Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post Reply
arzuhal

#126 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by arzuhal »

ultima_palabra wrote: S nožem krenuo na Rusiju :oops:
:mrgreen:

Da je Lukačev jedini grijeh ovaj slučaj sa Vikićem, i ja bih ga linčovao, tamam morao nekako doći sa tamnim naočalama i bijelim štapom koje su mi donirali FTV, Avaz ili bilo ko od dobronamjernih ljudi i kolektiva :mrgreen: . Ovako, ne mogu...Već duže vrijeme gledam kako Lukača razapinju.
ultima_palabra

#127 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by ultima_palabra »

arzuhal wrote:
ultima_palabra wrote: S nožem krenuo na Rusiju :oops:
:mrgreen:

Da je Lukačev jedini grijeh ovaj slučaj sa Vikićem, i ja bih ga linčovao, tamam morao nekako doći sa tamnim naočalama i bijelim štapom koje su mi donirali FTV, Avaz ili bilo ko od dobronamjernih ljudi i kolektiva :mrgreen: . Ovako, ne mogu...Već duže vrijeme gledam kako Lukača razapinju.
Ma FTV propaganda je negledljiva već duže vrijeme, i očigledno žele dovesti Lukača do situacije kad mora odstupiti. Ali situaciju sa Vikićem je sam kreirao, i nabacio im volej koji onda mogu reprizirati do iznemoglosti, a da opet ima smisla i ljudima koji ne vjeruju propagandi. Jer jedan je Vikara ;-)
vanChuchie

#128 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by vanChuchie »

Molim Jasmina Imamovića da pod hitno posavjetuje Zlatka Lagumdžiju! Nije ni Dragan Lukač "repa bez korijena"!
situaciju sa Vikićem je sam kreirao
Nije! Drugi su to iskreirali (D. Lukač samo radi ispravno i ne plaši se pritisaka). Sve dok pošteno radi svoj posao niko mu ništa ne može, pa ni parlament i cijeli SDP!
Corto Maltese

#129 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by Corto Maltese »

Molio bih nekoga da postavi odredbe tog zakona po kojem neko ko ispunjava uslove za penziju u istu ne treba ići jer "mnogo je zaslužan za ovu zemlju, a i raja ga pravo voli, ko drukčije kaže - kleveće i laže!".
Volio bih i vidjeti odredbu koja odluku vlade diže iznad zakona. Čini se da sam mnogo godina živio u zabludi da je posao vlasti da sprovodi zakone, a ne obrnuto.
Last edited by Corto Maltese on 24/12/2011 21:18, edited 1 time in total.
heckler

#130 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by heckler »

vanChuchie wrote:Molim Jasmina Imamovića da pod hitno posavjetuje Zlatka Lagumdžiju! Nije ni Dragan Lukač "repa bez korijena"!
Nije! Drugi su to iskreirali (D. Lukač samo radi ispravno i ne plaši se pritisaka). Sve dok pošteno radi svoj posao niko mu ništa ne može, pa ni parlament i cijeli SDP!

Nisam ulazio u sustinu ovog novog "kontraverznog" prijedloga zakona o policiji, ali ako je direktor jedne drzavne agencije iznad Vlade i oba doma parlamenta.... tu nesto debelo smrdi.

Vise je degutantno citati kako protivnici SDPa i crnog vraga podrze samo ako je protiv SDPa. Postade i HDZ i SNSD, i Sopta i Nino Rapudic i sva ostala bagra pozitivni a naseg Vikaru ko jebe, jer za milog boga, znaju minderasi sa foruma i nekakav Lukac bolje od njega samog koliko ima staza.

pljuc...
ultima_palabra

#131 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by ultima_palabra »

"Što se mene tiče, stvar je potpuno jasna. Dokumentacija iz PIO/MIO FBiH, koju smo dobili Komisija FUP-a, Federalna vlada i ja, kaže da ja imam 36 godina radnog staža, što znači da nisam ispunio uvjete za penziju", kaže Vikić.
Da li hoćete da kažete da Dragan Vikić laže?
sanaman

#132 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by sanaman »

heckler wrote:
vanChuchie wrote:Molim Jasmina Imamovića da pod hitno posavjetuje Zlatka Lagumdžiju! Nije ni Dragan Lukač "repa bez korijena"!

Nisam ulazio u sustinu ovog novog "kontraverznog" prijedloga zakona o policiji, ali ako je direktor jedne drzavne agencije iznad Vlade i oba doma parlamenta.... tu nesto debelo smrdi.

Vise je degutantno citati kako protivnici SDPa i crnog vraga podrze samo ako je protiv SDPa. Postade i HDZ i SNSD, i Sopta i Nino Rapudic i sva ostala bagra pozitivni a naseg Vikaru ko jebe, jer za milog boga, znaju minderasi sa foruma i nekakav Lukac bolje od njega samog koliko ima staza.

pljuc...
a mozda si trebao uci u sustinu jer je sutina najbitnija a ne forma. Vlada i parlament su prolazni, mijenjau se svake cetiri godine, politika danas ovako a sutra onako. Policija nikako ne smije da ovisi o politici...niti ih treba imenovati ni birati politika. Mogao si procitati intervju sa ministrom na sa-x a procitaj sta Dani pisu o tome, pa se nadji na sredini.
vanChuchie

#133 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by vanChuchie »

ultima_palabra wrote: Da li hoćete da kažete da Dragan Vikić laže?
A da li lažu ovi ljudi?!
"Kolegij direktora Federalne uprave policije danas je donio zaključak po kome policijski službenik Dragan Vikić, komandant Specijalne policijske jedinice FUP-a, ispunjava uvjete za donošenje rješenja o prestanku radnog odnosa u Federalnoj upravi policije, jer ima 41 godinu, pet mjeseci i sedam dana radnog staža.
Glavni inspektor Mustafa Hujdurović, načelnik Jedinice za profesionalne standarde, na današnjoj je vanrednoj pres-konferenciji pojasnio da je Odsjek za pravne i kadrovske poslove utvrdio da Dragan Vikić ima 41 godinu, pet mjeseci i sedam dana na dan 31. decembra 2011. godine čime ispunjava uvjete za donošenje rješenja o prestanku radnog odnosa u FUP-u, a u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima FBiH.“"Utvrđeno je da Federalna uprava policije nije prekršila zakone koji regulišu ovu oblast te smo spremni javno iznijeti činjenice i dokaze o ispravnom postupku, a također smo odgovorni prema pravosudnim organima za eventualno kršenje zakona, kao i svi drugi organi i institucije i njihovi rukovodioci, a samim tim i na isti način i direktor Federalne uprave policije ako je to potrebno“, naglasio je Hujdurović."
Last edited by vanChuchie on 24/12/2011 21:39, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#134 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by ultima_palabra »

vanChuchie wrote:
A da li lažu ovi ljudi?!
"Kolegij direktora Federalne uprave policije danas je donio zaključak po kome policijski službenik Dragan Vikić, komandant Specijalne policijske jedinice FUP-a, ispunjava uvjete za donošenje rješenja o prestanku radnog odnosa u Federalnoj upravi policije, jer ima 41 godinu, pet mjeseci i sedam dana radnog staža.
Glavni inspektor Mustafa Hujdurović, načelnik Jedinice za profesionalne standarde, na današnjoj je vanrednoj pres-konferenciji pojasnio da je Odsjek za pravne i kadrovske poslove utvrdio da Dragan Vikić ima 41 godinu, pet mjeseci i sedam dana na dan 31. decembra 2011. godine čime ispunjava uvjete za donošenje rješenja o prestanku radnog odnosa u FUP-u, a u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima FBiH.“"Utvrđeno je da Federalna uprava policije nije prekršila zakone koji regulišu ovu oblast te smo spremni javno iznijeti činjenice i dokaze o ispravnom postupku, a također smo odgovorni prema pravosudnim organima za eventualno kršenje zakona, kao i svi drugi organi i institucije i njihovi rukovodioci, a samim tim i na isti način i direktor Federalne uprave policije ako je to potrebno“, naglasio je Hujdurović."
Ne znam... neka predstave javnosti dokumentaciju i jedna i druga strana. Do tada više vjerujem Vikiću.
nemam_ideje

#135 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by nemam_ideje »

vanChuchie wrote: Dragan Vikić se srozao (u mojim očima) stotinu stepenica niže, a Dragan Lukač se popeo koju stepenicu više! Kada bih trebao birati kojem Draganu bih povjerio svoj život i sudbinu moje djece i unuka – izabrao bih Dragana Lukača.
Kada bih vagao kojem Draganu je potrebnija pomoć i podrška u ovom momentu opredijelio bih se za pružanje pomoći Draganu Lukaču
Na tvoj post jedino mogu odgovoriti vicem.

Ulazi narkoman u kuću, gleda nešto, šnjuha po sobama i na kraju pita nanu "gdje su mi one tablete sa stola". "Jebo sine tablete vidi zmajeva u kuhinji "
muha_sa

#136 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by muha_sa »

nemam_ideje wrote:
vanChuchie wrote: Dragan Vikić se srozao (u mojim očima) stotinu stepenica niže, a Dragan Lukač se popeo koju stepenicu više! Kada bih trebao birati kojem Draganu bih povjerio svoj život i sudbinu moje djece i unuka – izabrao bih Dragana Lukača.
Kada bih vagao kojem Draganu je potrebnija pomoć i podrška u ovom momentu opredijelio bih se za pružanje pomoći Draganu Lukaču
Na tvoj post jedino mogu odgovoriti vicem.

Ulazi narkoman u kuću, gleda nešto, šnjuha po sobama i na kraju pita nanu "gdje su mi one tablete sa stola". "Jebo sine tablete vidi zmajeva u kuhinji "
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
HM 2011

#137 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by HM 2011 »

Pa jel VIkićverifikovao vojni staž ili nije ?

Predpostavljam da nije ?

odkud onda ovo ?
Utvrđeno je da Federalna uprava policije nije prekršila zakone koji regulišu ovu oblast te smo spremni javno iznijeti činjenice i dokaze o ispravnom postupku, a također smo odgovorni prema pravosudnim organima za eventualno kršenje zakona, kao i svi drugi organi i institucije i njihovi rukovodioci, a samim tim i na isti način i direktor Federalne uprave policije ako je to potrebno ?

Dragan vikić ratni komandant specijalnog odreda MUP-a RBiH ?
Last edited by HM 2011 on 24/12/2011 21:50, edited 1 time in total.
vanChuchie

#138 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by vanChuchie »

ultima_palabra wrote:
vanChuchie wrote:
A da li lažu ovi ljudi?!
... neka predstave javnosti dokumentaciju i jedna i druga strana.
Misliš da javnost razmatra i ocjenjuje pravovaljanost pravne procedure?! Naravno, uz pomoć i asistiranje Federalne TV!
Postoje redovne insistucije i redovan put po pitanjima ovakvog sadržaja. Poštujmo to. To je svima u interesu!
Postoji "hiljadu boljih načina" da se "problem" D. Vikića riješi na cjelishodniji način.
Ovo sve je podvala SDP-u, da upadne u zamku i da SDA- iz ovoga izvuče maksimalnu političku korist.
Pravne stvari će rješavati sudovi, a ne Parlament ili javnost!
Platformas

#139 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by Platformas »

Federalnoj nije toliko ni zanimljiv ili drag Vikic koliko im je stalo da sklone Lukaca, Vikic je najbolje oruzje koje trenutno imaju protiv Lukaca. Valjda se Lukac zakacio sa SDPom nesto, ne slusa ili sta vec pa je vrijeme da ide.
vivaldi

#140 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by vivaldi »

S obzirom da ne znam istoriju odnosa medju njima, sta bi uopste mogla biti eventualna pozadina ove frke? Politika, licni animoziteti..?
vanChuchie

#141 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by vanChuchie »

Nisu uopšte u pitanju "odnosi među njima" - to forsira propaganda FTV, koja želi stvoriti raspoloženje u javnosti protiv D. Lukača ( koji ničim to ne zaslužuje, niti tome doprinosi). U tome im (iz ličnih interesa) pomaže i D. Vikić.
ultima_palabra

#142 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by ultima_palabra »

vanChuchie wrote:Misliš da javnost razmatra i ocjenjuje pravovaljanost pravne procedure?! Naravno, uz pomoć i asistiranje Federalne TV!
Postoje redovne insistucije i redovan put po pitanjima ovakvog sadržaja. Poštujmo to. To je svima u interesu!
Postoji "hiljadu boljih načina" da se "problem" D. Vikića riješi na cjelishodniji način.
Ovo sve je podvala SDP-u, da upadne u zamku i da SDA- iz ovoga izvuče maksimalnu političku korist.
Pravne stvari će rješavati sudovi, a ne Parlament ili javnost!
Vikić je koliko znam predočio javnosti dokumentaciju iz PIO.

Svakako da se stvar treba riješiti u okviru institucija ali i Vikić mora imati instancu kojoj će se žaliti... taj kolegij direktora i glavni inspektor mogu biti pod potpunom Lukačevom kontrolom.
vanChuchie

#143 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by vanChuchie »

Mislim da u BiH ne postoji ni jedna osoba koja bi u ovim okolnostima, i pod ovolikom paskom javnosti i FTV, prekršila zakon kada je u pitanju D. Vikić! Nemaš nikakvog povoda ni za "opravdanu sumnju"!
"Utvrđeno je da Federalna uprava policije nije prekršila zakone koji regulišu ovu oblast te smo spremni javno iznijeti činjenice i dokaze o ispravnom postupku, a također smo odgovorni prema pravosudnim organima za eventualno kršenje zakona", naglasio je Hujdurović.
Nakon onolike medijske pompe, ovakvu izjavu iznijeti na konferenciji za štampu može samo čovjek koji je stoposto siguran u svoj posao, i koji se ne plaši bilo kakvih provjera od strane bilo koga!
heckler

#144 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by heckler »

56 postova na forumu od toga pola u kovanju Lukaca u nebo.... Prozirni ste do zla boga.

Nego sto ne odgovoris covjeku bez uvijanja i protupitanja. Ovo je DA ili NE pitanje. Cisto ko suza.

ultima_palabra wrote:
"Što se mene tiče, stvar je potpuno jasna. Dokumentacija iz PIO/MIO FBiH, koju smo dobili Komisija FUP-a, Federalna vlada i ja, kaže da ja imam 36 godina radnog staža, što znači da nisam ispunio uvjete za penziju", kaže Vikić.
Da li hoćete da kažete da Dragan Vikić laže?
snaga_znanja

#145 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by snaga_znanja »

Sta je problem?

Imaju nadlezni sudovi i ako je ista brzo u ovoj drzavi to su sporovi vezani za radni odnos. Dragan Vikic ode kuci uzme advokata i ako je u pravu onda ce to sve nadoknaditi odstetom na sudu.
ultima_palabra

#146 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by ultima_palabra »

snaga_znanja wrote:Sta je problem?

Imaju nadlezni sudovi i ako je ista brzo u ovoj drzavi to su sporovi vezani za radni odnos. Dragan Vikic ode kuci uzme advokata i ako je u pravu onda ce to sve nadoknaditi odstetom na sudu.
Aha... znači prvo slabiš borbenu gotovost specijalne jedinice uklanjanjem najboljeg čovjeka za taj posao... pa ćeš mu onda to nadomjestiti odštetom na račun poreznih obveznika :-)

Mislim, možda je do mene... ali bih ja pokušao preduhitriti takvu situaciju :roll:
snaga_znanja

#147 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by snaga_znanja »

ultima_palabra wrote:
snaga_znanja wrote:Sta je problem?

Aha... znači prvo slabiš borbenu gotovost specijalne jedinice uklanjanjem najboljeg čovjeka za taj posao... pa ćeš mu onda to nadomjestiti odštetom na račun poreznih obveznika :-)

Mislim, možda je do mene... ali bih ja pokušao preduhitriti takvu situaciju :roll:
Dragan Lukac planira pljackati banke, uzimati taoce ili izvrsiti neko trece krivicno djelo gdje je prisutnost specijalne jedinice bitna pa ih sad slabi.

Dragan Vikic jest prekaljen borac i komadant. Ima neko vec ko ce ga zamjeniti.

A svaki evenutalni spor izmedju radnika i poslodavca se moze rijesiti na sudu. Ovim slucajem ce platiti gradjani ako je Vikic u pravu. Oni koji su doveli Lukaca trebali su malo bolje razmisliti koga dovode i kome daju podrsku putem javnih emitera. Jedan dan borac za pravnu drzavu drugi dan sugo obicni....... Drzava za covjeka?
ultima_palabra

#148 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by ultima_palabra »

snaga_znanja wrote:Dragan Lukac planira pljackati banke, uzimati taoce ili izvrsiti neko trece krivicno djelo gdje je prisutnost specijalne jedinice bitna pa ih sad slabi.

A svaki evenutalni spor izmedju radnika i poslodavca se moze rijesiti na sudu. Ovim slucajem ce platiti gradjani ako je Vikic u pravu. Oni koji su doveli Lukaca trebali su malo bolje razmisliti koga dovode i kome daju podrsku putem javnih emitera. Jedan dan borac za pravnu drzavu drugi dan sugo obicni....... Drzava za covjeka?
Iz kojeg god razloga to radi, ne valja... valjda ti ne moram pojašnjavati aktuelnu sigurnosno-političku situaciju.

Lukača, kao i ostale policijske funkcionere nije dovela politika, nego ti nezavisni odbori. Iako će obični građanin najčešće njihov loš rad fakturisati vlastima :roll:
snaga_znanja

#149 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by snaga_znanja »

ultima_palabra wrote:
snaga_znanja wrote:Dragan Lukac planira pljackati banke, uzimati taoce ili izvrsiti neko trece krivicno djelo gdje je prisutnost specijalne jedinice bitna pa ih sad slabi.

Iz kojeg god razloga to radi, ne valja... valjda ti ne moram pojašnjavati aktuelnu sigurnosno-političku situaciju.

Lukača, kao i ostale policijske funkcionere nije dovela politika, nego ti nezavisni odbori. Iako će obični građanin najčešće njihov loš rad fakturisati vlastima :roll:
Pa SDP mu je preko FTV-a drzao "lopovski" dok se penjao na funkciju...
BlueBosnia

#150 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by BlueBosnia »

Danima čitam ovu temu,pa dozvolite da malo prokomentarišem,pošto se bavim poslom koji ima veze sa ovom tematikom.
1. Prilikom računanja penzijskog staža, radna knjižica i ono što je u nju upisano je svetinja. Koliko sam shvatila,u ratnom periodu je Vikić bio zaposlenik MUP-a, pa je u sklopu svoje radne obaveze učestvovao u odbrani države.Znači,sljeduje ga penzijski staž u skladu sa pravilnikom i zakonom(pretpostavljam staž sa uvećanim trajanjem).Duplog računanja tog staža se može odreći.

2.Ne postoji insan u ovoj državi,koji je pošao u penziju,a da je u bazi PIO imao sav staž iz
knjižice.Ili podaci nisu predato od strane poslodavca, ili su se negdje u PIO pogubili,ili treba platiti doprinose(naročito za ratni period).Kad se to desi, "stručnjaci" iz PIO kažu kako vam fali staž,a ne podaci.

3.Ukoliko Vikić stvarno ima 36 godina staža, dovoljna mu je bila inspekcija rada ili neki drugi organ nadležan za rješavanje ovakvih situacija.Ne shvatam zašto je odabrao da mu Lagumdžija bude advokat.

4.Iz svega što se zadnjih dana objavljuje u medijima,da se zaključiti da je jedan obični radno-pravni spor pretvoren u slučaj,pa se pitam da li je jedini Lukačev grijeh to što nije uvlakač i poslušnik,već profesionalac.

Dakle,ako je vrijeme za penziju(koja vjerovatno nije mala) onda treba u nj ići.Šta bismo trebali raditi mi obični smrtnici koji iz rata nismo izašli sa kafanom, a borili smo se, svako na svoj način.
Post Reply