Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
medoIL
#126 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...
Sto se tice toga mi smo svabe za njih. Divljaci samo taki
, al opet sve je bilo verbalno. Najvise sam se sokirao kad sam prvi put otisao na trg rossie u 50 metara , 3x mi prilaze ljudi i taj rad hasis ,koka ,marihuana ... 
- vozač
#127 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...
Mezzo-x wrote:vozač wrote:
stadion prije utakmice
stadion poslije utakmice, nikakve razlike, jedino po datumu znaš da je ova fotografija iza ponoći i da je 4 sata "mlađa", istina vidi se i da su podigli mreže
kad se sjetim na šta su nalik koševo i grbavica poslije utakmice, ne možeš proći od papira i smeća, a ovo ko apoteka, meni bilo neugodno žvaku pljunuti na stadionu, zamotaj u papir pa u džep![]()
lani jedna tekma želje, a jugo bio taj dan, smeće sa raznosilo sa stadiona i letilo jedno 7 dana po grbavici, a naša stoka ne bi potrošila 20 maraka da daju kakvom smetljaru da to pokupii onda dođe neko i kaže za portugalce kakvi su, dajte ba ljudi, smanjite doživljaj, pogledajte nas
Slike su super, svaka cast.......ali buraz nemoj i ti pljuvati po nama i Bosni, ako ti je Portugal ljepsi idi tamo![]()
![]()
![]()
Polako mi idu na ku.ac svi ovi sto pljuju po Bosni....mi smo najgori, a svi drugi su najbolji.....necu sada da branim Bosnu i bosansko, ali mi smo takvi kakvi smo i ebi ga.![]()
![]()
ja po bosni ne pljujem, ne znam zaista na osnovu čega si to zaključio
nervira me vrijeđanje ljudi koji su nas pobijedili i ugostili na najnormalniji mogući način, sad nam je svako kriv
a ovo što ti kažeš "mi smo takvi kakvi smo i ebi ga", to je samo potvrda ovoga o čemu pišem,
u prevodu portugalski taksista sa aerodroma je lopov jer naplati skuplje, a naš taksista sa aerodroma je naš, a znaš kako je "ebi ga, mi smo takvi", u jednom i u drugom slučaju me ne zanima ko je naš, a ko njihov, pare su MOJE
što bi ti reko "ebiga, al ne možemo tako posmatrati stvari", da ne filozofiramo previše
- vozač
#128 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...
tvrtko 1. kotromanić wrote:Crtice iz Portugala.
1. U prodavnici suvenira na kalkulator mlada prodavacica racuna 4 x 1,5 +2,9 = 10,9 eura
kod nas sigurno ne bi ni pomislili da zavrnu stranca, sve pošten![]()
2. 5 puta na ulici nudjen heroinom i sl. cak i "FOR FREE", u svakom drugom wc kao slucajno stoji momak koji radi na tome
jel te ko prebio ako nećeš da uzmeš, odmahneš rukom i produžiš dalje, osim toga ne znaš kakvi su njihovi zakoni, možda je to i dozvoljeno, kod nas hapse za marihuanu, a širom svijeta dozvoljen uzgoj, jel tako
3. U korteu drug dobio pendrekom po ruci jer je ajme pola metra bio izvan
žao mi je momka što je dobio po ruci, možda i pretjerana upotreba sile, al šta sad, što bi rekli, kolateralna šteta, morate priznati da su sve držali pod kontrolom, ipak je bilo preko 1000 ljudi u tom korteu, masa je to čovječe, a murija zna šta se dešava kad masa izmakne kontroli
4. Laser na Begovicu
hvala bogu pa na ronaldu nije bilo lasera u zenici![]()
al što bi rekli neki sa foruma "ebi ga, mi smo takvi", pa nam je oprošteno
5. Skoro cijelo poluvrijeme u toku utakmice sa zvučnika iznad naših navijača puštana glasna muzika (nije riječ o spomenutom orkestru)
ovo uopšte nije tačno, muzika je svirala na cijelom stadionu i to je način na koji oni animiraju publiku, uostalom ne znam kako možeš uopšte procijeniti i zaključiti da svira samo iznad naših navijača, ne kontam, muzika je bila toliko glasna da mi zaista nije jasno kako si zaključio da je svirala iznad nas, a da nije na ostalim dijelovima stadiona ova priča me podsjeća na priču ovih koji su gledali tekmu na TV-u pa se čude što je lulić dobio crveni karton, kao samo je prigovorio, a lulić otrčao do pomoćnog sudije, protestovao, dobio žuti karton za to i umjesto da se okrene i ode on se nastavio raspravljati sa glavnim i šta je očekivao, da ga sudija pomiluje po glavi
6. Zviždanje himni, primitivizam, al budimo realni, nismo ni mi cvjećke, mislim da je puno manji posao pobrojati utakmice na kojima nismo zviždali himni protivnika, nego one na kojima smo zviždali
7. dodajte vi..., nema se šta dodavati, samo ćemo se prepucavati, a ovo u nastavku ti je također bezvezna priča, ko je to rekao da smo mi divljaci jer skandiramo mesi, mesi, to prvi put čujem
Toliko o kulturnim Portugalcima, a mi smo divljaci par ekselans jer smo uzvikivali Mesi, Mesi. Uzvikivali ime jednog od najboljih fudbalera, koja grozota, pa to se ne smije.
- star(i)mo
#129 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...
Vozac, upravu si. Znas nas,
ti nas. Ali upravo i pokusavamo reci da nisu nista bolji od nas. 
-
zlajapravaraja
-
kolo naokolo
#131 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...
Upravo tako, fol je u tome da oni koji ne odu dalje od svoje kapije smatraju kako smo mi najobicnija stoka...A tako i velika vecina Portugalaca...Pa na kraju krajeva i sami su svojim postupcima i pricama to govorili na pismen nacin...Malo zamotano sto bi se reklo... A poenta i jeste da se kaze kako nisu nista bolji od nas...Ja cak mislim da smo izmislili dosta stvari za njih...Kao takvi, na osnovu njihovog i slicnih misljenja mi i jesmo tu gdje jesmo...Mi smo za njih plemena koja su se tukla ovdje, koja se i dan danas tuku...Koja, Boze sacuvaj, pale baklje...Mi smo ti koji imaju krompiriste a hocemo lopte da igramo...Mi smo ti koji laserom nisane Ronalda a njega jadnika nema ko da zastiti...koji smo im doveli orkestar prosli put pred hotel da im ne da spavat a oni nama na utakmicu ....Kulturno...Oni su ti koji su nas gledali kao neko africko pleme jer nas je toliko doslo tamo a toliko je Lisabon daleko...A nemamo sta jest ovamo...Oni su ti koji su toliko kulturni i gostoprimljivi da bratski piju s tobom iz tvoje case ne pitajuci te...Kojima je kokain sastavni dio njihovog zdravog drustva...Koji su napredniji od nas i u tehnici pa im digitron sabira uvjek za dvadesetak posto vise...Naravno, nije sve ni tako crno...Bilo je i pozitivnih stvari...Ali poenta i jeste u tome da su oni u odnosu na nas stepenica dole...U najboljem slucaju nista bolji od nas...To je moje misljenje i imam pravo na njega...Isto kao i svako ko ima drugacije...Usput, onakav stari grad mi da imamo on bi se sjajio...Doduse i to su im Arapi izgradili... Jos nam kazu kako nam se nece svetiti za uslove koje su doizivjeli u Zenici..star(i)mo wrote:Vozac, upravu si. Znas nas,ti nas. Ali upravo i pokusavamo reci da nisu nista bolji od nas.
Last edited by kolo naokolo on 23/11/2011 17:06, edited 2 times in total.
-
kolo naokolo
-
Mezzo-x
#133 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 01:46, edited 1 time in total.
- tvrtko 1. kotromanić
#134 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...
Halo vozač, kad si ti dobio portugalski pasoš? 
- tvrtko 1. kotromanić
#135 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...
Posjeta stadionu Barcelone u povratku.

Bilo je puno priče o travi na Bilinom polju. Nagradno pitanje, čemu služi ova skalamerija na terenu?

Bilo je puno priče o travi na Bilinom polju. Nagradno pitanje, čemu služi ova skalamerija na terenu?
- Edin H.
#136 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...
Da nisu usjevi, ono krompir, mrkva - maksimalno iskoristavanje zemlje kada se ne igraju utakmice?
- tvrtko 1. kotromanić
#137 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...
Blizu ste. I ja sam u početku mislio da je to dio Nasinog programa za svemirsku stanicu mir.
Iskoristite jokera za pomoć
Iskoristite jokera za pomoć
- Edin H.
#138 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...
Ja ulazem Kviska 
-
zlajapravaraja
#139 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...
1. Solarni pogon za odrzavanje trave
ili
2. Nesto za navodnjavanje
P.S. Mrzim Portugal
ili
P.S. Mrzim Portugal
- tvrtko 1. kotromanić
#140 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...
zlajapravaraja wrote:1. Solarni pogon za odrzavanje trave
ili
P.S. Mrzim Portugal

Bravo Zlajapravaraja, i za odgovor i za P.S.
-
zlajapravaraja
#141 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...
@Tvrtko
Pa dobro, je li solarna stvarcica ili je "shlauf"?
A za Portugalce - i dan danas kad bi mi neki Portugalac u mojoj mahali presao preko puta (a znam ih mnogo), ja mislim da bismo obojica ispali u novinama sljedeci dan u najcrnjoj hronici, a ja bih ga potom odlezao na jednoj strani.
Pogan pogana
Pa dobro, je li solarna stvarcica ili je "shlauf"?
A za Portugalce - i dan danas kad bi mi neki Portugalac u mojoj mahali presao preko puta (a znam ih mnogo), ja mislim da bismo obojica ispali u novinama sljedeci dan u najcrnjoj hronici, a ja bih ga potom odlezao na jednoj strani.
Pogan pogana
- tvrtko 1. kotromanić
#142 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...
@Zlajapravaraja
Vidiš kako reflektori svijetle i osunčavaju travu u inače sunčanoj Barseloni.
Ko te to toliko naljutio u Portugalu
Vidiš kako reflektori svijetle i osunčavaju travu u inače sunčanoj Barseloni.
Ko te to toliko naljutio u Portugalu
-
motorola01
#143 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...
Ista "skalamerija" je bila i na Allianz areni pri povratku iz Pariza...Stvarno zna li neko za sta ovo sluzi???
- tvrtko 1. kotromanić
#144 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Još jedan momenat. Pri odlasku na stadion u podzemnoj tri portugalska specijalca maskirani u nevine starice su mlatili rukama i provocirali nas.
Ali se niko nije upecao na to.
- skenderija04
#145 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...
U slucaju Barcelone radi de o reflektorima koji se ukljucuju u zimskom periodu u nocnim satima.Cilj je podici temperaturu travnjaka za 6 stepeni celzijusa da bi se izbjeglo ostecenje istog usljed velike vlage i niskih temperatura. Zbog klimatskih uslova teren na stadionu je veoma osjetljiv, a u periodu novembar- februar se igra najveci broj utakmica sa malo vrenena za oporavak trave. Ove masine kostaju 400.000 eura. Funkcionisu tako da se prvo 48 sati postave na jednoj polovini terena a nakon toga na drugoj,isti vremenski period. U tom zimskom periodu teren usljed vlage postaje mekan i igraci se izlazu opasnosti od povreda. Radi toga postavljaju ovu skalameriju.motorola01 wrote:Ista "skalamerija" je bila i na Allianz areni pri povratku iz Pariza...Stvarno zna li neko za sta ovo sluzi???
http://translate.googleusercontent.com/ ... u8NcNoOatQ
-
zlajapravaraja
#146 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...
Pape, jer nije uveo Ibisevicatvrtko 1. kotromanić wrote: Ko te to toliko naljutio u Portugalu
A o ostalim faktorima ti ne trebam pricati, vidio si i sam. Dovoljno je reci da smo i ja i moji saputnici vec u nedjelju imali osjecaj da ti ljudi fakat hoce da nas otruju (i onda par dana kasnije procitam ono sa nasim reprezentativcima
Eto
Mislim, mi smo im i dali povoda da nas ne gotive (Zenica), ali su se fakat dojmili prgavima, osvetoljubivima i podlima - pogotovo murija i security. I prodavaci. I navijaci. I onaj jebeni kreten sto je se non-stop derao preko razglasa "Puuuuuuuurtuuuuuugaaaal" "Puuuuurtuuugaaal", jos ga sanjam mamu li mu...
Sve ostalo je vec receno.
Lijepa Bosna i njeni dobri ljudi
- vozač
#147 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...
niko nije ni rekao da su bolji od nas, mislim kao ljudi, ja ne znam odakle izvlačite takve zaključke, samo tvrdim da nisam imao nikakvih neugodnih iskustava i da me nervira tolika količina negativnog naboja prema protivničkoj ekipi i nekoj drugoj zemlji, čija je najveća krivica u tome što su nas izbacili kroz baraž, sad je kriv spiker koji je radio svoj posao, murija, razglas, pa orkestar, pa navijači što su nas podjebavali kod 6:2, ja vjerujem da kod nas to nikome ne bi palo na pamet, ono kao mahanje, adio i u tom stilu, nije to naš običajstar(i)mo wrote:Vozac, upravu si. Znas nas,ti nas. Ali upravo i pokusavamo reci da nisu nista bolji od nas.
da su okolnosti bile kao npr. u parizu, pa da smo ispali, vjerovatno bih i ja sad urlao po forumu i sve bi mi smetalo,
nalazio bih sva moguća opravdanja i tražio krivca u svakome, ali realno ljudi su bili mnogo bolji, ipak je 6:2 prevelika razlika da bi nalazili opravdanja za bilo šta, a i to je nešto sasvim normalno, pa i united je popio šesticu, arsenal 7 ili 8 komada, genk 7:0 zijanio, gotovo, prošlost, izvlačimo pouke i idemo dalje
- bambina78
#148 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...
Ja isto moram reci da nisam dozivio nista neprijatno u Lisabonu, osim onog rezultata 
A hodali smo u dresovima, salovima od nedjelje sve do utakmice. Nikakve, bas nikakve neprijatnosti...
A hodali smo u dresovima, salovima od nedjelje sve do utakmice. Nikakve, bas nikakve neprijatnosti...
- swordmaster
#149 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...
kad bi moja Bosna bila kao Portugal ja bih bio sretan kao malo djete,a sto moja Bosna ide podruku sa Albanijom i Republikom Congo-m to je i moja greska,pa sad vi komentirajte kako hocete....