Pas u kuci - da ili ne?

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

emisab1005

#126 Re: Pas u kuci - da ili ne?

Post by emisab1005 »

Imam crnog labradora vec godinu dana i priznajem da je obaveza koja me i pored silnih drugih obaveza i brzog zivota neizmjerno raduje i u kojoj istinski uzivam. Mozda bi naziv teme mogao biti: PAS U SARAJEVU? DA ILI NE:)
pakica_

#127 Re: Pas u kuci - da ili ne?

Post by pakica_ »

KatarinaKosaca wrote:Meni su najbolji oni koji su zahtijevali da "sklonim psa" da mi dođu na kafu. Kako je pas u svojoj kući i ne pada mi na pamet niti da ga zatvaram u drugu sobu niti "sklanjam" dok se popije kafa, takvi mi i ne dolaze i ne trebaju.
imam samo jednu jaranicu koja se bas bas boji baste, jer je ipak drugi pas kad je u kuci (kad smo negdje vani, zna ga i pomazit haha), teritorijalan je i puno laje, iako joj ne bi nista, ona se jadna ukopa s vrata, pa ga sklonim dok je ona tu.. a ostali 'ladno sjedne pored njega, na njemu, on na njima i tako haha :D
i ljudi nikako da shvate da je on taj koji zivi tu, ne oni i da mi je on sigurno za jako kratak period post'o drazi od mnogih kvaziprijatelja u mom okruzenju.. i razumijem da ljudi ne vole drzati zivotinje u stanu zbog ovog ili onog razloga, ali nazivati ih prljavim prenosnicima zaraze i kojecim a nas kojima su psi u kucama ludim i statijaznam.. e pa takvima porucujem jedno veliko MRŠ! ne petljamo se mi u njihov izbor i molim da se ni oni ne petljaju u nas! postuj tudje!!
rinchy

#128 Re: Pas u kuci - da ili ne?

Post by rinchy »

Komentar na ovo da su psi prljavi, zarazni itd... Zadnjih 17 god. drzim pse u kuci, a niko od ukucana niti onih, koji dolaze u moju kucu, se nije osug'o ili zarazio kojekakvim bolestima. Mozda je korisno za one, koji nisu vec upuceni, da znaju da puno bolesti covjek moze prenijeti na psa, a ne obrnuto.
Post Reply