BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Jack Be Nimble

#126 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Jack Be Nimble »

Da li se Francuska moze kvalifikovati kao najbolja drugo plasirana? Mozda bi nas mogli pustiti da ih pobjedimo a oni na prvenstvo kao drugo plasirani. Treba to vidjeti sa Platinijem.
HTI

#127 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by HTI »

Jack Be Nimble wrote:Da li se Francuska moze kvalifikovati kao najbolja drugo plasirana? Mozda bi nas mogli pustiti da ih pobjedimo a oni na prvenstvo kao drugo plasirani. Treba to vidjeti sa Platinijem.
U 'bem ti belaj, vid' sad ove kombinacije.
Sad treba razbijati glavu i sa ovim. :D
Korisničkoime

#128 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Korisničkoime »

Možda bi trebalo malo i rizikovati i na primjer odmah od početka staviti ovog malog Stevanovića iz U21 na desnu stranu. Jedini koji igra desno pa viditi kako to funkcioniše, ili staviti Vranješa od početka na desnog beka a Mujdžu tisnuti naprijed na desno krilo jer nam ta strana zadaje glavobolje i trebao bi Sušić malo šta pokušati s njom a ne krpiti je s nespremnim ili igračima čija to pozicija uopšte i nije kao Lulić. Možda pozvati i Cocalića pa s njim pokušati u drugom poluvremenu. Znam da jačina protivnika ne bi dala prave podatke o kvaliteti ovih igrača ali možemo vidjeti kako se neki igrači snalaze u repki a i uigravanja radi.
Baudelaire

#129 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Baudelaire »

HTI wrote:
Jack Be Nimble wrote:Da li se Francuska moze kvalifikovati kao najbolja drugo plasirana? Mozda bi nas mogli pustiti da ih pobjedimo a oni na prvenstvo kao drugo plasirani. Treba to vidjeti sa Platinijem.
U 'bem ti belaj, vid' sad ove kombinacije.
Sad treba razbijati glavu i sa ovim. :D
Ne mogu ni Francuzi biti najbolja druga. I to je jedno pet puta rečeno na svim ovim temama oko reprezentacije :D
palermo

#130 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by palermo »

Korisničkoime wrote:Možda bi trebalo malo i rizikovati i na primjer odmah od početka staviti ovog malog Stevanovića iz U21 na desnu stranu. Jedini koji igra desno pa viditi kako to funkcioniše, ili staviti Vranješa od početka na desnog beka a Mujdžu tisnuti naprijed na desno krilo jer nam ta strana zadaje glavobolje i trebao bi Sušić malo šta pokušati s njom a ne krpiti je s nespremnim ili igračima čija to pozicija uopšte i nije kao Lulić. Možda pozvati i Cocalića pa s njim pokušati u drugom poluvremenu. Znam da jačina protivnika ne bi dala prave podatke o kvaliteti ovih igrača ali možemo vidjeti kako se neki igrači snalaze u repki a i uigravanja radi.
A možda i Velagića (legendarnog Mrkvu) probati uz Džeku, kad već Zec , Muslimović i Ibišević nisu spremni. On i Džekson bi se super dopunjavali, brza imjena mjesta i teško da bi prozivnički igrači mogli da ih prate. Još i taj Stevanović na desnoj strani, a Mudjžu prebaciti na lijevu stranu (može on to) a kao njegovu zaleđinu ponovo pokušati sa Subašićem (nema veze, što ne igra, ne igra ni rahimić). i onda smo kao beton. A na klupi kao jokeri uvijek spremni, Lulić, salihović, Pjanić,Medunjanin, Papac....
respo

#131 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by respo »

a sto se ne bi pozvali silni svicarci danci ili ko vec da protiv luxemburga upisu prve minute i kaparisati ih za sva vremena
mejdanbl

#132 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by mejdanbl »

1) Ako ne mozemo dobiti Luksemburg kod kuce nismo zasluzili da idemo na EP. To smatram kao sigurna tri boda. Mislim da se svi slazete samnom.

2) Igraci sa zutim kartonima su: Mravac, Papac, Pandza, Rahimic, Salihovic, Lulic, Stilic, Zahirovic, Misimovic i Ibisevic

UEFA je najavila rigorozne kazne za namjerno ciscenje kartona, dvije utakmice zabrane, dakle ni Pariz ni baraz. Cak i da nije tako, bilo bi svima ocito kad bi u utakmici protiv Luksemburga nasi pobjedili, a dobili 4-5 zutih kartona. U tom slucaju UEFA bi nam "spakovala" takvo sudjene u barazu da ne bi mogli proci ni najlakseg protivnika (sjetite se kad je Ciro odmarao igrace na EP 96 protiv Portugala pa su mu sa Njemcima namjestili sudiju koji ih je pokrao ko niko). Po mom misljenju trebalo bi ocistiti igrace koji imaju najvecu sansu dobiti kartone a koji su najvazniji a to su Rahimic obavezno i mozda Papac, Lulic ili Salihovic.
Po mom misljenju, u barazu objektivno imamo znatno vece sanse za prolazak nego u jednoj utakmici u Parizu.
Sto se tice utakmice u Parizu, nase sanse su tu jako male (osim ako im Albanija ne otkine bodove). Francuska je tamo imala jedan kiks sa Bjelorusijom i to im se nece ponoviti. Uz to dva remija u gostima kod Rumuna i Bjelorusa su im i previse. Ja bih tamo igrao stalno sa 8 tj 9 igraca iza lopte, s tim da bih zabranio Spahi, Papcu, Rahimicu, Lulicu, Salihovicu i Misimovicu da rade zute kartone. Gore samo Dzeko iza njega Pjanic. Ako izvucemo 0-0 prvo poluvrijeme onda procijeniti u kakvoj su formi Francuzi taj dan i mozda pokusati napasti u zadnjih 20min. Ako Francuzi povedu, izvaditi Spahica i Rahimica i ubaciti Misimovica i napadaca (hoce li Vedo biti spreman?) Ako Begovic odigra "utakmicu zivota" imamo neke sanse.

VARIJANTA 1 (0-0)

...................Begovic

Mujdza....Spahic.......Papac.......Lulic

......... Rahimic........Zahirovic

Medunjanin.....Pjanic.......Salihovic

....................Dzeko

VARIJANTA 2 (60min. 0-0)

Mujdza.....Spahic....Papac.....Lulic

..................Rahimic (od 75min. napadac)

Medunjanin/Zahirovic...Misimovic (60min. Medunjanin/Zahirovic out)....Pjanic....Salihovic

....................Dzeko

+jos jedna izmjena po potrebi

VARIJANTA 3 (1-0)

Mujdza....Papac....Pandza(Spahic out)....Lulic

Zahirovic/Medunjanin.....Pjanic.....Misimovic(Rahimic out).......Salihovic

............Dzeko......napadac(Zahirovic/Medunjanin out)

Sto se tice baraza najvaznije je uci sa Spahicem i Rahimicem cistim od kartona. Jos je rano govoriti o mogucim protivnicima ali mi se Grcka cini najboljim protivnikom. Da im naplatimo dugove.

Eto toliko, dok sam jos normalan, za mjesec dana cu biti kompletno lud :-)
Last edited by mejdanbl on 10/09/2011 05:32, edited 1 time in total.
k3ngur

#133 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by k3ngur »

Protiv Luxa bilo bi fino da Dzeko dadne koji go a vjerujem da ce to i uraditi, ali jos ljepse bi bilo kad bi Safet u tu utakmicu ubacio i Viscu i Besica i jos neke novajlije, jer treba opet imat jaku klupu i za evropsko 2012... :D
Baudelaire

#134 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Baudelaire »

Nego, jel ima neko ko se dobro razumije da nam objasni jel mogu Francuzi biti najbolja druga reprezentacija ako ih recimo mi dobijemo u Parizu ? :oops:
HTI

#135 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by HTI »

Baudelaire wrote:Nego, jel ima neko ko se dobro razumije da nam objasni jel mogu Francuzi biti najbolja druga reprezentacija ako ih recimo mi dobijemo u Parizu ? :oops:
Ne mogu ni Francuzi biti najbolja druga. I to je jedno pet puta rečeno na svim ovim temama oko reprezentacije :mrgreen: :skoljka:
Korisničkoime

#136 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Korisničkoime »

Ne znam ali to da smo sad u odbrani nešto posebno jaki je nerealno. Nismo dobili gola u dvije utakmice protiv B.rusije ali mora se uzeti u obzir da je to izuzev Lux najslabija ofenzivna ekipa. Naši zadnji protivnicu su bile zaista slabe ofenzivne ekipe. Papac jeste dobitak za ekipu ali koliki treba ocijeniti kada bude odigrao utakmicu-dvije protiv brzih krila i bekova. Žuti su ogroman problem čak i kad svi igrači mogu igrati imamo jasan problem na tri pozicije u timu, drugi štoper, desno krilo i drugi napadač. Bez dvojice navedenih koji su kroz žute ugroženi imamo ozbiljan problem. Tako da je veoma teško ocijeniti šta uraditi ići i pokušati dobiti Francusku te tako rizikovati žute i ne igranje nekih igrača u baražu ako izgubimo, ili neke sad protiv Luksa očistiti a ostale ugrožene protiv Francuske čuvati i svjesno ne ići na pobjedu kako bi barem u prvoj utakmici baraža bili svi na broju. Po meni možda i ključno pitanje kvalifikacija jer je potrebno zaista dobro procijeniti Francusku i tada odlučiti.
Chicago075

#137 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Chicago075 »

Trebali bi napraviti fond za Albanske reprezentativce u slucaju da dobiju ii bar igraju nerijeseno sa Fra da im isplatimo premije!!!!!!!! :bih:
Stari

#138 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Stari »

Luxiche treba pobijediti ....ne podcijeniti ...ne poniziti ...nego pobijediti i nista ni vise ni manje od toga. Kasnije cemo o Francuzima ...ili o barazu (doigravanju - majstorici) kad do tog dodje. Nemojmo praviti racun bez krcmara. Jos u vrijeme SFRJ se znalo desiti da smo protiv Luxa tesko pobjedjivali ...80 i neke (neda mi se sad googlati) smo ih pobijedili sa 1:0 ...go(g)lom H. Skore (mensecini) ...i to jedva.

Da se razumijemo ...ne preuvelicavam Luxemburg...objektivno se moze reci da smo bolji ...ali ipak imamo jedan pos'o koji se treba obaviti.
zavrzlama

#139 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by zavrzlama »

mene je vise strah mogucnosti baraza sa srbijom nego mogucnosti da dobijemo francuze..imam zajeban predosjecaj da idemo u baraz i nastele nam srbiju i pocne treci svjetski rat :D
vernes81

#140 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by vernes81 »

zavrzlama wrote:mene je vise strah mogucnosti baraza sa srbijom nego mogucnosti da dobijemo francuze..imam zajeban predosjecaj da idemo u baraz i nastele nam srbiju i pocne treci svjetski rat :D
A iz tog rata mi izlazimo kao pobjednici :mrgreen: .
Morao sam upotpuniti scenario :mrgreen:
Bosanski_kralj

#141 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Bosanski_kralj »

Nadam se da Srbija neće ni biti u baražu, da će biti 3. :oops:

Ipak, pošto je realno da će biti i Hrvatska i Srbija u baražu kao i mi, navijam za to da nam neko od njih bude protivnik. Trenutno smo bolji od njih. Smatram da bi došlo bi nas podcijenili, pogotovo Hrvati, i to bi nam dalo još veće šanse za prolazak.

Hrvatsku bih volio i zbog blizine ZG, na to bi mi gostovanje najlakše bilo otići.

P.S. Pretjerujete sa tim predviđanjima nereda, ratova... Tenzija bi sigurno bilo, ali nekih veliki neredi se ne bi desili.
jeza u ledja

#142 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by jeza u ledja »

Mislim da bi nam Luksemburg potencijalno mogao biti dosta tezak.

Mozda nije toliko pitanje hocemo li ih dobiti, u sto ne sumnjam (mada, nikad ne znas :-? ), nego kako ce teci utakmica. Moze se vrlo lako desiti da bude patnja, da ih jedva nekako dobijemo na kraju, pa da pametni novinari ulete s pricom kako smo losi i kako se igraci svadjaju u svlacionici, a da sa tribina cujemo zvizduke i tako to. To bi stvorilo negativnu atmosferu pred Francusku.
Opet, ako ih uzmemo lopatom, recimo 4-0 ili vise, stvorice se drukcija atmosfera i napumpace reprezentaciju ko da smo haman Brazil. Opet - pogresna atmosfera. :-?

Sto se tice utakmice u Parizu, ako sve u prethodnom kolu prodje kao sto je ocekivano, opet mislim da ce utakmica biti malo drukcija od ocekivanog. Ovo prvenstveno kazem zbog toga sto Francuzima treba samo bod, tako da nece srljati, kao ni mi. Mislim da ce po nas biti dosta lose ako mi prvi povedemo i to rano. Onda cemo gledati bunker i silne napade i molit boga da ne primimo gol, sto je vrlo vjerovatno. Uz to, naredacemo hipter zutih kartona u odbrani, a mozda i crveni. Dakle vjerovatno primiti gol i popusiti prolaz, a bezveze dobiti puno kartona. Zato bi radije da ostane 0-0 do pred kraj i da onda zabijemo sta god i branimo se zadnjih desetak minuta. Mislim da jedino tako i mozemo proci.
U slucaju da Francuzi u prvom daju gol, onda ionako nemamo sta izgubit pa navali narode.

Protiv njih tesko da mozemo igrati sa samim Dzekom, jer su fizicki superiorni. Samo pas noga do noge i jedino tako mozemo nesto napraviti.

Al prvo Luks. :)
donidzek

#143 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by donidzek »

Nemamo sta kalkulisat u Parizu, ukoliko dobijemo Luks u sta ne sumnjam, treba napast.
Nema potrebe da srljamo a ni da se branimo. Mozemo samo dobit, izgubit nemamo sta.
I trebalo bi Dzeki dat bilo kojeg od napadaca, cuvace ge ko Orleans i tesko da moze sam nesto napravit.

Zec, Ibisevic, Muslimovic, onaj koji bude najspremniji do 11.10

Nismo cetiri tekme zaredom primili go, Albanija, Grcka, Bjelorusija dva puta. Statistika kaze da je vrijeme da primimo jedan, ne daj Boze. Ako se to i desi, nista, igramo lopte s njima i mozemo ih dobit. A i Dzeks nije dao go za repku jos od Rumunije, krajnje je vrijeme da zabije i za repku a ne samo da bude asistent :D

Al prvo Luks.
Korisničkoime

#144 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Korisničkoime »

Sto se tice utakmice u Parizu, ako sve u prethodnom kolu prodje kao sto je ocekivano, opet mislim da ce utakmica biti malo drukcija od ocekivanog. Ovo prvenstveno kazem zbog toga sto Francuzima treba samo bod, tako da nece srljati, kao ni mi. Mislim da ce po nas biti dosta lose ako mi prvi povedemo i to rano. Onda cemo gledati bunker i silne napade i molit boga da ne primimo gol, sto je vrlo vjerovatno. Uz to, naredacemo hipter zutih kartona u odbrani, a mozda i crveni. Dakle vjerovatno primiti gol i popusiti prolaz, a bezveze dobiti puno kartona. Zato bi radije da ostane 0-0 do pred kraj i da onda zabijemo sta god i branimo se zadnjih desetak minuta. Mislim da jedino tako i mozemo proci.
U slucaju da Francuzi u prvom daju gol, onda ionako nemamo sta izgubit pa navali narode.

Protiv njih tesko da mozemo igrati sa samim Dzekom, jer su fizicki superiorni. Samo pas noga do noge i jedino tako mozemo nesto napraviti.
Uh ova tvoja predviđanja za Lux ne smijem ih ni komentarisat jer to se i te kako može dogoditi a ne bi bilo dobro nikako.
A za Francuze eh moj jeza ovo s 0-0 do 80. min pa gol za nas uh to bi bilo idealno (osim da ih nakantamo 4-0 :D )
To sa Džekom također si u pravu on je naše najopasnije oružje ali ako ga ostavimo u vrhu samog mislim da ćemo ga mi sami eliminisati.
Eh za to pas noga do noge (sad bi ti brko rekao da se uvjek igra noga do noge :-D ) baš protiv Francuza nisam siguran, postavlja se pitanje imamo li dovoljno igrača koji taj način igre mogu uspješno odigrati i protiv jakih ekipa s jakim pojedincima koji su dobri u presingu. Šteta da nemamo dobrog na desnoj strani (koji standardno igra tu poziciju) imali bi više opcija u napadu s Lulićem ili Salihovićem lijevo a Džekom i Ibiševićem u napadu.
Baudelaire

#145 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Baudelaire »

Nemamo mi ekipu za tu pas igru, mada volimo vjerovati da imamo. Treba pogledati koliko po utakmici pretrče Xavi, Iniesta i Messi, ili recimo Silva i Nasri. Osnova za pas igru je konstantno trčanje, nema sekunde stajanja na terenu, a mi nemamo jednog igrača da to radi. Zato nas je jedna Bjelorusija koja ima kreativnih igrača koliko i Luksemburg, u segmentu pas igre totalno nadigrala u Zenici, a i u Bjelorusiji smo bili nadigrani, osim u par navrata.

Drugi problem je presing. Čim se izgubi lopta u pas igri, treba svaki igrač da pravi presing. Kod nas Džeko malo potrči, Miske i ne potrči, Medunjanin je spor, Zahirović zna ispasti... ovo povlači štopere naprijed, a tu nastanu problemi, kontre protivnika i primamo golove.
Chicago075

#146 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Chicago075 »

ima jedno 74 linka na kojima mozes uzeti karte :roll:
http://partenaires.ticketnet.fr/manifes ... 7#zoneplan
Last edited by Chicago075 on 12/09/2011 15:16, edited 1 time in total.
modrica-MA

#147 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by modrica-MA »

Gostujuca je B tribina al NEMOZES KUPIT TE KARTE JER SE PRODAJU PREKO TURISTICKIH AGENCIJA u paketu i rezervisane za fanaticose,ti mozes kupit preko neta u dijelu A,Z,Y i dijelom C (onaj dio sto je blizi smedje ofarbanom dijelu)
Bosanski_kralj

#148 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Bosanski_kralj »

Daj ljudi malo čitajte. :roll: Imate posbenu temu vezanu za putovanje, karte...
Edin H.

#149 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Edin H. »

Baudelaire wrote:Nemamo mi ekipu za tu pas igru, mada volimo vjerovati da imamo. Treba pogledati koliko po utakmici pretrče Xavi, Iniesta i Messi, ili recimo Silva i Nasri. Osnova za pas igru je konstantno trčanje, nema sekunde stajanja na terenu, a mi nemamo jednog igrača da to radi. Zato nas je jedna Bjelorusija koja ima kreativnih igrača koliko i Luksemburg, u segmentu pas igre totalno nadigrala u Zenici, a i u Bjelorusiji smo bili nadigrani, osim u par navrata.

Drugi problem je presing. Čim se izgubi lopta u pas igri, treba svaki igrač da pravi presing. Kod nas Džeko malo potrči, Miske i ne potrči, Medunjanin je spor, Zahirović zna ispasti... ovo povlači štopere naprijed, a tu nastanu problemi, kontre protivnika i primamo golove.
Dodao bih da je nevjerovatno da Dzeko u par navrata uspije iskontrolisati loptu loptu, drzi dva, tri igraca na ledjima, a niko mu se ne otvara (famozni Ibricic :-) ) na desnoj strani. Ne znam sta se tim covjekom desava. Nedostatak kondicije ili je izgubio osjecaj za fudbal.
legionar2010

#150 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by legionar2010 »

Bosnia-Herzegovina 1-0 Belarus (BiH - Bjelorusija) Full Highlights 06-09-2011

PS: Mali dodatak na kraju videja :D ;-)
Locked