Baraz(ostale utakmice)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Sasvim_Obican

#126 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by Sasvim_Obican »

van Basten wrote:http://www.uefa.com/uefaeuro/season=201 ... index.html
evo spisak igrača sa utakmice u IStanbulu... razumijem ja navijačke strasti i želju da se bude "veći katolik od Pape", ali ako ovih 11 Hrvatske nisu osrednji za evropske okvire onda fakat ne znam kakav fudbal ja pratim a kakav vi. Ne govorim ja ko im ne igra a trebao je , ko igra a ne treba i sl, ja samo gledam sinoćnjih 11 i smatram da kvalitetom apsolutno ne odskaču od nas )čak se usuđujem reći da je naših sinoćnjih 11 jače od njihovih) a kamoli koga jačeg.
Da se razumijemo, činjenica da su rasturili turke više govori o nekvaliteti Turske i u tom kontekstu sam rekao tipa " koliko su oni tanki kad ih je ovakva Hrvatska tako naružila. Još sa "velikim stručnjakom" Hiddinkom na klupi...
:thumbup: :thumbup:

Upravo tako...

Tvrditi da je ova reprezentacija Hrvatske s nekakvim Strinićima, Dujmovićima i Schoidenfiledima, u usporedi sa BiH, nešto mnogo jača i kvalitetnija, može samo neko ko ima jako malo fudbalskog znanja. Gledao sam highlightse s te utakmice i sva tri gola su pala nakon KATASTROFALNE reakcije turske odbrane. Gledajte reakciju odbrane kod gola Ćorluke. :-) :-)
pirmin

#127 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by pirmin »

Hodidid wrote: Mi nemamo sta izgubiti a oni imaju itekako.
Ljudi, izbijte si to konacno iz glave.
Nikad nismo imali vise za izgubiti nego sto cemo to imati sad u utorak i ja vjerujem da je Pape toga svjestan.
Bosanski_kralj

#128 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by Bosanski_kralj »

Šteta što jedna od dvije najjače ekipe u baražu neće vidjeti EP. Mi i Portugalci bi već u prvoj utakmici osigurali plasman na EP, da smo i jedni i drugi imali više sreće u izvlačenju parova baraža.
just principe

#129 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by just principe »

aaaa nevjerovatno sudjenje :lol: :lol: :lol: ircima je vraceno s kamatama, ali na svu zalost jadni estonci su osjetili to na svojoj kozi

p.s. obratite paznju na 5:00 i na osnovu cega estonac dobija drugi zuti :lol: :lol: :lol: :lol:

pogledajte penal kod 4-tog gola :lol: :lol: :lol: :lol:
jeza u ledja

#130 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by jeza u ledja »

just principe wrote:aaaa nevjerovatno sudjenje :lol: :lol: :lol: ircima je vraceno s kamatama, ali na svu zalost jadni estonci su osjetili to na svojoj kozi

p.s. obratite paznju na 5:00 i na osnovu cega estonac dobija drugi zuti :lol: :lol: :lol: :lol:

Penal i prvi zuti fakat smijesni.

Ovo na 5:00 regularan karton potpuno.
pirmin

#131 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by pirmin »

Najsmjesniji su Janezi i Srbijanci kad vidis ko ih je pretekao u grupi. :-)

Gotivim Irce kao narod al`fudbal im je za odvikavanje od istog. :oops:
Jos doveli kralja svih katanacha :D , flasche leer-Trappa :-)
Sasvim_Obican

#132 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by Sasvim_Obican »

just principe wrote:aaaa nevjerovatno sudjenje :lol: :lol: :lol: ircima je vraceno s kamatama, ali na svu zalost jadni estonci su osjetili to na svojoj kozi

Koji skandalozni bezobrazluk... Irci su jednostavno morali proći. Kompenzirali bi im onu "nesmotrenost" Henrya taman da igraju protiv Španije. Ali, ovo je stvarno na nivou Thompsona.

Ljudi su pokradeni na pravdi Boga. Da je bilo imalo objektivno suđenje završilo bi 0-2. :( :roll:
Baudelaire

#133 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by Baudelaire »

jeza u ledja wrote:

Ovo na 5:00 je dobio radi igranja rukom koje nije postojalo uopšte, tako da, ne da nije regularan, nego je cirkuski. Uefa je mafija, to smo već znali.
sumirprimus

#134 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by sumirprimus »

ovo trebaju da pogledaju oni koji tvrde da ej webb bio los prema nama...
webb je bio zlatan :D
uefa je jedna obicna pijaca,nista oni bolji nisu od ovih nasih,samo imaju skuplja odijela...
jeza u ledja

#135 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by jeza u ledja »

Baudelaire wrote:
Ovo na 5:00 je dobio radi igranja rukom koje nije postojalo uopšte, tako da, ne da nije regularan, nego je cirkuski. Uefa je mafija, to smo već znali.
:?

Postojalo je. Na 5:27 se vidi. Pokupio loptu rukom.

Usput , ovaj prvi igrac koji je dobio drugi zuti mogao je komotno direktno crveni dobiti za onaj start, tako da mu je svejedno.
motorola01

#136 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by motorola01 »

Baudelaire wrote:
jeza u ledja wrote:

Ma ko zna sta su i nama spremili za utorak :( .DAj Boze da sve bude cisto...
van Basten

#137 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by van Basten »

ja koliko sam vidio prvi žuti prvog koji je pocrvenio fakat je smijurija, čisto simuliranje i to jeste kiks. Međutim, kako jež reče, drugi žuti mu je svakako za crvenog, tako da je to svejedno. Penal je fakat smijurija iako ne vidim što bi ih kod 0:3 pogurao i sa penalom kad je tada već sve bilo riješeno, prije da je klasični previd sudije. Inače, očekivano je da će Irska dobiti vjetar u leđa, to je i razlog što sam htio njih izbjeći u baražu. Znali su se raskukati za tu ruku Henryja i majstorski je naplaćuju... trebali smo i mi tako za one lakrdije škota
burek_in_space

#138 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by burek_in_space »

KAd vec spomenuh ovdje senzacije u svakom barazhu, nakon pregledanog highlightsa izmedju Cheshke i Crne Gore, stekao sam utisak da je UEFA ovaj put nanijetila :oops: Djetice na Evropskom vidjeti, pa nisu svirani chisti penal niti sankcionisani neki grublji startovi kartonima, jer bi Crnogorce obezglavila (ako sam dobro upratio).
Sad mogu reci da mi je pravo drago shto su fasovali i onaj drugi gol, mozhda nam to pomogne u utorak. :D
jeza u ledja

#139 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by jeza u ledja »

Realno, izostanak Ronalda sa EP bi bio prvoklasna senzacija kakva se rijetko desava. Najveca zvijezda Evrope u zadnjih 5-6 godina i sad da izostane?

Hajmo ko se moze sjetiti slicnih primjera izostanaka najvecih zvijezda sa EP/SP?

Normalno, drugo je kad izostanu Shevchenko ili Ibrahimovic jer ne igraju za velesilu, sto Portugal po imenima u zadnjih 15ak godina jeste.
burek_in_space

#140 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by burek_in_space »

jeza u ledja wrote:Realno, izostanak Ronalda sa EP bi bio prvoklasna senzacija kakva se rijetko desava. Najveca zvijezda Evrope u zadnjih 5-6 godina i sad da izostane?

Hajmo ko se moze sjetiti slicnih primjera izostanaka najvecih zvijezda sa EP/SP?

Normalno, drugo je kad izostanu Shevchenko ili Ibrahimovic jer ne igraju za velesilu, sto Portugal po imenima u zadnjih 15ak godina jeste.
Engleska 2008. :)
todd_smith

#141 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by todd_smith »

burek_in_space wrote:
jeza u ledja wrote:Realno, izostanak Ronalda sa EP bi bio prvoklasna senzacija kakva se rijetko desava. Najveca zvijezda Evrope u zadnjih 5-6 godina i sad da izostane?

da, ali oni su se ranije upucali u nogu, nije bilo odlucujuce utakmice da li ce proci ili ne
burek_in_space

#142 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by burek_in_space »

todd_smith wrote:
da, ali oni su se ranije upucali u nogu, nije bilo odlucujuce utakmice da li ce proci ili ne
Kako nije ba, pa u sudaru sa Hrvatima im je odluchivao barazh?! :?
jeza u ledja

#143 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by jeza u ledja »

burek_in_space wrote:

To je najpoznatija u zadnje vrijeme. Ali ne zadovoljava me taj odgovor :oops: . Trazi se ono bas super-zvijezda. Najbolji/najpopularniji/najskuplji igrac u tom trenutku. Ili eto bar da je u uzem krugu od 3-4. Trazi se ono, "balon d'or" klasa. Ne mogu se sjetiti jednog takvog Engleza 2008e? Beckham je tad vec bio u zalasku, a Rooney, Gerrard i Lampard mislim da nikad nisu bili ta top-top klasa. Mozda Rooney, ali definitivno ne prije 3 godine.
burek_in_space

#144 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by burek_in_space »

jeza u ledja wrote:
To je najpoznatija u zadnje vrijeme. Ali ne zadovoljava me taj odgovor :oops: . Trazi se ono bas super-zvijezda. Najbolji/najpopularniji/najskuplji igrac u tom trenutku. Ili eto bar da je u uzem krugu od 3-4. Trazi se ono, "balon d'or" klasa. Ne mogu se sjetiti jednog takvog Engleza 2008e? Beckham je tad vec bio u zalasku, a Rooney, Gerrard i Lampard mislim da nikad nisu bili ta top-top klasa. Mozda Rooney, ali definitivno ne prije 3 godine.
Hmm...ne znam. :mrgreen:
Hrvati proshlo prvenstvo?! :?
Slichna paralela kao sa Englezima, nemaju top zvijezdu, ali su medju prvih 10-15 na svijetu.
ultima_palabra

#145 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by ultima_palabra »

Figo je propustio WC 1998 :D
jeza u ledja

#146 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by jeza u ledja »

Evo igraca koji su bili medju prva 3 Ballon d'Or dobitnika u zadnjih deset godina:

Messi, Xavi, Iniesta, Cristiano Ronaldo, Torres, Kaka, Henry, Buffon, Cannavaro, Gerrard, Lampard, Ronaldinho, Deco, Shevchenko, Maldini, Nedved, Kahn, Roberto Carlos, Ronaldo, Raul i Owen.

Izgleda da su ipak tu Gerrard i Lampard. :D Oni su bili 2i odnosno 3i 2005e, pa dvije godine kasnije popusili plasman na EP 2008.
palermo

#147 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by palermo »

jeza u ledja wrote: To je najpoznatija u zadnje vrijeme. Ali ne zadovoljava me taj odgovor :oops: . Trazi se ono bas super-zvijezda. Najbolji/najpopularniji/najskuplji igrac u tom trenutku. Ili eto bar da je u uzem krugu od 3-4. Trazi se ono, "balon d'or" klasa. Ne mogu se sjetiti jednog takvog Engleza 2008e? Beckham je tad vec bio u zalasku, a Rooney, Gerrard i Lampard mislim da nikad nisu bili ta top-top klasa. Mozda Rooney, ali definitivno ne prije 3 godine.
Pa sad Ronaldo je igrao na već par evropskih i svjetskih oprvenstava i ni na jednom nije ostavio neki veliki trag. Tako da mislim ono što si rekao za Ibrahimovića u dobroj mjeri, u ovom trenutku vrijedi i za Ronalda, jednostavno reprezentacija koja stoji iza njega nije se pokazala dovoljno vrijednom da bi se u nju beskonačno ulagalo.A ni sami Portugalci kao navijačka nacija ili potencijalno marketinško područje nisu previše interesantni.

Ne mislim da , u ovom trenutku , postoji neki osobit interes nekoga da Ronaldo baš mora biti na evropslom prvenstvu.
jeza u ledja

#148 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by jeza u ledja »

palermo wrote: Ne mislim da , u ovom trenutku , postoji neki osobit interes nekoga da Ronaldo baš mora biti na evropslom prvenstvu.
Sigurno je da postoji OGROMNI finansijski interes, od same UEFAe oa dalje. Da li to znaci ista konkretno u vezi naseg baraza, ne znam.
sinuhe

#149 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by sinuhe »

Ah, nece UEFA propasti ako Ronaldo ne bude igrao par utakmica na EP. Portugal je svoje sanse imao 2002 i 2004.

Danas ima incidenata, ali mislim da zivimo najbolje doba.
palermo

#150 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by palermo »

sinuhe wrote:Ah, nece UEFA propasti ako Ronaldo ne bude igrao par utakmica na EP. Portugal je svoje sanse imao 2002 i 2004.
Da, lijepo si sažeo ono što upravo ja mislim, jednostavno nije Portugal toliko vrijedan......barem , mislim da nije vrijedan
Locked