naucimo vozit motor

Podforum za motocikliste...
Post Reply
TouringBiker
Grijem se na: Struju

#126 Re: naucimo vozit motor

Post by TouringBiker »

scooterista wrote:Evo nadjoh na toj strani da će biti susret kod Bazena na Ilidži 24-26 maj. A ima i nezavisno pregled susreta u BiH i link na kalendar svih susreta u Hrvatskoj i BiH
http://www.motori.hr/kalendar/
Susret na Ilidži, organiziran od ilidžanskog kluba???
Hajd' da vidimo kako to rade na selu :lol:

Doduše ljudi su se bar potrudili da NEŠTO organizuju, treba im skinut kapu. Od ovih klubova od Stupske petlje ka Baščaršiji, ala tih što se okupljaju po Johnny-ju, Route 66 ili Markiju, nikakav hajra. Samo znaju mlatit praznu slamu po kafićima. :roll:
Last edited by TouringBiker on 24/04/2013 15:41, edited 1 time in total.
scooterista

#127 Re: naucimo vozit motor

Post by scooterista »

eluna wrote:kad ste već kod tih moto susreta, da prijavim drugu rami da ću da si zbavim OVAJ motor ............. goni te vaše skalamerije :D

Image
Je li na pedale ili baterije? Kolko ima konjskih snaga i koja je maksimalna brzina? :?
eluna

#128 Re: naucimo vozit motor

Post by eluna »

scooterista wrote:
eluna wrote:kad ste već kod tih moto susreta, da prijavim drugu rami da ću da si zbavim OVAJ motor ............. goni te vaše skalamerije :D

Image
Je li na pedale ili baterije? Kolko ima konjskih snaga i koja je maksimalna brzina? :?
ne znam - pitaj ramzesa, on ima VAKI :D
scooterista

#129 Re: naucimo vozit motor

Post by scooterista »

eluna wrote:
scooterista wrote:

Image
ne znam - pitaj ramzesa, on ima VAKI :D
E onda mora da je mlooogo snazan i brz, on voli take :run:
bikersa2013

#130 Re: naucimo vozit motor

Post by bikersa2013 »

TouringBiker wrote:
scooterista wrote:Evo nadjoh na toj strani da će biti susret kod Bazena na Ilidži 24-26 maj. A ima i nezavisno pregled susreta u BiH i link na kalendar svih susreta u Hrvatskoj i BiH
http://www.motori.hr/kalendar/
Susret na Ilidži, organiziran od ilidžanskog kluba???
Hajd' da vidimo kako to rade na selu :lol:

Doduše ljudi su se bar potrudili da NEŠTO organizuju, treab im skinut kapu. Od ovih klubova od Stupske petlje ka Baščaršiji, ala tih što se okupljaju po Johnny-ju, Route 66 ili Markiju, nikakav hajra. Samo znaju mlatit praznu slamu po kafićima. :roll:
Nek si ti doso iz grada. Ne znam kako te nije stid vise pljuvat po svemu i svakome. Te ljude sto organizuju ni ne znas a pljujes po njihovom radu.
Bem ti drzavu kad nam pederi i ubice pljuju po normalnim ljudima.... fuj
TouringBiker

#131 Re: naucimo vozit motor

Post by TouringBiker »

bikersa2013 wrote:
TouringBiker wrote: Doduše ljudi su se bar potrudili da NEŠTO organizuju, treba im skinut kapu. Od ovih klubova od Stupske petlje ka Baščaršiji, ala tih što se okupljaju po Johnny-ju, Route 66 ili Markiju, nikakav hajra. Samo znaju mlatit praznu slamu po kafićima. :roll:
Nek si ti doso iz grada. Ne znam kako te nije stid vise pljuvat po svemu i svakome. Te ljude sto organizuju ni ne znas a pljujes po njihovom radu.
Ja sam napisao da im treba skinuti kapu što su nešto organizovali, imali su oni i prije finih inicijativa.
Samo:

1. Na stranici im piše da su članovi samo sa ilidže.
2. Muzika na susretu Alen Islamović i "Okus meda"??? Miris pokošenog sijena :)
Ramzess Veliki

#132 Re: naucimo vozit motor

Post by Ramzess Veliki »

Meni je ovaj tip na Ignore pa ni ne čitam njegove jadne komentare, ali vidim iz odgovora na post da kritizira Dinu i ostalu ekipu. Papak to su stari motoristi koji voze i po dvadesetak godina i odavno su dio moto scene. Prije su bili u jednom klubu pa su ga napustili, ima tome 4-5 godina, i sada pokušavaju da nešto naprave. Treba ih svakako podržati. Ko misli da je u ovom gradu lako nešto napraviti na bajkerskoj sceni grdno se vara. Niko ne da para, a prazna ne puca. Kome izbiti pare za članarinu kad je svako kokuz? Ko će trčati po općinama, ministarstvima, raditi projekte, kad nema vremena ni za svoju porodicu. A najlakše je kritizirati sa strane, preko foruma, i govoriti ja bih napravio to i to. Napravi druže pa kritikuj. Do tada ne komentiraj uprazno.
Istina mi smo najavili na sceni da ćemo u Avgustu raditi motorijadu pa su potrčali da je urade prije nas. Bezveze. Mi bismo im ustupili organizaciju da su lijepo pitali. Maj nije za održavanje motorijade na Ilidži jer je prehladno za šatore. I tako smo išli od kluba do kluba i molili ih da zajedno radimo jednu motorijadu za jedan grad, da ne bude da smo to radili radi nas i zarade. Nema od motorijada para. A ima i bitnijih stvari od motorijada. 8-)
Ramzess Veliki

#133 Re: naucimo vozit motor

Post by Ramzess Veliki »

TouringBiker wrote:
bikersa2013 wrote:
TouringBiker wrote: Doduše ljudi su se bar potrudili da NEŠTO organizuju, treba im skinut kapu. Od ovih klubova od Stupske petlje ka Baščaršiji, ala tih što se okupljaju po Johnny-ju, Route 66 ili Markiju, nikakav hajra. Samo znaju mlatit praznu slamu po kafićima. :roll:
Ja sam napisao da im treba skinuti kapu što su nešto organizovali, imali su oni i prije finih inicijativa.
Samo:

1. Na stranici im piše da su članovi samo sa ilidže.
2. Muzika na susretu Alen Islamović i "Okus meda"??? Miris pokošenog sijena :)
Ti što se skupljaju u Johnnyju ... to ti na mene i moj klub misliš?
Neću ovo ni komentirati. Ali daću ti savjet da prestaneš da me uzimaš u usta, i moj klub. Napravi nešto vrijedno pažnje pa tada možeš komentirati do mile volje.
bikersa2013

#134 Re: naucimo vozit motor

Post by bikersa2013 »

Sta ce papak zna samo pljuvati. Volio bi i on da je normalan ko i ostali.
hugollino

#135 Re: naucimo vozit motor

Post by hugollino »

Za potpunu zabavi treba pozvati gosp. Dejana Špoljara

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... rQOhwUVV3A
braca

#136 Re: naucimo vozit motor

Post by braca »

Ja prosto ne mogu da razumijem ovoga lika Tarik Dreca alias FFBikerSa alias TouringBiker koji se je u kratkom vremenskom roku zavadio sa ama bas svakim forumasem na forumu, popljuvao je sve bikere i sve vrste motora, sve osim BMW-a, ali ne svakog BMW-a jer i novi BMW-ei su smece i ruzni, samo stare krntije BMW su motori, brzaneri su papci, choperasi su papci, SVI bikerski kafici su smece, SVI klubovi su smece, od Ilidze do Bascarsije...normalno je da se neko ponekada sa nekim zakaci, ali bas sa svakim...covjek je katastrofa i bas zadnji odron i otkos! Ako se zgugla "Tarik Dreca" i "FFBikerSa" stvari postaju jasnije ko je smece. Internet je cudo jedno.
Osigurach

#137 Re: naucimo vozit motor

Post by Osigurach »

Nesmijem ni napisati sta sam nasao samim guglanjem.. :lol:
skuterista

#138 Re: naucimo vozit motor

Post by skuterista »

Osigurach wrote:Nesmijem ni napisati sta sam nasao samim guglanjem.. :lol:
lele :D
scooterista

#139 Re: naucimo vozit motor

Post by scooterista »

braca wrote:Ja prosto ne mogu da razumijem ovoga lika Tarik Dreca alias FFBikerSa alias TouringBiker koji se je u kratkom vremenskom roku zavadio sa ama bas svakim forumasem na forumu, popljuvao je sve bikere i sve vrste motora, sve osim BMW-a, ali ne svakog BMW-a jer i novi BMW-ei su smece i ruzni, samo stare krntije BMW su motori, brzaneri su papci, choperasi su papci, SVI bikerski kafici su smece, SVI klubovi su smece, od Ilidze do Bascarsije...normalno je da se neko ponekada sa nekim zakaci, ali bas sa svakim...covjek je katastrofa i bas zadnji odron i otkos! Ako se zgugla "Tarik Dreca" i "FFBikerSa" stvari postaju jasnije ko je smece. Internet je cudo jedno.
Ja nisam tolko dugo na forumu pa ne znam sta se prije pisalo, ali meni je pomogao s nekim savjetima ovdje na pitanje oko kacige. Sem toga jezik kojim pise je cista hrvatstina, a ime "Tarik" :?

Mozda se i ne radi o istom covjeku (a mozda vecina koji vole takvu vrstu motora i slicno misle). I napisa da voli i ide na susrete talijanskih motora, imali ko da se voza okolo s turistickim Dukatijem, Gucijem, ne znam koji jos ima turisticki ili putni enduro od talijana?
scooterista

#140 Re: naucimo vozit motor

Post by scooterista »

braca wrote:Ja prosto ne mogu da razumijem ovoga lika Tarik Dreca alias FFBikerSa alias TouringBiker koji se je u kratkom vremenskom roku zavadio sa ama bas svakim forumasem na forumu, popljuvao je sve bikere i sve vrste motora, sve osim BMW-a, ali ne svakog BMW-a jer i novi BMW-ei su smece i ruzni, samo stare krntije BMW su motori, brzaneri su papci, choperasi su papci, SVI bikerski kafici su smece, SVI klubovi su smece, od Ilidze do Bascarsije...normalno je da se neko ponekada sa nekim zakaci, ali bas sa svakim...covjek je katastrofa i bas zadnji odron i otkos! Ako se zgugla "Tarik Dreca" i "FFBikerSa" stvari postaju jasnije ko je smece. Internet je cudo jedno.
S druge strane ono sto je piso kako se ne pozdravlja s onim koji voze druge motore, nije mu u redu.

Doduse nas jadne skuterase "pravi" bajkeri i vako i nako ne pozdravljaju, cak ni kad vozimo vece skutere od 250 ili 600 kubika. :roll: Al za vozace bemvejase kazu bajkeri i vani kako su cudna sorta, ne pozdravljaju druge, druze se samo jedni s drugima, valjda misle da su bolji od drugih. Ist i i koji voze bmw skutere, one sa krovicem sto ne treba kaciga za njih C1.

Ne znam imal tih podjela i kod nas, jos nisam "pravi" bajker? Skuterasi se manje vise svi drze zajedno. Imal i po Rajvosa i drugim gradovima da su oni s sportskim motorima svi samo u jednim kaficima, coperasi u drugim, kroseri u trecim, il da ima klubova u kojim su oni sto voze samo jednu marku?
TouringBiker

#141 Re: naucimo vozit motor

Post by TouringBiker »

Ramzess Veliki wrote:Meni je ovaj tip na Ignore pa ni ne čitam njegove jadne komentare, ali vidim iz odgovora na post da kritizira Dinu i ostalu ekipu. Papak to su stari motoristi koji voze i po dvadesetak godina i odavno su dio moto scene. ... A najlakše je kritizirati sa strane, preko foruma, i govoriti ja bih napravio to i to. Napravi druže pa kritikuj. Do tada ne komentiraj uprazno.
Istina mi smo najavili na sceni da ćemo u Avgustu raditi motorijadu pa su potrčali da je urade prije nas. Bezveze. Mi bismo im ustupili organizaciju da su lijepo pitali. Maj nije za održavanje motorijade na Ilidži jer je prehladno za šatore. I tako smo išli od kluba do kluba i molili ih da zajedno radimo jednu motorijadu za jedan grad, da ne bude da smo to radili radi nas i zarade. Nema od motorijada para. A ima i bitnijih stvari od motorijada. 8-)
Papakti je čaća koji te napravio.

Ja Dinu nisam kritizirao - Dinu su neki drugi ovdje na forumu, pri diskusijama o drugim temama, krititirali po drugoj osnovi (da "pali" sa cijenama u radnji i da mu je loš zbor), s čim se uopće ne slažem. Moja je jedina primjedba bila što ne primaju članove i iz ostatka grada (AKO je to razlog da imaju samo one sa Ilidže) - doduše naslov im jeste "Suburb's Riders", ali predgradje je i Vogošća, a uostalom i Alipašino, Pofalići, Velešići :lol: I izbor muzike - stvarno više odgovara kakvoj seoskoj svadbi.

Dino ima podršku i iz Općine Ilidža i iskoristiti će kamp Oazu (gdje imaju i bungalovi i kućice, pa kome je prehladno u šatoru može i tu spavati), a i inače je sposoban. Prema tome ne sumnjam da će organizirati susret barem isto tako dobro kao i bilo tko drugi u regiji, ako ne i bolje. Ljudi su se bar potrudili susret najaviti i na glavnim regionalnim portalima, na kojim od te vaše druge motorijade u kolovozu/augustu nema niti traga.
TouringBiker

#142 Re: naucimo vozit motor

Post by TouringBiker »

Ramzess Veliki wrote:Ti što se skupljaju u Johnnyju ... to ti na mene i moj klub misliš?
Neću ovo ni komentirati. Ali daću ti savjet da prestaneš da me uzimaš u usta, i moj klub. Napravi nešto vrijedno pažnje pa tada možeš komentirati do mile volje.
Ja sam mislio na sve zajedno klubove iz ostalih općina sem Ilidže, u kojim izgleda samo pričaju a ništa ne organizuju. Za ove znam zbog kafića, možda ima još koji što je također "nevidljiv".

Pojma nemam koji ti je klub i baš me briga za to, ali ako je to onaj sa Dobrinje blizu Gimnazije... Jedan mi je komšija spomenuo da tamo ima bajkerski kafić, pa kad sam sa kolegama s posla išao u inspekciju blizu svratio pa pogledao tražeđi ima li kakvo pristojno mjesto za izlazak - i kad sam vidio okupljeno društvo, izgubio se što brže mogu :run: :run: :run: :run:
Tjah, onda je možda i bolje da ništa ne organizujete.
Ramzess Veliki

#143 Re: naucimo vozit motor

Post by Ramzess Veliki »

scooterista wrote: S druge strane ono sto je piso kako se ne pozdravlja s onim koji voze druge motore, nije mu u redu.

Doduse nas jadne skuterase "pravi" bajkeri i vako i nako ne pozdravljaju, cak ni kad vozimo vece skutere od 250 ili 600 kubika. :roll: Al za vozace bemvejase kazu bajkeri i vani kako su cudna sorta, ne pozdravljaju druge, druze se samo jedni s drugima, valjda misle da su bolji od drugih. Ist i i koji voze bmw skutere, one sa krovicem sto ne treba kaciga za njih C1.

Ne znam imal tih podjela i kod nas, jos nisam "pravi" bajker? Skuterasi se manje vise svi drze zajedno. Imal i po Rajvosa i drugim gradovima da su oni s sportskim motorima svi samo u jednim kaficima, coperasi u drugim, kroseri u trecim, il da ima klubova u kojim su oni sto voze samo jednu marku?
Mi smo objedinili i sportake i choppere u klub, a dok smo imali klupski prostor na Dobrinji bilo je i dosta skutera. Ima skoro godina da smo ga zatvorili jer nam je član koji ga je vodio odselio u ameriku na neko vrijeme i klub preprodao svom konobaru, a ovaj je počeo puštati narodnjake i bilo je i par tuča. Baš nam je bio napravio problema pa smo morali da skinemo našu firmu. Srećom da nas policija zna tako da prijave nisu išle na naše ime. Sad smo silom prilika u Johnnyju dok ne iznađemo stalno rješenje za klupske prostorije tipa kancelarije. Ugostiteljski objekat smo imali u dva navrata i uvjerili smo se da to nije praktično rješenje.
Kako imamo i članove u Hadžićima često se tamo preselimo da im izađemo u susret.
scooterista

#144 Re: naucimo vozit motor

Post by scooterista »

Ramzess Veliki wrote:Mi smo objedinili i sportake i choppere u klub, a dok smo imali klupski prostor na Dobrinji bilo je i dosta skutera. Ima skoro godina da smo ga zatvorili jer nam je član koji ga je vodio odselio u ameriku na neko vrijeme i klub preprodao svom konobaru, a ovaj je počeo puštati narodnjake i bilo je i par tuča. Baš nam je bio napravio problema pa smo morali da skinemo našu firmu. Srećom da nas policija zna tako da prijave nisu išle na naše ime. Sad smo silom prilika u Johnnyju dok ne iznađemo stalno rješenje za klupske prostorije tipa kancelarije. Ugostiteljski objekat smo imali u dva navrata i uvjerili smo se da to nije praktično rješenje.
Kako imamo i članove u Hadžićima često se tamo preselimo da im izađemo u susret.
Dobro a sta je sa drugima mjestima za okupljanje? Za route 66 se zna, klupski lokal. Ko je npr. ekipa koja se okuplja pred kafanom Setaliste? Ko u kaficima u Zlenih beretki, kod hotela Evropa? Ko na Mejtasu'? Neki klub navodno ima i klupsku kucu prema Rakovici, kod bivse kafaen Centar Jugoslavije.

Mozda je to vise predmet za jednu drugu odvojenu temu, tipa "Gdje izlaziti", nego "Naucimo voziti motor", ali cesto tako neka tema odluta u drugom pravcu od originalne. Ali i (o) motor(u) mozes nauciti iz iskustva drugih, koji se na takvim mjestima okupljaju.
Ramzess Veliki

#145 Re: naucimo vozit motor

Post by Ramzess Veliki »

scooterista wrote: Dobro a sta je sa drugima mjestima za okupljanje? Za route 66 se zna, klupski lokal. Ko je npr. ekipa koja se okuplja pred kafanom Setaliste? Ko u kaficima u Zlenih beretki, kod hotela Evropa? Ko na Mejtasu'? Neki klub navodno ima i klupsku kucu prema Rakovici, kod bivse kafaen Centar Jugoslavije.

Mozda je to vise predmet za jednu drugu odvojenu temu, tipa "Gdje izlaziti", nego "Naucimo voziti motor", ali cesto tako neka tema odluta u drugom pravcu od originalne. Ali i (o) motor(u) mozes nauciti iz iskustva drugih, koji se na takvim mjestima okupljaju.
Route 66 je Igorova kafana, a ne klupska mada se tu tradicionalno okupljaju Red Devilsi. Pokušali su otvoriti Club Hous drumsku kafanu prema Pazariću ali su je morali zatvoriti.
Pred Šetalištem nisu klupski motori.
Kod hotela Evropa svi naiđemo, ja recimo izlazim u Citty Pub pa tu parkiramo po 4-5 motora ako nismo u Johnnyju.
Na Mejtašu koliko znam nema kluba.
To za Rakovicu prvi put čujem, ali ima tzv. klubova koji broje dva člana.

Većina klubova nema svoju kafanu, jer samo od bajkera pokrivati troškove je iluzorno.
scooterista

#146 Re: naucimo vozit motor

Post by scooterista »

Ramzess Veliki wrote: Route 66 je Igorova kafana, a ne klupska mada se tu tradicionalno okupljaju Red Devilsi. Pokušali su otvoriti Club Hous drumsku kafanu prema Pazariću ali su je morali zatvoriti.
Pred Šetalištem nisu klupski motori.
Kod hotela Evropa svi naiđemo, ja recimo izlazim u Citty Pub pa tu parkiramo po 4-5 motora ako nismo u Johnnyju.
Na Mejtašu koliko znam nema kluba.

Većina klubova nema svoju kafanu, jer samo od bajkera pokrivati troškove je iluzorno.
Vidio sam na mejtašu često okupljeno dosta motora iznad Doma policije, preko puta francuske ambasade zato pitam.
Ali izgleda ima na Vratniku, bar su na Fejsu: https://www.facebook.com/motoklub.sarajevo
Šta je sa MC Rajvosa, gdje se oni okupljaju? Zar nisu oni klub samo jednog brenda, svi vozaju Harlije?
scooterista

#147 Re: naucimo vozit motor

Post by scooterista »

Ramzess Veliki wrote:
To mi jaran sad rece, valjda je od Comancherosa. Mozda je malo dalje prema Kiseljaku, ne sama Rakovica

http://www.comanchero-mc.com/events.html
Ramzess Veliki

#148 Re: naucimo vozit motor

Post by Ramzess Veliki »

scooterista wrote:
Ramzess Veliki wrote:
To mi jaran sad rece, valjda je od Comancherosa. Mozda je malo dalje prema Kiseljaku, ne sama Rakovica

http://www.comanchero-mc.com/events.html
A, to je Munjin ranč! :thumbup: Prije Lepenice. Comancherosi. :thumbup:
Ramzess Veliki

#149 Re: naucimo vozit motor

Post by Ramzess Veliki »

scooterista wrote: Većina klubova nema svoju kafanu, jer samo od bajkera pokrivati troškove je iluzorno.
Vidio sam na mejtašu često okupljeno dosta motora iznad Doma policije, preko puta francuske ambasade zato pitam.
Ali izgleda ima na Vratniku, bar su na Fejsu: https://www.facebook.com/motoklub.sarajevo
Šta je sa MC Rajvosa, gdje se oni okupljaju? Zar nisu oni klub samo jednog brenda, svi vozaju Harlije?[/quote]
Ne znam za te na Mejtašu. Rajvosa budu kod Neše u AG-u, ali to je Nešin kafić. Prije su bili u Undergrownd-u, ali više ih ne vidim tu. Često su u Pub-u na Malti. Nemaju zvanične prostorije.
To na Vratniku nije to. Dva motora.
scooterista

#150 Re: naucimo vozit motor

Post by scooterista »

Ramzess Veliki wrote:Ne znam za te na Mejtašu. Rajvosa budu kod Neše u AG-u, ali to je Nešin kafić. Prije su bili u Undergrownd-u, ali više ih ne vidim tu. Često su u Pub-u na Malti. Nemaju zvanične prostorije.
To na Vratniku nije to. Dva motora.
Čudno, stanujem blizu, cesto prodjem kraj AGa, ali nikad nisam vidio nesto puno parkiranih motora. A Underground je u Titovoj, gdje su se mogli tamo parkirat? Zar im drotovi nisu pravili probleme :? Mene jednom kaznise sto sam sa skuterom stao pred pekarom Aspik da kupim perec :oops:
Post Reply