Vjencanja - all about

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
sanguinaria

#126 Re: Vjencanje

Post by sanguinaria »

za svadbu bih preporucila hotel SARAJEVO, lik s kojim ugovarate zove se harun, maksimalno usluzan i udovoljit ce svim vasim zahtjevima. Usluga je odlicna, mladenci dobijaju apartman ( koji ste platili u meniju, al isplati se), ako imate goste koje cete smjestiti u hotel dobicete sobe po manjoj cijeni. zestoka pica mozete donijet svoja, po tri puta manjoj cijeni uzmete iz podruma pica, nego sto je u hotelu, logicno.
Torta iz slasticarne AZRA, jedino prave okus torte reform, al oblik kakav zamislis. Oni naravno i dostave tortu gdje vam treba. Mozete otici do azre ranije, i probati tortu, naravno, da vidite je li to okus koji zelite.

Cvijece sam uzimala iz cvjecare BAMBUS, u interexu u kolodvorskoj, za dekoraciju stolova sam imala staklene kugle sa cvijetom, po 8 KM sam ih placala, i za vjencanim stolom male ikebane, okrugle, jer me one velike podsjecaju na groblja, po 20 KM jedna. Da bih provjerila kakve su otisla sam vecer prije i zamjerke koje sam imala su uvazili, napravili su tek onda kako smo se dogovorili, dostavili su svo cvijece kad smo se i dogovorili i otisli su poslije svadbe valjda po kugle :-D

sretno! :)
milano girl

#127 Re: Vjencanje

Post by milano girl »

slazem se za hotel SARAJEVO I Haruna.....sve je super! Prije 20-ak dana i sam sa se uvjerila u super uslugu. Tortu moze raditi i momak po nadimku Slatki, iz hotela sarajevo....vase je samo da se dolucite za oblik.

Ja sam cvijetne ukrase za salu, kitnju za revere i detalje sa balonima radila u cvjecari NERINA 2 u robotu kod socijalnog.

Sto se tice muzike Harun vam moze pomoci pri izboru, ukoliko nemate ideju koga zvati da pjeva.

za ostale detalje, javite se na PP. :D
milano girl

#128 Re: Vjencanje

Post by milano girl »

premda slika govori vise od hiljadu rijeci....ide slikica iz hotela Sarajevo.

Image

Uploaded with ImageShack.us
milano girl

#129 Re: Vjencanje

Post by milano girl »

moj bidermajer sa bijelim ruzama i sitnim pinki nerine bowdeni cvjeticima ukraseno sa pink perjem :-D :-D

Image

Uploaded with ImageShack.us
Starlove

#130 Re: Vjencanje

Post by Starlove »

bas mi je drago da ima ova tema, ima li nekih novih ideja za prostor oko 50 ljudi, još mi je samo to ostalo da riješim.
umjerenooblacno

#131 Re: Vjencanje

Post by umjerenooblacno »

Moje je vjencanje bilo prelijepo ali sam ja bila toliko nervozna da se ne sjecam pola detalja. Elem iznamila sam solidnu vjencanicu za 200 KM (sad bih birala nesto drugacije), bidermajer o prelijep, kombinacija ljubicastog i bijelog cvijca, kostao 40 KM, ukrasi po stolovima ne znam kako se zovu ali znam da su bili divni i da su kostali 6 KM po komadu (to je ono kao vaza puna vode i gore neko cvijece (prirodno) ali su stvarno lijepi i jeftini.
Frizuru i sminku mi radila Emina na ciglanama, djevojka je stvarno profesionalac, to je kostalo 100 KM.
Iznajmili smo restoran u hotelu Hollywood, jedini restoran sa privatnim Wc-om i sankom, muzika super, ma sve u svemu sam bila prezadovoljna samo bih jos sve jednom ponovila, ali ovaj put ne bih bila toliko nervozna,uzivala bih u svakom momentu.
CherryLips

#132 Re: Vjencanje

Post by CherryLips »

Gdje si uzimala te cvijetne dekoracije za stolove,a i bidermajer? Ja gdje sam se raspitivala sve je skuplje...
zijancer

#133 Re: Vjencanje

Post by zijancer »

pogledajte ca sam nasla razgledajuci melodyn link sa druge teme :P :mrgreen:
http://www.diywedding.org/get-started/d ... g-planning

s naglaskom na ovaj dio
The date is set
..
..
..
15. Start thinking about the suits for the groom and the groomsmen...
:shock:
lista je beskrajna, ali po svemu sudeci i mladozenja je jedan od rekvizita na NJenom vjencanju :mrgreen:
dalje nisam mogla citati :-)
umjerenooblacno

#134 Re: Vjencanje

CherryLips wrote:Gdje si uzimala te cvijetne dekoracije za stolove,a i bidermajer? Ja gdje sam se raspitivala sve je skuplje...

To ti je dole na socijalnom, ulica se zove Paromlinska Iprije merkatora dvije ulice lijevo, ili ako ti je lakse tridesetak metara iza razvojne banke). Cvjecara se zove LJiljan. Vlasnica je divna gospodja i stvarno je prijatna i izadje u susret koliko god moze.Meni je radila bidermajer od prirodnog cvijeca, i meni se mnogo dopa. Radila mi je i ukrase za auta, i oni su me bas nesto jeftino dosli, postavljam ti slike uskoro da vidis
LaCici

#135 Re: Vjencanje

Post by LaCici »

Evo mog bidermajera,
Image
Last edited by LaCici on 20/06/2011 17:49, edited 1 time in total.
cordial

#136 Re: Vjencanje

Post by cordial »

U cemu je razlika izmedju vjerenickog prstena i burme? Moze li neko zalijepiti slike?
nova_korisnica

#137 Re: Vjencanje

Post by nova_korisnica »

kod mene je razlika u izgledu :)
zarucnicki je tzv "solitaire ring"
burma mi je ravna, ima kamencic koji je unutar prstena i to je to...
jaca-maca

#138 Re: Vjencanje

Post by jaca-maca »

LaCici wrote:Evo mog bidermajera, radjen je u ovoj cvjecari sto je umjerenooblacno spomenula:
Image
Je'l se ovo na glavu stavlja ili sta? :lol: :lol: :lol: Evo gledam pola sata i nije mi jasno kako ovo moze biti bidermajer :D
LaCici

#139 Re: Vjencanje

Post by LaCici »

Evo kako moze:
Image

Jezim se na one klasicne bidermajere i zato sam izabrala nesto potpuno drugacije.
jaca-maca

#140 Re: Vjencanje

Post by jaca-maca »

hehe kul :thumbup: , a jesi li ga bacala ko frizbi :P
Starlove

#141 Re: Vjencanje

Post by Starlove »

Zna li neko kako se cijene kreću, ono sala meni itd.
surajaa

#142 Re: Vjencanje

Post by surajaa »

cordial wrote:U cemu je razlika izmedju vjerenickog prstena i burme? Moze li neko zalijepiti slike?
Burme, u vecini slucajeva dolaze o ovakvim oblicima i formi
Image

Image

Meni se burma kao takva ne svidja da je nosim i moja burma je najslicnija, onome sto zovu, zarucnicki prsten, izgleda nekako ovako kao na fotografiji, ja sam inace van svih konvencionalnih normi i mrzim nametanje pravila od kojih se kao ne bi trebalo odstupati, parvila su da se krse i meni to odlicno ide :lol: ...
Image
Caya_Calesta

#143 Re: Vjencanje

Post by Caya_Calesta »

Najljepsa torta koju sam ja jela na drugaricinom vjencanju bila je iz Kolacare negdje kod tranzita,ne znam tacno ali raspitat cu se. Ne znam da li neko od vas nekad pogleda na travel & living kanalu Cake Cheef. Rade torte na taj fazon,ma fantasticne.
LaCici

#144 Re: Vjencanje

Post by LaCici »

.
Last edited by LaCici on 20/06/2011 17:48, edited 1 time in total.
LaCici

#145 Re: Vjencanje

Post by LaCici »

Caya_Calesta wrote:Najljepsa torta koju sam ja jela na drugaricinom vjencanju bila je iz Kolacare negdje kod tranzita,ne znam tacno ali raspitat cu se. Ne znam da li neko od vas nekad pogleda na travel & living kanalu Cake Cheef. Rade torte na taj fazon,ma fantasticne.
Cake boss :D
Last edited by LaCici on 20/06/2011 17:48, edited 1 time in total.
LieToMe

#146 Re: Vjencanje

Post by LieToMe »

LaCici wrote:
Caya_Calesta wrote:Najljepsa torta koju sam ja jela na drugaricinom vjencanju bila je iz Kolacare negdje kod tranzita,ne znam tacno ali raspitat cu se. Ne znam da li neko od vas nekad pogleda na travel & living kanalu Cake Cheef. Rade torte na taj fazon,ma fantasticne.
Da, odlicne su, ali u BiH ne radi niko ni priblizno. A iskreno za Kolacaru sam cula vise negativnih komentara nego pozitivnih, ali eto svako ima svoj ukus. Meni je Azra daleko najbolja u Sarajevu.
Moja torta je bila iz Palme (do duse ima tome vise od 3 godine), bila je na 3 sprata, 3 razlicite vrste cokolade i preko je bio bijeli marcipan (jezim se od slaga) dobili smo i mladence na vrhu koji su bili najsladji mladenci golub i golubica ona sa biserima na glavi a golub je imao frak i cilindar na glavici :D i crvene ruze od secera (posto su mi bile crvene ruze u bidermajeru). Uglavnom, torta je bila praaavvvoooo skupa ali ne zalim ni feninga jer i dan danas kas se okupi raja sa vjencanja i kad gledamo slike, prvi komentar je: Ala je bila dobra torta :D Bilo je puno zvanica tako da je brzo pukla ali je svekrva uspjela spasiti koji komad pa smo imali gozbu i drugi dan :D
CherryLips

#147 Re: Vjencanje

Post by CherryLips »

Svasta sam se za torte naslusala,dodje mi da narucim tortu u Dessertu:)
Caya_Calesta

#148 Re: Vjencanje

Post by Caya_Calesta »

LaCici wrote:
Da, odlicne su, ali u BiH ne radi niko ni priblizno. A iskreno za Kolacaru sam cula vise negativnih komentara nego pozitivnih, ali eto svako ima svoj ukus. Meni je Azra daleko najbolja u Sarajevu.
Moze bit da su ovaj put potrefili,ali eto zadesilo se bas i ukus i izgled torte da je bio stvarno na zavidnom nivou.
A inace i ja imam odlicno misljenje za Azru. Torta andjeo im je vrh!
umjerenooblacno

#149 Re: Vjencanje

Image

a moja torta je bila bezveze
miss_heidi

#150 Re: Vjencanje

Post by miss_heidi »

sto se tice bidermajera, a i ostalih cvjetnih aranzmana za vjencanje, moj glas definitvno ide za cvjecaru agava... teta koja tamo radi je ispunila sve moje zelje i zeljice...
@LaCici - orginalna ideja za 'bidermajer' :thumbup:
Post Reply