SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jasko_ba

#126 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by jasko_ba »

sarajevski sdp -sad vec pojma nemaju sta da rade :x sram vas bilo
Leftist

#127 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by Leftist »

Ko rece da ovo : http://www.facebook.com/pages/Okupljanj ... l&filter=1 nema smisla ?

Ima itekako i to dvojako :

1. Odluku su mozda povukli zbog pritiska javnosti a mozda i zbog opipavanja pulsa javnosti kao sto neko rece

2. Narod je dobio moralnu bitku i uvidio da gradjansko organizovanje ima smisla i da gradjani solidarni i sjedinjeni ipak imaju moc u svojim rukama i da ce se svaka iduca losa odluka popratiti na ovaj nacin.

Kako god, mislim da danas treba izaci pred vladu sa porukom da ih pratimo i da im necemo dati mirno da spavaju!
Pasiflora

#128 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by Pasiflora »

Dr.Mr.Fr. wrote:Šta reci jadnici jadni, ovaj Jusic i treba da da ostavku, ako ne može Vlada da smjeni upravu GRASA, ViK-a i Toplana
...i postavi SPOSOBNE ljude sa vizijom kako ta preduzeca dici na noge, a gradjanima pruziti kvalitetnu uslugu za novac koji im daju...
Dr.Mr.Fr. wrote: i kolektivno ubistvo da izvrše :x :x :x
atko

#129 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by atko »

Leftist wrote:Ko rece da ovo : http://www.facebook.com/pages/Okupljanj ... l&filter=1 nema smisla ?

Ima itekako i to dvojako :

1. Odluku su mozda povukli zbog pritiska javnosti a mozda i zbog opipavanja pulsa javnosti kao sto neko rece

2. Narod je dobio moralnu bitku i uvidio da gradjansko organizovanje ima smisla i da gradjani solidarni i sjedinjeni ipak imaju moc u svojim rukama i da ce se svaka iduca losa odluka popratiti na ovaj nacin.

Kako god, mislim da danas treba izaci pred vladu sa porukom da ih pratimo i da im necemo dati mirno da spavaju!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
goibos

#130 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by goibos »

Hvala FB i grupi od jedva 1000 članova, hvala FTV na dnevniku, i hvala portalima koji su prenjeli vijest o okupljanju.
Drago mi je da je i vlada malo razmislila o svemu i povukla odluku (samo zahvaljujući svemu gore navedenom)

a vi hejteri se pojedite, ne može se ovo , ne može se ono... suckers
Leftist

#131 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by Leftist »

Moja zahvala medijima koji ne samo da su prenijeli poruku nego su i sami pozivali na jedan nacin da se izadje!
veljaca

#132 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by veljaca »

Pozdravljam najavljeno okupljanje ....

Problem vodovoda i toplana bi se mogao i morao rijesiti na jedini ispravan nacin: Da koliko potrosim - toliko platim. Pa ako mi je previse - ja se onda kupam jednom sedmicno i grijem pola stana. Ali to ne odgovara ovim firmama - jer time pokrivaju svoje gubitke ....

:sax:
Pasiflora

#133 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by Pasiflora »

veljaca wrote:Problem vodovoda i toplana bi se mogao i morao rijesiti na jedini ispravan nacin: Da koliko potrosim - toliko platim. Pa ako mi je previse - ja se onda kupam jednom sedmicno i grijem pola stana. Ali to ne odgovara ovim firmama - jer time pokrivaju svoje gubitke ....:sax:
Mozda je sada pravi trenutak da se izvrsi pritisak za mjerila (i voda i grijanje) :?:
Leftist

#134 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by Leftist »

Nekih 300 ljudi trenutno pred zgradom vlade KS
VjecitiStudent

#135 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by VjecitiStudent »

Leftist wrote:Nekih 300 ljudi trenutno pred zgradom vlade KS
Jel ima i parola "Nek i nama Njemacka plati racune!"?
crvenokozac

#136 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by crvenokozac »

Ma nista od ovog :-)
crvenokozac

#137 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by crvenokozac »

Problem je ovdje sto je vec neko napomenuo, da se na ovakav nacin prave grupe, i to jedna grupa gradjana koja se grije na plin(sarajevogas), druga koja je na centralnom(toplane), i treci koji koriste drva i ugalj. Ovim se prva i treca grupa stavljaju u podredjen polozaj u odnosu na ove druge. Ako cemo ici istim arsinima, onda hajde da budemo dosljedni.
Leftist

#138 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by Leftist »

micki125 wrote:Ako na kraju ipak odluče da iz budžeta plaćaju grijanje pojedincima onda će građani koji žive u privatnom smještaju i SAMI sebi plaćaju grijanje također izaći na ulice i tražiti jeftin plin, ugalj i drva.

Bujrum, ja cu vas prvi podrzati, nisam tip koji se bori za svoju guzicu i svjestan sam da meni moze biti bolje samo ako i tebi bude bolje.
Last edited by Leftist on 10/11/2011 13:03, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#139 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by VjecitiStudent »

Leftist wrote:
micki125 wrote:Ako na kraju ipak odluče da iz budžeta plaćaju grijanje pojedincima onda će građani koji žive u privatnom smještaju i SAMI sebi plaćaju grijanje također izaći na ulice i tražiti jeftin plin, ugalj i drva.

Bujrum, ja cu vas prvi podrzati!
Imate li kakav lijep i konstruktivan prijedlog, na koji nacin sanirati desetine milione gubitaka koje sada imaju Toplane?
Leftist

#140 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by Leftist »

Imaju ljudi koji su placeni hiljadama KM za taj posao pa nek nadju nacin. Narod je glasao za njih jer su smatrali da su sposobni da rijese situaciju u drzavi a ako je njihov nacin podizanje cijena to i ja bez potrebne struke znam. Imaju ljudi koji su preuzeli na sebe odgovornost da drzavu izvuku iz dubioze i za to su masno placeni pa nek nadju nacin a mi, gradjani, smo tu da ih upozorimo na greske! Oni nama sluze, ne sluzimo mi njima.
fidoremilienko

#141 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by fidoremilienko »

Imam ja rješenje za gubitke TOplana. Otpustite višak radnika, smanjite plate :) Ako to ne uspije, PRIVATIZACIJA i to Gazprom! 8-)
samo gost

#142 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by samo gost »

Leftist :thumbup: Svako treba da radi svoj posao.Ako ne znaju kako će ima nešto što se zove ostavka, pa bujrum. Građani imaju pravo da ih pozivaju na odgovornost, a u ovakvim slučajevima kad vlada baulja kao ova kantonalna, građani imaju na raspolaganju ne samo proteste nego svaki drugi vid otpora teroru vlasti. U to spada i građanska neposlušnost koja može podrazumijevati npr. neplaćanje komunalnih usluga koje neopravdano poskupe. To opet traži građansku solidarnost, a imamo li toga - drugo je pitanje.
lutko

#143 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by lutko »

Imam ja ideju: jednostavno naplate (koristece raspoloziva pravna sredstva) svoja potrazivanja uvecano za zatezne kamate na čiji obračun imaju potpuno pravo, ali to nisu radili isavsi tako u korist neredovnih neplatisa a na stetu redovnih platisa.
Treba dati rok dosadašnjim neplatisama da plate dugove inace ce biti tuzeni i to za iznos uvecan za zatezne kamate i troskove postupka. Ko ne plati odmah tuzba, kada bude presude izvrsni postupak, pljenidba, prodaja i namirenje. Sav fazon je u naplati, a naplata je pitanje funkcionisanja pravne države.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#144 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by grunt »

fidoremilienko wrote:Imam ja rješenje za gubitke TOplana. Otpustite višak radnika, smanjite plate :) Ako to ne uspije, PRIVATIZACIJA i to Gazprom! 8-)
evo taze primjer,nedavno prijatelj zeli da doda par rebara na radijator i prema preporuci zove na mob. jednog od radnika toplana koji rebra donosi sa posla,zavrsava sve ,naplacuje uradjeno i sve to u toku radnog vremena :)
ljepota od zivota,a jos plate imaju sasvim dobre
Pasiflora

#145 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by Pasiflora »

Leftist wrote:Imaju ljudi koji su placeni hiljadama KM za taj posao pa nek nadju nacin. Narod je glasao za njih jer su smatrali da su sposobni da rijese situaciju u drzavi a ako je njihov nacin podizanje cijena to i ja bez potrebne struke znam. Imaju ljudi koji su preuzeli na sebe odgovornost da drzavu izvuku iz dubioze i za to su masno placeni pa nek nadju nacin a mi, gradjani, smo tu da ih upozorimo na greske! Oni nama sluze, ne sluzimo mi njima.
Ovo je kljucno :thumbup:
VjecitiStudent

#146 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by VjecitiStudent »

Leftist wrote:Imaju ljudi koji su placeni hiljadama KM za taj posao pa nek nadju nacin. Narod je glasao za njih jer su smatrali da su sposobni da rijese situaciju u drzavi a ako je njihov nacin podizanje cijena to i ja bez potrebne struke znam. Imaju ljudi koji su preuzeli na sebe odgovornost da drzavu izvuku iz dubioze i za to su masno placeni pa nek nadju nacin a mi, gradjani, smo tu da ih upozorimo na greske! Oni nama sluze, ne sluzimo mi njima.
Da li imate neku racunicu na osnovu koje pouzdano znate da su oni u krivu, ili je protest tek 'nako, zbog samog poskupljenja.
Da li cete protestovati i protiv koga, ako se teret duga javnih preduzeca ispostavi svim gradjanima, a ne samo korisnicima njihovih usluga?
fidoremilienko

#147 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by fidoremilienko »

grunt wrote:
fidoremilienko wrote:Imam ja rješenje za gubitke TOplana. Otpustite višak radnika, smanjite plate :) Ako to ne uspije, PRIVATIZACIJA i to Gazprom! 8-)
evo taze primjer,nedavno prijatelj zeli da doda par rebara na radijator i prema preporuci zove na mob. jednog od radnika toplana koji rebra donosi sa posla,zavrsava sve ,naplacuje uradjeno i sve to u toku radnog vremena :)
ljepota od zivota,a jos plate imaju sasvim dobre
DObro je njima :)
visocicaguy

#148 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by visocicaguy »

VjecitiStudent wrote:
Da li imate neku racunicu na osnovu koje pouzdano znate da su oni u krivu, ili je protest tek 'nako, zbog samog poskupljenja.
Da li cete protestovati i protiv koga, ako se teret duga javnih preduzeca ispostavi svim gradjanima, a ne samo korisnicima njihovih usluga?
pa protest ce valjda biti upucen onima koji upravljaju.. donose odluke... "menadzerisu"
citaj: menadzment, uprava, direktori tih preduzeca + vladajuca koalicija, resorni ministar, premijer... eto.. logicno, zar ne?!

upravo oni trebaju da izadju i predloze neki plan.... pa ne primam ja platu za to da pravim racunice i planove razvoja... sto rece forumas maloprije: njihove akcije i odluke se svode na: poskupu za trecinu.
samo gost

#149 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by samo gost »

VjecitiStudent wrote:
Evo trudim se, ali nikako ne razumijem ova pitanja. VS, šta ti u stvari pitaš?
Leftist

#150 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by Leftist »

VjecitiStudent wrote:

Izvini, kome se ti obracas? Jeli ti smatras da sam ja glasnogovornik hiljade i hiljade nezadovoljnih ljudi ovom odlukom? Ja iznosim vlastite stavove covjece.
Post Reply