Sirija
-
asdf1
#126 Re: Sirija
Ne vidim kakve sad Bush ima veze...
Ja nisam ni za koga, nego samo za demokratski način vladavine. Tako da ako i dođe neko gori ako je vlada demokratija, narod će moći mjenjati vlast bez ovakvog krvoprolića. Tako da ako i budu na vlasti ovakvi kao što su na videu, ne vjerujem da će ga narod dugo trpiti. Uglavnom, muslimani će imati priliku da izraze političke stavove, i svi ćemo biti uračunljivi.
Eto, vidiš da Washington Post izvještava o tome. Njihove vlade su te koje su vođene interesima i u skladu s njima i postupaju. Možda je zato i dobro da se i muslimani što više bave vlastitim problemima.
Za AlQaidau, teroristički napadi su djelo muslimana, ma koliko se to nama ne sviđalo. Mi i ovako znamo da postoje ozbiljni problemi u muslimanskom svijetu, a kad imaš toliko ljudi spremnih se dići u zrak onda je to već razlog da se nešto promjeni. Dakle, problemi postoje, te probleme treba rješavati država, a znamo šta je najčešće država u muslimanskom svijetu. Zato, ja se nadam da će ove demokratske promjene dovest i do toga da muslimani imaju države koje će stajati iza njih, i da raznorazni manipulatori sumnjivih motiva neće imati priliku zavoditi ljude.
Ja nisam ni za koga, nego samo za demokratski način vladavine. Tako da ako i dođe neko gori ako je vlada demokratija, narod će moći mjenjati vlast bez ovakvog krvoprolića. Tako da ako i budu na vlasti ovakvi kao što su na videu, ne vjerujem da će ga narod dugo trpiti. Uglavnom, muslimani će imati priliku da izraze političke stavove, i svi ćemo biti uračunljivi.
Eto, vidiš da Washington Post izvještava o tome. Njihove vlade su te koje su vođene interesima i u skladu s njima i postupaju. Možda je zato i dobro da se i muslimani što više bave vlastitim problemima.
Za AlQaidau, teroristički napadi su djelo muslimana, ma koliko se to nama ne sviđalo. Mi i ovako znamo da postoje ozbiljni problemi u muslimanskom svijetu, a kad imaš toliko ljudi spremnih se dići u zrak onda je to već razlog da se nešto promjeni. Dakle, problemi postoje, te probleme treba rješavati država, a znamo šta je najčešće država u muslimanskom svijetu. Zato, ja se nadam da će ove demokratske promjene dovest i do toga da muslimani imaju države koje će stajati iza njih, i da raznorazni manipulatori sumnjivih motiva neće imati priliku zavoditi ljude.
- jeza u ledja
#127 Re: Sirija
Ne kontam sta ovaj video dokazuje?Marketa24 wrote: A evo da ti ponovim i video odozgo s kim se "oslobodioci" sirije dogovaraju
oko toga kako ce i sta ce
-
Marketa24
#128 Re: Sirija
Da komandir Free Syrian Army (ovi tzv oslobodioci u Siriji) kritikuje ovog clan Izraelskog Parlamenta (koji ga btw brate naziva)jeza u ledja wrote:Ne kontam sta ovaj video dokazuje?Marketa24 wrote: A evo da ti ponovim i video odozgo s kim se "oslobodioci" sirije dogovaraju
kako ga ovaj nedovoljno pomaze i medijski i novcano i u oruzju
- NIN
#129 Re: Sirija
Kad je Izrael krenuo na Egipat, tamo tokom 60-tih, oko Sinaja i tih belaja, a Egipat je sila u odnosu na ostale Arape uvijek bio, dal' je jordanska il' je sirijska veza, nakon sto je uhvatila radarom da su Izraelci krenuli u avionski napad, javila stabu egipatske vojske da su Izraelci krenuli, egipatska veza je zatajila, tj. nije bilo odgovora. Sta se desilo je to da je dezurni vezista (jedan!) zaspao! Jednostavno covjek nije cuo. Izraelska vojska je k'o od sale uzela sve sto je htjela u rekordnom roku uz minimalne zrtve. Tom vezisti je poslije sudjeno!
Inace, Arapi su pravo jebeni po vojnim pitanjima - cak su ih i Osmanlije smatrale toliko inferiornim (iako su inicijalno primili religiju od njih) da, dok su bili na vrhuncu moci, niti jedan Arapin nije bio u bilo kakvom drzavnom, a pogotovo vojnom aparatu, za razliku od nas Balkanaca koji smo takodjer problematicni po svakom pitanju (jedan Albanac je zario i palio Egiptom, recimo).
Kada su Arapi krenuli u prvi Izraelsko-Arapski rat, dok su napredovali prema sjevernim granicama Izraela su medjusobno poceli ratovati! Inace, krenuli su sa po nekoliko hiljada vojnika! Kao i dan danas, pravo slozni i organizovani!
Inace, Arapi su pravo jebeni po vojnim pitanjima - cak su ih i Osmanlije smatrale toliko inferiornim (iako su inicijalno primili religiju od njih) da, dok su bili na vrhuncu moci, niti jedan Arapin nije bio u bilo kakvom drzavnom, a pogotovo vojnom aparatu, za razliku od nas Balkanaca koji smo takodjer problematicni po svakom pitanju (jedan Albanac je zario i palio Egiptom, recimo).
Kada su Arapi krenuli u prvi Izraelsko-Arapski rat, dok su napredovali prema sjevernim granicama Izraela su medjusobno poceli ratovati! Inace, krenuli su sa po nekoliko hiljada vojnika! Kao i dan danas, pravo slozni i organizovani!
-
Baudelaire
#130 Re: Sirija
Ja stvarno mrzim američku konkvistadorsku politiku, ali ljudi moji, koje je rješenje sirijske krize? Da komplet svijet ostane po strani i pusti da Asad rješava probleme na svoj način? Da Izrael nastavi finansirati i naoružavati određene frakcije i napravi građanski rat? Najlakše je tuđu borbu za ljudska prava nazivati veleizdajom, ali zapitajte se malo da li bi i sami voljeli da živite bez interneta i bez mnogih drugih sloboda.
- jeza u ledja
#131 Re: Sirija
WTF??? Jeko ovaj clan izraelskog parlamenta koji prica arapski? I gdje se u videu spominje oruzje i novac? Jesam li ja corav ili ne prevode sve??Marketa24 wrote:Da komandir Free Syrian Army (ovi tzv oslobodioci u Siriji) kritikuje ovog clan Izraelskog Parlamenta (koji ga btw brate naziva)jeza u ledja wrote:Ne kontam sta ovaj video dokazuje?Marketa24 wrote: A evo da ti ponovim i video odozgo s kim se "oslobodioci" sirije dogovaraju
kako ga ovaj nedovoljno pomaze i medijski i novcano i u oruzju
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#132 Re: Sirija
Četiri rakete u minuti ispaljuju se na Homs

Sirijske snage ponovo su danas otvorile artiljerijsku paljbu na grad Homs, uporište sirijskih pobunjenika, što je najsnažniji napad u posljednje dvije nedjelje, tvrde aktivisti sirijske oranizacija za zaštitu ljudskih prava.
Najintenzivnije bombardovanje u 14 dana (Foto: AFP)
"Ovo je najintenzivnije bombardovanje u posljednjih 14 dana. Ovo se do sada nije dogodilo - u prosjeku ispaljuju se četiri rakete u minuti", kazao je Hadi Abdalah iz Generalne komisije za sirijsku revoluciju.
On je dodao da su, osim kvartova Baba Amt i al-Inšat, danas na meti i Haldije i Bajada, koji posljednjih dana nisu bile izložene jakom bombardovanju.
Abdalah je dodao da veliki broj vojnih aviona nadleće Homs.
Na snimku, koji su pobunjenici postavili na internet, vidi se tenk koji ispaljuje vatru na kuće, a u drugom se čuje jako bombardovanje grada, poznatog kao "prestonica revolucije".
Snage režima sirijskog predsjednika Bashara al-Asada bombarduju Homs od 4. februara, u pokušaju da uguše pobunu.
Generalna skupština UN usvojila je juče rezoluciju na prijedlog Arapske lige kojom se osuđuje kršenje ljudskih prava u Siriji i traži povlačenje sirijskog predsjednika Bashara Asada.
Pristalice rezolucije se nadaju da je ona snažna poruka Asadu da okonča kršenja ljudskih prava i napade na građane, i da preda vlast svom potpredsjedniku.
Prema podacima sirijske opozicije, u sukobima u Siriji od sredine marta 2011. poginulo je više od 6.000 ljudi.
(SRNA)
Ima li barem neka bh. NVO/NGO da protestvuje. Pa mi u Sarajevu barem znamo kako je kada ti neko ''razvlači pamet'' granatama. Ne interesuje me politika, ineteresuju me oni kojima ''razvlače pamet'', nedužni ljudi.
Asade Bašare, svaka ova granata će ti se obiti o glavušu! Dopašćeš suda ICJ, ja ti to kažem.

Sirijske snage ponovo su danas otvorile artiljerijsku paljbu na grad Homs, uporište sirijskih pobunjenika, što je najsnažniji napad u posljednje dvije nedjelje, tvrde aktivisti sirijske oranizacija za zaštitu ljudskih prava.
Najintenzivnije bombardovanje u 14 dana (Foto: AFP)
"Ovo je najintenzivnije bombardovanje u posljednjih 14 dana. Ovo se do sada nije dogodilo - u prosjeku ispaljuju se četiri rakete u minuti", kazao je Hadi Abdalah iz Generalne komisije za sirijsku revoluciju.
On je dodao da su, osim kvartova Baba Amt i al-Inšat, danas na meti i Haldije i Bajada, koji posljednjih dana nisu bile izložene jakom bombardovanju.
Abdalah je dodao da veliki broj vojnih aviona nadleće Homs.
Na snimku, koji su pobunjenici postavili na internet, vidi se tenk koji ispaljuje vatru na kuće, a u drugom se čuje jako bombardovanje grada, poznatog kao "prestonica revolucije".
Snage režima sirijskog predsjednika Bashara al-Asada bombarduju Homs od 4. februara, u pokušaju da uguše pobunu.
Generalna skupština UN usvojila je juče rezoluciju na prijedlog Arapske lige kojom se osuđuje kršenje ljudskih prava u Siriji i traži povlačenje sirijskog predsjednika Bashara Asada.
Pristalice rezolucije se nadaju da je ona snažna poruka Asadu da okonča kršenja ljudskih prava i napade na građane, i da preda vlast svom potpredsjedniku.
Prema podacima sirijske opozicije, u sukobima u Siriji od sredine marta 2011. poginulo je više od 6.000 ljudi.
(SRNA)
Ima li barem neka bh. NVO/NGO da protestvuje. Pa mi u Sarajevu barem znamo kako je kada ti neko ''razvlači pamet'' granatama. Ne interesuje me politika, ineteresuju me oni kojima ''razvlače pamet'', nedužni ljudi.
Asade Bašare, svaka ova granata će ti se obiti o glavušu! Dopašćeš suda ICJ, ja ti to kažem.
-
jefferson
#133 Re: Sirija
Hmm, ja koliko znam arapi su taj rat poceli. nagomilali vojsku oko Izraela i onda bili iznenadjeni kda su ovi prvi napali jer nisu cekal da ovi prvi krenu.NIN wrote:Kad je Izrael krenuo na Egipat, tamo tokom 60-tih, oko Sinaja i tih belaja, a Egipat je sila u odnosu na ostale Arape uvijek bio, dal' je jordanska il' je sirijska veza, nakon sto je uhvatila radarom da su Izraelci krenuli u avionski napad, javila stabu egipatske vojske da su Izraelci krenuli, egipatska veza je zatajila, tj. nije bilo odgovora. Sta se desilo je to da je dezurni vezista (jedan!) zaspao! Jednostavno covjek nije cuo. Izraelska vojska je k'o od sale uzela sve sto je htjela u rekordnom roku uz minimalne zrtve. Tom vezisti je poslije sudjeno!
Radim s njihovom vojskom (Egipat, Maroko, Tunis, Alzir, itd) i samo mogu raci jadni oni koje oni brane!
-
kratak_spoj
#134 Re: Sirija
ne znam kako vama nekima ovdje koji podržavate Assadov tiranski režim, ali meni njegov režim a i vojska podsjeća na četničku iz onih najgorih dana 1992.godine dok još probosanske snage nisu uzele pušku u ruke i dok su četalji mogli mrcvariti po logorima kao i ovi sada Asadovi..
http://www.youtube.com/watch?v=S5dQFQwg ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=LZ7kojff ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=8Thof5zc ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=S5dQFQwg ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=LZ7kojff ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=8Thof5zc ... re=related
Last edited by kratak_spoj on 17/02/2012 18:24, edited 2 times in total.
-
jefferson
#135 Re: Sirija
I sta sad? Treba ih Asad pobit zato sto suradjuju sa Izraelom. Pa fakat da ce saradjivati ako niko drugi ne pomaze.Marketa24 wrote:Evo ko su "oslobodioci" Sirije i ko ih gura
Poklonu se ne gleda u zube jaro moj, pogotovo u takvim stuacijama.
Ali, OK, ipak smo mi bosanci, da je nasa guzica u pitanju jebali bi svima mater sto nas ne pomazu!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#136 Re: Sirija
Ovo sto idiotski rezim radi sa svojim civilima, pa koliko god se ne slagali ili bilo sta drugo, je cisto genocidno ponasanje kojeg smo i mi prezivili u opkoljenom Sarajevu.
Intersantno je da pojedinci koji su prvi bili za prozivanje genocidnog ponasanja izraelske drzave prema Palestincima ,onim muckim raketiranjem Gaze nedavno, sada se upinju svim sredstvima podrzavati Sirijski rezim koji isto radi samo sa svojim gradjanima.
Ova brutalnost koju sada pokazuju , sama po sebi govori koliko je divno bilo zivjeti pod takvim rezimom generacijama ,i zbog cega ej narodu vise pukao film i zasto su krenuli u otvorenu pobunu.
Zelim Sirijskom narodu da skupi hrabrosti i snage i da istraju u svojoj borbi. Nedajte se ljudi....
Intersantno je da pojedinci koji su prvi bili za prozivanje genocidnog ponasanja izraelske drzave prema Palestincima ,onim muckim raketiranjem Gaze nedavno, sada se upinju svim sredstvima podrzavati Sirijski rezim koji isto radi samo sa svojim gradjanima.
Ova brutalnost koju sada pokazuju , sama po sebi govori koliko je divno bilo zivjeti pod takvim rezimom generacijama ,i zbog cega ej narodu vise pukao film i zasto su krenuli u otvorenu pobunu.
Zelim Sirijskom narodu da skupi hrabrosti i snage i da istraju u svojoj borbi. Nedajte se ljudi....
- vodoprovodčik
#137 Re: Sirija
To što Asad čini je zlodjelo. Pitanje: Šta bi bilo koja vlast učinila da određena skupina ljudi uzme oružje u ruke i krene rušit državu?
- jeza u ledja
#138 Re: Sirija
Cinila zlodjela?vodoprovodčik wrote:To što Asad čini je zlodjelo. Pitanje: Šta bi bilo koja vlast učinila da određena skupina ljudi uzme oružje u ruke i krene rušit državu?
-
Baudelaire
#139 Re: Sirija
Ovdje je situacija malo drugačija nego u Libiji. Ovdje je Asad počeo sa zločinima i prije nego se narod naoružao.vodoprovodčik wrote:To što Asad čini je zlodjelo. Pitanje: Šta bi bilo koja vlast učinila da određena skupina ljudi uzme oružje u ruke i krene rušit državu?
- vodoprovodčik
#140 Re: Sirija
Nisam nigdje ni rekao da nije. Naravno da je sve počelo krvavim gušenjem protesta. Samo postavljam hipotetičko pitanje.Baudelaire wrote:Ovdje je situacija malo drugačija nego u Libiji. Ovdje je Asad počeo sa zločinima i prije nego se narod naoružao.vodoprovodčik wrote:To što Asad čini je zlodjelo. Pitanje: Šta bi bilo koja vlast učinila da određena skupina ljudi uzme oružje u ruke i krene rušit državu?
- jeza u ledja
#141 Re: Sirija
Cemu onda hipoteticko pitanje koje nema veze sa trenutnim dogadjajima?
Pojasni sta znaci "rusenje drzave".
Pojasni sta znaci "rusenje drzave".
- vodoprovodčik
#142 Re: Sirija
Ima veze s trenutnim događajima. Rušenje struktura vlasti u državi, ne države, da se ispravim.
- jeza u ledja
#143 Re: Sirija
Kako ce drukcije djelovati na strukture vlasti kad nemaju pravo glasa?vodoprovodčik wrote:Ima veze s trenutnim događajima. Rušenje struktura vlasti u državi, ne države, da se ispravim.
Znaci ne ruse drzavu, vec njenu strukturu vlasti na koju inace nemaju uticaja. Razlika sustinska.
- vodoprovodčik
#144 Re: Sirija
Zašto mi postavljaš pitanje na koje obojica znamo odgovor? Mislim da se ne bune zbog prava glasa, nego zbog loših uslova života pod Asadovom čizmom, još ako uključimo religijsko pitanje alavita i sunita, stvar se još više zakomplikuje. Pa evo u SAD-u ljudi imaju "pravo glasa" pa se obet bune. Mislim da to nija suština sirijskog problema.jeza u ledja wrote:Kako ce drukcije djelovati na strukture vlasti kad nemaju pravo glasa?vodoprovodčik wrote:Ima veze s trenutnim događajima. Rušenje struktura vlasti u državi, ne države, da se ispravim.
Znaci ne ruse drzavu, vec njenu strukturu vlasti na koju inace nemaju uticaja. Razlika sustinska.
-
Baudelaire
#145 Re: Sirija
Vidi jednu stvar, ne možemo uzimati hipotetičke slučajeve drugih država i vlasti i sukobe sa naoružanim protestantima, kad u drugim državama do tog ne dolazi. Pri tome mislim na zapadne države. Ovdje su ljudi pokušali normalnim protestima, nije uspjelo, mučki su ubijani. Odlučili su se naoružati, i to uzeti oružje od prvog koji ponudi pomoć. Ja ih ne krivim. Kad je Asad toliki dobrotvor svom narodu, ili nek organizuje izbore, ili nek odstupi.
- vodoprovodčik
#146 Re: Sirija
Pa upravo je hipotetičko pitanje, jer nije zasnovano na empiriji, to bi valjda svakome trebalo biti jasno. Policijska brutalnost se vidi i u zapadnim prostetima, ali nije ni blizu one koju praktikuju diktature, jer nije toliko centralizovana. Samo sam htio reći da pitanje prava glasa nije suštinsko sirijsko pitanje, nego represija i loši životni uslovi. I nije baš protiv Asada ustala večina, kao što ni na zapadu ne protestuju oni kojima je dobro, konformisti.Baudelaire wrote:Vidi jednu stvar, ne možemo uzimati hipotetičke slučajeve drugih država i vlasti i sukobe sa naoružanim protestantima, kad u drugim državama do tog ne dolazi. Pri tome mislim na zapadne države. Ovdje su ljudi pokušali normalnim protestima, nije uspjelo, mučki su ubijani. Odlučili su se naoružati, i to uzeti oružje od prvog koji ponudi pomoć. Ja ih ne krivim. Kad je Asad toliki dobrotvor svom narodu, ili nek organizuje izbore, ili nek odstupi.
- asurbanipal
#147 Re: Sirija
Zanimljiv dokumentarac iz pet dijelova...
-
Baudelaire
#148 Re: Sirija
Upravu si, ja se apsolutno slažem. Međutim, moja poenta je da ne možemo govoriti o tome šta bi se desilo da u Americi dođe od ovakvih protesta, jer još uvijek nije došlo i stvarno ne znamo šta bi bilo. Moja pretpostavka je da bi bili isti kao ovi. Ali ipak postoji jedna suštinska razlika. U Americi narod ima kakvu - takvu slobodu izbora, makar ona bila i prividna, imaju internet, golotinju i mnoštvo drugih gluposti, koje, koliko god proste bile, ipak ljudima skreću um sa bitnih tema. Ovi nemaju ni to. I ja sam ranije napisao, meni se američka imperijalistička politika gadi, međutim, u vezi Sirije bi bila intervencija u neku ruku i opravdana, pod uslovom da ne uvedu zemlju u građanski rat.vodoprovodčik wrote:Pa upravo je hipotetičko pitanje, jer nije zasnovano na empiriji, to bi valjda svakome trebalo biti jasno. Policijska brutalnost se vidi i u zapadnim prostetima, ali nije ni blizu one koju praktikuju diktature, jer nije toliko centralizovana. Samo sam htio reći da pitanje prava glasa nije suštinsko sirijsko pitanje, nego represija i loši životni uslovi. I nije baš protiv Asada ustala večina, kao što ni na zapadu ne protestuju oni kojima je dobro, konformisti.Baudelaire wrote:Vidi jednu stvar, ne možemo uzimati hipotetičke slučajeve drugih država i vlasti i sukobe sa naoružanim protestantima, kad u drugim državama do tog ne dolazi. Pri tome mislim na zapadne države. Ovdje su ljudi pokušali normalnim protestima, nije uspjelo, mučki su ubijani. Odlučili su se naoružati, i to uzeti oružje od prvog koji ponudi pomoć. Ja ih ne krivim. Kad je Asad toliki dobrotvor svom narodu, ili nek organizuje izbore, ili nek odstupi.
- vodoprovodčik
#149 Re: Sirija
Baudelaire wrote:Upravu si, ja se apsolutno slažem. Međutim, moja poenta je da ne možemo govoriti o tome šta bi se desilo da u Americi dođe od ovakvih protesta, jer još uvijek nije došlo i stvarno ne znamo šta bi bilo. Moja pretpostavka je da bi bili isti kao ovi. Ali ipak postoji jedna suštinska razlika. U Americi narod ima kakvu - takvu slobodu izbora, makar ona bila i prividna, imaju internet, golotinju i mnoštvo drugih gluposti, koje, koliko god proste bile, ipak ljudima skreću um sa bitnih tema. Ovi nemaju ni to. I ja sam ranije napisao, meni se američka imperijalistička politika gadi, međutim, u vezi Sirije bi bila intervencija u neku ruku i opravdana, pod uslovom da ne uvedu zemlju u građanski rat.vodoprovodčik wrote:Pa upravo je hipotetičko pitanje, jer nije zasnovano na empiriji, to bi valjda svakome trebalo biti jasno. Policijska brutalnost se vidi i u zapadnim prostetima, ali nije ni blizu one koju praktikuju diktature, jer nije toliko centralizovana. Samo sam htio reći da pitanje prava glasa nije suštinsko sirijsko pitanje, nego represija i loši životni uslovi. I nije baš protiv Asada ustala večina, kao što ni na zapadu ne protestuju oni kojima je dobro, konformisti.Baudelaire wrote:Vidi jednu stvar, ne možemo uzimati hipotetičke slučajeve drugih država i vlasti i sukobe sa naoružanim protestantima, kad u drugim državama do tog ne dolazi. Pri tome mislim na zapadne države. Ovdje su ljudi pokušali normalnim protestima, nije uspjelo, mučki su ubijani. Odlučili su se naoružati, i to uzeti oružje od prvog koji ponudi pomoć. Ja ih ne krivim. Kad je Asad toliki dobrotvor svom narodu, ili nek organizuje izbore, ili nek odstupi.
- jeza u ledja
#150 Re: Sirija
Pravo glasa jeste sustina problema, jer ako ga nemas, ne postoji drukciji nacin da utices na rjesavanje zivotnih problema. Nece ti pravo glasa donjeti hljeb na stol i krov nad glavom, ali ces sa pravom glasa bar moci na to uticati, ako si pametan, sposoban i sretan (mislim kao drustvo).vodoprovodčik wrote:Zašto mi postavljaš pitanje na koje obojica znamo odgovor? Mislim da se ne bune zbog prava glasa, nego zbog loših uslova života pod Asadovom čizmom, još ako uključimo religijsko pitanje alavita i sunita, stvar se još više zakomplikuje. Pa evo u SAD-u ljudi imaju "pravo glasa" pa se obet bune. Mislim da to nija suština sirijskog problema.jeza u ledja wrote:Kako ce drukcije djelovati na strukture vlasti kad nemaju pravo glasa?vodoprovodčik wrote:Ima veze s trenutnim događajima. Rušenje struktura vlasti u državi, ne države, da se ispravim.
Pitas me sta bi druge zemlje radile u ovom slucaju, ja ti govorim da vlasti zemlje u kojima postoji istinska demokratija imaju legitimitet da suzbijaju nerede, a pogotovo oruzane ustanke u skladu sa zakonima tih zemalja.
To naravno ne znaci da se protestanti igdje, ukljucujuci i SAD, trebaju mlatiti pendrecima, suzavcem ili cime vec.