Talas poskupljenja komunalnih usluga

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
sokkia

#126 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by sokkia »

obelix1 wrote:Psi laju karavane prolaze

takav smo mi narod, dosad nam je struja poskupila 100 puta, kao i gorivo, i hljeb i plin i šta već nije a sad je problem zbog vode i grijanja.
ljudi su milionima godina živjeli i bez struje i bez plina i bez goriva i bez njihovog grijanj, al bez vode nisu ni dana i niko ama baš NIKO nema pravo da to ljudima iskljucuje i hebo i vlast i državu koja ne može to ljudima obezbjediti po minimalnoj cjeni (ono samo za održavanje) e zato treba narod da kaže DOSTA JE :!:
Control panel

#127 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Control panel »

Black swan wrote:Premijer Musić istaknuo je danas da će u ovim preduzećima, koja će konačno biti u vlasništvu KS-a, nastupiti i odgovarajuće mjere racionalizacije troškova od smanjenja plaća i toplih obroka do revizije kolektivnih ugovora i sistematizacije zaposlenih, što su predstavnici javnih preduzeća također podržali.

nadati se je da ne lažu
nesto slicno sam i ja vec napisao.drago mi je da su tako poceli razmisljati. sto je za ocekivati da cemo imati otpore u tim preduzecima pa i strajkove. e tad se trebamo dici pa nalausiti ove parazite.

to je jedino dugorocno rjesenje. jer vlada ne moze u nedogled povecavati cijene koliko ovi sebi mogu povecati plate. u komunalnim preduzecima su pravi paraziti.
alibaba_i_30_godina

#128 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by alibaba_i_30_godina »

kockica_kockica wrote:
Nema zastare kod Toplana and CO.. vjeruj mi...

I ja se sad pitam odakle cu ja sve to placati ... :shock:
Kod nas sve naopako ... i da te tuze, ne mogu te osuditi, ti se mozes pozvati na zastaru i rijesen slucaj! Nego oni tako isprepadaju narod, mozda, a vrlo vjerovatno, imaju i ljude koji za njih rade u sudnicama i sta da covjek radi protiv bagre!
obelix1 wrote: mislim da su troškovi života u zenici, tuzli, visokom ili npr. goraždu jeftiniji.
nemoramo svi živiti u Sarajevu
Sta sad trebam prodati kucu u kojoj zivim cijeli zivot i odseliti se u neku vukojebinu, kako bi ovi sto su dosli prije 2-3 godine imali prostora da se sire i otimaju radna mjesta?! :-) :-)

A placanje vode je svakako najsmjesniji i najodvratniji izum otimanja para narodu, pogotovo ovdje kod nas koji lezimo na istoj!
The 51st State

#129 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by The 51st State »

chuchumbamayumbe wrote:Ja sam trenutno bez posla, žena radi za malu platu, jednostavno smo prestali da plaćamo sve što nam ne mogu isključiti, pa neka tuže.
Izvinjavam se forumašima koji misle da zbog mog neplaćanja namiruju dug, ali ja bih plaćao kada bih imao od čega.
Opletite.
internet?
Control panel

#130 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Control panel »

sokkia wrote:
obelix1 wrote:Psi laju karavane prolaze

takav smo mi narod, dosad nam je struja poskupila 100 puta, kao i gorivo, i hljeb i plin i šta već nije a sad je problem zbog vode i grijanja.
ljudi su milionima godina živjeli i bez struje i bez plina i bez goriva i bez njihovog grijanj, al bez vode nisu ni dana i niko ama baš NIKO nema pravo da to ljudima iskljucuje i hebo i vlast i državu koja ne može to ljudima obezbjediti po minimalnoj cjeni (ono samo za održavanje) e zato treba narod da kaže DOSTA JE :!:
kako vlast da obezbijedi. da obezbijedi ovim parazitima platu vecu od prosjeka federacije pa skoro duplo, da bi oni nama isporucivali minimalnu cijenu. oni (VIK) su nadigli cijenu vode kao da je prave. jeftinija bi bila da je uvozimo. kazu transportni troskovi. heble ih njihove kancerogene azbesten cijevi. preskupo im placamo da nas truju.
Control panel

#131 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Control panel »

The 51st State wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ja sam trenutno bez posla, žena radi za malu platu, jednostavno smo prestali da plaćamo sve što nam ne mogu isključiti, pa neka tuže.
Izvinjavam se forumašima koji misle da zbog mog neplaćanja namiruju dug, ali ja bih plaćao kada bih imao od čega.
Opletite.
internet?
Malrboro :)
tazmaniaBAN4

#132 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by tazmaniaBAN4 »

Moze li mi neko objasniti zasto je doslo do poskupljenja i kako su odredili ovaj postupak poskupljenja ?! :roll:
Dr. Octagon

#134 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Dr. Octagon »

Pitanje za sve vas?Šta je potrebno da konačno izađete na jebene ulice????Šta vama čovjek da radi da bi odlučili da pokažete svoje nezadovoljstvo.Jel može neko pokrenuti neku jebenu akciju,da se izađe na ulice.Mene ovo finansijski ne dotiče,ali me dotiče moralno....Gdje su pokreti dosta i svi ostali ublehaši.Nikad nije bilo lakše(na papiru bar)organizovati neke demonstracije.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#135 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by hrasno38 »

Cijene se dizu da bi se povecale ionako velike plate zaposlenima u komunalnim preduzecima. Sta je to vodovod ulozio sve ove godine od rata u infrastrukturu. NISTA!!!! Kako onda mogu biti u minusu kad nisu imali nikakvih kapitalnih ulaganja a svaki mjesec vecina stanovnistva placa prije poskupljenja najskuplju vodu u okruzenju. Toplane su u minusu zbog redovnog neplacanja gradjana i sada oni koji su do sada uredno placali trebaju da namire ono sto Toplane nisu naplatile. Plin isto tako nije trebao poskupiti ni prvi ni drugi put jer ne mozes biti u gubitku a sponzorisati koga stignes. Za koji ce moj nama dvije firme BH Gas i Sarajevo GAS samo da bi i jednima i drugima obezbjedjivali astronomske plate. Ali nikoga od gore pobrojanih ne krivim jer mi sami smo krivi za sve to sto se dogadja sa poskupljenjima jer u normalnim zemljama vec sada bi bilo hiljade gradjana na ulicama.
alibaba_i_30_godina

#136 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by alibaba_i_30_godina »

Dr. Octagon wrote:Pitanje za sve vas?Šta je potrebno da konačno izađete na jebene ulice????Šta vama čovjek da radi da bi odlučili da pokažete svoje nezadovoljstvo.Jel može neko pokrenuti neku jebenu akciju,da se izađe na ulice.Mene ovo finansijski ne dotiče,ali me dotiče moralno....Gdje su pokreti dosta i svi ostali ublehaši.Nikad nije bilo lakše(na papiru bar)organizovati neke demonstracije.
U nekim od prethodnih postova sam predlozio da se organizujemo, evo ovi forumasi ovdje sto pisu a imaju vremena mogu dosta toga uciniti, ali taj post je izgubljen negdje cim su vidjeli sta predlazem. :mrgreen:
chuchumbamayumbe

#137 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by chuchumbamayumbe »

The 51st State wrote:
Opletite.
internet?
Šta internet, može li pojašnjenje?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#138 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by hrasno38 »

NeyDan wrote:
Dr. Octagon wrote:Pitanje za sve vas?Šta je potrebno da konačno izađete na jebene ulice????Šta vama čovjek da radi da bi odlučili da pokažete svoje nezadovoljstvo.Jel može neko pokrenuti neku jebenu akciju,da se izađe na ulice.Mene ovo finansijski ne dotiče,ali me dotiče moralno....Gdje su pokreti dosta i svi ostali ublehaši.Nikad nije bilo lakše(na papiru bar)organizovati neke demonstracije.
U nekim od prethodnih postova sam predlozio da se organizujemo, evo ovi forumasi ovdje sto pisu a imaju vremena mogu dosta toga uciniti, ali taj post je izgubljen negdje cim su vidjeli sta predlazem. :mrgreen:
Bunt ako nije spontan onda nema nista od njega. 92 godine niko nikoga nije organizovao da se izadje na ulice i brani drzava a bilo je na hiljade ljudi. Svaki organizator bar do sada je imao svoje pipke u nekoj od partija koja je indirektno rukovodila tim protestima.
Control panel

#139 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Control panel »

NeyDan wrote:Ovaj k'o da je otkrio toplu vodu ... :roll:

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/111109132
Mr. Saopstenje :D
FnatiC

#140 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by FnatiC »

Izadje 10 ljudi na ulice i za njima ce jos 100 :bih:
metronom

#141 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by metronom »

SDP i SDA haram vam bilo! Eto pa budimo budale pa opet glasajmo za iste. :x
Država

#142 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Država »

Jok, nego ću za FahrA...
Control panel

#143 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Control panel »

Država wrote:Jok, nego ću za FahrA...
da smo za njega glasali sad bi imali svako po svoju traku puta :lol:

i ne bi bilo guzvi u gradu.
Dr. Octagon

#144 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Dr. Octagon »

Stvarno ljudi dajte da se pokušaju organizovati neki masovni protesti.Pa nikom ništa u ovoj komediji od države izgleda i ne smeta.Boli koliko ste svi licemjerni,koji kukate na ulici,u kafani,u tramvaju a nikad guzicu pomjerili niste da nešto uradite.Običan građanin Italije,Francuske,Engleske je svako malo na ulici.Blokiraju saobraćaje,pale auta,blokiraju bolnice.Žive 300 puta bolje od nas.Očekujete od nekok sindikata da uradi nešto a?A svjesni ste da nijedna fabrika ne radi i da sindikalista iz industrije nema.Ovi na državnoj sisi neće štrajkovati još.Pa izabrali ste ovu vlast koja nije u stanju da počne da radi svoj posao i nije u stanju da se nosi s krizom.Pa pokažite joj da ne može ovako više.Jel hoćete da sami sebe otjeraju s vlasti,šta?Jel ikog boli uopšte neka stvar za bilo čim?Jel vam dobro što živite u daleko najgoroj državi u Evropi?Šta ste vi uradili po pitanju da nešto od tog promijenite?
Control panel

#145 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Control panel »

Dr. Octagon wrote:Stvarno ljudi dajte da se pokušaju organizovati neki masovni protesti.Pa nikom ništa u ovoj komediji od države izgleda i ne smeta.Boli koliko ste svi licemjerni,koji kukate na ulici,u kafani,u tramvaju a nikad guzicu pomjerili niste da nešto uradite.Običan građanin Italije,Francuske,Engleske je svako malo na ulici.Blokiraju saobraćaje,pale auta,blokiraju bolnice.Žive 300 puta bolje od nas.Očekujete od nekok sindikata da uradi nešto a?A svjesni ste da nijedna fabrika ne radi i da sindikalista iz industrije nema.Ovi na državnoj sisi neće štrajkovati još.Pa izabrali ste ovu vlast koja nije u stanju da počne da radi svoj posao i nije u stanju da se nosi s krizom.Pa pokažite joj da ne može ovako više.Jel hoćete da sami sebe otjeraju s vlasti,šta?Jel ikog boli uopšte neka stvar za bilo čim?Jel vam dobro što živite u daleko najgoroj državi u Evropi?Šta ste vi uradili po pitanju da nešto od tog promijenite?
:-)
Leftist

#146 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Leftist »

http://www.facebook.com/pages/Svi-mi-ko ... 8571734647

Poziv na spontano okupljanje gradjana pred zgradom vlade KS sutra u 12h
tazmaniaBAN4

#147 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by tazmaniaBAN4 »

SVI NA ULICE !!!

mada bi ja radije kad bi se na kuce ovih guzonja udarilo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dr. Octagon

#148 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Dr. Octagon »

Control panel wrote:
Dr. Octagon wrote:Stvarno ljudi dajte da se pokušaju organizovati neki masovni protesti.Pa nikom ništa u ovoj komediji od države izgleda i ne smeta.Boli koliko ste svi licemjerni,koji kukate na ulici,u kafani,u tramvaju a nikad guzicu pomjerili niste da nešto uradite.Običan građanin Italije,Francuske,Engleske je svako malo na ulici.Blokiraju saobraćaje,pale auta,blokiraju bolnice.Žive 300 puta bolje od nas.Očekujete od nekok sindikata da uradi nešto a?A svjesni ste da nijedna fabrika ne radi i da sindikalista iz industrije nema.Ovi na državnoj sisi neće štrajkovati još.Pa izabrali ste ovu vlast koja nije u stanju da počne da radi svoj posao i nije u stanju da se nosi s krizom.Pa pokažite joj da ne može ovako više.Jel hoćete da sami sebe otjeraju s vlasti,šta?Jel ikog boli uopšte neka stvar za bilo čim?Jel vam dobro što živite u daleko najgoroj državi u Evropi?Šta ste vi uradili po pitanju da nešto od tog promijenite?
:-)
To je ta reakcija.....O tome vam i govorim.Nek se nastavi 500 godina ugnjetavanja.Može bošnjo i to izdurat...Nije problem opet i rat ako treba i golubove na jelovnik.Samo nek je živa glava...Tabula rasa
Control panel

#149 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Control panel »

tazmaniaBAN4 wrote:SVI NA ULICE !!!

mada bi ja radije kad bi se na kuce ovih guzonja udarilo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
oni koji su radili 15 godina i doveli do ovakve situacije imaju sigurno bogatije kuce
Dr. Octagon

#150 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Dr. Octagon »

tazmaniaBAN4 wrote:SVI NA ULICE !!!

:thumbup:
Post Reply