Forumasi zaposljavaju

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
AF81

#126 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by AF81 »

ibizza wrote:Eto ga,poslije 28 mjeseci,uspio sam! :thumbup:
Zahvalio bih se jednoj osobi sa ovog foruma koja mi je pomoglai tako ovaj moj post konacno prekinula :D
Takodje,jops dvije osobe su dobile posao,tako da se moze reci da je ova tema ipak uspjesna.
Svima onima koji traze posao zelim puno srece,i da ne odustaju,neka budu aktivni na ovoj temi,jer sam siguran da ce se jos mnogi na slican nacin zaposliti.
A i vi,forumasi u mogucnosti,budite malo humani i pomozite :D
Evo da se i ja pridružim čestitkama i želim ti sve najbolje na novom poslu :-D .. Naravno želim sve najbolje i ostalim koji su dobili ovim putem posao.
Nadam se i da će neko i nas ostale primjetiti :D ..
insomniac_90

#127 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by insomniac_90 »

da se i ja pridruzim cestitkama :-D :-D :-D zaista mi je drago vidjeti da se nesto konkretno desava na forumu ... svaka cast ko god je pomogao
Shacii

#128 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Shacii »

Vaoo, prije svega čestitke ovima što su našli posao...svaka čast forumašima koji su pomogli u tome. Moram priznati bila sam pesimista vezano za ovu temu ali sad mi je zaista drago.

Molim sve forumaše koji znaju gdje ima konkursa, potrebnih radnika neka stavljaju ovdje, ko zna kome takav posao treba.

Ja sam iz Tuzle pa ako se neko nađe i za moj grad bilo bi odlično,
- ekonomski fakultet u roku
-engleski
-poznavanje rada na računaru
- vozačka B kategorije
-normalan posao sa normalnim radnim vremenom,visina plate nije bitna.
future millionaire

#129 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by future millionaire »

Cestitam tajanstvenoj forumasici :D , a i ljudima koji su nasli posao. Nadam se da nece zabrljat :thumbup:
Pooll

#130 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Pooll »

Čestitke i od mene! Odlične vijesti!!! :thumbup: :)
azurna_obala

#131 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by azurna_obala »

http://www.market.ba/posao/ekonomija/oglas/712792

Možda nekome bude od koristi...
mumy

#132 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mumy »

Cestitke svima! :sax:
mimsy

#133 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mimsy »

Evo da se i ja tuspasim!
Zavrsen Ekonomski fakultet po starom nastavnom planu i programu,medjunarodni smjer.
Engleski - odlicno,upotrebljavam svakodnevno u govoru i pismu.
Softver- odlicno poznajem MS Windows, MS Office (Word, Excel, Outlook Express,...)
Aktivan vozac 5-6 godina,posjedujem vlastiti automobil.

Dodatne aktivnosti:Ferijalna praksa-FIC - Foreign Investors Council,AIESEC(Kreiranje i sprovođenje konferencija i projekata),Radio 202-volonter 7 godina(Voditelj i kreator autorske emisije, vijesti i zabavnog programa),Crossroad II Project - Starting Business seminar-ucesnik

Mjesto prebivalista:Sarajevo

Sta ocekujem? Pripravnicki u struci po mogucnosti,mada sam otvoren za sve opcije. :)
Magarece_godine

#134 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Magarece_godine »

Evo da i ja za djevojku napisem koju:

Ovih dana treba magistrirati (pet godina) na Filozofskom fakultetu, odsjek pedagogija, ima polozen vozacki i engleskim barata tako-tako...

Kad sam za djevojku, moram i za sestru :)

Zavrsen ekonomski fax (stari program) 3 godine radnog iskustva u poslovima marketinga i prodaje ...
spree

#135 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by spree »

nakon ne tako obecavajuceg pocetka ove teme ugodno sam iznenadjen kako se razvila :thumbup:. svaka cast svim dobronamjernim forumasima (kojih je na srecu vecina) :thumbup:. na pocetku nisam trebao dopustiti da me kretenska misljenja iznerviraju. uglavnom doslo vrijeme da se i ja predstavim:
- bakalaureat/bachelor kriminalistike, polozeni svi ispiti na postdiplomskom studiju jos samo ostalo da napisem i odbranim magistarski,
- odlicno poznavanje engleskog,
- odlicno poznavanje ms officea i solidno spss-a,
- vozacka dozvola b kategorije vec 7 god (aktivan vozac),
- obavljao sam veliki broj honorarnih poslova tokom srednje skole i studija. radio sam kao: recepcioner, turisticki vodic, anketar, dostavljac, nocni cuvar, konobar itd.

mjesto prebivalista: sarajevo.

najvise bi volio dobiti posao u struci, ali posto je to gotovo nemoguce otvoren sam za sve opcije.
TenDollars

#136 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by TenDollars »

Abu FEED el-Castro wrote:Raja traze al eto moglo bi se nesto i PONUDITI. :dance:

Drug fotograf dakle ima biznis, fotografijom se bavi. Ima tog posla podosta i cesto ne moze stici. Eh sad, idealno bi bilo da je neko ko se prijavi lijep, da da, lijep - bilo beauty bilo handsome :D
Znaci moze i musko moze i zensko, od dvadesetak do 50 godina, finih crta lica sa urednim kompletom zuba u glavi.

Dalje, bilo bi pozeljno da govori 7 jezika!
I da ima polozeno za voznju helikoptera.
I svakako da, pored diplome iz drustvenih nauka, dobro programira u javi.
:lol:
Sala za ovo zadnje troje. :)
Helem, dakle taj ljepotan ili ljepotanka bi jos trebali da se snalaze u photoshopu. Ne moraju biti ni tata-mate ali makar da znaju osnove i da se ne boje tog programa. Finese bi ih se dodatne, po potrebi, dalo obuciti naknadno. Ovo je bitnije od onog prvog, zapravo ovo je bit: obrada fotografija i rad u photoshopu. Dalje, i ovo sljedece je pod pozeljno a nije nuzno, bilo bi zgodno da ta osoba ima neke miminalne menadzerske sposobnosti. Eh sta to znaci u ovom slucaju, ne da je stanju otici na berzu ganjat dionice, nego da osoba nije stidna i zatvorena i da moze uzeti za telefon i dogovoriti sastanak sa nekom osobom, ponekad, po potrebi, mozda jednom sedmicno, mozda dvaput, mozda i nijednom, kako kad.
O cemu se u sustini radi, znaci posao u kompletu je: dogovoriti slikanje, uslikati, obraditi fotografije, proslijediti kupcu. Da pojasnim ovo za prvi uslov, fizicki izgled, tu i tamo zatreba dodatni model kod fotografisanja, zgodno je uvijek imati nekog pri ruci ko moze da uleti u kadar bez straha (mahom se tu radi o porodicnim fotografijama, biznisu, indoor-outdoor itd. helem nista i niposto ispod crte dostojanstva - ako kome nesto tako pada na pamet!). Ipak, vecina posla je za kompjuterom, od kuce. Part-time. Posla ima da se moze raditi dva sata na dan, a moze i 5 i 10. Tako i isplata, lako bi se dogovorili, moze po satu, po danu, po mjesecu, po fotografiji, po ovom-onom, nebitno. Bitno je da osoba ima ostro oko, smisao za lijepo bi vrlo dobro dosao. Idealno za one koji su fazi "trazenja zaposlenja" ili eventualno "dodatnog zaposlenja" ili hodanja od nemila do nedraga da od kuce, bez trosenja zivaca, zarade sebi. A ako bi se bas nasli, onda je moguce i ovu varijantu pretvoriti u full-time :)
Helem eto, ako ima ko da mu ovo lici na nesta ili ima potpitanja neka se javi na pp pa da ga ja proslijedim dalje pa se dogovorite. Posao je dosta specifican, no daleko od toga da je komplikovan. U svakom slucaju ako mislite da ispunjavate navedeno mozete se neobavezno naci na kafi ili cuti ili i probati na krace vrijeme pa vidjeti da li i koliko vam lezi i jel vam se isplati. A ako bi se nasao neko da fakat ispunjava sve ovo (tj. te 3-4 stavke) e tom bi se sigurno isplatilo i ostati, svojevoljno dakako ;)
Eh toto. Evo meni joba. Sve uslove ispunjavam. Lijep sam, zgodan, bez sale, tako kazu. Mozda malo vise kila, al to ionako otpada na glavu. 188cm- 95kg.
Problem je jer zivim u Americi i ne bi mogao odraditi taj dio posla sa slikama, al imam prijatelja u BiH koji jedva ceka da se slika, pocetnik je u manekenskim vodama pa bi mu to dobro doslo za dalje napredovanje.
Ne znam sta mu bas treba u PSu, al ja znam raditi neke stvari. Moje zanimanje je u vezi kopjutera, a trenutno uzimam zasove za Photoshop, ranije sam se iz hobija tim bavio.
Znam oko boja mnogo toga uraditi, oko formata slike, znam nekog stanjiti ako je debeo, ako imam bubuljica mogu mu skinuti, znam stare slike restaurirati, oko boja se znam poigrati itd. Ne znam jbg sta sad on ocekuje tu/. Ja bi mu to odradio sve djaba al uz jedan uslov, da mi da preporuke za dalje. ako naravno zna engleski.
moa

#137 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by moa »

Bicu karatak i evo ponuda svima. Prodaja sigurnosne opreme:

Video nadzor, kontrola prolaza, evidencija radnog vremena, printanje i izrada kartica (bezkontakne ili PVC), hotelski sistemi...Znam da nije nesto posebno ali vrijedi pokusat. Dajem procenat od ugovorenog posla.
Javite se na PP.
pupi_boa

#138 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by pupi_boa »

Čestitke svima koji su uspjeli naći posao, drago mi je da je ovakva tema pokrenuta i da je uspješna. Nadam se da ćemo i mi imati takve sreće, pa evo :)

Obrazovana žena srednjih godina želi da čuva djecu.

Ono što traži jeste redovna isplata i dobri međuljudski odnosi.

Ono što nudi jeste pošten i odgovoran rad, predanost i ljubav prema djeci.

Ima iskustvo.

Kontakt i više informacija na PP.
Mariella

#139 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Mariella »

pupi_boa wrote:Čestitke svima koji su uspjeli naći posao, drago mi je da je ovakva tema pokrenuta i da je uspješna. Nadam se da ćemo i mi imati takve sreće, pa evo :)

Obrazovana žena srednjih godina želi da čuva djecu.

Ono što traži jeste redovna isplata i dobri međuljudski odnosi.

Ono što nudi jeste pošten i odgovoran rad, predanost i ljubav prema djeci.

Ima iskustvo.

Kontakt i više informacija na PP.
Mozda da pokusate i ovdje http://www.mediana.ba/default.aspx :)
mali Ninja

#140 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mali Ninja »

potreban vulkanizer sa iskustvom firmi Makbel guma u ul. Dzemala Bijedića, ja išao da se prijavim ali nemam dovoljno iskustva pa su me nogirali. :( :( :(
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#141 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Truba »

kad sam konkurisao za rad u videoteci 2001. mene levat pitao imam li iskustva u radu u videoteci :roll:

malo je reći da sam rasturao kompove i bio član 14 videoteka + kinoteka i da sam mu sve pregledao što je vrijedilo
ali đaba... iskustvo... (čitaj dobre sise)
mali Ninja

#142 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mali Ninja »

Black swan wrote:kad sam konkurisao za rad u videoteci 2001. mene levat pitao imam li iskustva u radu u videoteci :roll:

malo je reći da sam rasturao kompove i bio član 14 videoteka + kinoteka i da sam mu sve pregledao što je vrijedilo
ali đaba... iskustvo... (čitaj dobre sise)
mene su prvo pitali da li znam montazu i demontazu, odgovorio sam da znam, da li znam "variti" gume, rekao sam da nisam do sada imao priliku, ali bi vrlo brzo mogao nauciti, oni su rekli da im treba neko ko sve to radi samostalno jer je guzva, da je neki drugi period mozda bi mogli nesto, ali ovako pa pa...

danas isao u praonicu na razgovor, prvo pitanje imas li iskustva, reko imam 2 mjeseca i 10 godina perem svoje auto, kaze koliko dnevno auta mozes oprati, nisam bio siguran u odgovor pa me on pitao mogu li 10, na sta sam ja odgovorio, ako covjek moze za 8 sati oprati 10 auta, onda mogu, uzeli podatke i rekli da ce me zvati. :( :(

zvao jos par praonica ljudi traze iskustvo najmanje 1 god, i dalje ne razumijem kakvo je iskustvo potrebno u autopraoni al ajd, možda baš ima mutavih ljudi koji ne znaju auto oprati :-)
alibaba_i_30_godina

#143 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by alibaba_i_30_godina »

Tacno me nerviraju vise oglasi za posao, covjek ne moze nista normalno naci a da ne traze iskustvo od 2 ili 3 godine. Razumijem da svaki privatnik zeli da uposli sposobnog covjeka, ali ne mora znaciti da i oni ljudi sa manje iskustva, ili pak nikako, nisu sposobni.

Uostalom kako u ovoj drzavi steci iskustvo kada niko nece da te zaposli kada si student, jedva nadjes praksu koju si duzan obaviti u toku skolovanja i slicno.

Sto se tice rada u autopraonici, imao sam prijatelja koji je davno nekad radio nekoliko mjeseci i mogu ti reci da nije lahak posao, posebno zimi. :mrgreen:
Karen

#144 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Karen »

I ja tražim posao...

Inžinjer sam medicinskog smjera (na pola puta do magisterija). Radnog iskustva 13 mj u med. laboratorijima. Kako nema posla u struci, radila bih uredski, ili posao prodavača. Pa ako ima koja duša da mu trebam...
chuchumbamayumbe

#145 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by chuchumbamayumbe »

Zna il ko kakve su plate po ovim autopraonama, kakvi su uslovi!?
kokuz_sa

#146 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by kokuz_sa »

chuchumbamayumbe wrote:Zna il ko kakve su plate po ovim autopraonama, kakvi su uslovi!?
kakvi bolan uslovi
ja nekad davno radio izmedju 2 god faksa
bilo plata 150KM + procenat na broj opranih auta

od uslova
dobijes guumenjake za koje molis boga da ne propuste vodu
chuchumbamayumbe

#147 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by chuchumbamayumbe »

kokuz_sa wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Zna il ko kakve su plate po ovim autopraonama, kakvi su uslovi!?
kakvi bolan uslovi

od uslova
Meni u jednoj praoni rekoše 700km, prijavljeni, nedjelja slobodna.
Tamo je komplet pranje 10km.
kokuz_sa

#148 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by kokuz_sa »

chuchumbamayumbe wrote:
kokuz_sa wrote:
kakvi bolan uslovi

od uslova
Meni u jednoj praoni rekoše 700km, prijavljeni, nedjelja slobodna.
Tamo je komplet pranje 10km.
eh da je meni tad bilo 700
isao bih nasmijan na posao
jos prijavljen

kad skontas to je fina plata a jos prijavljen..
al budi siguran da ces svako malo biti po doktorima
splend

#149 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by splend »

.
Last edited by splend on 24/10/2012 12:50, edited 1 time in total.
PalaSa Marsa

#150 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by PalaSa Marsa »

Uh, sretno vam raja. :-D :-D
Post Reply