Baraz

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koga biste voljeli kao protivnika u baražu?

Croatia
27
13%
Portugal
19
9%
Republic of Ireland
69
33%
Czech Republic
92
44%

Total votes: 207

Stari

#126 Re: Baraz

Post by Stari »

Nikad nisu bili moji favoriti ..Crnogorci...ali stvarno imali su oni uz Savicevica i Mijatovica (Real), Petrovica (Sevilla , PSV Eindhoven) i Brnovica (Metz) Batrovica(Deportivo Coruna) ... od te bi se generacijeda je tad Crna Gora bila samostalna drzava mogla napraviti ekipa nezgodna do kraja ....:D neshvatljivo mi je da Luxemburg nikad nije mogao sloziti ovakvu ekipu :D ...hajde sta se cudite ...zezam se
Bosanski_kralj

#127 Re: Baraz

Post by Bosanski_kralj »

hz__semir wrote: Broj stanovnika ne igra nikakvu ulogu u kvaliteti fudbala. Imaju ih Kina i Indija po milijardu, pa opet ne znaju šutati loptu.

Uz red, rad i disciplinu, najvažniji je prirodni talenat, a neka priča ko god šta hoće, ljudi na Balkanu su prirodno talentovani za fudbal. Pa recimo, istina je da ta Crna Gora ima stanovnika kao Luksemburg, ali recimo ta Crna Gora je imala jednog igrača kao što je Dejan Savičević, a Luksemburg, ja iskreno ne znam ni za jednog fudbalera, koji je makar i porijeklom od tamo.
Imali su Pjanića. :oops:

Uz ovaj naš talenat koji je evidentan, dodati Njemačku disciplinu, želju za radom i još dosta toga, ko zna gdje bi nam bio kraj.
convict

#128 Re: Baraz

Post by convict »

convict wrote:Danska ide dalje direktno.

U jaki šešir idu: Grčka, Švedska, Češka, Irska

U slabi idu: Turska, Švicarska, Srbija i mi
Nakon što su uračunate i posljednje utakmice, Srbija je skočila za čak 6 mjesta, a Irska je pala za 4 mjesta, tako bi sada u jakom šeširu trebali biti Grčka, Švedska, Srbija i Češka.

Interesantno je da su ekipe iz slabijeg šešira rangirane jedna do druge: Turska, Švicarska, Irska, BiH. Jedini način da nam skoči rejting bio bi da pobijedimo Francusku, ali nam u tom slučaju rejting ne bi ni trebao jer bi išli direktno. Čak nisam siguran ni koji će se rejting koristiti, ovaj septembarski ili novi nakon oktobarskih utakmica? U svakom slučaju bih volio da izbjegnemo Srbiju, a to se može desiti ako se bude koristio oktobarski rejting, a Srbija u međuvremenu kiksa protiv Italije, a Turska ili Švicarska ostvare po dvije pobjede (sve realne opcije).
vox-populi

#129 Re: Baraz

Post by vox-populi »

convict wrote:
Nakon što su uračunate i posljednje utakmice, Srbija je skočila za čak 6 mjesta, a Irska je pala za 4 mjesta, tako bi sada u jakom šeširu trebali biti Grčka, Švedska, Srbija i Češka.

Interesantno je da su ekipe iz slabijeg šešira rangirane jedna do druge: Turska, Švicarska, Irska, BiH. Jedini način da nam skoči rejting bio bi da pobijedimo Francusku, ali nam u tom slučaju rejting ne bi ni trebao jer bi išli direktno. Čak nisam siguran ni koji će se rejting koristiti, ovaj septembarski ili novi nakon oktobarskih utakmica? U svakom slučaju bih volio da izbjegnemo Srbiju, a to se može desiti ako se bude koristio oktobarski rejting, a Srbija u međuvremenu kiksa protiv Italije, a Turska ili Švicarska ostvare po dvije pobjede (sve realne opcije).
Koristice se rejting od 11.10.2011, dakle nakon svih odigranih utakmica.

I tesko ce Turska dobit Njemacku. Ako izvuku nerijeseno nek skacu od radosti.
pirmin

#130 Re: Baraz

Post by pirmin »

Sasvim_Obican wrote:Pokazali smo da se, kada smo kompletni i dobro pripremljeni, možemo nositi sa gotovo svim ekipama Evrope.
Ma super smo se pokazali, dovoljno je reci Njemacka, Svedska, Meksiko(dobro, nije Evropa), Turska, Rumunija, Francuska...osim Turaka, ljudi nas razbili u drugom poluvremenu. :roll:

U barazu dobijamo Grke 100%, nemoj da kasnije bude sto nam nisi odmah rekao. :D

Volio bih da izbjegnemo Srbe, ne gleda mi se onaj ciganluk ponovo a i prosli bi nas na silu kao sto je to
bilo i onaj put.
Edin H.

#131 Re: Baraz

Post by Edin H. »

pirmin wrote:
Sasvim_Obican wrote:Pokazali smo da se, kada smo kompletni i dobro pripremljeni, možemo nositi sa gotovo svim ekipama Evrope.
Ma super smo se pokazali, dovoljno je reci Njemacka, Svedska, Meksiko(dobro, nije Evropa), Turska, Rumunija, Francuska...osim Turaka, ljudi nas razbili u drugom poluvremenu. :roll: U barazu dobijamo Grke 100%, nemoj da kasnije bude sto nam nisi odmah rekao. :D

Volio bih da izbjegnemo Srbe, ne gleda mi se onaj ciganluk ponovo a i prosli bi nas na silu kao sto je to
bilo i onaj put.
:lol: :lol: :lol:

Vala stvarno ja ne znam sta neki ljudi gledaju.

Nismo odigrali dobru utakmicu protiv jacih ekipa od cuvene Bakine strategije u Valensiji :-)
pirmin

#132 Re: Baraz

Post by pirmin »

Edin H. wrote: :lol: :lol: :lol:

Nismo odigrali dobru utakmicu protiv jacih ekipa od cuvene Bakine strategije u Valensiji :-)
Mi smo nesto kao Köln ili Nürnberg u Njemackoj.
Tarabe za prvu a jaki za drugu ligu.Neka medju-liga. :D

Po meni je nasa zadnja jaca utakmica protiv iole ozbiljnijeg protivnika ona protiv Danske u Kopenhagenu...
eee to je bila rapsodija u bijelom. Image

Daj boze da me Spahic&Co razuvjere i razbiju Trikolore u oktobru, javno cu se samobanovati. :D
Bosanski_kralj

#133 Re: Baraz

Post by Bosanski_kralj »

pirmin wrote:
Edin H. wrote: :lol: :lol: :lol:

Mi smo nesto kao Köln ili Nürnberg u Njemackoj.

Po meni je nasa zadnja jaca utakmica protiv iole ozbiljnijeg protivnika ona protiv Danske u Kopenhagenu...
eee to je bila rapsodija u bijelom. Image

Daj boze da me Spahic&Co razuvjere i razbiju Trikolore u oktobru, javno cu se samobanovati. :D
Posljednje dobre utakmice protiv velikih timova smo odigrali u eri Sliškovića. Dobra je bila i ona 1:1 sa Španijom u Zenici
Edin H.

#134 Re: Baraz

Post by Edin H. »

Bosanski_kralj wrote: Posljednje dobre utakmice protiv velikih timova smo odigrali u eri Sliškovića. Dobra je bila i ona 1:1 sa Španijom u Zenici
Slazem se, ali eto ni tu utakmicu nismo dobili, premda smo trebali :skoljka:
convict

#135 Re: Baraz

Post by convict »

vox-populi wrote:
convict wrote:

Koristice se rejting od 11.10.2011, dakle nakon svih odigranih utakmica.

I tesko ce Turska dobit Njemacku. Ako izvuku nerijeseno nek skacu od radosti.
Ne more značiti, Nijemci su se plasirali, nemaju nikakav motiv, a Turcima je stvar prestiža dobiti Njemačku
Baudelaire

#136 Re: Baraz

Post by Baudelaire »

Stvarno još od Bake Sliškovića nismo nadigrali, ili bar u egalu bili sa velikom ekipom. Kad se sjetim Španije u Zenici i kako je malo falilo da ih mlatnemo :-)
palermo

#137 Re: Baraz

Post by palermo »

Da mi odustanemo od baraža odmah. da se ne brukamo. Koji pesimizam,auuuuuuuuu.

Nikad nismo imali izbalansiraniju ekipu,ako budu svi spremni šanse su nam fifti-fifti sa svakom ekipom u baražu.
Max Bunker

#138 Re: Baraz

Post by Max Bunker »

Na kraju, jel' se zna ko bi nam mogao doci u barazu ?
Jel' to ona lista sto je izbacio @convict ili neka druga ?
:bih:
Edin H.

#139 Re: Baraz

Post by Edin H. »

Baudelaire wrote:Stvarno još od Bake Sliškovića nismo nadigrali, ili bar u egalu bili sa velikom ekipom. Kad se sjetim Španije u Zenici i kako je malo falilo da ih mlatnemo :-)
Al' zato nema boljeg tima da dere slabije ili ekipe slicnog rejtinga :D
Ako se ufuramo da smo bolji od nekoga, gotovi su unaprijed :mrgreen: :dance:
vox-populi

#140 Re: Baraz

Post by vox-populi »

pirmin wrote: Mi smo nesto kao Köln ili Nürnberg u Njemackoj.
Fakat. Evo sve utakmice, prijateljske ili zvanicne, sa prvih 20 reprezentacija:

Holandija 0 0 0 0 0-0
Spanija 6 0 2 4 6-14
Njemacka 2 0 1 1 2-4
Engleska 0 0 0 0 0-0
Urugvaj 1 1 0 0 3-2
Brazil 1 0 0 1 0-1
Italija 1 1 0 0 2-1
Portugal 2 0 0 2 0-2
Argentina 1 0 0 1 0-5
Hrvatska 4 0 0 4 6-12
Cile 1 1 0 0 1-0
Norveska 4 2 0 2 3-5
Rusija 0 0 0 0 0-0
Grcka 5 0 1 4 2-11
O. Slonovace 0 0 0 0 0-0
Francuska 3 0 1 2 2-5
Japan 2 0 1 1 2-5
Svedska 1 0 0 1 2-4
Crna Gora 0 0 0 0 0-0
Meksiko 1 0 0 1 0-2

UKUPNO: 35 5 6 24 31-73

EDIT:

Ako oduzmemo prijateljske, BiH je u pobijedila dva puta Norvesku, dva puta igrala nerijeseno sa Spanijom i dozivjela 15 poraza u zvanicnim utakmicama.
palermo

#141 Re: Baraz

Post by palermo »

Edin H. wrote:
Baudelaire wrote:Stvarno još od Bake Sliškovića nismo nadigrali, ili bar u egalu bili sa velikom ekipom. Kad se sjetim Španije u Zenici i kako je malo falilo da ih mlatnemo :-)
Al' zato nema boljeg tima da dere slabije ili ekipe slicnog rejtinga :D Ako se ufuramo da smo bolji od nekoga, gotovi su unaprijed :mrgreen: :dance:
Vjerovatno se ti toga ne sjećaš, ali bivša Juga je bila poznata po tome. Jednom su nas Nijemci proglasili šampionima svijeta u utakmicama protiv malih timova.

Kao da smo kolektivno naslijedili taj mentalitet (sa izuzetkom Hrvatske)
vox-populi

#142 Re: Baraz

Post by vox-populi »

palermo wrote: Vjerovatno se ti toga ne sjećaš, ali bivša Juga je bila poznata po tome. Jednom su nas Nijemci porglasili šampionima svijeta u utakmicama protiv malih timova.

Kao da smo klektivno naslijedili taj mentalitet (sa izueztkom Hrvatske)
A Italija '90?

Jesu nas Svabe zgazile 4-1, ali smo dobili Spaniju i umalo Argentinu :D

Mada, slazem se sa konstatacijom. SSSR nam je bio najveca boljka, ne sjecam se da smo i jednom pobijedili.
jeza u ledja

#143 Re: Baraz

Post by jeza u ledja »

Samo ne Srbiju ili Hrvatsku. Ostalo sve mjera. :-D
respo

#144 Re: Baraz

Post by respo »

vox-populi wrote:
palermo wrote: Vjerovatno se ti toga ne sjećaš, ali bivša Juga je bila poznata po tome. Jednom su nas Nijemci porglasili šampionima svijeta u utakmicama protiv malih timova.

A Italija '90?

Mada, slazem se sa konstatacijom. SSSR nam je bio najveca boljka, ne sjecam se da smo i jednom pobijedili.
mi se mozemo pohvaliti da smo emirate zgazili istim rezultatom :)
a oni ih zgazili samo 5-1 :)
palermo

#145 Re: Baraz

Post by palermo »

vox-populi wrote:

A Italija '90?

Ma...to je izuzetak koji potvrđuje pravilo, uostalom i tada smo ponijedili samo Španiju koja tada nije bila ni blizu velika kao sada.
Mislim,pobijedili smo mi i Eneglesku u polufinalu evropskog, ali općenito je bivša Juga bila poznata kao ekipa koja male i ekipe sličnog ramga tare al se u igrama sa velikim jal se usere,jal neki drugi k... bude
respo

#146 Re: Baraz

Post by respo »

juga je bila nesto kao holandija dere dere a na velikom takmicenju nista
osim sto su holandjani uzeli 88-e
convict

#147 Re: Baraz

Post by convict »

Max Bunker wrote:Na kraju, jel' se zna ko bi nam mogao doci u barazu ?
Ima friškija

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf
solo2

#148 Re: Baraz

Post by solo2 »

Direktno? Sto kaze Svabo "i metla pukne ko top" al' hajde, valjda nismo istosili svu srecu na ovaj Misketov gol protiv Bjelorospije i mozda neka frljoka udje a Begovic imao dan kao protiv Chelsea nedavno :zzzz:

U barazu, realno, crno nam se pise. Mi ne znamo igrati pod pritiskom pogotovo protiv malo jacih ekipa.
Spominjete Hrvate i Srbe, ono sto su Hrvati uraditi Englezima a Srbi Svabama (na svjetskom prvenstvu) mi vjerovatno necemo za dugo (a mozda i nikad), a opet znajuci nas moguce je sve, zavisi od novinara, Papeta, igraca, kise, terena, stanja u drzavi, Dodika i milion pm. Nemojte se dzabe raspravljati i previse nadati.

Baraz je za nas realno uspjeh i jako dobar rezultat (dva puta za redom). Eh sad bez euforije odigrati pametno i stalozeno pa sta Bog da.

campa_xxx

#149 Re: Baraz

Post by campa_xxx »

convict wrote:
Max Bunker wrote:Na kraju, jel' se zna ko bi nam mogao doci u barazu ?
Ima friškija

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf
Dobri smo na ovoj listi, 20. nije to lose :thumbup: "Finih" smo reprezentacija ostavili iza sebe ...
campa_xxx

#150 Re: Baraz

Post by campa_xxx »

Trenutno je ovako stanje za baraz...

Image

Po meni iz POT 1 su sigurni Svedska, Srbija i Ceska. Grcka i Hrvatska se bore za to drugo mjesto, odnosno prvo!
U POT 2 (opet po meni) siguran ucesnik je jedino Turska i mi :D
Irska i nije bas sigurna, prije da ce drugi biti Armenija ili Slovacka...takodje mislim a ce Svicarci prestici Crnogorce, pa bi to sve moglo da izgleda i ovako...

POT 1
Grcka (9) / Hrvatska (6)
Svedska (10)
Srbija (13)
Ceska (14)

POT 2
Slovacka (15) / Armenia (37) :-)
Turska (17)
Svicarska (18)
BiH (20)
Locked