Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
chuchumbamayumbe

#126 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by chuchumbamayumbe »

mayab wrote:
corvus_edin wrote:Image

urbani kriminal u dugoj listi urbanih kriminala.

FUJ!
Jebote, koliko je tu stanova, koliko ljudi treba da stanuje,dakle, koliko auta treba da se negdje parkira, koliko djece treba da se negdje igra, samo je ne vidim da ce biti prostora za sve to, osim stanovanja.
Nehumano totalno!
Mnogi pljuju po Alipasinom polju, ali to je predivno naselje, kad pogledam ovo :x
To sam ja davno govorio, živim na AP i sretan sam kada vidim koliko (još uvijek) djeca imaju zelenila, parkića, ljulja, odrasli parking mjesta.
Osim ako ovi na Stupu znaju nešto što mi ne znamo (glede parkinga, igrališta, zelenila), ono tamo je katastrofa i fakat mi nije jasno kako ljudi troše basnoslovne cifre na tako neugledne i ružne lokacije?!
:roll:
StupskaBitanga

#127 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by StupskaBitanga »

Osim ako ovi na Stupu znaju nešto što mi ne znamo (glede parkinga, igrališta, zelenila), ono tamo je katastrofa i fakat mi nije jasno kako ljudi troše basnoslovne cifre na tako neugledne i ružne lokacije?!
Drug evo ti iz prve ruke
Ovdje je kriminalno živjeti
Nemamo igrališta, škole, vrtića ma ništa
Ona ploha gdje sada djeca igraju basketa će sada biti gradilište jer će se tu dograditi Stupska petlja a i usred toga biće džamija :-) :-) :-) :-)
Nemamo školu najbliža je u barama a obdanište je privatno sveta obitelj ovako nešto u kojem nema mjesta
Tamo kod crkve je napravljeno divno igralište za djecu u sklopu te svete obitelji i bilo je odlično za klince ali ima ispod crkve jedno romsko naselje i romi su to uništili i od tada to zaključavaju
Ja govorim za svoj Stup ono čudo Tibrino n inezz kome pripada iskreno
alibaba_i_30_godina

#128 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by alibaba_i_30_godina »

StupskaBitanga wrote:
Drug evo ti iz prve ruke
Ovdje je kriminalno živjeti
Nemamo igrališta, škole, vrtića ma ništa
Ona ploha gdje sada djeca igraju basketa će sada biti gradilište jer će se tu dograditi Stupska petlja a i usred toga biće džamija :-) :-) :-) :-)
Nemamo školu najbliža je u barama a obdanište je privatno sveta obitelj ovako nešto u kojem nema mjesta
Tamo kod crkve je napravljeno divno igralište za djecu u sklopu te svete obitelji i bilo je odlično za klince ali ima ispod crkve jedno romsko naselje i romi su to uništili i od tada to zaključavaju
Ja govorim za svoj Stup ono čudo Tibrino n inezz kome pripada iskreno
A gdje ti to zivis, si siguran da je to Stup?! :shock: :D
Qler

#129 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Qler »

Moj brat je tu kupio stan, jer nije imao nigdje drugo za te pare... i ja sam odmah govorio, da je to katastrofa sta Tibra pravi, nema plana, samo stanovi, satanovi, nema skola, obdanista, parka, ambulante, parkinga, klupe za sjesti, nema nista nista sto naselje cini naseljem, i da ima imalo zakona i pravde u drzavi, neko bi ga morao natjerati da uradi neki plan, da se to sredi..
shin

#130 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by shin »

Nemoj pricat da nema plan, eto dzamiju ce dobiti :lol: :lol: :lol: :lol:
StupskaBitanga

#131 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by StupskaBitanga »

shin wrote:Nemoj pricat da nema plan, eto dzamiju ce dobiti :lol: :lol: :lol: :lol:
znaš gdje će biti 50m od Stupske petlje ni ne želim zamisliti na šta će to ličiti
A pazi ovo
Preko 200000KM košta samo kupovina zemljišta od Opštine Ilidža a po gradu su već obljepljeni plakati sa brojem telefona i budućom džamijom
poznanik

#132 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by poznanik »

Qler wrote:Moj brat je tu kupio stan, jer nije imao nigdje drugo za te pare... i ja sam odmah govorio, da je to katastrofa sta Tibra pravi, nema plana, samo stanovi, satanovi, nema skola, obdanista, parka, ambulante, parkinga, klupe za sjesti, nema nista nista sto naselje cini naseljem, i da ima imalo zakona i pravde u drzavi, neko bi ga morao natjerati da uradi neki plan, da se to sredi..
Zgrada nije mogla biti sagrađena bez prethodno osmišljenog i u Skupštini opštine Ilidža usvojenog Regulacionog plana tog područja.
StupskaBitanga

#133 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by StupskaBitanga »

pa ima li rp tog područja
rimac

#134 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by rimac »

poznanik wrote:
Qler wrote:Moj brat je tu kupio stan, jer nije imao nigdje drugo za te pare... i ja sam odmah govorio, da je to katastrofa sta Tibra pravi, nema plana, samo stanovi, satanovi, nema skola, obdanista, parka, ambulante, parkinga, klupe za sjesti, nema nista nista sto naselje cini naseljem, i da ima imalo zakona i pravde u drzavi, neko bi ga morao natjerati da uradi neki plan, da se to sredi..
Zgrada nije mogla biti sagrađena bez prethodno osmišljenog i u Skupštini opštine Ilidža usvojenog Regulacionog plana tog područja.
Ima li kod nas istraživačkog novinarstva, da netko ispita kako općina i kanton mogu izdati dozvolu za ovo!
beco

#135 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by beco »

poznanik wrote:Kako pješak da prođe trotoarom, a da ne dovede u opasnost sopstveni život? Kako invalid da prođe ovim trotoarom?

Image Image
A evo prilaza mostu sa strane Ciglana, jad i cemer i puka sreca da niko nije stradao zimi.
Image
Image
Image
bull21

#136 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by bull21 »

Skyfox wrote:uspjeli su da dohakaju i ovim klupama :roll:

Image

vandalizam - kad ne postoji drugi nacin da se se osjetis kao muskarac...
Nisu vandali nego radnici koji su sjekli drvo iznad. Pala im je hogromna grana i shebala klupu. :-)
r_faruk

#137 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by r_faruk »

e sto bezze napadosmo svakog........
mali Ninja

#138 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by mali Ninja »

:lol: :lol: ovo su nadrealisti, treba ovo zapisivati pa kakvu knjigu izdati :D
Skyfox

#139 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Skyfox »

bull21 wrote:
Skyfox wrote:uspjeli su da dohakaju i ovim klupama :roll:

Image
Nisu vandali nego radnici koji su sjekli drvo iznad. Pala im je hogromna grana i shebala klupu. :-)
fakat???

ovo mi je jos jace :-) :roll:
TRANCE

#140 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by TRANCE »

poznanik wrote:Kako pješak da prođe trotoarom, a da ne dovede u opasnost sopstveni život? Kako invalid da prođe ovim trotoarom?

Image
Uh od ovog mosta imam fobije :lol:
Jedno veče idem prema tunelu ovom stranom gdje je stub, izađem na ulicu da ga zaobiđem, vidim nema nikakvih auta što dolaze prema meni, kad odjednom lola projuri s leđa 100 na sat 10 cm od mene. Kad sam se dohavizao nakon šoka, skontam da je preticao auto ispred njega i tako prešao u ovu drugu traku :lol:
railwayman

#141 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by railwayman »

Štandovi u Ferhadiji. K'o da hodam kroz onaj buvljak na Otoci, a ne kroz centar grada i glavno šetalište. Što je još gore, svake godine je ista stvar i isti problem. Apsolutno uništava ugođaj i ambijent koji stvara ''Coca Cola - Holiday Market''.

Image

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... /111220113

https://www.facebook.com/groups/294398040603323/
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#142 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by ladyblue18 »

tec

#143 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by tec »

beco wrote:
Image Image
Ovo nije most za pješake niti tu trebaju prolaziti pješaci. To je jedan dio nezavršenog gradskog autoputa koji nikada nije bio predviđen za pješake nego za automobile. To što budale sada tu hodaju i prolaze kroz tunel pješke to je njihov problem.
mrtva kokoš

#144 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by mrtva kokoš »

tec wrote: Ovo nije most za pješake niti tu trebaju prolaziti pješaci. To je jedan dio nezavršenog gradskog autoputa koji nikada nije bio predviđen za pješake nego za automobile. To što budale sada tu hodaju i prolaze kroz tunel pješke to je njihov problem.
:-) :-)
Cholina_Lokica

#145 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Cholina_Lokica »

Sinoc prolazim, fakat grozno izgleda... Iza cola market super i onda ovo, jbg...
Bullet Tooth Tony

#146 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Bullet Tooth Tony »

ja sam kontao da ce kola u one kucice smjestiti ove kape , salove i ostalo a ne nekakve elitne zlatare , koji ce mi k** zlatara imam zlatarsku ulicu ako mi treba zlata :-) :-)
Cholina_Lokica

#147 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Cholina_Lokica »

Bullet Tooth Tony wrote:ja sam kontao da ce kola u one kucice smjestiti ove kape , salove i ostalo a ne nekakve elitne zlatare , koji ce mi k** zlatara imam zlatarsku ulicu ako mi treba zlata :-) :-)
A jbg, sigurno je ko je platio taj je i dobio kucicu :mrgreen:
*zena21

#148 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by *zena21 »

Bullet Tooth Tony wrote:ja sam kontao da ce kola u one kucice smjestiti ove kape , salove i ostalo a ne nekakve elitne zlatare , koji ce mi k** zlatara imam zlatarsku ulicu ako mi treba zlata :-) :-)

:thumbup:

bas tako... zato je dobro imati i one standove od najlona :D .. da mi koji volimo sitne NG gluposti imamo gdje kupiti :D
branimir stulic

#149 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by branimir stulic »

Meni ova ratna ostecenja ne smetaju.. Neka stoje... kao podsjecanje.
poznanik

#150 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by poznanik »

Zanimljivo je kako neki objekti, devastirani ratnim dejstvima i zapušteni, takvi postoje i dvije decenije nakon rata, i predstavljaju očit bezobrazluk nadležnih službi lokalne zajednice, koja ništa ne poduzima da ih obnovi ili bar djelomično sanira njihov izgled, da ne predstavljaju ruglo od koje se "kosa diže na glavi", a nalaze se još i u najstrožijem dijelu grada.

Za rekonstrukciju ovog "Feroelektro" objekta se odavno zna da je u nadležnosti Općine Stari Grad i pojedinaca koji, najvjerovatnije, imaju određen interes, pa godinama vrše opstrukcije u njegovoj obnovi... :(

Image Image
Post Reply