ubjedljivo najgori, najiritantniji i najsmotaniji komentatorjuventus wrote:Ja vjerujem da je ovo najgori komentator na svijetu. Čak sam ubijeđen u to.
Sportski novinari u BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jasko_ba
#126 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
- Revolucionar ★
#127 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
Ma nervira me i to, da je lik imalo savjestan pri obavljanju svog posla provjerio bi neke osnovne informacije ukljucujuci i izgovor .. a da ima i malo mozga o sportu i da prati, valjda bi znao da se ne izgovara tako .. nije u pitanju repka Uzbekistana nego Holandije .. a lik je melodican ko pokvaren ispusni otvor u YugeSlo Burner wrote:Ma nije meni to problem uopste, ali intonacija, totalna neupucenost u bilo sta vezano za fudbal, pa daj bar da nauci sastave timova i ko igra koju pozicijuRevolucionar ★ wrote:U potpunosti se slazem, ovaj lik je neobrazovani iznacionalizirani mangup .. Dakle liku kao da sve u zivotu predstavlja da nesto kaze na hrvatskom ili barem pokusaju hrvatskog .. sam sebe ispravi kad kaze nesto na bosanskom, ako kaze slucajno stativa - odjednom je greda ? Pa ofiran seljak .. a da ne govorim o danasnjem katastrofalnom prenosu tekme Holandija - Danska i izgovaranju imena .. inace za Holandjane igraju Fan Persie, Fan der Faart, Flaar, Fan Bomel a na klupi je iskusni Fan Marvijk .. katastrofa kao i uvijek
- jasko_ba
#128 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
ma dovoljno je vidjeti po kaficima da skoro svi daju prijenose sa HRT 2
eto im bilic i kompanija
eto im bilic i kompanija
- erik2
#129 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
Dijete Bistrika, sin Vlade Bilića, nije papak. Ne znam ga lično, ali raja mi kaže da privatno priča normalno bosanski, ali na FTV -u mora pričati hrvatski i to radi po direktivi. Da se razumijemo i mene jako iritira kao "komentator", ali eto nek' se nađu i ovo podaci.Revolucionar ★ wrote:U potpunosti se slazem, ovaj lik je neobrazovani iznacionalizirani mangup .. Dakle liku kao da sve u zivotu predstavlja da nesto kaze na hrvatskom ili barem pokusaju hrvatskog .. sam sebe ispravi kad kaze nesto na bosanskom, ako kaze slucajno stativa - odjednom je greda ? Pa ofiran seljak .. a da ne govorim o danasnjem katastrofalnom prenosu tekme Holandija - Danska i izgovaranju imena .. inace za Holandjane igraju Fan Persie, Fan der Faart, Flaar, Fan Bomel a na klupi je iskusni Fan Marvijk .. katastrofa kao i uvijek
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#130 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
Nije on komentarisao Holandija - Danska al' ni taj nije nista boljiRevolucionar ★ wrote:U potpunosti se slazem, ovaj lik je neobrazovani iznacionalizirani mangup .. Dakle liku kao da sve u zivotu predstavlja da nesto kaze na hrvatskom ili barem pokusaju hrvatskog .. sam sebe ispravi kad kaze nesto na bosanskom, ako kaze slucajno stativa - odjednom je greda ? Pa ofiran seljak .. a da ne govorim o danasnjem katastrofalnom prenosu tekme Holandija - Danska i izgovaranju imena .. inace za Holandjane igraju Fan Persie, Fan der Faart, Flaar, Fan Bomel a na klupi je iskusni Fan Marvijk .. katastrofa kao i uvijek
-
l33t
#131 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
da li je to zaleĐeeee ipak nijeeeeee
ne bi lik proso ni u hr
nema glas, tj. previse je monoton za komentatorsku poziciju, ukratko smor
kao voditelj i urednik sportskog programa na ftvu u dnevniku je bio solidan....donekle 
ne bi lik proso ni u hr
- green man
#132 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
Ne znam lika, nit imam šta protiv njega al mu uloga sportskog komentatora ne leži... možda bi se bolje pronašo u nekoj drugoj ulozi, ali ovo fakat ne.
Čudim se po kojoj logici izgovara ŠvajnŠtajgera sa Š, a BadŠtubera sa S?
a o holanđanima da i ne pričam...
Čudim se po kojoj logici izgovara ŠvajnŠtajgera sa Š, a BadŠtubera sa S?
- Revolucionar ★
#133 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
engleski komentatori su nenadjebivi .. pravi profesionalizam .. ko poznaje engleskim uzivancija je .. a ovako , patit cemo se i dalje
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#134 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
Mislim da je kod ove dvojice upravu, da tako zaista trebagreen man wrote:Ne znam lika, nit imam šta protiv njega al mu uloga sportskog komentatora ne leži... možda bi se bolje pronašo u nekoj drugoj ulozi, ali ovo fakat ne.
Čudim se po kojoj logici izgovara ŠvajnŠtajgera sa Š, a BadŠtubera sa S?a o holanđanima da i ne pričam...
nego sta bi bilo rjesenje, da mu svi pisemo i fino ga zamolimo da to ne radi '?
- fole13
#135 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
Stvoren je da prenosi sahovski turnir, i to mu je krajnji domet.

- am0niman
#136 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
Sva sreca da sam gledao vani utakmicu pa se i nije cuo od muzike
.
- Logovan
#137 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
Čita li Boris ove komentare ? Ako čita zamolio bih ga da se javi i da kaže nešto u svoju odbranu.

- green man
#138 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
Odlično poznajem njemački jezik, i koliko znam da je ST=ŠT, a SP-ŠP, tako da vjerujem da nije u pravu...Slo Burner wrote:Mislim da je kod ove dvojice upravu, da tako zaista trebagreen man wrote:Ne znam lika, nit imam šta protiv njega al mu uloga sportskog komentatora ne leži... možda bi se bolje pronašo u nekoj drugoj ulozi, ali ovo fakat ne.
Čudim se po kojoj logici izgovara ŠvajnŠtajgera sa Š, a BadŠtubera sa S?a o holanđanima da i ne pričam...
, a holandjani su vec druga prica...
Pod predpostavkom da se hoće baviti tim poslom komentatora, nebi mu bilo zgoreg da se upozna sa izgovorom imena igrača.
Još mi pade na pamet biser iz prvog poluvremena tekme, kad je za već gorespomenutog Schweinsteigera reko da je "software" ekipe
- enesovac
#139 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
Pa nek neko kaže da Ahmetović, Spaho ili Šuko ne valjaju?! Oni su za njega svi Mladen Delić!!!
Tužno je što svi mi komentarišemo ovu trojicu pomenutu ili slične, i govorimo kako su ovakvi-onakvi, a onda dođe Bilić i dokaže kako može puno puno gore! Nisu ni oni idealni, al bar se unesu u tekmu, zagalame kad treba, zakuhaju, na kraju krajeva odvrate moj pogled sa novina u nekom trenutku kad ih ponese atmosfera
Al Bilić uspavljuje. Fakat je frajer loš, da ne kažem nešto gore. Ko što neko od prethodika napisa intonacija mu je kritična, imam osjećaj da prenosi sahranu nekog državnika. Ništa ne preostaje drugo il MUTE il drugi kanal.
- am0niman
#140 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
Bolje ti je gledat ARD ili ZDF, njemackog komentatora ako vec razumijes njemacki...green man wrote:Odlično poznajem njemački jezik, i koliko znam da je ST=ŠT, a SP-ŠP, tako da vjerujem da nije u pravu...Slo Burner wrote:Mislim da je kod ove dvojice upravu, da tako zaista trebagreen man wrote:Ne znam lika, nit imam šta protiv njega al mu uloga sportskog komentatora ne leži... možda bi se bolje pronašo u nekoj drugoj ulozi, ali ovo fakat ne.
, a holandjani su vec druga prica...
Pod predpostavkom da se hoće baviti tim poslom komentatora, nebi mu bilo zgoreg da se upozna sa izgovorom imena igrača.
Još mi pade na pamet biser iz prvog poluvremena tekme, kad je za već gorespomenutog Schweinsteigera reko da je "software" ekipeHaj ok, shvatili smo poentu, al zar to stilski nije mogao oblikovati u neku uhu prihvatljiviju varijantu?
- insomnia78
#141 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
Nisu ni Francuzi losi, jos gosti komentatori Wenger i LizarazuRevolucionar ★ wrote:engleski komentatori su nenadjebivi .. pravi profesionalizam .. ko poznaje engleskim uzivancija je .. a ovako , patit cemo se i dalje
Sent sa mog sokocala using tapatalk
- BHF_Manijak
#142 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
Kad vec tjeras mak na konca, ovdje nije nista pogresno! U holandskom jezicnom podrucju kao i u njemackom, V se izgovara kao F, tako da oni zaista jesu Fan persi, Fan der Fart, Fan Bommel itd kao sto u njemackom jeste Folksvagen a ne volksvagen itd...I plus sto lik nije uopste prenosio tu utakmicu vec je to bio drugi komentator, jednako naravno los!Revolucionar ★ wrote:U potpunosti se slazem, ovaj lik je neobrazovani iznacionalizirani mangup .. Dakle liku kao da sve u zivotu predstavlja da nesto kaze na hrvatskom ili barem pokusaju hrvatskog .. sam sebe ispravi kad kaze nesto na bosanskom, ako kaze slucajno stativa - odjednom je greda ? Pa ofiran seljak .. a da ne govorim o danasnjem katastrofalnom prenosu tekme Holandija - Danska i izgovaranju imena .. inace za Holandjane igraju Fan Persie, Fan der Faart, Flaar, Fan Bomel a na klupi je iskusni Fan Marvijk .. katastrofa kao i uvijek
Ma hajd dobro BadStuder umjesto BadŠtuber, to mogu progutati, ali otkud je ŠvaNštajger??? Gdje se izgubi ono J???green man wrote:Ne znam lika, nit imam šta protiv njega al mu uloga sportskog komentatora ne leži... možda bi se bolje pronašo u nekoj drugoj ulozi, ali ovo fakat ne.
- charvel.
#143 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
Ubjedljivo najgori komentator!
Treba ga u zatvor strpat zbog kriminalnog komentarisanja... stvarno, ne znam koji su to kriteriji da bi bio komentator na onoj televiziji. Brat - bratu, u BiH ima bar milion-dva ljudi koji bi taj poso radili bolje od mutavog Bilica.
Treba ga u zatvor strpat zbog kriminalnog komentarisanja... stvarno, ne znam koji su to kriteriji da bi bio komentator na onoj televiziji. Brat - bratu, u BiH ima bar milion-dva ljudi koji bi taj poso radili bolje od mutavog Bilica.
-
TheMule
#144 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
Kad smo igrali protiv Meksika, slusao sam njihove komentatore na nekom njihovom kanalu. Iako malo poznajem Spanski, vidim da su pravo dobri. Govorili su o nasoj ligi, ko je sampion, koji su ostali timovi tu, cudili se da postoji tim zvani VelezRevolucionar ★ wrote:engleski komentatori su nenadjebivi .. pravi profesionalizam .. ko poznaje engleskim uzivancija je .. a ovako , patit cemo se i dalje
Meni su Englezi u redu, ali moze to dosta bolje. Ne znaju dosta stvari, ali jesu profesionalni.
- Svicko
#145 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
I ja isto tako ne bih želio nešto lično na momka da napadam, vjerovatno je privatno OK lik, ali definitivno posao komentatora mu ne leži, možda da je i sam svjestan toga, e sad, gore je to što mislim da nije do njega nego mu je vjerovatno tako naloženo, jer se nema para za dovesti nekog drugog lika koji bi to radio.
Međutim, sve platiše pretplate imaju puno pravo da se žale i da traže da bolji, kvalifikovaniji, kompetetniji komentator prenosi prvenstvo. Jer ovako smo ga svi ispušili, fakat komentator je lik koji ti čini minimalno 50% razlike između dobre i loše tekme.
Kad se samo sjetim Mijajlovića dok je bio na sport klubu i one cvajte...
Bilo kako bilo, ovo treba dići na višu instancu, bilo kako. Ja sam čak večeras ozbiljno pomislio da zovem FTV. Nešto slično sam uradio prošlo prvenstvo kada je onaj lik sa RTRS-a bio zaspao za vrijeme gola jedne ekipe.
Hoćemo bolje komentatore, ovo je preraslo u prioritet nad prioritetima!
Međutim, sve platiše pretplate imaju puno pravo da se žale i da traže da bolji, kvalifikovaniji, kompetetniji komentator prenosi prvenstvo. Jer ovako smo ga svi ispušili, fakat komentator je lik koji ti čini minimalno 50% razlike između dobre i loše tekme.
Kad se samo sjetim Mijajlovića dok je bio na sport klubu i one cvajte...
Bilo kako bilo, ovo treba dići na višu instancu, bilo kako. Ja sam čak večeras ozbiljno pomislio da zovem FTV. Nešto slično sam uradio prošlo prvenstvo kada je onaj lik sa RTRS-a bio zaspao za vrijeme gola jedne ekipe.
Hoćemo bolje komentatore, ovo je preraslo u prioritet nad prioritetima!
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#146 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp ... &wbf_id=31
https://www.facebook.com/profile.php?id=658526110
Dakle shvatili smo da sto se sporta tiče , ne ide dalje od tetrisa, ajmo sad konkretne mjere, dakle fino i kulurno im se obratimo
https://www.facebook.com/profile.php?id=658526110
Dakle shvatili smo da sto se sporta tiče , ne ide dalje od tetrisa, ajmo sad konkretne mjere, dakle fino i kulurno im se obratimo
- Tvrtko II Kotromanić
#147 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
znam momka, privatno je fakat dobar lik, bistricko dijete, zato se i pati sa hrvatskim
ali eto, ko sto neko rece, nije bitno kkav je privatno vec kao komentator, e tu je vec mrka kapa
moj Bili sta uradi od sebe

ali eto, ko sto neko rece, nije bitno kkav je privatno vec kao komentator, e tu je vec mrka kapa
moj Bili sta uradi od sebe
- branimir stulic
#148 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
POstoji li ikakav drugi program dostupan u sarajevu, da se ovo prvenstvo moze normalno odgledati??? Ova s.anja sa FTV i tzv. TvBiH ne mogu vise ni gledati ni slusati...
- nosara
#149 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
Ni bolji ni gori od drugih, ukljucujuci i onog drekavca koji se, hvala kurcu, vise ne cuje...
Od rata naovamo jedino mogu slusat Vugdalica i onog malog sto s njim prenosi... Ostali su bezveze...
Od rata naovamo jedino mogu slusat Vugdalica i onog malog sto s njim prenosi... Ostali su bezveze...
- nosara
#150 Re: Boris Bilić - Komentator na FTV
Ma ne prenosi komemoraciju... A nije mi ni bitan komentar, gledam igru...leškarenje wrote:Mozda si mislio slusati Hadzica i onog sta s njim prenosinosara wrote:Ni bolji ni gori od drugih, ukljucujuci i onog drekavca koji se, hvala kurcu, vise ne cuje...
Od rata naovamo jedino mogu slusat Vugdalica i onog malog sto s njim prenosi... Ostali su bezveze...,jer Vugdalic je toliko neprofesionalan da je to cudo.
Ovaj se zove Hadzic...? Sad nadjoh, Adis Hadzic... Dobar...