Brak po drugi put?!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply

Brak po drugi put?

Sretna/sretan sam u braku po drugi put i imam odgovarajucu osobu kraj sebe !
7
14%
Po drugi put sam u nesretnom braku!
1
2%
Nakon iskustva u drugom braku mislim da se sve to svede na kraju na isto!
4
8%
Nikad se necu udati/zeniti po drugi put,jedna trauma mi bila dosta!
16
31%
Nadam se da cu naci odgovarajucu osobu i stupiti u brak ponovo!
23
45%

Total votes: 51

pustopoljina

#126 Re: Brak po drugi put?!

Post by pustopoljina »

jest, al' sto ih zna izabrati :-)
fatamorgana

#127 Re: Brak po drugi put?!

Post by fatamorgana »

Evo ima odlično bračno savjetovalište na ovoj temi, provjereno!

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =2&t=86723
Ghost_Rider_XXX

#128 Re: Brak po drugi put?!

Post by Ghost_Rider_XXX »

vox-populi wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:
Ma bilo koja situacija ba, ako je ona normalna i ako se slažemo i razumijemo i poštujemo i volimo, sve ostalo je zanemarivo.
Slazem se ja, ali treba druga Shefa uvjeriti u to :D
Ma nemamo mi šta uvjeravat bilo koga, svako ima svoje. Nažalost dešava se da vrlo perspektivne veze pucaju zbog jebenih balkanskih predrasuda i nazovi neke vizije morala.
drekalica28

#129 Re: Brak po drugi put?!

Post by drekalica28 »

Jednog lijepog dana kada dođe do toga da se udam, onda želim da to bude iz obostrane ljubavi. :)
Pa ko god se našao na njegovom mjestu, sve dok se slažemo i jedno drugo...pa haj da kažem dopunjavamo, nekog zbog koga postajemo bolja osoba.
Hoće li on biti razveden, udovac, s djecom ili bez....nije mi bitno.
Da sva ta scenaria pretstavljaju povelik kufer...istina. Ali zar nije tako da ga baš ta iskustva i kuferi čine osobom u koju sam se zaljubila, koju volim i sa kojom želim provesti ostatak svog života? ;-)
Kada voliš nekoga, voliš njega ili nju kao komplet osobu, voliš i mane i vrline. Nema tu ništa polovično.
Ili voliš ili ne voliš. :oops:
fatamorgana

#130 Re: Brak po drugi put?!

Post by fatamorgana »

drekalica28 wrote:Jednog lijepog dana kada dođe do toga da se udam, onda želim da to bude iz obostrane ljubavi. :)
Pa ko god se našao na njegovom mjestu, sve dok se slažemo i jedno drugo...pa haj da kažem dopunjavamo, nekog zbog koga postajemo bolja osoba.
Hoće li on biti razveden, udovac, s djecom ili bez....nije mi bitno.
Da sva ta scenaria pretstavljaju povelik kufer...istina. Ali zar nije tako da ga baš ta iskustva i kuferi čine osobom u koju sam se zaljubila, koju volim i sa kojom želim provesti ostatak svog života? ;-)
Kada voliš nekoga, voliš njega ili nju kao komplet osobu, voliš i mane i vrline. Nema tu ništa polovično.
Ma ja, što neko reče, kad voljem voljem, a kad ne voljem onda koljem ....
jedna tamo

#131 Re: Brak po drugi put?!

Post by jedna tamo »

a brak po prvi put?
znači ja fakat kasnim, još ni prvi a neki već drugi :roll:
VeriBizi

#132 Re: Brak po drugi put?!

Post by VeriBizi »

Brak po drugi put, naravno. Jednom ko nijednom. :D Nek' se nešto dešava. :D

Šalu na stranu. Znam ljude koji izađu iz jednog braka da bi ušli u drugi, pa onda iz drugog da bi ušli u treći, itd. Traže se čitav život. Znam i one što ne podnose samoću pa safatavaju sljedeću žrtvu čim šarnu papire za razvod. Znam i one koje vjeruju da se samo jednom voli i nastave dalje sami s puno tuge i gorčine. Fokusiraju se na djecu, posao, prijateljstvo, ali ne i novu ljubav.

Ja iza sebe imam primjer oca koji se nikada nije ženio nakon smrti moje majke, a ostao je udovac sa 44 godine. Bio je faca, ponuda hejbet, ali ljubav i uspomene na moju mamu nadjačale su potrebu ili želju za novim životnim partnerom. Zbog takve ljubavi se jedino i isplati stupiti u brak, sve ostalo ima predispozicije za život nalik zatvorskoj kazni.
Mislim da bih i ja išla njegovim stopama. Probala bih jednom (i to je upitno :D), ako ne ide - ne ide, furaj mali sam sredinom ... nije žvaka za seljaka. :)
MedenoSrce

#133 Re: Brak po drugi put?!

Post by MedenoSrce »

drekalica28 wrote: Hoće li on biti razveden, udovac, s djecom ili bez....nije mi bitno.
I ja sam dugo živjela u ovom ubjeđenju
ali ispade u ovom i ovakvom društvu da si budala ako ovako razmišljaš.
jedna tamo wrote:a brak po prvi put?
To smo neki dan zaključili da je drugi put lakše i kada je brak u pitanju :D Iako ja mislim da ko god može da misli na drugi brak tada mu u prvom nije bilo dovoljno loše.
fatamorgana

#134 Re: Brak po drugi put?!

Post by fatamorgana »

jedna tamo wrote:a brak po prvi put?
Iš s teme, :wink:
jedna tamo

#135 Re: Brak po drugi put?!

Post by jedna tamo »

šo?
fatamorgana

#136 Re: Brak po drugi put?!

Post by fatamorgana »

jedna tamo wrote:šo?
Pa pokvariće te ovi oženjeni/udate, :lol:
jedna tamo

#137 Re: Brak po drugi put?!

Post by jedna tamo »

:lol:
drekalica28

#138 Re: Brak po drugi put?!

Post by drekalica28 »

MedenoSrce wrote:
drekalica28 wrote: Hoće li on biti razveden, udovac, s djecom ili bez....nije mi bitno.
I ja sam dugo živjela u ovom ubjeđenju
ali ispade u ovom i ovakvom društvu da si budala ako ovako razmišljaš.
Nije stvar razmišljanja koliko osjećanja.
Tako je kako je dok se nešto ne promjeni. :)
fatamorgana

#139 Re: Brak po drugi put?!

Post by fatamorgana »

jedna tamo wrote::lol:
izgleda da je samo tebi i meni do smijeha na ovoj temi, :lol:
jedna tamo

#140 Re: Brak po drugi put?!

Post by jedna tamo »

jebaji ga, šta ću drugo već se smijat... da sam bila mudra a ne fer i drug prema muškarcima dosad bi dvoje djece imala, nema sa muškarcima fino to je tako...
ne kažu džaba onaj s kim spavaš najveći ti je neprijatelj ...
Ghost_Rider_XXX

#141 Re: Brak po drugi put?!

Post by Ghost_Rider_XXX »

jedna tamo wrote:jebaji ga, šta ću drugo već se smijat... da sam bila mudra a ne fer i drug prema muškarcima dosad bi dvoje djece imala, nema sa muškarcima fino to je tako...
To je generalizacija, imamo i mi plaho jebenih iskustava sa ženama, pa opet ne udaramo i ne maltretiramo. (čast izuzecima)
fatamorgana

#142 Re: Brak po drugi put?!

Post by fatamorgana »

jedna tamo wrote:jebaji ga, šta ću drugo već se smijat... da sam bila mudra a ne fer i drug prema muškarcima dosad bi dvoje djece imala, nema sa muškarcima fino to je tako...
Ti izgleda neki ženski izrod, :shock: , :wink: , :lol:

( ma izgleda da je ili šejtan ili bog odredio da se uvijek upare pogrešni muškarci sa pogrešnim ženama, :idea: , :lol:
drekalica28

#143 Re: Brak po drugi put?!

Post by drekalica28 »

za ovo još nikad nisam čula. :roll:
dječak sa šibicama

#144 Re: Brak po drugi put?!

Post by dječak sa šibicama »

:D

Mudrost je znati prema kome biti drug i fer, a prema kome ne.

Imam problem sa tim, cisto da se pribiljezim :D
fatamorgana

#145 Re: Brak po drugi put?!

Post by fatamorgana »

drekalica28 wrote:
za ovo još nikad nisam čula. :roll:
Ko biva spavaš sa Hitlerom, Gadafijem, :lol:
pustopoljina

#146 Re: Brak po drugi put?!

Post by pustopoljina »

uh...nije bridget johnson, nego jones :oops: :skoljka

neprijatelj u mom krevetu?
kao da ima taj film?
Katy

#147 Re: Brak po drugi put?!

Post by Katy »

pustopoljina wrote:uh...nije bridget johnson, nego jones :oops: :skoljka

neprijatelj u mom krevetu?
kao da ima taj film?
Ima,ima.... :D

Image
sposa0408

#148 Re: Brak po drugi put?!

Post by sposa0408 »

Šef wrote:
Katy wrote:
Šef wrote:Ja bih se ženio i razvodio 5 puta ako treba ali nikad ne bih oženio raspuštenicu. 8-) Zabavljanje,sex i perverzije to da ali brak, jok. :mrgreen:
Gluho bilo!Sto bi se ta peta po redu usrecila s tobom tako raspusCHenim! :D Nisi sam o sebi razmisljao!? :lol:

Ne valjaju ti predrasude,ne valjaju stvarno :)
I ja sam ih imala u nekim oblicima.....ali....
valjda bas one po pitanju mnogih stvari dovedu covjeka pred nesto sto misli da nikad uradio nebi.
Nikad ne reci .....nikad! :)
Vidiš da je mnogima svejedno tako da bi se našla neka koja bi se usrećila . :lol: :D
To ti je kao veza izmedju dvoje ljudi različite životne dobi. Recimo ja imam 30 a ona 18. Nije to baš najnormalnije. Ona tek otkriva neke stvari a ja to sve prošao. Nije isti ni stepen ni tačka paljenja. Recimo, njoj merak da izlazi a ja se već kafana pomalo zasitio. Umjesto da iste stvari usvajate na sličan način. Po meni je tako bolje. Ista stvar je i sa brakom.
Bolje neka koja veze nema s tim, kao ni ti, pa joj kao i tebi sve novo, nego neka koja je prošla "bunu i bunicu", sve zna, pa ti dođe k'o mama.
Neću mamu, hoću neku nevinu i naivnu kao što sam i ja sam. 8-) :D
Vrlo interesantno ... Meni se cini da ti neces raspuschenice iz jednog razloga sto takva zena nakon svog prvog iskustva, nije da zna sta hoce vec zna sta NEĆE. Jbg, iskustvo je iskustvo. A svak sebe najbolje poznaje, reklo bi se... Ha?? :)
I gdje to pise da se iskustvo u prethodnom braku prenosi na drugi? Pa ti mislis da ces dobiti "mamu"... :roll: :shock:
cava

#149 Re: Brak po drugi put?!

Post by cava »

Šef wrote:
vox-populi wrote:
Šef wrote: Apsolutno bi. Uvijek.
:thumbup:

Dobro.

Sada uzmi istu tu situaciju, samo ona ima dijete iz prvog braka.
S takvom se ne bih nikada našao na istim talasnim dužinama. Niti bi ona mene razumjela niti ja nju. :) Vjeruj mi.
Koliko god Šef grubo zvučao, moram priznati da je u pravu, možda bi smo se mi i našli na istim talasnim dužinama, ali su startne pozicije različite, naročito u situaciji sa djecom.

Ja sam razvedena, imam dvoje "odrasle" djece i jako dobro znam koliko mi vremena ostaje za izlaske, a za održevanje jedne normalne veze, koja bi na kraju trebala završiti brakom, to je malo.
Mislim, da bi mu kad tad zasmetala moja djeca kao razlog rijetkih izlazaka i nedostatka vremena, ranijih odlazaka sa derneka i sl.

Ne kažem da nije nemoguće i da toga nema, ali ja mislim da se ne bih snašla u takvoj situaciji.
Treba tu puno snage i volje i ljubav treba biti ekstremno jaka da se prevaziđu različitosti.

A što se tiče predrasuda, Einstein je davno rekao, lakše je razbiti atom nego predrasude.

A sad glede teme, brak, sa papirom, po drugi put ne, ali brak, bez papira, tj. zajedički život, i sa mojom i sa njegovom djecom, da.

Mislim da bi drugi brak bio mnogo uspješniji između muškarca i žene sa istim polaznim tačkama.

Ovo prema mom mišljenju i iskustvi i prema onome što imam i vidim u svojoj bližoj okolini.
vesna555

#150 Re: Brak po drugi put?!

Post by vesna555 »

Ja znam da sam balkanski izrod, ali meni nije jasno ni što se ljudi žene i udaju uopće.
Post Reply