Kako rijesiti problem pasa lutalica?

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

pakica_

#126 Re: Kako rijesiti problem pasa lutalica?

Post by pakica_ »

armin.i.am wrote:
naja22 wrote:Azile ali ne onakve kakve ti zelis.
ja zelim ove :)
pakica_ wrote: a lutalice nafatat, smjestiti ih negdje fine, okupane, nahranjene, staviti sliku na net, i ako se niko ne javi, uspavati ga tek nakon mjesec dana..
:thumbup:

ti mi reci kako ti to zamisljas, pa da mozemo prodiskutovati normalno :)
eh, izgleda da od ovih guzonja na vlasti mi necemo nista dobit, tako da, k'o sto neko rece, moramo zasukat rukave i zabit 10 ekstera :-)
to bas i nije posao za 10 eksera, ali, kakvo takvo rjesenje bi bilo spica! makar privremeno.. zamislila sam to upravo onako kako sam napisala.. svi mi bi mogli ucestvovat u skupljanju pasa po ulicama, kad vec nema niko drugi (cak i ovi gladimudani, da izvine ko cita, eto ne moraju.. njima cemo rjesenje donijet na gotovo, iako oni najvise kukaju, mi cemo sve obaviti, ali oni koji stvarno to zele).. kafilerija- sipak! "samo" u svemu tome nam fali MJESTO GDJE ODVESTI TE CUKE!!!! (valjda) ne bi ljudima s autima bio problem prostrijet deku na zadnje sjediste, i odvuc cuku na to mjesto x.. da nam drzava hoce makar dat kak'e livade i daske i zice, lahko bi mi za ostalo.. eto, hranimo ih svakako, samo sto bi sad imali gdje odnijet tu hranu koju, umjesto da im istresemo pored kak'og kontejnera, istresli bi je u boks gosn' mediju (mora se makar jedan tako zvat hihi)
uglavnom, nesto u fazonu onoga sto radi almir u pansionu king.. (oni koji ne znaju sta rade u kingu, nek' ga guglaju)
neko mu javi ima tu i tu napusten i bolestan pas, on ga dovede u svoj pansion, stavi sliku na fejs i onda raja salje donacije za lijecenje i sl. i na kraju se valjda nadje kak'a dobra dusa da ga odvede kuci i voli i hrani, jer je u biti samo to ono sto psima stvarno treba..
helem, tre'a nam "samo" livada, daska i ograda, mi bi se mogli pobrinuti za ostalo.. evo ja prva bih mogla sklepat web-site, neko ko zna nekog ko zna nekog na TVu/radiju bi nam valjda mog'o izganjat po' minute/minut u programu (znam da je marketing drama skup, al' eto nek' se reklamira za dobrobit nacije, majka mu stara.. nek' pojede program po' minute/minut seherzade ili koja je vec serija sad na snazi i nek' ka'e tu i tu mozete odvest psa lutalicu), ima raje s veterine kojima bi dobro doslo iskustvo, pa bi za pocetak mogli raditi s njima i nekad bi se MOZDA uspjelo rijesiti pitanje pasa lutalica.. onda ih tako fino sredjene, nasminkane, namirisane i nahranjene uslikat, objavit sliku na netu ne bi li se nasla dobra dusa spomenuta malo iznad u postu i cao.. ako se ne nadje taj neko, bismile, pomoz' Bog, shalom, sta ko voli i abuba peso, nije ti bilo nafake..
ja znam da ih ima i krvozednih, ali isto tako znam da ni oni nisu zasluzili da im se radi sto im se radi.. da je onaj vucko jadnicak sto je nastrad'o od petarde slucajno bio kak'a bijesna divanija, k.. bi oni njemu tek tako prisli i uradili mu sto su mu uradili..
helem, nasarah ja kojesta, valjda ste razumjeli sta sam htjela reci..
Locked