Ubjedljivo najbolji alarm koji sam vidio. Jedino, valja živinče hraniti.
Saobraćajni kolaps u Sarajevu
- novi.dan.nova.nafaka
#126 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Ubjedljivo najbolji alarm koji sam vidio. Jedino, valja živinče hraniti.
- alibegoa
#127 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
A_I_ wrote:bandera, stubova za znakove, ograda itd. doslovno pun gradalibegoa wrote:ovim što zagovaraju bicikla, aha, gdje da ga ostavim, a da ga ne ukradu, jedino da ga unesem u kancelariju.![]()
Vozaci auta daju stotine i stotine KM za alarme, kandze i budalastine a da bi osigurao bicikl od kradje treba ti max 60KM koliko kosta vrlo kvalitetna D-Lock tj. celicna ojacana sipka u obliku slova D npr. Abus ili Kryptonite.
Za svaki bajk koji kosta preko 300KM itekako se isplati uloziti 50ak KM za sigurnost.
A i da vežem za ram ostajem bez točkova i makar cica.muha_sa wrote: a ovako bi to izgledalo kod vas dole u SA![]()
- drndalo
#128 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Hajd' da se vratimo u zbilju, s jutrosnjim izvjestajem...
Jucer sam isao u grad (autom) preko Lukavice i Vraca, i bilo je napeto, kolona od Terex pumpe pa nadalje... Kako sam bio spreman na najgore, nije me sekiralo, nego polako i sigurno stigoh do grada, cak i na vrijeme, jer sam posao ranije... Gledajuci raskrsnicu izmedju A.polja i Olimpijskog, vjerujem da je preko Lukavice bilo manje problematicno nego preko Svrakinog...
Jutros sam isao starom Ilidzanskom (Dzemala Bijedica), i do grada stigao sve tom stranom, preko Pekare, Marka Marulica, Koreja, Autobuska, Marijin dvor... Upola krace vrijeme voznje nego jucer... BIlo je guzve, ali nije bilo sudara, policija se igra s pistaljkama, ali nisu smetali, kolona se skoro sve vrijeme kretala 20-25 km/h kad prodjosmo usko grlo pored Forda, ali se kretala...
Mozda ima uticaja i to sto je danas sigurno manje ljudi poslo autom na posao, mozda se i policija malo sredila, a mozda je samo slucajnost u pitanju... Vrijeme polaska iz kuce mi je u odnosu na jucer bio u par minuta sa danasnjim, pa to i nema bas uticaja...
Jucer sam isao u grad (autom) preko Lukavice i Vraca, i bilo je napeto, kolona od Terex pumpe pa nadalje... Kako sam bio spreman na najgore, nije me sekiralo, nego polako i sigurno stigoh do grada, cak i na vrijeme, jer sam posao ranije... Gledajuci raskrsnicu izmedju A.polja i Olimpijskog, vjerujem da je preko Lukavice bilo manje problematicno nego preko Svrakinog...
Jutros sam isao starom Ilidzanskom (Dzemala Bijedica), i do grada stigao sve tom stranom, preko Pekare, Marka Marulica, Koreja, Autobuska, Marijin dvor... Upola krace vrijeme voznje nego jucer... BIlo je guzve, ali nije bilo sudara, policija se igra s pistaljkama, ali nisu smetali, kolona se skoro sve vrijeme kretala 20-25 km/h kad prodjosmo usko grlo pored Forda, ali se kretala...
Mozda ima uticaja i to sto je danas sigurno manje ljudi poslo autom na posao, mozda se i policija malo sredila, a mozda je samo slucajnost u pitanju... Vrijeme polaska iz kuce mi je u odnosu na jucer bio u par minuta sa danasnjim, pa to i nema bas uticaja...
- karanana
#129 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
jutros i nije tako strasno. ili mi se pricinjava.
-
djes_ba
#130 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Good Morning Sarajevo
Bas je ljepo u 7 ujutru upasti u guzvu mogu misliti sta se desava sada
ko se sjetio da sad ovo radi
sjetim mu se famiije
Bas je ljepo u 7 ujutru upasti u guzvu mogu misliti sta se desava sada
ko se sjetio da sad ovo radi
-
nookey
#131 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
dobro jutro iz Bangladeša 
išao preko Vraca, ne znam šta da kažem nego u PM!
išao preko Vraca, ne znam šta da kažem nego u PM!
-
tahoma
#132 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Krenula u 7 s Nedjarica, 15 minuta bila u koloni za skretanje lijevo prema Dz.Bijedica kod Domova, pomakla se 20 metara...
... desni zmigavac - kuca, auto ostalo da spava u garazi, a ja na tramvaj
... dosla na posao za 15 minuta 
- Simple Man
#133 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
karanana wrote:jutros i nije tako strasno. ili mi se pricinjava.
P.S. Tacno sam utvrdio da se guzva na Mojmilu pocinje stvarati u 6:45h...
- prilagodjena
#134 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
alipašino-centar preko lukavice-sat i 15 min.,djeca zakasnila u školu,ja na posao....užas 
- logme
#135 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Jutros je malo bolje, doduse krenuo sam malo ranije. Opet sam isao istim putem, dakle Nedzarici, Dzemala Bijedica i kod GRAS-a se ukljucio na glavnu. Ali opet treba dvije sedmice ovako guslati.Simple Man wrote:karanana wrote:jutros i nije tako strasno. ili mi se pricinjava.![]()
U pravu si za guzvu na Mojmilu, mislim da je jos najgora opcija furati trolejbuskom rutom.
-
ja1977
#136 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Kakav god bio, tramvaj je sada najbolje rjesenjetahoma wrote:Krenula u 7 s Nedjarica, 15 minuta bila u koloni za skretanje lijevo prema Dz.Bijedica kod Domova, pomakla se 20 metara...... desni zmigavac - kuca, auto ostalo da spava u garazi, a ja na tramvaj
... dosla na posao za 15 minuta
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#137 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
jadni vi sacete morati tramvajom
oćete li kupovati karte?
oćete li kupovati karte?
- fidoremilienko
#138 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Valjalo bi da je ovaj kolaps cijelu godinu 
- Henry Chinaski
#139 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
A postoji li i najmanja šansa da se malo pojača trolejbuski i tramvajski saobračaj, ovih 20 dana? Ljudi ispadaju kroz prozore...
- Simple Man
#140 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Nista onda...2 sedmice manjelogme wrote:Jutros je malo bolje, doduse krenuo sam malo ranije. Opet sam isao istim putem, dakle Nedzarici, Dzemala Bijedica i kod GRAS-a se ukljucio na glavnu. Ali opet treba dvije sedmice ovako guslati.Simple Man wrote:karanana wrote:jutros i nije tako strasno. ili mi se pricinjava.![]()
U pravu si za guzvu na Mojmilu, mislim da je jos najgora opcija furati trolejbuskom rutom.
Cini mi se da je veca guzva u Dz. Bijedica, jutros je na Alipasinom za iskljucenje lijevo, kolona
bila poprilicno duga. Smot'o desno i preko Mojmila za 20 min. stiga'o na M. Dvor
-
koel
#141 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Neznam sta imaju ove pobjeglice da komentarisu stanje u Sarajevu ccccccccc fujjjjjjjj,pobjegli vani pa jos komentarisu o stanju u BiH fujjjjjjjj 
- Simple Man
#142 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Jucerasnji dan sam iskoristio da napravim svaki moguci prekrsaj ifidoremilienko wrote:Valjalo bi da je ovaj kolaps cijelu godinu
stvari koje sam oduvijek zelio uraditi...kad svi mogu, ko
Dobro bi bilo da tako moze cijelu godinu
- karanana
#143 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
svedzani, dalje od ove teme.
- novi.dan.nova.nafaka
#144 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Simple Man wrote:Jucerasnji dan sam iskoristio da napravim svaki moguci prekrsaj i stvari koje sam oduvijek zelio uraditi...kad svi mogu, kofidoremilienko wrote:Valjalo bi da je ovaj kolaps cijelu godinupravila...
- Vegetastar
#145 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
jutros kroz Dz.Bijedica nije bilo toliko strasno. Najgori dio je skretanje sa glavne ceste kod domova ili na AP. S druge strane Svrakino cini mi se jos gore nego jucer
- Ma.Le.Na
#146 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Black swan wrote:jadni vi sacete morati tramvajom
oćete li kupovati karte?
gras je ba zakon
- Simple Man
#147 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Jutros mi se ucinilo da je skretanje prema Dz. Bijedica gore nego prema Svrakinom...Vegetastar wrote:jutros kroz Dz.Bijedica nije bilo toliko strasno. Najgori dio je skretanje sa glavne ceste kod domova ili na AP. S druge strane Svrakino cini mi se jos gore nego jucer
poprilicno je bila duga kolona.
Zadnja informacija je da je preko Vraca sve normala. Pa nisu valjda jutros svi krenuli 2 sata ranije
-
tahoma
#148 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
ma negoMa.Le.Na wrote:Black swan wrote:jadni vi sacete morati tramvajom
oćete li kupovati karte?![]()
gras je ba zakon![]()
sve nesto drvimo na njih, a uvijek nas izvlace na kraju...
ja vala uvijek kupim kartu, kakve sam srece - cini mi se da udjem bez karte, STVORIO bi se rezivor ispred mene!
-
*zena21
#149 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Simple Man wrote:Jucerasnji dan sam iskoristio da napravim svaki moguci prekrsaj ifidoremilienko wrote:Valjalo bi da je ovaj kolaps cijelu godinu
stvari koje sam oduvijek zelio uraditi...kad svi mogu, kopravila...
vala i ja
pa i nije tako strasno kako sam mislila... mada opet razmisljam da

- Ma.Le.Na
#150 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
e sad ce se svi sjetiti kako nam trebaju biciklisticke staze