Logika u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
alica.k

#126 Re: Logika u Sarajevu

Post by alica.k »

Wind wrote:pa ljudi su navikli da je stalno pod nekim skelama i da se neki majstori vrzmaju okolo....sta bi sad trebali da idu na gradiliste...

fali malo reklame...da je otvoreno, da je izlozba....
stajala je reklama, na samoj vijecnici, a i u medijima. cak i kad nije izlozba, mozes uci do cuvara :)

@cls, austrija sta je uradila, uradila je, kao i evropska unija. nisu ni oni nepresusni izvor, a pare sto su dali, zavrsilo je kolko je zavrsilo u vijecnici.
zavrsetak radova se planira za 2014. godinu...jel nekome to izgleda moguce? sad bi trebala bit gotova fasada (pa bi trebalo skinuti te skele), postaviti prozore a onda sta ce...ne zna se - para nema. unutra su zavrseni samo stubovi.
neki dan je na vijestima bilo da su kao obezbjedjene pare...posto vise nisam tamo, nisam nesto ni upucena, al sumnjam da su obezbijedili pare da zavrse sve.

Image

velika je steta sto ovako sporo to traje, kad bude gotovo dobicemo jednu pravu savremenu biblioteku (onako, ko iz filmova). bice i mali muzej, posvecen vijecnici.
mikogoago

#127 Re: Logika u Sarajevu

Post by mikogoago »

alica.k wrote:
Wind wrote:pa ljudi su navikli da je stalno pod nekim skelama i da se neki majstori vrzmaju okolo....sta bi sad trebali da idu na gradiliste...

fali malo reklame...da je otvoreno, da je izlozba....
stajala je reklama, na samoj vijecnici, a i u medijima. cak i kad nije izlozba, mozes uci do cuvara :)

@cls, austrija sta je uradila, uradila je, kao i evropska unija. nisu ni oni nepresusni izvor, a pare sto su dali, zavrsilo je kolko je zavrsilo u vijecnici.
zavrsetak radova se planira za 2014. godinu...jel nekome to izgleda moguce? sad bi trebala bit gotova fasada (pa bi trebalo skinuti te skele), postaviti prozore a onda sta ce...ne zna se - para nema. unutra su zavrseni samo stubovi.
neki dan je na vijestima bilo da su kao obezbjedjene pare...posto vise nisam tamo, nisam nesto ni upucena, al sumnjam da su obezbijedili pare da zavrse sve.

Image

velika je steta sto ovako sporo to traje, kad bude gotovo dobicemo jednu pravu savremenu biblioteku (onako, ko iz filmova). bice i mali muzej, posvecen vijecnici.
Nikada Vjecnica vise nece biti ko sto je bila, nazalost.Meni jedino ostaje zadovoljstvo da sam ondje proveo sate i sate uzivajuci citati rjetke knjige u onom biseru od arhitekture.
alica.k

#128 Re: Logika u Sarajevu

Post by alica.k »

mikogoago wrote:Nikada Vjecnica vise nece biti ko sto je bila, nazalost.Meni jedino ostaje zadovoljstvo da sam ondje proveo sate i sate uzivajuci citati rjetke knjige u onom biseru od arhitekture.
u pravu si.
i sta da radimo?

evo, sarajevska logika na djelu.
mikogoago

#129 Re: Logika u Sarajevu

Post by mikogoago »

alica.k wrote:
mikogoago wrote:Nikada Vjecnica vise nece biti ko sto je bila, nazalost.Meni jedino ostaje zadovoljstvo da sam ondje proveo sate i sate uzivajuci citati rjetke knjige u onom biseru od arhitekture.
u pravu si.
i sta da radimo?

evo, sarajevska logika na djelu.
Pa zapocetak ko je mazno lovu...
ema_

#130 Re: Logika u Sarajevu

Post by ema_ »

Kakva logika je na onim Grasovim aparatima na Ilidži, kad opet onaj revizor manuelno pritisne zeleno :lol: :lol: :lol: :lol: .
Risto Kuglarić

#131 Re: Logika u Sarajevu

Post by Risto Kuglarić »

Ne znam jel ko spominjo do sad, al aerodrom u najmaglovitijem dijelu najmaglovitijeg dijela najmaglovitijeg grada.
chengaba

#132 Re: Logika u Sarajevu

Post by chengaba »

Risto Kuglarić wrote:Ne znam jel ko spominjo do sad, al aerodrom u najmaglovitijem dijelu najmaglovitijeg dijela najmaglovitijeg grada.
Baš danas o tome komentarišemo, baš osmišljeno do kraja :D
cls

#133 Re: Logika u Sarajevu

Post by cls »

Risto Kuglarić wrote:Ne znam jel ko spominjo do sad, al aerodrom u najmaglovitijem dijelu najmaglovitijeg dijela najmaglovitijeg grada.
aerodrom je treboa biti na vlakovu, a sto nije saznacu znam ljude koji to znaju :) pa cu da napisem, a gdje logika da radar ne stavis na planinu pa da ne gubis 25miliona godisnje tj. da ih poklonis nasim dragim komsijama :D
shady

#134 Re: Logika u Sarajevu

Post by shady »

Kretanje pjesaka lijevom stranom nije nelogicno, vec normalna pojava svugdje na planeti. Nije bas da ko stoka hodamo po Ferhadiji, velika vecina raje hoda desnom stranom koliko sam ja primjetio, i to bas primjetno se drze tog "pravila".

A sto se tice nase "logike"...

...svi radovi na putevima se uvijek planiraju za najprometnije periode, tj u sred ljeta kad ima najvise turista i izbjegava se rad po noci (kad nema saobracaja).

...ljudima je draze nabrzinu parkirati, po mogucnosti blokirati nekoga, pa se onda vracati da pomjere auto, nego pola minute vise potrositi na parkiranje i biti rahat ostatak vremena (ovo uglavnom vrijedi za mahale, ali ni na obiljezenim parkinzima nismo nista bolji).

...ako vidis da ispred tebe ide auto skola ili pocetnik, obavezno divljaj, po mogucnosti pretekni ga, zalijepi mu se za gepek, opsuj mu, isprepadaj ga itd.

...bitno je kupiti nekog Audija, Passata ili ne do bog Golf 6, a to sto djeca nemaju za uzine, to je do krize :x

...napraviti sto vise igralista (kod skola i sl.) da se narkomani imaju gdje skupljati, policija obavezno mora ignorisati sva desavanja u blizini istih. Zasto bi se normalna djeca tu igrala, pa to je nelogicno :P
holowey

#135 Re: Logika u Sarajevu

Post by holowey »

sarajevska logika, pobjeci iz grada na barice i setati prema cavljaku u nadi da se pobjeglo od smoga, a onda skakati u stranu u pokusaju da izbjegnes auta i udisati izduvne gasove auta turiranih uzbrdo :x
muha_sa

#136 Re: Logika u Sarajevu

Post by muha_sa »

holowey wrote:sarajevska logika, pobjeci iz grada na barice i setati prema cavljaku u nadi da se pobjeglo od smoga, a onda skakati u stranu u pokusaju da izbjegnes auta i udisati izduvne gasove auta turiranih uzbrdo :x
:lol: :lol:

djes vidio bRez aVta na Cavljak :lol:
emir225

#137 Re: Logika u Sarajevu

Post by emir225 »

gdje je logika da u Sport centru u Zetri nema Sarajevske pive,vec nas nude (nagovaraju) da uzmemo pan ili tuborg,zasto smo tako naopak narod?
žulijan asanž

#138 Re: Logika u Sarajevu

Post by žulijan asanž »

emir225 wrote:gdje je logika da u Sport centru u Zetri nema Sarajevske pive,vec nas nude (nagovaraju) da uzmemo pan ili tuborg,zasto smo tako naopak narod?
gdje je logika da u sport centru uopšte ima pive?
6.april

#139 Re: Logika u Sarajevu

Post by 6.april »

Piva je prehrambeni artikl.
žulijan asanž

#140 Re: Logika u Sarajevu

Post by žulijan asanž »

6.april wrote:Piva je prehrambeni artikl.
pa jest prehrambeni artikal. nemoj meni o pivi života ti pričati. obožavam pivo i pijem ga svakodnevno. u velikim količinama. :) prehrambeni je artikal, al da vidiš što može bit žestok mamurluk od istog. znači, specifičan prehrambeni artikal.

ne radi se ovdje o tome - ovdje se radi o tome da li bi ja kao roditelj poslao svoje dijete u sportski centar u kojem se služi pivo. sportski život promovira navike življenja bez alkohola, bez duhana itd, zar onda nije nelogično da u sportskom centru služe pivo?
emir225

#141 Re: Logika u Sarajevu

Post by emir225 »

a dobro sad naziv mjesta stavljam u drugi plan,naglasak je zasto vise volimo tudje nego svoje iako je realno u ovom slucaju kvalitet na nasoj strani
žulijan asanž

#142 Re: Logika u Sarajevu

Post by žulijan asanž »

emir225 wrote:a dobro sad naziv mjesta stavljam u drugi plan,naglasak je zasto vise volimo tudje nego svoje iako je realno u ovom slucaju kvalitet na nasoj strani
kad se nešto prodaje ili kupuje tu nema "volim" ili "ne volim"

ekonomska računica ne može uključivati emocije. jednostavno - dobavljač pana i tuborga dao je bolje uslove preprodavaču od sarajevske pivare i to je to. vrlo jednostavno.
photo

#143 Re: Logika u Sarajevu

Post by photo »

zasto mi je potreban saglasnost svih stanara u haustoru ako hocu da uvedem senzor za individualno placanje potrosnje vode?
muha_sa

#144 Re: Logika u Sarajevu

Post by muha_sa »

photo wrote:zasto mi je potreban saglasnost svih stanara u haustoru ako hocu da uvedem senzor za individualno placanje potrosnje vode?
zar treba :?:
-kupiš vodomjer-instaliraš-zovneš ove iz vodovoda i oni prekontrolišu i vozdra.

-ne smiješ imat duga prema ViK ako ovo želiš ugradit.
--bar je tako kod mene na C.Vili.
roki

#145 Re: Logika u Sarajevu

Post by roki »

muha_sa wrote:
photo wrote:zasto mi je potreban saglasnost svih stanara u haustoru ako hocu da uvedem senzor za individualno placanje potrosnje vode?

I kod mene tako.Izmiri sve dugove,kupis vodomjer,instaliras(propisno),iz vodovoda odobre instalaciju i opleti.Mi prepolovili racun
zengi

#146 Re: Logika u Sarajevu

Post by zengi »

muz66 wrote:
cyprus wrote:Činjenica da se glavni dio Istočnog Sarajeva nalazi jugozapadno od Sarajeva :D

I još jedno pitanje, kontam da mora bit neka kvaka: zašto onaj kafić preko puta OHR-a uvijek zjapi prazan, a cijena čaja 1 KM, a i lokacija je solidna? :?
valjda zbog parkinga, nije na mjestu nikako...ljeti je, dok se seta, uvijek solidno popunjen.
Ja mislim da je to zato sto je gazda pravi pakšu.

Imam ja par pitanja.
Zna li neko zašto se lomljenje prstiju (mahom kod muškaraca ali na žalost i kod nekih žena) i cmaktanje pračeno dislokacijom vilice prilikom žvakanja žvake, te cvrkutanje (sisanje zuba) smatra seksi i pravo je za bremedet (bar onim što cmakću i lome).
Ne kontam u cemu je fora.
I u školama i u dzamijama, pa čak i na dženazama i na svakom drugom mjestu redovno ima ljudi koji ili žvaću žvaku tako da im se komotno mogu vidjeti krajnici (u ekstremnim slucajevima kompletan dušnik i prva polovina pluća) ili neko lomi prste, ili cvrkuću (sisa zube), ili rade sve nabrojeno u kompletu. I svi oni izgledaju kao da očekuju jedan gromoglasni aplauz bas kao da su izvandredno odsvirali neku tešku kompoziciju na klaviru.
I sve je to u stilu "gledaj mene što sam koka, vidi kako ja mljackam i koliko ja mogu žvalje razjapiti kad žvaćem žvaku, uh bas sam zajebana". Ili joj jesam zajeban frajer, pazi sad ovo klik-klik-klik-klik (prstima) i onda cvrk-cvrk-cvrk (zubima).
Dali je ikome ikad prišao neki frajer i rekao "gledam vas vec duze vrijeme kako samo žvaćete tu žvaku pa i piton bi vam pozavidio na elastičnosti vaših vilica... čovjek čisto dobije osječaj da vam je i gornja vilica pokretna kao kod ajkule". Pored toga, po stilu vaseg preživanja vidim da ste neka opasna koka pa sam mislio ako bi se nekad mogli naći ja bih volio još uživati u gledanju vaše namrštene njuške i radu vaših vilica.
Dali je neko od muškaraca imao priliku da mu priđe neka balerina i kaze sljedece "kako samo zanosno cvrkate tim kljovama i lomite te vaše paorske zglobove na prstima (sa crnim noktima) ja naprosto nemogu da se kontrolišem i moram vas zamoliti da se nekad nedjemo na kafu pa da slusam vasu indolentnu pricu i uzivam u zvukovima koje vi proizvodite. Prije nego sto podjem, mozete li molim vas samo jos jednom cvrknuti kutnjak i puknuti zglob na palcu.....

Klikači, cvrkaći i žvakaći, možda sam ja nesto propustio pa ne kontam.Molim vas da mi malo pojasnite....
zengi

#147 Re: Logika u Sarajevu

Post by zengi »

babyline wrote:zengi odlicno zapazanje no sa logikom u sarajevu nema nista :D
Ima-ima, to se samo tebi cini da nema. :)
VjecitiStudent

#148 Re: Logika u Sarajevu

Post by VjecitiStudent »

roki wrote:
muha_sa wrote:

I kod mene tako.Izmiri sve dugove,kupis vodomjer,instaliras(propisno),iz vodovoda odobre instalaciju i opleti.Mi prepolovili racun
OPĆI USLOVI ZA UGRADNJU VODOMJERA U STANU

Da bi se izvršila ugradnja vodomjera neophodno je da primalac usluge podnese pismeni zahtjev za ugradnju vodomjera KJKP "Vodovod i Kanalizacija" d.o.o. Sarajevo
Zahtjev za ugradnju podnosi se u Centru za potrošače na šalteru za "Tehnička pitanja" KJKP "Vodovod i Kanalizacija"d.o.o Sarajevo, u ul. Jaroslava Černija br 8.
Sve troškove ugradnje, uključujući i troškove obrade zahtjeva (tehničke usluge KJKP "Vodovod i Kanalizacija"d.o.o Sarajevo), tehničkog prijema i registracije snosi podnosilac zahtjeva
Podnosilac zahtjeva mora da prihvati sve tehničke uslove KJKP "Vodovod i Kanalizacija"d.o.o. Sarajevo pod kojima će izvršiti ugradnju vodomjera, uz odgovornosti za eventualnu štetu koja se može prouzrokovati zbog dotrajalih instalacija u zgradi, nemarnosti izvođača i sl.
Uz zahtjev dostaviti saglasnost (iz koje je jasno vidljiv broj potrebnih vodomjernih garnitura) ovjerena od ovlaštenog upravitelja zgrade i pisanu saglasnost svih etažnih vlasnika (u slučajevima pojedinačne ugradnje vodomjera)
Rješenje o vlasništvu ili stanarskom pravu
http://www.viksa.ba/czp5.html
Hendrix

#149 Re: Logika u Sarajevu

Post by Hendrix »

Evo nekih zakonitosti koje sam ja uvidio kroz život u Sarajevu:

-imaš auto od 30.000KM a kupiš najjeftinije gume tipa Sava i Tigara a registruješ ga uvijek na rate...
-imaš mobitel najnoviji android-Iphone-ovo-ono a nemaš kredita...
-kupiš nov stan i onda kukaš okolo kako je teško vrijeme i jedva se zaradi...
-nakon par godina u novom stanu počinješ laprdati što svi hoće u gradu da žive, šta su navalili seljaci iako si i ti prije par godina isti bio...
-stalno pričaš protiv GRASa iako nikad kartu ne plaćaš...
-konstantno pričaš protiv državnih firmi i službi a Boga moliš da dobiješ štelu da radiš u njima...
-kad se uvališ ona priču usmjeriš na kukanje o odmorima i putovanjima...
-apsolutno te ne zanima život van Sarajeva ni stanje u državi osim u dijelu kojim ti šetaš...

Ima toga još :)
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#150 Re: Logika u Sarajevu

Post by Romeo 80 »

Što ljudi uvijek, ali apsolutno uvijek stoje ko ukopani na pokretnim stepenicama bilo kojeg trgovačkog centra i stvaraju bespotrebnu gužvu? Kao da je zakonom propisano da se na pokretnim stepenicama ne smije hodati?!
Post Reply