DA LI STE ZA UKIDANJE SDS & SDA & HDZ ?

Post Reply
2STONED

Post by 2STONED »

Ja sam za legalizovanje marihuane, thc-a, shita, dopa, hasha, hashulja...isl
margareta

Post by margareta »

Vodenjak wrote:Sasvim sam ozbiljno mislio za ono - od kuce do kuce! I to BUKVALNO! Da se ljudima lagano objasni sta se i kako hoce! Ali i ono drugo - da im se pokaze da ih se cijeni kao individue a ne stoku koja ce samo u stadima biti, za fotogenicnijeg politicara sa plakata glasati, popovske i hodzine vazove slusati i pitati ih "koji je nas?"
Bosanskom covjeku treba podici moral i pokazati mu da svaki za sebe VRIJEDI!
A kad to shvati, krenuce i taj bosanski covjek od kuce do kuce...
Vodenjace ti si se ubio za takav vid posla.Imas strpljenje, znas s' ljudima,
uporan si, ne predajes se lako.....
Zamisli 'marketinsgkog akvizitera' koji pozvoni na vrata sa 'ponudom' koja zivot znaci.

"Klijent" otvara akviziter kulturno pozdravlja , predstavlja se i kaze u stilu :"Zivjeli ste zivot kao stoka u toru.......zelite li izaci iz tora 'MI' tj. nas Novi Visoki Predstavnik garantira vam zivot dostojan covjeka........
Vasim potpisom sebi otvarate vrata svijeta...nove vidike....mogucnost slobodnog kretanja sporednom ulicom Vase Miskina oko ponoci......"

Odgovor dame ili gospodina :" NeJma vise Vase, ni Borise, ni Milosa ni Titove ! Kome ti to prodajes cetnike ! Mars na Pale Karadjicu"!

Akviziter :"Mars ti STOKO primitivna !Dabogda krepao u toru ! Pocrkajte k'o STOCNI fond ludih volova i krava za vase cobane"!
Komsije 'volove i krave........ propala "prodaja" na 'toj' adresi.
margareta

Post by margareta »

DiplomataSaSela wrote:
margareta wrote:
Vodenjace to je terenski dio posla.Bit ce i toga svakako pored drugih sredstava informiranja siroke javnosti.
Je li ova "alternativa" i terenski dio posla planiran samo za sarajevsku opstinu Centar ili za cijelu BiH.Ako je za BiH evo ja predlazem Vodenjaka da ode na teren i obilazi kucu po kucu u Gacko,Trebinje,Nevesinje,Focu,Tjentiste...Verbal kao misionar bi mogo u Zvornik,Bijeljinu,Prijedor,Laktase...a Margareta mozda u Listicu,Grude,Posusje,Citluk...nadajmo se dobrim rezultatima i velikoj podrsci tamosnjeg stanovnistva novom visokom predstavniku...
Ako sta mogu pomoc tu sam...ne salim se...
Cio grad Sa. ima samo jednu ulicu "setaca" - Ferhadiju, u opcini Centar.
Sa prvim mrakom , svi se zabarikadiraju u svoje gajbe.Znaci "obraditi" multiracionalno Sa. je isto sto i "raditi" po RS entitetu.
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

margareta wrote:
DiplomataSaSela wrote:
margareta wrote:
Vodenjace to je terenski dio posla.Bit ce i toga svakako pored drugih sredstava informiranja siroke javnosti.
Je li ova "alternativa" i terenski dio posla planiran samo za sarajevsku opstinu Centar ili za cijelu BiH.Ako je za BiH evo ja predlazem Vodenjaka da ode na teren i obilazi kucu po kucu u Gacko,Trebinje,Nevesinje,Focu,Tjentiste...Verbal kao misionar bi mogo u Zvornik,Bijeljinu,Prijedor,Laktase...a Margareta mozda u Listicu,Grude,Posusje,Citluk...nadajmo se dobrim rezultatima i velikoj podrsci tamosnjeg stanovnistva novom visokom predstavniku...
Ako sta mogu pomoc tu sam...ne salim se...
Cio grad Sa. ima samo jednu ulicu "setaca" - Ferhadiju, u opcini Centar.
Sa prvim mrakom , svi se zabarikadiraju u svoje gajbe.Znaci "obraditi" multiracionalno Sa. je isto sto i "raditi" po RS entitetu.
Ja ovo fakat ne kontam...ma kako god sretna nova marga
margareta

Post by margareta »

Hvala takodjer.Sta ne kontas reci da ti pojasnim ako hoces ?
DiplomataSaSela

#131 as

Marga pocela si opet Novu G sa lupanjem.kako je bolan isto obraditi SA i rs.Pa to je nebo i zemlja...marga,marga....
margareta

Post by margareta »

Sreco ajd mi reci da li si bio u RS-u ? Iskreno ja nisam.Znam samo da je Sarajevo film horor zanra.Zasto ? Znas li da se sarajlije sa prvim mrakom kriju u svoje domove.Zasto ?Od koga se kriju ?
DiplomataSaSela

margareta wrote:Sreco ajd mi reci da li si bio u RS-u ? Iskreno ja nisam.Znam samo da je Sarajevo film horor zanra.Zasto ? Znas li da se sarajlije sa prvim mrakom kriju u svoje domove.Zasto ?Od koga se kriju ?
Ti si mozda obolila od neke paranoje. Navece su pune ulice...a rs sam "obiso"jos u ratu a o miru da ne govorim..neznam sta ti to znaci...izadji nekad navece..ne boj se pun je grad...
margareta

Post by margareta »

Priznajem da ni prije rata nisam bila niti u jednom dijelu sadasnjeg RS-a.
Samo Trebinje zausput prema moru.Ostalo nista.
Diplomato sreco reci mi gdje u Sa. ima setaca , slucajnih ili namjernika osim na dionici Parkusha - Bascarshija sa 'epicentrom' u Ferhadiji ?
DiplomataSaSela

margareta wrote:Priznajem da ni prije rata nisam bila niti u jednom dijelu sadasnjeg RS-a.
Samo Trebinje zausput prema moru.Ostalo nista.
Diplomato sreco reci mi gdje u Sa. ima setaca , slucajnih ili namjernika osim na dionici Parkusha - Bascarshija sa 'epicentrom' u Ferhadiji ?
A gdje su to setaci toliko setali prije rata osim u ovom dijelu grada sto si pomenula..,.bezze ti je prica...seta se i danas ko prije...i izadji nekad navece, ako te je strah ja cu sa tobom...ne boj se

i odoh se vratiti spavat...
margareta

Post by margareta »

Sunce moje cio grad je bio pun slobodnih setaca.Sada mozes ali sa utokom i upanciren.
Laka ti i mirna noc.
DiplomataSaSela

margareta wrote:Sunce moje cio grad je bio pun slobodnih setaca.Sada mozes ali sa utokom i upanciren.
Laka ti i mirna noc.
Ma setaci su uglavnom setali gdje i sada...a ja evo setam bez utoke i pancira i jos sam ziv...i nije noc nego je haman podne al nema veze spava mi se...
margareta

Post by margareta »

Ma jest Diplomato. Jesi li ti i profesionalno ili samo forumski diplomata, ja raskopusha voljela bih znati?Ugodan prijepodnevni san.
P.S.Doci cu ja kod tebe kada budem isla na teren za vrbovanje...
Engram::X

Post by Engram::X »

Dobra nasa Marge

U novu sa novom dozom

Image
margareta

Post by margareta »

Engram::X wrote:Dobra nasa Marge

U novu sa novom dozom

Image
Ja sad samo guta.Nisu vise one zeleno bijele.Sa Novom god. novi dizajn.
Sad cu kusati ukus.Nadam se da su za detoksikaciju.
Hvala ti Engrame. Sta bih ja bez tebe ?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

margareta wrote:
Vodenjak wrote:Sasvim sam ozbiljno mislio za ono - od kuce do kuce! I to BUKVALNO! Da se ljudima lagano objasni sta se i kako hoce! Ali i ono drugo - da im se pokaze da ih se cijeni kao individue a ne stoku koja ce samo u stadima biti, za fotogenicnijeg politicara sa plakata glasati, popovske i hodzine vazove slusati i pitati ih "koji je nas?"
Bosanskom covjeku treba podici moral i pokazati mu da svaki za sebe VRIJEDI!
A kad to shvati, krenuce i taj bosanski covjek od kuce do kuce...
Vodenjace ti si se ubio za takav vid posla.Imas strpljenje, znas s' ljudima,
uporan si, ne predajes se lako.....
Zamisli 'marketinsgkog akvizitera' koji pozvoni na vrata sa 'ponudom' koja zivot znaci.

"Klijent" otvara akviziter kulturno pozdravlja , predstavlja se i kaze u stilu :"Zivjeli ste zivot kao stoka u toru.......zelite li izaci iz tora 'MI' tj. nas Novi Visoki Predstavnik garantira vam zivot dostojan covjeka........
Vasim potpisom sebi otvarate vrata svijeta...nove vidike....mogucnost slobodnog kretanja sporednom ulicom Vase Miskina oko ponoci......"

Odgovor dame ili gospodina :" NeJma vise Vase, ni Borise, ni Milosa ni Titove ! Kome ti to prodajes cetnike ! Mars na Pale Karadjicu"!

Akviziter :"Mars ti STOKO primitivna !Dabogda krepao u toru ! Pocrkajte k'o STOCNI fond ludih volova i krava za vase cobane"!
Komsije 'volove i krave........ propala "prodaja" na 'toj' adresi.
:lol: :lol: :lol: :lol:
radogost bosnjanin

Post by radogost bosnjanin »

Pa kako bi ti to margareta radila? kako mislis zbacit te nacionalne ( neke i nacionalisticke ) s vlati?

kad se treba glasat, nigdje nikoga. Cim treba dalje od toga razmislit, stane se pred zid.

Ja prosle sedmice otvaro temu: Ima li sanse za novu politicku snagu?

Jedva se javilo nekoliko ljudi...

Dakle, ako njiti jedna opcija ne odgovara, aprostora kolko hoces za novu pol. snagu, sta se ceka,

koje su godine u pitanju, ako smijem pitat?
margareta

Post by margareta »

Nike vajde od vas.Nema meni druge do put pod noge..... :roll:
Tuce

Post by Tuce »

Treba ukinuti sve nacionalne stranke jer sta bi se desilo recimo posle drugog svjetskog rata kada su Amerikanci zauzeli Njemacku i da su im ostavili fasisticku stranku do danas nebi izasli iz mraka niti bi se rijesili nacionalizma.Jedina greska koja je napravljena u BiH je sto su dozvolili rad strankama koje su i pocele rat,te tri sranke trebaju pod hitno da se ukinu i da se zabrani svim strankama rad koje propagiraju fasizam i nacionalizam.
crniroko

#145 Re: DA LI STE ZA UKIDANJE SDS & SDA & HDZ ?

Post by crniroko »

margareta wrote:Da li je konacno doslo vrijeme da spasimo zemlju iz "vjecne krize" vlasti koju cini koalicija etnoprofiterskih stranaka BiH ?
Izborima nismo nista promijenili.Mozemo li prije sljedecih opcih izbora zbaciti sa vlasti nacional profitere i kriminalce ?
Kako ?
ja kad vidim izbor teme sa velikom vjerovatnocom mogu pretpostaviti i autora. a to za margaretu posebno vrijedi.
sta zena kontinuirano pokusava jeste izjednacavanje sda/hdz/sds.
i nekoliko puta sam je molio za objasnjenja nekih i nimalo naivnih, cak nedobronamjernih stavova - ali odgovora nema.
a i kad toliko navaljujes u povlacenju znaka jednakosti izmedu onih koji su se istrajno borili za nasu drzavu, ne koristeci pri tome zvjerske metode sistematskih likvidacija, silovanja i etnickog ciscenja i sijanja mrznje (sda-definitivno) i onih drugih, ciji dijelovi clanstva i simpatizeri i danas mastaju o komadanju bosne(hdz i sds). i

i ako sve ovo previdimo, sto ti i konstantno margareta i cinis, koji su to po tebi alternativni politicki subjekti sds recimo. milorad (cetnicina) dodig mozda?? je li margareta? dodig. pa on je gori od svakog sds-ovca. on samo radi u rukavicama. ili ko je alternativa hdz-u. lijanovici? pa i jesu, ali zato i imaju 2 % glasova hrvata. a mi bosnjaci apsolutno nismo tako monolitno i retrogradno glasacko tijelo kao dreuga dva. pa zna se da za sdp glasa 90% bosnjaka.

znaci tvojoj temi nema mjesta gospodjo. cista glupost i navlakusa za lahkovjerne i one kratke pameti.
i na kraju hdz i sds perjanice su ili po kazamatima, ili sudovima ili WANTED. a sda-u, kolko god ga ti mrzila u toj druzini nije mjesto.

p.s. ne ocekujem da ces odgovorit ni ovaj put, gdjo margareta
DiplomataSaSela

Tuce wrote:dozvolili rad strankama koje su i pocele rat,te tri sranke trebaju pod hitno .
Rat u YU je pocela srbija a ne tri stranke...osim ako ne mislis na slobin sps,sds i radikale..onda si u pravu

nije moguca paralela sda sa sds-hdz...

mislim da je to jasno cijelom svijetu sem mozda ideolozima i prakticarima iz zadnje dvije...

a ima ih i po forumu ;)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Image
Engram::X wrote:nije moguca paralela sda sa sds-hdz...
Moj Jekane, ... :D :D :D Image ...sve su one iste.... :D :D :D

ma pape idi u ...

sto bi akac rekao :D
livadic

Post by livadic »

margareta wrote:Sa nacionalnim strankama DRZAVA BiH JE FIKCIJA ! PREVARA ! LAZ !
bosna je fikcija ... :D

i sa njima ... :cry: ... i bez njih ... :roll:

;)

:D
Post Reply