SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
- jasko_ba
#126 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
sarajevski sdp -sad vec pojma nemaju sta da rade
sram vas bilo
-
Leftist
#127 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Ko rece da ovo : http://www.facebook.com/pages/Okupljanj ... l&filter=1 nema smisla ?
Ima itekako i to dvojako :
1. Odluku su mozda povukli zbog pritiska javnosti a mozda i zbog opipavanja pulsa javnosti kao sto neko rece
2. Narod je dobio moralnu bitku i uvidio da gradjansko organizovanje ima smisla i da gradjani solidarni i sjedinjeni ipak imaju moc u svojim rukama i da ce se svaka iduca losa odluka popratiti na ovaj nacin.
Kako god, mislim da danas treba izaci pred vladu sa porukom da ih pratimo i da im necemo dati mirno da spavaju!
1. Odluku su mozda povukli zbog pritiska javnosti a mozda i zbog opipavanja pulsa javnosti kao sto neko rece
2. Narod je dobio moralnu bitku i uvidio da gradjansko organizovanje ima smisla i da gradjani solidarni i sjedinjeni ipak imaju moc u svojim rukama i da ce se svaka iduca losa odluka popratiti na ovaj nacin.
Kako god, mislim da danas treba izaci pred vladu sa porukom da ih pratimo i da im necemo dati mirno da spavaju!
- Pasiflora
#128 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
...i postavi SPOSOBNE ljude sa vizijom kako ta preduzeca dici na noge, a gradjanima pruziti kvalitetnu uslugu za novac koji im daju...Dr.Mr.Fr. wrote:Šta reci jadnici jadni, ovaj Jusic i treba da da ostavku, ako ne može Vlada da smjeni upravu GRASA, ViK-a i Toplana
Dr.Mr.Fr. wrote: i kolektivno ubistvo da izvrše![]()
![]()
- atko
#129 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Leftist wrote:Ko rece da ovo : http://www.facebook.com/pages/Okupljanj ... l&filter=1 nema smisla ?
-
goibos
#130 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Hvala FB i grupi od jedva 1000 članova, hvala FTV na dnevniku, i hvala portalima koji su prenjeli vijest o okupljanju.
Drago mi je da je i vlada malo razmislila o svemu i povukla odluku (samo zahvaljujući svemu gore navedenom)
a vi hejteri se pojedite, ne može se ovo , ne može se ono... suckers
Drago mi je da je i vlada malo razmislila o svemu i povukla odluku (samo zahvaljujući svemu gore navedenom)
a vi hejteri se pojedite, ne može se ovo , ne može se ono... suckers
-
Leftist
#131 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Moja zahvala medijima koji ne samo da su prenijeli poruku nego su i sami pozivali na jedan nacin da se izadje!
- veljaca
#132 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Pozdravljam najavljeno okupljanje ....
Problem vodovoda i toplana bi se mogao i morao rijesiti na jedini ispravan nacin: Da koliko potrosim - toliko platim. Pa ako mi je previse - ja se onda kupam jednom sedmicno i grijem pola stana. Ali to ne odgovara ovim firmama - jer time pokrivaju svoje gubitke ....

Problem vodovoda i toplana bi se mogao i morao rijesiti na jedini ispravan nacin: Da koliko potrosim - toliko platim. Pa ako mi je previse - ja se onda kupam jednom sedmicno i grijem pola stana. Ali to ne odgovara ovim firmama - jer time pokrivaju svoje gubitke ....
- Pasiflora
#133 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Mozda je sada pravi trenutak da se izvrsi pritisak za mjerila (i voda i grijanje)veljaca wrote:Problem vodovoda i toplana bi se mogao i morao rijesiti na jedini ispravan nacin: Da koliko potrosim - toliko platim. Pa ako mi je previse - ja se onda kupam jednom sedmicno i grijem pola stana. Ali to ne odgovara ovim firmama - jer time pokrivaju svoje gubitke ....
-
Leftist
#134 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Nekih 300 ljudi trenutno pred zgradom vlade KS
-
VjecitiStudent
#135 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Jel ima i parola "Nek i nama Njemacka plati racune!"?Leftist wrote:Nekih 300 ljudi trenutno pred zgradom vlade KS
- crvenokozac
#136 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Ma nista od ovog 
- crvenokozac
#137 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Problem je ovdje sto je vec neko napomenuo, da se na ovakav nacin prave grupe, i to jedna grupa gradjana koja se grije na plin(sarajevogas), druga koja je na centralnom(toplane), i treci koji koriste drva i ugalj. Ovim se prva i treca grupa stavljaju u podredjen polozaj u odnosu na ove druge. Ako cemo ici istim arsinima, onda hajde da budemo dosljedni.
-
Leftist
#138 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
micki125 wrote:Ako na kraju ipak odluče da iz budžeta plaćaju grijanje pojedincima onda će građani koji žive u privatnom smještaju i SAMI sebi plaćaju grijanje također izaći na ulice i tražiti jeftin plin, ugalj i drva.
Bujrum, ja cu vas prvi podrzati, nisam tip koji se bori za svoju guzicu i svjestan sam da meni moze biti bolje samo ako i tebi bude bolje.
Last edited by Leftist on 10/11/2011 13:03, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#139 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Imate li kakav lijep i konstruktivan prijedlog, na koji nacin sanirati desetine milione gubitaka koje sada imaju Toplane?Leftist wrote:micki125 wrote:Ako na kraju ipak odluče da iz budžeta plaćaju grijanje pojedincima onda će građani koji žive u privatnom smještaju i SAMI sebi plaćaju grijanje također izaći na ulice i tražiti jeftin plin, ugalj i drva.
Bujrum, ja cu vas prvi podrzati!
-
Leftist
#140 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Imaju ljudi koji su placeni hiljadama KM za taj posao pa nek nadju nacin. Narod je glasao za njih jer su smatrali da su sposobni da rijese situaciju u drzavi a ako je njihov nacin podizanje cijena to i ja bez potrebne struke znam. Imaju ljudi koji su preuzeli na sebe odgovornost da drzavu izvuku iz dubioze i za to su masno placeni pa nek nadju nacin a mi, gradjani, smo tu da ih upozorimo na greske! Oni nama sluze, ne sluzimo mi njima.
- fidoremilienko
#141 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Imam ja rješenje za gubitke TOplana. Otpustite višak radnika, smanjite plate
Ako to ne uspije, PRIVATIZACIJA i to Gazprom! 
-
samo gost
#142 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Leftist
Svako treba da radi svoj posao.Ako ne znaju kako će ima nešto što se zove ostavka, pa bujrum. Građani imaju pravo da ih pozivaju na odgovornost, a u ovakvim slučajevima kad vlada baulja kao ova kantonalna, građani imaju na raspolaganju ne samo proteste nego svaki drugi vid otpora teroru vlasti. U to spada i građanska neposlušnost koja može podrazumijevati npr. neplaćanje komunalnih usluga koje neopravdano poskupe. To opet traži građansku solidarnost, a imamo li toga - drugo je pitanje.
-
lutko
#143 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Imam ja ideju: jednostavno naplate (koristece raspoloziva pravna sredstva) svoja potrazivanja uvecano za zatezne kamate na čiji obračun imaju potpuno pravo, ali to nisu radili isavsi tako u korist neredovnih neplatisa a na stetu redovnih platisa.
Treba dati rok dosadašnjim neplatisama da plate dugove inace ce biti tuzeni i to za iznos uvecan za zatezne kamate i troskove postupka. Ko ne plati odmah tuzba, kada bude presude izvrsni postupak, pljenidba, prodaja i namirenje. Sav fazon je u naplati, a naplata je pitanje funkcionisanja pravne države.
Treba dati rok dosadašnjim neplatisama da plate dugove inace ce biti tuzeni i to za iznos uvecan za zatezne kamate i troskove postupka. Ko ne plati odmah tuzba, kada bude presude izvrsni postupak, pljenidba, prodaja i namirenje. Sav fazon je u naplati, a naplata je pitanje funkcionisanja pravne države.
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#144 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
evo taze primjer,nedavno prijatelj zeli da doda par rebara na radijator i prema preporuci zove na mob. jednog od radnika toplana koji rebra donosi sa posla,zavrsava sve ,naplacuje uradjeno i sve to u toku radnog vremenafidoremilienko wrote:Imam ja rješenje za gubitke TOplana. Otpustite višak radnika, smanjite plateAko to ne uspije, PRIVATIZACIJA i to Gazprom!
ljepota od zivota,a jos plate imaju sasvim dobre
- Pasiflora
#145 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Ovo je kljucnoLeftist wrote:Imaju ljudi koji su placeni hiljadama KM za taj posao pa nek nadju nacin. Narod je glasao za njih jer su smatrali da su sposobni da rijese situaciju u drzavi a ako je njihov nacin podizanje cijena to i ja bez potrebne struke znam. Imaju ljudi koji su preuzeli na sebe odgovornost da drzavu izvuku iz dubioze i za to su masno placeni pa nek nadju nacin a mi, gradjani, smo tu da ih upozorimo na greske! Oni nama sluze, ne sluzimo mi njima.
-
VjecitiStudent
#146 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Da li imate neku racunicu na osnovu koje pouzdano znate da su oni u krivu, ili je protest tek 'nako, zbog samog poskupljenja.Leftist wrote:Imaju ljudi koji su placeni hiljadama KM za taj posao pa nek nadju nacin. Narod je glasao za njih jer su smatrali da su sposobni da rijese situaciju u drzavi a ako je njihov nacin podizanje cijena to i ja bez potrebne struke znam. Imaju ljudi koji su preuzeli na sebe odgovornost da drzavu izvuku iz dubioze i za to su masno placeni pa nek nadju nacin a mi, gradjani, smo tu da ih upozorimo na greske! Oni nama sluze, ne sluzimo mi njima.
Da li cete protestovati i protiv koga, ako se teret duga javnih preduzeca ispostavi svim gradjanima, a ne samo korisnicima njihovih usluga?
- fidoremilienko
#147 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
DObro je njimagrunt wrote:evo taze primjer,nedavno prijatelj zeli da doda par rebara na radijator i prema preporuci zove na mob. jednog od radnika toplana koji rebra donosi sa posla,zavrsava sve ,naplacuje uradjeno i sve to u toku radnog vremenafidoremilienko wrote:Imam ja rješenje za gubitke TOplana. Otpustite višak radnika, smanjite plateAko to ne uspije, PRIVATIZACIJA i to Gazprom!
![]()
ljepota od zivota,a jos plate imaju sasvim dobre
-
visocicaguy
#148 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
pa protest ce valjda biti upucen onima koji upravljaju.. donose odluke... "menadzerisu"VjecitiStudent wrote:Da li imate neku racunicu na osnovu koje pouzdano znate da su oni u krivu, ili je protest tek 'nako, zbog samog poskupljenja.Leftist wrote:Imaju ljudi koji su placeni hiljadama KM za taj posao pa nek nadju nacin. Narod je glasao za njih jer su smatrali da su sposobni da rijese situaciju u drzavi a ako je njihov nacin podizanje cijena to i ja bez potrebne struke znam. Imaju ljudi koji su preuzeli na sebe odgovornost da drzavu izvuku iz dubioze i za to su masno placeni pa nek nadju nacin a mi, gradjani, smo tu da ih upozorimo na greske! Oni nama sluze, ne sluzimo mi njima.
Da li cete protestovati i protiv koga, ako se teret duga javnih preduzeca ispostavi svim gradjanima, a ne samo korisnicima njihovih usluga?
citaj: menadzment, uprava, direktori tih preduzeca + vladajuca koalicija, resorni ministar, premijer... eto.. logicno, zar ne?!
upravo oni trebaju da izadju i predloze neki plan.... pa ne primam ja platu za to da pravim racunice i planove razvoja... sto rece forumas maloprije: njihove akcije i odluke se svode na: poskupu za trecinu.
-
samo gost
#149 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
Evo trudim se, ali nikako ne razumijem ova pitanja. VS, šta ti u stvari pitaš?VjecitiStudent wrote:Da li imate neku racunicu na osnovu koje pouzdano znate da su oni u krivu, ili je protest tek 'nako, zbog samog poskupljenja.Leftist wrote:Imaju ljudi koji su placeni hiljadama KM za taj posao pa nek nadju nacin. Narod je glasao za njih jer su smatrali da su sposobni da rijese situaciju u drzavi a ako je njihov nacin podizanje cijena to i ja bez potrebne struke znam. Imaju ljudi koji su preuzeli na sebe odgovornost da drzavu izvuku iz dubioze i za to su masno placeni pa nek nadju nacin a mi, gradjani, smo tu da ih upozorimo na greske! Oni nama sluze, ne sluzimo mi njima.
-
Leftist
#150 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!
VjecitiStudent wrote:Da li imate neku racunicu na osnovu koje pouzdano znate da su oni u krivu, ili je protest tek 'nako, zbog samog poskupljenja.Leftist wrote:Imaju ljudi koji su placeni hiljadama KM za taj posao pa nek nadju nacin. Narod je glasao za njih jer su smatrali da su sposobni da rijese situaciju u drzavi a ako je njihov nacin podizanje cijena to i ja bez potrebne struke znam. Imaju ljudi koji su preuzeli na sebe odgovornost da drzavu izvuku iz dubioze i za to su masno placeni pa nek nadju nacin a mi, gradjani, smo tu da ih upozorimo na greske! Oni nama sluze, ne sluzimo mi njima.
Izvini, kome se ti obracas? Jeli ti smatras da sam ja glasnogovornik hiljade i hiljade nezadovoljnih ljudi ovom odlukom? Ja iznosim vlastite stavove covjece.