van Basten wrote:http://www.uefa.com/uefaeuro/season=201 ... index.html
evo spisak igrača sa utakmice u IStanbulu... razumijem ja navijačke strasti i želju da se bude "veći katolik od Pape", ali ako ovih 11 Hrvatske nisu osrednji za evropske okvire onda fakat ne znam kakav fudbal ja pratim a kakav vi. Ne govorim ja ko im ne igra a trebao je , ko igra a ne treba i sl, ja samo gledam sinoćnjih 11 i smatram da kvalitetom apsolutno ne odskaču od nas )čak se usuđujem reći da je naših sinoćnjih 11 jače od njihovih) a kamoli koga jačeg.
Da se razumijemo, činjenica da su rasturili turke više govori o nekvaliteti Turske i u tom kontekstu sam rekao tipa " koliko su oni tanki kad ih je ovakva Hrvatska tako naružila. Još sa "velikim stručnjakom" Hiddinkom na klupi...
Upravo tako...
Tvrditi da je ova reprezentacija Hrvatske s nekakvim Strinićima, Dujmovićima i Schoidenfiledima, u usporedi sa BiH, nešto mnogo jača i kvalitetnija, može samo neko ko ima jako malo fudbalskog znanja. Gledao sam highlightse s te utakmice i sva tri gola su pala nakon KATASTROFALNE reakcije turske odbrane. Gledajte reakciju odbrane kod gola Ćorluke.