Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
karanana

#126 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by karanana »

chuchumbamayumbe wrote:Image

Ni pod razno.
Ni u Aušvicu nisu hranili logoraše ovim smećem, strašno!
Kupismo jučer Gastro Merak pureću šunku, u komadu, jedno 250gr, konto ja staviti na picu.
Smrdi (ali ne na pokvareno nego na otpad), ukus - žvačeš a želudac ti se okreće, izgled - fuj!
0 0 0 - bodova!
Piše da za Gastro Merak proizvodi Menprom.
Niđe veze.
Pa ima li iko tamo da kontroliše proizvod koji prave, da kaže, stanite ljudi malo, ovo ne valja, đe ćemo ovo prodavati.
Uglavnom, ništa više od Gastro Merak-a, a bogami ni od Menproma.
valjaju gastro merakova suha mesa i sudjuke (pikant i obicna). nije im losa ni pureca sudjuka.

ali ovo nesto novo sto su uveli, te ove salame, te sunke, te pupi virsle, dno dna.
wewa

#127 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by wewa »

karanana wrote:

Ni pod razno.
Kupismo jučer Gastro Merak pureću šunku, u komadu, jedno 250gr, konto ja staviti na picu.
Smrdi (ali ne na pokvareno nego na otpad), ukus - žvačeš a želudac ti se okreće, izgled - fuj!
0 0 0 - bodova!
Niđe veze.
Pa ima li iko tamo da kontroliše proizvod koji prave, da kaže, stanite ljudi malo, ovo ne valja, đe ćemo ovo prodavati.
valjaju gastro merakova suha mesa i sudjuke (pikant i obicna). nije im losa ni pureca sudjuka.

ali ovo nesto novo sto su uveli, te ove salame, te sunke, te pupi virsle, dno dna.
kant sudzuka mi je najbolja od dostupnih na trzistu, jel to isto gastro merak ili samo merak?
karanana

#128 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by karanana »

to je ista firma.
ova suhovina im je beton
Image

a ono sto chuchu stavi i druge slicne stvari im je zesche smece.
frngla

#129 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by frngla »

Entropio wrote:
GAU8 wrote:
Entropio wrote:Violeta ima izvanredan toalet papir. Probao sam i neke druge, ali svi su bili daleko nekvalitetniji (i jeftiniji) od Violete.
Violeta nije nesto posebno...
Imaju jeftine stvari, ali te su prilicno slabe kvalitete, a one bolje su zato i znatno skuplje.
No kako moji ukucani i ja ne izvoljevamo previse, odlucili smo se za violetu iz razloga sto je ipak domaca firma, a ne zato sto su posebno dobri.
Reci mi jedan toaler papir koji je bolji od Violete... Da kupim i probam.
ZEWA :)
wewa

#130 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by wewa »

frngla wrote:
Entropio wrote:
GAU8 wrote:
Violeta nije nesto posebno...
Imaju jeftine stvari, ali te su prilicno slabe kvalitete, a one bolje su zato i znatno skuplje.
No kako moji ukucani i ja ne izvoljevamo previse, odlucili smo se za violetu iz razloga sto je ipak domaca firma, a ne zato sto su posebno dobri.
Reci mi jedan toaler papir koji je bolji od Violete... Da kupim i probam.
ZEWA :)
Harmony, Paloma ili bilo sta od DM-a
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#131 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Entropio »

Ok, probaću.
Dendrlix

#132 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Dendrlix »

Sarajevska se na moju duboku zalost pokvarila u svim varijantama. Premium se jos uvijek drzi ali me ne bi cudilo da i nju pocnu fuseriti. "A tek cijena!" U lokalnom granapu limenka Pan-a 1 KM, Sarajevska 1,6.... Dvoguzu sam prije par godina i nekako mogao svariti. Nekidan sprasih sa jaranom po jednu, sutradan ko da sam karton ratnog laskog popio. Bombica isto nekako kisi, nije to ta piva od prije godinu-dvije. Klipaca, taj oplemenjivac potoka na izletistima, je drasticno losiji nego prije. QUO VADIS HILMO!
Boni kola je proizvod koji treba zakonom zabraniti. Od Kent cokolade trnu zubi. Ne sjecam se koja je salama ali u vojsci su nam je davali za marendu... Mi je zvali konjska. Crni ovitak, u Travniku je pravili. Fuj. Zlipa preko cijele salame, ni kerovi u kasarni je nisu htjeli.
Neko spomenu Milkos pavlaku i jogurt... Po meni nepravedno navedeni na ovoj temi. Derem njihovu pavlaku, mlijeko i jogurt i meni su i vise od ok.
strong69

#133 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by strong69 »

Dendrlix wrote:Sarajevska se na moju duboku zalost pokvarila u svim varijantama. Premium se jos uvijek drzi ali me ne bi cudilo da i nju pocnu fuseriti. "A tek cijena!" U lokalnom granapu limenka Pan-a 1 KM, Sarajevska 1,6.... Dvoguzu sam prije par godina i nekako mogao svariti. Nekidan sprasih sa jaranom po jednu, sutradan ko da sam karton ratnog laskog popio. Bombica isto nekako kisi, nije to ta piva od prije godinu-dvije. Klipaca, taj oplemenjivac potoka na izletistima, je drasticno losiji nego prije. QUO VADIS HILMO!
Boni kola je proizvod koji treba zakonom zabraniti. Od Kent cokolade trnu zubi. Ne sjecam se koja je salama ali u vojsci su nam je davali za marendu... Mi je zvali konjska. Crni ovitak, u Travniku je pravili. Fuj. Zlipa preko cijele salame, ni kerovi u kasarni je nisu htjeli.
Neko spomenu Milkos pavlaku i jogurt... Po meni nepravedno navedeni na ovoj temi. Derem njihovu pavlaku, mlijeko i jogurt i meni su i vise od ok.
Ja volim popiti Sarajevsko u pivnici HS i to uglavnom biram tamno. Tamo je odlicno. U limenci i klipacu pijem sve rjede pa nisam objektivan tu ali ako vise vas tvrdi to onda vjerovatno ima narusavanja kvaliteta... Nazalost...

Slazem se za Milkos proizvode. Kako su poceli raditi ovo farma mlijeko koje mi je BETON odlucio sam se uzimati i jogurte i pavlaku i nikada nikakvu manu nisam nasao. Naprotiv! Samo neka nastave. Kod njih ima trend rasta kvaliteta jer je prije par godina bilo svega. Od mene :thumbup:
Frooteky

#134 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Frooteky »

Ni pod razno.
0 0 0 - bodova!
Niđe veze.
Menprom, kupis dva puta salamu odlicna, treći put ne bi je ni cuki dao :x
karanana

#135 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by karanana »

jos jedna zajednicka nit koja prolazi kroz vecinu ovih postova: nekad valjalo, sad smece. tipicno nashki i tipican recept za pocetni rast ali i brzi pad.
a na konsistenciji proizvoda su se mnogi svjetski brendovi a i brendovi iz regije etablirali i postali nezamjenjiv dio nase potrosacke korpe. dok to ovi nasi ne skontaju, nece me natjerati da budem odan necemu cija se kvaliteta iz dana u dan srozava.
wewa

#136 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by wewa »

imam naj-fuj izbor bh proizvoda - vispakova zlatna dzezva. ljudi moji, to uopste ne ide niz grlo :cry:
Gospoda Ministarka

#137 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Gospoda Ministarka »

wewa wrote:imam naj-fuj izbor bh proizvoda - vispakova zlatna dzezva. ljudi moji, to uopste ne ide niz grlo :cry:
Trebamo organizovati izbor i podijeliti u kategorije:
1. Najlosiji proizvodac
2. Najlosiji proizvod
3. Najveci pad kvalitete proizvoda

eto, napravite jos koju kategoriju... :D
wewa

#138 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by wewa »

Gospoda Ministarka wrote:
wewa wrote:imam naj-fuj izbor bh proizvoda - vispakova zlatna dzezva. ljudi moji, to uopste ne ide niz grlo :cry:
1. Najlosiji proizvodac
2. Najlosiji proizvod

ova bi kafa definitivno isla u 3. kategoriju, pod ruku s gaudom i ementalerom mljekare livno. godinama sam kupovala zlatnu dzezvu, svi su je hvalili, a sad je dno dna.
Gospoda Ministarka

#139 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Gospoda Ministarka »

Bas sam nedavno jela ementaler mljekare Livno, i meni se svidjela intenzivnost okusa, dok je on bio sav ljepljiv i mekan, nemoguce za rezati.
peddy

#140 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by peddy »

Mislim da su lijanoviceve hrenovki pili i junece kobasice junita i ona pasteta koja izgleda kao neki nusproizvod plasticnog bulshita bez premca u odvratnosti!

Najfuj proizvodjac je Ovako, poslje njega Lijanovici.

Najfuj brand Olimpija (voda).
chuchumbamayumbe

#141 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by chuchumbamayumbe »

Dobro si, Olimpija ima neki šmek na žabokrečinu. :shock:
VjecitiStudent

#142 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by VjecitiStudent »

Gospoda Ministarka wrote:
1. Najlosiji proizvodac
2. Najlosiji proizvod

Za ovu rubriku
su moji kandidati sarajevsko pivo, klasovo brasno i livanjski sir mljekare iz Livna.
Frooteky

#143 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Frooteky »

chuchumbamayumbe wrote:Dobro si, Olimpija ima neki šmek na žabokrečinu. :shock:
Isto ko i Jana, ustajala voda :o
Ajant

#144 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Ajant »

Uopšte ne razumijem tu potrebu da se kupuje flaširana voda. Ima brate pipača, meni ista kao i sve druge, ili su moji receptori otišli :D
On topic : Bilo šta od Bire. Sad radi, sad ne radi, sad 'vako, sad 'nako. Kod mene kući su to neke manje stvari tipa fen, toster, ali zaista mi je žao ljudi sa Birinim usisavačem ili frižiderom.
help_desk

#145 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by help_desk »

Bira je 100% Made in China smece, osim možda škrinja.
alibaba_i_30_godina

#146 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by alibaba_i_30_godina »

Poceli ste mijesati proizvode ... Birini prozvodi su svi proizvedeni u Kini, samo se na njih nalijepi Bira kao marka ... jedino se frizideri i zamrzivaci jos uvijek proizvode u Bihacu i jako su kvalitetni ... cak rade odredjene dijelove za Elektrolux i neke druge proizvodjace.

Bez obzira na sve to, zna se desiti da su i neki ''njihovi'' proizvodi dobri ... imam neki brijac koji jako dobro radi, da se ne urekne! :mrgreen:
ultima_palabra

#147 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by ultima_palabra »

Birin frižider, šporet, napa i DVD-player... sve radi pet godina bez ikakvih problema 8-)
Baudelaire

#148 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Baudelaire »

ultima_palabra wrote:Birin frižider, šporet, napa i DVD-player... sve radi pet godina bez ikakvih problema 8-)
Da i ja pohvalim. Fercera ko ludo. Najmanje je duplo jeftinije od konkurencije :thumbup:
kurty

#149 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by kurty »

Hajde ovako pokusaj....

nadji sebi najbolju i najlosiju kafu...

Uzmi sebi recimo kilu najlosije, i kilu najbolje... pije ovu kilu najlosije dok je ima i kad je nestane, onda probaj ovu koja je po tebi najbolja, pa onda reci koja ti vise lezi...
wewa

#150 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by wewa »

kurty wrote:

Hajde ovako pokusaj....

nadji sebi najbolju i najlosiju kafu...

Uzmi sebi recimo kilu najlosije, i kilu najbolje... pije ovu kilu najlosije dok je ima i kad je nestane, onda probaj ovu koja je po tebi najbolja, pa onda reci koja ti vise lezi...
ne kuzim? mislis da je pitanje navike? ne bih rekla. doduse, u ranoj mladosti bilo je bitno da se pije kafa. sad mi vise nije svejedno :-D
Post Reply