Jedan od mnogih primjera :
Re: Milan tarot na OBN
Postao/la Ridjobrki dana 17 mar 2009, 00:13
Mene je Milan umnogome prosvijetlio i ja sam mu zahvalan zbog spoznaja do kojih sam došao. Bez ikakve zezancije, sad mi je sve jasnije! Prije sam se uoči svakih izbora nadao da će se nešto promijeniti nabolje - sad sam odrastao, zreliji sam i realniji. Prije sam gledao kako nas Rumuni na Koševu razvaljuju u prvom poluvremenu sa 0:3 i čekao drugo poluvrijeme sa nadom da će naš inat proraditi, sad sam realan i znam da će nas poderati redom i Belgija i Turska i Španija jer se od te Rumunije nije ništa suštinski promijenilo. Da ne davim sada sa primjerima... Uglavnom, više se ne nadam tim stvarima ne zato jer smatram da su nemoguće nego jer gledajući ovaj narod vidim da za tim nema stvarne potrebe!!!
Uvijek sam se čudio kako ljudi mogu biti toliko naivni i vjerovati u očite prevare! Mile Dodik nije napravio zgradu Vlade RS da bi na njoj sebi i svojim kompanjonima priskrbio milione nego zbog srpskog ponosa i želje da ostavi narodu nešto lijepo. Čeda Jovanović je ratni huškač a Miroslav Mišković pitomi i skromni dobronamjerni investitor koji želi pomoći Bošnjacima. U interesu Islama je da haram-parama pravimo personifikaciji svega zla kojeg organizirana religija sa sobom nosi velebnu rezidenciju na Kovačima. Ante Jelavić je pošteni zaštitinik interesa hrvatskog naroda koji je pošteno stekao sve što ima pa tako može halaliti kauciju od pola miliona! Sirova nafta pada svugdje u svijetu a kod nas gorivo poskupljuje "zbog rasta cijena na sredozemnom tržištu", šta god ono bilo....
Ja sam se čudio kako narod puši ove i slične priče i vjerovao da će se toga zasititi i da će nad ovom zemljom sunce konačno jednom zasjat' kako treba. E, onda sam vidio/čuo ženu koja naslanja pupak na TV-ekran da zatrudni, čovjeka koji je na glavu nabio gaće zbog nekog razloga, trebu koja ponavlja "I'm my moon" da bi nekog upoznala, djeda 1939. godište koji zove u vezi ljubavnih problema... I sjetim se Churchilla i njegove "Pet minuta sa prosječnim biračem je najbolji argument protiv demokratije", pa se sjetim prijedloga sistema glasanja za koji se zalaže Rambo Amadeus SMC, pa malo prokontam... I onda mi odzvoni Milanov glas u glavi:
- Ovo nije dobro... Ovo mora da se leči.
Hvala, Milane!!!
P.S. A nisam ni jedan fening potrošio..
O politici i ljudskoj gluposti na njemu svojstven , duhovit nacin.