Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#126 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
Bravo Timotije
, slazem se da je Pariz shithole 
-
Chuckie
#127 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
E baš me interesuje ovo što čovjek reče da smo bili glasni u Parizu.
Speci, ako može par naslova o našim navijačima iz pariških novina, i cifra koliko nas je bilo, kako smo se ponašali itd.
Speci, ako može par naslova o našim navijačima iz pariških novina, i cifra koliko nas je bilo, kako smo se ponašali itd.
-
specifikacija
#128 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
Ove info sam uspio pohvatati preko neta
Dakle, od aerodroma do grada se moze stici na vise nacina.
1. Taxi - tokom dana cijena od aerodroma do centra iznosi od 10 do 12€.Unaprijed se raspitati za cijenu da ne bi bilo neugodnih iznenadjenja, teskih rijeci, te na koncu i fizickih obracuna
Navodno svi koriste taximetar!
2. Bus - linije br. 5,8, 22, 44, 45 i 83! Cijena karte u jednom pravcu iznosi 1,35€ , ali pojedini autobusi ne prihvataju prtljag (bus 22) i spori su u odnosu na trecu opciju! Bus br. 44 i 83 idu prema centru grada!
3. Aerobus 91 ide od aerodroma do centra grada i cijena karte je 3,5€ (polazi svakih 20 min od 7h do 21h) To je nekih 15 do 20 minuta voznje do centra grada. Kupljena karta nakon prve upotrebe moze se koristiti tokom sljedeca 24h- ne znam da li ovo vazi za metro,tramvaj i uspinjace, volio bih da nam suncica 24 potvrdi.
Javni prevoz
1.Metro
Metro radi od 6h30 do 01h. Postoje dvije zone i 4 linije : coroa L - turisticka zona, coroa 1 - predgradje ( pogledaj kartu)
http://www.metrolisboa.pt/Default.aspx?tabid=271
Cijena karte u jednom pravcu iznosi 0,90€!
2. Bus
Rade od 5h30 do 01h i ima ih na svakom koraku.
Cijena je 0,90€, ali ako se kupi u busu, ista kosta 1,50€!
3.Tramvaj i uspinjace
Procitao sam da je najbolje koristiti tramvaj br. 28 jer prolazi kroz najinteresantnije kvartove, ali pazite se dzeparosa! Nisam nasao cijenu karte, ali valjda je 0,90€ - provjeriti!
Vazno : Interesantno bi bilo kupiti kupiti Viagem/Sete Colinas kartu (0,50 €) koja se moze dopunjavati! Kako? Jednostavno
Doplati se 3,95€ i ista vazi 24h za : metro, bus, tramvaj i uspinjace ( nesto slicno kao ona uspinjaca na Montmartru u Parizu, ispod crkve Sacre Coeur) - OVO SE ISPLATI! Dakle, za 4,45€ (prvi dan) javni transport se moze neograniceno koristiti tokom 24h! Volio bih da nam neko napise malo vise informacija!
Turisticki tramvaj kosta 18 eura, pa koga to zanima!
Jos jedna korisna info o city pass-u, mada ja za ovo necu imati vremena : http://www.puturist.com/destinacije/lis ... -1535.aspx
Ovaj sajt nudi zaista puno info o Lisabonu (shopping, nocni zivot,restorani, vise info o javnom prevozu, i sl)
http://www.puturist.com/destinacije/lis ... -47-2.aspx
VOLIO BIH DA NEKO SVE OVO POTVRDI,JER JA NE ZIVIM U LISABONU I SVE INFO SAM PRONASAO NA NETU!
Mene zanima sljedece : gdje nasi planiraju da se okupe u ponedjeljak vece
i kako ste zadnji put kupili karte za utakmicu?
Dakle, od aerodroma do grada se moze stici na vise nacina.
1. Taxi - tokom dana cijena od aerodroma do centra iznosi od 10 do 12€.Unaprijed se raspitati za cijenu da ne bi bilo neugodnih iznenadjenja, teskih rijeci, te na koncu i fizickih obracuna
2. Bus - linije br. 5,8, 22, 44, 45 i 83! Cijena karte u jednom pravcu iznosi 1,35€ , ali pojedini autobusi ne prihvataju prtljag (bus 22) i spori su u odnosu na trecu opciju! Bus br. 44 i 83 idu prema centru grada!
3. Aerobus 91 ide od aerodroma do centra grada i cijena karte je 3,5€ (polazi svakih 20 min od 7h do 21h) To je nekih 15 do 20 minuta voznje do centra grada. Kupljena karta nakon prve upotrebe moze se koristiti tokom sljedeca 24h- ne znam da li ovo vazi za metro,tramvaj i uspinjace, volio bih da nam suncica 24 potvrdi.
Javni prevoz
1.Metro
Metro radi od 6h30 do 01h. Postoje dvije zone i 4 linije : coroa L - turisticka zona, coroa 1 - predgradje ( pogledaj kartu)
http://www.metrolisboa.pt/Default.aspx?tabid=271
Cijena karte u jednom pravcu iznosi 0,90€!
2. Bus
Rade od 5h30 do 01h i ima ih na svakom koraku.
Cijena je 0,90€, ali ako se kupi u busu, ista kosta 1,50€!
3.Tramvaj i uspinjace
Procitao sam da je najbolje koristiti tramvaj br. 28 jer prolazi kroz najinteresantnije kvartove, ali pazite se dzeparosa! Nisam nasao cijenu karte, ali valjda je 0,90€ - provjeriti!
Vazno : Interesantno bi bilo kupiti kupiti Viagem/Sete Colinas kartu (0,50 €) koja se moze dopunjavati! Kako? Jednostavno
Turisticki tramvaj kosta 18 eura, pa koga to zanima!
Jos jedna korisna info o city pass-u, mada ja za ovo necu imati vremena : http://www.puturist.com/destinacije/lis ... -1535.aspx
Ovaj sajt nudi zaista puno info o Lisabonu (shopping, nocni zivot,restorani, vise info o javnom prevozu, i sl)
http://www.puturist.com/destinacije/lis ... -47-2.aspx
VOLIO BIH DA NEKO SVE OVO POTVRDI,JER JA NE ZIVIM U LISABONU I SVE INFO SAM PRONASAO NA NETU!
Mene zanima sljedece : gdje nasi planiraju da se okupe u ponedjeljak vece
Last edited by specifikacija on 18/10/2011 18:03, edited 8 times in total.
-
specifikacija
#129 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
Nisam zaista pratio, ali pretpostavljaju da nas je bilo oko 15 000 hiljada. Nismo niti jednom bili u kadru francuske TF1 koja je prenosila utakmicu, ali smo bili bucni i mocniChuckie wrote:E baš me interesuje ovo što čovjek reče da smo bili glasni u Parizu.
Vise sam se fokusirao na njihove forume, i uglavnom citao sljedece :
"- Ovo je silovanje!
- Sta nam rade, ne mozemo se sastaviti s loptom!
- Dzeko je impresivan!
- Njih je 15 000, a nas 60 000, pa se cuje samo " Bosna, Bosna"!
- Igraju se s nama!
- Dzeko je pojeo Ramija, bolje bi bilo da nije pricao da je Pjanic placljivko, jer ga Dzeko trenutno sramoti na terenu!
- Pjanic je sjajan, ovaj tip ce za 3 godine da vrijedi 50 miliona € i Lyon ga je prodao. Svasta!
- Misimovic je nevjerovatan!
- Igra li Nasri uopste?!
- Sta nam " Placljivko" radi!
- Rami, ne sramoti se vise!
- Ubijaju nas! Tehnicki su prejaki, i pokazuju nam kako se igra fudbal!
- Bosna je strasna ekipa!
- Igraju kao Barselona!
- Igraju kao Real Madrid!
- U mojoj zgradi se cuje neka pjesma, nisam ni znao da su mi komsije Bosanci
To su uglavnom pisali, i dodali da sudija nije svirao penal za BiH kada je Spahic srusen u 16-cu. Osim toga, misljenja su podjeljenja u vezi penala nad Nasrijem, ali su uglavnom bili korektni!
NA TV-u i u novinama su najvise pohvalili Medunjanina, koji je hladnokrvno zapocinjao sve nase akcije i sjajno uposljavao Pjanu i Misketa, a ovi potonji Dzeka. Podvukli su da smo tehnicki jaka ekipa i da smo dobili bitku na sredini terena! O penalu nisu nista govorili/pisali, ali nisu odusevljeni vlastitom igrom. O nama su govorili/pisali u superlativu!
Ali, ko nije bio na stadionu, ne zna sta je propustio! Ono se ne zaboravlja!!!!! Eh, jos da im sudija nije bio naklonjen i da je ostalo 0:1!
-
Chuckie
#130 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
specifikacija wrote:Nisam zaista pratio, ali pretpostavljaju da nas je bilo oko 15 000 hiljada. Nismo niti jednom bili u kadru francuske TF1 koja je prenosila utakmicu, ali smo bili bucni i mocniChuckie wrote:E baš me interesuje ovo što čovjek reče da smo bili glasni u Parizu.
Vise sam se fokusirao na njihove forume, i uglavnom citao sljedece :
"- Ovo je silovanje!
- Sta nam rade, ne mozemo se sastaviti s loptom!
- Dzeko je impresivan!
- Njih je 15 000, a nas 60 000, pa se cuje samo " Bosna, Bosna"!
- Igraju se s nama!
- Dzeko je pojeo Ramija, bolje bi bilo da nije pricao da je Pjanic placljivko, jer ga Dzeko trenutno sramoti na terenu!
- Pjanic je sjajan, ovaj tip ce za 3 godine da vrijedi 50 miliona € i Lyon ga je prodao. Svasta!
- Misimovic je nevjerovatan!
- Igra li Nasri uopste?!
- Sta nam " Placljivko" radi!
- Rami, ne sramoti se vise!
- Ubijaju nas! Tehnicki su prejaki, i pokazuju nam kako se igra fudbal!
- Bosna je strasna ekipa!
- Igraju kao Barselona!
- Igraju kao Real Madrid!
- U mojoj zgradi se cuje neka pjesma, nisam ni znao da su mi komsije Bosanci"
To su uglavnom pisali, i dodali da sudija nije svirao penal za BiH kada je Spahic srusen u 16-cu. Osim toga, misljenja su podjeljenja u vezi penala nad Nasrijem, ali su uglavnom bili korektni!
NA TV-u i u novinama su najvise pohvalili Medunjanina, koji je hladnokrvno zapocinjao sve nase akcije i sjajno uposljavao Pjanu i Misketa, a ovi potonji Dzeka. Podvukli su da smo tehnicki jaka ekipa i da smo dobili bitku na sredini terena! O penalu nisu nista govorili/pisali, ali nisu odusevljeni vlastitom igrom. O nama su govorili/pisali u superlativu!
Ali, ko nije bio na stadionu, ne zna sta je propustio! Ono se ne zaboravlja!!!!! Eh, jos da im sudija nije bio naklonjen i da je ostalo 0:1!
-
akcija007
#131 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
Uzeo sam 3 dana godisnjeg odmora i idem u Lisabon. Letim na sami dan utakmice iz Beograda preko Minhena sa Lufthansom . Iako je let na sami dan tekme letim iz bg nema magle tamo
Date Departure Arrival Flight Duration Cabin
Tue 15 Nov 06:40Belgrade 08:25Munich LH1727Operated by Lufthansa Cityline 7h30 Economy (T)
Tue 15 Nov 10:55Munich 13:10Lisbon LH1790 Economy (T)
Thu 17 Nov 08:05Lisbon 12:15Munich LH6951Operated by TAP Portugal 7h15 Economy (T)
Thu 17 Nov 14:50Munich 16:20Belgrade LH1724Operated by Lufthansa Cityline Economy (T)
Total Price 216 eur
Tue 15 Nov 06:40Belgrade 08:25Munich LH1727Operated by Lufthansa Cityline 7h30 Economy (T)
Thu 17 Nov 08:05Lisbon 12:15Munich LH6951Operated by TAP Portugal 7h15 Economy (T)
Thu 17 Nov 14:50Munich 16:20Belgrade LH1724Operated by Lufthansa Cityline Economy (T)
Total Price 216 eur
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#132 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
Sretno! Očekujem izvještaj kad se vratiš.akcija007 wrote:Uzeo sam 3 dana godisnjeg odmora i idem u Lisabon. Letim na sami dan utakmice iz Beograda preko Minhena sa Lufthansom . Iako je let na sami dan tekme letim iz bg nema magle tamo
Total Price 216 eur
-
zimbabve
#133 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
Evo ako ima neko zainteresovan iz Zagreba za Lisabon ima let oko 160 eura izadje povratna sa taksama, ja cu ovo dan dva najvjerojatnije rezervisati pa ako je jos ko iz bejha interested da se dog da idemo zajedno jer cu vjerovatno sam.
Ne ceka se bas previse u Parizu bar po ovom njihovom rasporedu.
evo link https://www.airfrance.com/cgi-bin/AF/HR ... eAction.do
-
akcija007
#134 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
zimbabve, ja sam planirao s tim air francom preko parisa, ali mi ne odgovara jer moram uzeti 4 dana godisnjeg odmora, a ovako Lufthansom iz BG je karta 50 eur skuplja i 3 dana godisnjeg mi zima.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#135 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
A kako ćeš do Beograda?akcija007 wrote:zimbabve, ja sam planirao s tim air francom preko parisa, ali mi ne odgovara jer moram uzeti 4 dana godisnjeg odmora, a ovako Lufthansom iz BG je karta 50 eur skuplja i 3 dana godisnjeg mi zima.
- Van Halen
#136 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
Neko reče da se s tom varijantom mora u povratku prenoćiti u Parizu, sad ne znam je li tačno.zimbabve wrote:Evo ako ima neko zainteresovan iz Zagreba za Lisabon ima let oko 160 eura izadje povratna sa taksama, ja cu ovo dan dva najvjerojatnije rezervisati pa ako je jos ko iz bejha interested da se dog da idemo zajedno jer cu vjerovatno sam.
-
zimbabve
#137 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
pa po ovovoj gore navedenoj rezervaciji cekanje je oko 4-5 sati i u polasku i u odlasku, ima jos tri varijante ali zavisi kad ti odgovara polazak iz zagreba ja sam izabrao u 12:40 iz zg a dodjes u lisabon u 22.Van Halen wrote:Neko reče da se s tom varijantom mora u povratku prenoćiti u Parizu, sad ne znam je li tačno.zimbabve wrote:Evo ako ima neko zainteresovan iz Zagreba za Lisabon ima let oko 160 eura izadje povratna sa taksama, ja cu ovo dan dva najvjerojatnije rezervisati pa ako je jos ko iz bejha interested da se dog da idemo zajedno jer cu vjerovatno sam.
-
zimbabve
#138 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
jel se u srijedu vraca?akcija007 wrote:zimbabve, ja sam planirao s tim air francom preko parisa, ali mi ne odgovara jer moram uzeti 4 dana godisnjeg odmora, a ovako Lufthansom iz BG je karta 50 eur skuplja i 3 dana godisnjeg mi zima.
ako je tako onda bi mogla i ta opcija jer se ovaj air france vraca u cetvrtak znaci jedna noc manje u hotelu i to je ta razlika. Pasovalo bi i meni...
-
zimbabve
#139 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
kako bi se prebacili do bg jer jedini bus iz sa ide u 6 ujutru...zimbabve wrote:jel se u srijedu vraca?akcija007 wrote:zimbabve, ja sam planirao s tim air francom preko parisa, ali mi ne odgovara jer moram uzeti 4 dana godisnjeg odmora, a ovako Lufthansom iz BG je karta 50 eur skuplja i 3 dana godisnjeg mi zima.
ako je tako onda bi mogla i ta opcija jer se ovaj air france vraca u cetvrtak znaci jedna noc manje u hotelu i to je ta razlika. Pasovalo bi i meni...
- Edin H.
#140 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
Roberta mi Mugabea imas nekakvih buseva iz tzv. I. Sarajevazimbabve wrote:kako bi se prebacili do bg jer jedini bus iz sa ide u 6 ujutru...zimbabve wrote:jel se u srijedu vraca?akcija007 wrote:zimbabve, ja sam planirao s tim air francom preko parisa, ali mi ne odgovara jer moram uzeti 4 dana godisnjeg odmora, a ovako Lufthansom iz BG je karta 50 eur skuplja i 3 dana godisnjeg mi zima.
-
zimbabve
#141 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
-
akcija007
#142 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
ova veza sa Lufthansom iz Beograda se u cetvrtak vraca isto kao i Air France ali Air France odlazi iz ZG u ponedjeljak a ovo iz BG je utorak na cetvrtak, dakle iz ZG su 3 nocenja tamo, iz BG 2 nocenja
Imaju nocni busevi iz Istocnog, a ima i opcija kombi prevoza povratna karta 40 eur neka firma iz beograda nazoves ih dodje po tebe na adresu i voze te do aerodroma Nikola Tesla ostavis brojeve letova i dodju po tebe i kuce te odvezu. Pa cu sutra dobiti broj te agencije i da ih nazovem da vidim sta i kako...
Imaju nocni busevi iz Istocnog, a ima i opcija kombi prevoza povratna karta 40 eur neka firma iz beograda nazoves ih dodje po tebe na adresu i voze te do aerodroma Nikola Tesla ostavis brojeve letova i dodju po tebe i kuce te odvezu. Pa cu sutra dobiti broj te agencije i da ih nazovem da vidim sta i kako...
- Edin H.
#143 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
Mocno
Fifa, Uefa mafija
BHF produkcija
Fifa, Uefa mafija
BHF produkcija
-
bauhaus
#144 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
samo moras paziti kad ti taj kombi dolazi u bg.vrlo je knapp, morao bi na aerodromu biti prije 6 sati.bus onaj od 22 sata iz lukavice dolazi tako negdje oko 6 sati.svraca obavezno na duzu pauzu kod mice bradine-okolina sapca.akcija007 wrote:Uzeo sam 3 dana godisnjeg odmora i idem u Lisabon. Letim na sami dan utakmice iz Beograda preko Minhena sa Lufthansom . Iako je let na sami dan tekme letim iz bg nema magle tamo
Total Price 216 eur
-
bauhaus
#145 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
prosli put je bilo skupljanje na praca dom pedro iV kod "sabana". ona kafana, bar kraj trga.
nadam se da nece biti "gazanja" po stolicama i stolovima kao prosli put.
sto se tice prevoza, na jednoj njemackoj strani kazu da je mozda naj opcija dnevne karte.kosta 4,60eur.
ova 7 colinas se dopunjava, ali je cijena jedne voznje 1,05 € za zonu 1 zj. 1,3 € za zonu 2. nisam nista vidio da ima dnevna na tu kartu.samo pojedinacne se skidaju.prednost je u punjenju jer ima bonus,sto vise uplatis imas neki bonus,ali to je tanko sve.
ja idem na dnevne.prosli put sam uzeo onu lisboa card.za 72 sata je 35 eur.medjutim muzeji ne rade ponedeljkom a i ne vazi za sve muzeje i izlozbe.tako da nije optimalno rjesenje.
sto se tice prevoza, na jednoj njemackoj strani kazu da je mozda naj opcija dnevne karte.kosta 4,60eur.
ova 7 colinas se dopunjava, ali je cijena jedne voznje 1,05 € za zonu 1 zj. 1,3 € za zonu 2. nisam nista vidio da ima dnevna na tu kartu.samo pojedinacne se skidaju.prednost je u punjenju jer ima bonus,sto vise uplatis imas neki bonus,ali to je tanko sve.
ja idem na dnevne.prosli put sam uzeo onu lisboa card.za 72 sata je 35 eur.medjutim muzeji ne rade ponedeljkom a i ne vazi za sve muzeje i izlozbe.tako da nije optimalno rjesenje.
-
armin-sa
#146 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
bio sam prije 2 godine u Lissabonu kad smo igrali protiv njih i mogu reci da nam je bilo jako ljepo..vozili smo se autom od Porta do Lissabona
svugdje svracali uz put i u Lissabonu hodali posvuda u Bosanskim dresovima i niko nas nije krivo pogledao..
Hoteli nisu skupi hrana je jeftina kafa dobra i kosta 1,10 svugdje topla klima grad lijep..ljudi ljubazni
jedina neugodnost je bila pred stadionom sa njihovom policijom jer su nas drzali ko stoku i jedan po jedan pustali
tako da je puno raje zakasnilo na pocetak tekme..ja sam unio fotoaparat bez problema ali nisu svi tako prosli..
da se igra u petak bio bih siguran da idem a ovako moram jos vidjet mogu li slobodno uzet..
svugdje svracali uz put i u Lissabonu hodali posvuda u Bosanskim dresovima i niko nas nije krivo pogledao..
Hoteli nisu skupi hrana je jeftina kafa dobra i kosta 1,10 svugdje topla klima grad lijep..ljudi ljubazni
jedina neugodnost je bila pred stadionom sa njihovom policijom jer su nas drzali ko stoku i jedan po jedan pustali
tako da je puno raje zakasnilo na pocetak tekme..ja sam unio fotoaparat bez problema ali nisu svi tako prosli..
da se igra u petak bio bih siguran da idem a ovako moram jos vidjet mogu li slobodno uzet..
-
bauhaus
#147 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
prosli put je bilo zaista predivno.odusevljen sam portugalom.doduse samo lisabon vidio i to djelomicno.treba svu zemlju posjetiti.znam isto z aneke koji su tako iz porta dolazili rent a car. potrudi se,kao i svi da se dodje.da uzivamo jos jednom.jos ovaj put imamo solidne sanse da se veselimo na kraju.pozzarmin-sa wrote:bio sam prije 2 godine u Lissabonu kad smo igrali protiv njih i mogu reci da nam je bilo jako ljepo..vozili smo se autom od Porta do Lissabona
- karanana
#148 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
haha, oni crnci su najbolji.Edin H. wrote:Mocno![]()
Fifa, Uefa mafija![]()
BHF produkcija
skupo, odustajem i od ovog. iz sarajeva karta oko 450 evra.
jebaji ga, nado sam se prahi.
-
specifikacija
#149 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
bauhaus wrote:prosli put je bilo skupljanje na praca dom pedro iV kod "sabana". ona kafana, bar kraj trga.
Ja sam bas sve to jucer istrazivao
U nastavku cijena vozne karte u javnom prevozu za jednokratku upotrebu u dvije zone, te cijena dnevne karte :
Single ticket 1 zone €1,05
Valid for 1 journey, after validation, in one zone - Crown L ou Crown 1
Single ticket 2 zones €1,30
Valid for 1 journey, after validation, in all Metro network
1 day ticket Carris/Metro (24 h) €4,60
Valid for an unlimited number of jouneys in all Carris and Metro networks, for 24 hours
after validation.
Viva viagem/7 colinas card €0,50
Izvor : http://www.metrolisboa.pt/Default.aspx?tabid=273
Dakle, kupis Viva viagem /7 colinas card u iznosu od 0.50€ i dopunis za 4,60 i eto ti dnevne karte za 5,10€ ili je u iznosu od 4.60 vec ukljucena kupovina spomenute karte - to ne znam i nije bitno jer je rijec o pola eura! Dakle, nakon prve upotrebe karta vrijedi sljedeca 24h!
Pitanje je da li ova karta vrijedi od aerodroma do grada i da li ukljucuje obje gradske zone!
Aerobus 91 od aerodroma do centra kosta 3.5€ ( provjeriti) i navodno se moze koristiti 24h, i vazi za sva prevozna sredstva u gradu osim za metro! Moze se kupiti i povratna karta, tako da se ista koristi za transport tokom odlaska na aerodrom. Moj avion polijece nesto iza 16h, i planiram da iskoristim to vrijeme lutajuci po gradu, pa mi se cijena cini vrlo primamljivom.
Koliko sam shvatio, ova Lisboa.card je interesantna ukoliko neko ostaje malo duze, pa zeli da posjeti muzeje, i sl. Inace je zara ako se ostaje dva dana, tako da sumnjam da ce bas neko imati vremena za tu vrstu obilazaka. Neka nesto ostane i za maj
A iskreno, sve je to u nekoliko eura!
Moze li neko ovo da potvrdi, opovrgne ili pak nadopuni? I svakako napise koji koristan savjet - gdje izlaze mladi, koji su primamljivi kvartovi za nocni izlazak, i sl!
- star(i)mo
#150 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)
Specifikacija, ti bi trebao otvoriti svoju turisticku agenciju. Barem kad repka igra... Stvoren si za ovoga, majke mi. Treba li ti investitor?