu bili ekskluzivni nosioci republika, jer da je tako bilo, Jugoslavija bi bila podijeljena po etnickim granicama, sto je, naravno, bilo nemoguce (zadnji ratovi su to najbolje polazali)
SRBiH je bila Republika Muslimana (danasnji Bosnjaka), Srba i Hrvata. Nigdje se nespominje da je SRBiH bila drzava svih njezini gradjana. Hrvatska je takodjer bila Drzava Hrvata i Srba, dakle ne njezini gradjana. SFRJ je bila Drzava svih nezini Naroda i Narodnosti koji su imali pravo na samostalnost, NARODA ne Republika. A te granice vidim kao najvecu Titovu gresku. I nisam jedini koji ovo misli.
Pink Panter

Post by Pink Panter »

Shoba wrote:po toj logici, pravo na odcjepljenje imaju i Sandzaklije, madjari-vojvodjani, Albanci i ostali.........
Za vrijeme SFRJ jesu imali.
Shoba

Post by Shoba »

SDS i Radikali koji su 92 izasli iz parlamenta BiH su predstavljali samo svoje glasace, a ne cjelokupan srpski narod.......prema tome, ne vidim sta je tu bio problem......

(kada su slovenci izasli iz YU niko se u BG nije bunio)
JBT

Post by JBT »

E kad bi svi vodu na svoj mlin navodili, nista od ove planete ne bi bilo.
Uzmite ljudi malo knjige u ruke pa procitajte ako ne vjerujete. Ima u bilo kojoj biblioteci. Fino je tamo. Mirno, tiho. Nisu samo za palenja (biblioteke).
Shoba

Post by Shoba »

Pink Panter wrote:
Shoba wrote:po toj logici, pravo na odcjepljenje imaju i Sandzaklije, madjari-vojvodjani, Albanci i ostali.........
e jebi ga...bas si kontradiktoran......ne mozes se drzati samo argumenata koji ti odgovaraju...moras biti dosljedan svom principu...principu podjele na narode....na podrucju cjelokupne ExYU.. :-D
Pink Panter

Post by Pink Panter »

Shoba wrote:SDS i Radikali koji su 92 izasli iz parlamenta BiH su predstavljali samo svoje glasace, a ne cjelokupan srpski narod.......prema tome, ne vidim sta je tu bio problem......

Oko 90% Srba je glasalo za SDS. Kako onda nije predstavljao srpski narod. A u predsjenistvu smo imali dva clana iz reda srpskog naroda, koji su bili iz SDSa.
Pink Panter

Post by Pink Panter »

Shoba wrote:SDS i Radikali koji su 92 izasli iz parlamenta BiH su predstavljali samo svoje glasace, a ne cjelokupan srpski narod.......prema tome, ne vidim sta je tu bio problem......

Oko 90% Srba je glasalo za SDS. Kako onda nije predstavljao srpski narod. A u predsjenistvu smo imali dva clana iz reda srpskog naroda, koji su bili iz SDSa.
Shoba

Post by Shoba »

Pink Panter wrote:

a sta je sa tih 10 posto srba koji nisu glasali za SDS i Radikale....njih u tamnicu? :sad:
sracunaj koliko je 10 posto srba pa mi reci koliko banjaluka ima stanovnika danas......
Pink Panter

Post by Pink Panter »

Shoba wrote:
Pink Panter wrote:
e jebi ga...bas si kontradiktoran......ne mozes se drzati samo argumenata koji ti odgovaraju...moras biti dosljedan svom principu...principu podjele na narode....na podrucju cjelokupne ExYU.. :-D
Nisam uopste protiv pripajanja Sandzaka djelovima BiH gdje su Bosnjaci u vecini. Ali sam isto zato da se dijelovi BiH sa Srpskom vecinom spoje sa Srbijom. Isto kao sto sam bio 1991 i 1992 da se djelovi Hrvatske sa srpskom vecinom spoje sa svim ostalim vecinskim srpskim djelovima.
Pink Panter

Post by Pink Panter »

Shoba wrote:
Pink Panter wrote:

a sta je sa tih 10 posto srba koji nisu glasali za SDS i Radikale....njih u tamnicu? :sad:
sracunaj koliko je 10 posto srba pa mi reci koliko banjaluka ima stanovnika danas......
A zasto u tamnicu?
Shoba

Post by Shoba »

Pink Panter wrote:
Shoba wrote:
Pink Panter wrote: Oko 90% Srba je glasalo za SDS. Kako onda nije predstavljao srpski narod. A u predsjenistvu smo imali dva clana iz reda srpskog naroda, koji su bili iz SDSa.
A zasto u tamnicu?
Losi Srbi....oni koji su za BiH su "nepodobni"....jel tako? A zasto svaki Srbin mora biti za RS? Najbolji primjer je sta se desilo sa pjesnikom Vladimirom Srebrovom, koji je najebao u zatvoru na Palama.....(a bio je OSNIVAC SDS-a)

Da se vratimo na temu. Ja mislim daje BiH najbolja solucija za sve gradjane BiH.
(svi Srbi iz hrvatske se sad masovno vracaju u hrvatsku i zele da budu ravnopravni gradjani RH....i ne smeta im sahovnica.....kao ni kokarda sandzaklijama........pa dosta vise nacionalnog prepucavanja, i ko je gdje u vecini, i slicne gluposti......)
Aristokrata

Post by Aristokrata »

JBT wrote:E kad bi svi vodu na svoj mlin navodili, nista od ove planete ne bi bilo.
Uzmite ljudi malo knjige u ruke pa procitajte ako ne vjerujete. Ima u bilo kojoj biblioteci. Fino je tamo. Mirno, tiho. Nisu samo za palenja (biblioteke).
ako ti knjige citas jarane moja noga nikad vise nece krocit u biblioteku!
Post Reply