Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
- JThomas
#126 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
ugovor može biti raskinut iz milion razloga. može biti raskinut i što kupac kasni sa plaćanjem. tako da pametnom ipak nije dosta. ako nešto konkretno znaš - napiši da i drugi znaju.
- manekenka u penziji
#127 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Najbolji ćevapi su kod Mostarlica na Mostarskom raskršću. Njih samo tamo uzimam. Mujanic im nije do koljena.
Sto se tiče mesnice koju izbjegavam, to je Dayton. Da ne spominjem sve moguće mane koje me nisu zaobisle, zadnje sto su mi uradili je da su mi prodali govedinu umjesto junetine i dakako, fino je naplatili kao traženu junetinu.
Takodjer nisam zadovoljna ni sa Bajrom, meni jednostavno nešto ne štima sa njihovim mesom, ne mogu da dokučim sta, ali imam osjećaj da je puno nekakvih aditiva, pogotovo suhomesnati proizvodi. Ne znam, ne mogu da odgonetnem sta rade s mesom.
Neko je pohvalio mesnicu Frisko i mogu reci da im ime pristaje, ovo sto sam do sada kupovala bila sam dosta zadovoljna.
Sto se tiče mesnice koju izbjegavam, to je Dayton. Da ne spominjem sve moguće mane koje me nisu zaobisle, zadnje sto su mi uradili je da su mi prodali govedinu umjesto junetine i dakako, fino je naplatili kao traženu junetinu.
Takodjer nisam zadovoljna ni sa Bajrom, meni jednostavno nešto ne štima sa njihovim mesom, ne mogu da dokučim sta, ali imam osjećaj da je puno nekakvih aditiva, pogotovo suhomesnati proizvodi. Ne znam, ne mogu da odgonetnem sta rade s mesom.
Neko je pohvalio mesnicu Frisko i mogu reci da im ime pristaje, ovo sto sam do sada kupovala bila sam dosta zadovoljna.
- akcid
#128 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
manekenka u penziji wrote:...Sto se tiče mesnice koju izbjegavam, to je Dayton. Da ne spominjem sve moguće mane koje me nisu zaobisle, zadnje sto su mi uradili je da su mi prodali govedinu umjesto junetine i dakako, fino je naplatili kao traženu junetinu...
Šta reći na ovakav post
A možda si tražila govedinu, a mislila na junetinu
- manekenka u penziji
#129 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Gresku jednog mesara, kako ti to kazes,koji je stavio oznaku iznad mesa i to velikim slovima JUNETINA, samo sam izdvojila od zadnjih mana i podvala pri kupovini kod njih, jer bih zaista mogla dug post napisati o svim njihovim "uslugama" koje zaslužuju inspekciju na vrata, ali meni to nije cilj. Ima ljudi koji su takvom uslugom zadovoljni. A mi koji imamo drugačije kriterije smo ipak, samo pakosniakcid wrote:manekenka u penziji wrote:...Sto se tiče mesnice mesa izbjegavam, to je Dayton. Da ne spominjem sve moguće mane koje me nisu zaobisle, zadnje sto su mi uradili je da su mi prodali govedinu umjesto junetine i dakako, fino je naplatili kao traženu junetinu...
Šta reći na ovakav postGrešku jednog mesara pripisati kao odgovornost kompletnog lanca mesnica koji već 15-tak godina ima vrhunsku uslugu i kvalitetnu ponudu, može samo neko pakostan.
A možda si tražila govedinu, a mislila na junetinu
- akcid
#130 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Kad je riječ o dobrom mesu, prodaje se na pijaci Grbavica, u mesnici iza cvjećare i stola sa plastikom, zaboravih joj naziv
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#131 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Mislim da ju je već Patka spominjala Salčin. Kod Muje. Super meso još samo da manje pričaju.akcid wrote:Kad je riječ o dobrom mesu, prodaje se na pijaci Grbavica, u mesnici iza cvjećare i stola sa plastikom, zaboravih joj naziv
-
NeenaSa
#132 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Izvini, al' ovo je, i do tebe.manekenka u penziji wrote: ... zadnje sto su mi uradili je da su mi prodali govedinu umjesto junetine i dakako, fino je naplatili kao traženu junetinu.
Kako nisi uocila razliku pri kupovini?
- KARDASIJAN
#133 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
ovaj je iz jednog razloga i na stetu mesare "vizon",al nebitno jedi sta hocesJThomas wrote:ugovor može biti raskinut iz milion razloga. može biti raskinut i što kupac kasni sa plaćanjem. tako da pametnom ipak nije dosta. ako nešto konkretno znaš - napiši da i drugi znaju.
-
klixo
#134 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Dayton na stupu
Najbolja teletina i junetina ubjedljivo.Od milion puta jednom nisam bio zadovoljan mesom, nije valjalo nikako ,al dobro svakom se desava.Od Bajre kupujem samo Kulen(nema dalje sto se suhovine tice).
Takodjer u daytonu povoljna pileca prsa(6,5 do 7 marki varira).A i dobra su , pogotovo uz natur vegetu za piletinu...
A cevapi u Mujanicu , naravno.Nema dalje ,barem onaj na Ilidzi.
Najbolja teletina i junetina ubjedljivo.Od milion puta jednom nisam bio zadovoljan mesom, nije valjalo nikako ,al dobro svakom se desava.Od Bajre kupujem samo Kulen(nema dalje sto se suhovine tice).
Takodjer u daytonu povoljna pileca prsa(6,5 do 7 marki varira).A i dobra su , pogotovo uz natur vegetu za piletinu...
A cevapi u Mujanicu , naravno.Nema dalje ,barem onaj na Ilidzi.
- sorcerer
#135 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
odakle kod bajre krmetina ?klixo wrote:Od Bajre kupujem samo Kulen(nema dalje sto se suhovine tice).
-
mali_balon
#136 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
ILi kad kaze govedji prsutsorcerer wrote:odakle kod bajre krmetina ?klixo wrote:Od Bajre kupujem samo Kulen(nema dalje sto se suhovine tice).
- sorcerer
#137 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
pileca sunka

-
klixo
#138 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Krava na krmeci nacinsorcerer wrote:odakle kod bajre krmetina ?klixo wrote:Od Bajre kupujem samo Kulen(nema dalje sto se suhovine tice).
-
mali_balon
#139 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
NE bi me iznenadilo da naletim na janjecu mortadelu

- sorcerer
#140 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
i to s maslinama

-
StupskaBitanga
#141 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Koliko se svinjetine stavlja u prerađevine mi toga (sreća) nismo ni svjesni
- uglavnomja
#142 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
mali_balon wrote:NE bi me iznenadilo da naletim na janjecu mortadelu![]()
![]()
![]()
![]()
postoji pureca halal mortadela
- manekenka u penziji
#143 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
pa nije na meni da nosim lupu i istražujem kojeg je meso porijekla, a u svakom slučaju, meso je toliko bilo tamno, pa čak i ''teletina'' da ja stvarno nisam imala sa čime da uporedim.NeenaSa wrote:Izvini, al' ovo je, i do tebe.manekenka u penziji wrote: ... zadnje sto su mi uradili je da su mi prodali govedinu umjesto junetine i dakako, fino je naplatili kao traženu junetinu.
Kako nisi uocila razliku pri kupovini?
@ostali, da ne citiram: ne mogu da vjerujem da će pojedinci okriviti mene što su mi podvalili meso, ali je zato ''nenamjerna greška'' mesara je bezazlena.
ali evo, počela sam opet iznositi činjenice koje mene smetaju, pa će me forumaši, koji su zadovoljni njihovim uslugama, popljuvati.
kupac je u ovoj državi,svakako uvijek u krivu, a narod to još i podržava.
- JThomas
#144 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
jok eto, ješću šta mi ti kažeš. svi sve znate dok vas se nešto konkretno ne upita...KARDASIJAN wrote:ovaj je iz jednog razloga i na stetu mesare "vizon",al nebitno jedi sta hocesJThomas wrote:ugovor može biti raskinut iz milion razloga. može biti raskinut i što kupac kasni sa plaćanjem. tako da pametnom ipak nije dosta. ako nešto konkretno znaš - napiši da i drugi znaju.
- KARDASIJAN
#145 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Stvarno si neozbiljan ako ocekujes da ti ja javno iznosim detalje u javnost,to se desilo u firmi u kojoj ja radim,uglavnom "otiso vozac pisat "ko na drveniji,mislio sam da si pronicljiviji, al ti trazis i da ti kazem broj protokola ugovora i jos i firmu,neozbiljno,ja to meso necu nikada vise jesti u svom zivotu,puno pozdrava i uzivajJThomas wrote:jok eto, ješću šta mi ti kažeš. svi sve znate dok vas se nešto konkretno ne upita...KARDASIJAN wrote:ovaj je iz jednog razloga i na stetu mesare "vizon",al nebitno jedi sta hocesJThomas wrote:ugovor može biti raskinut iz milion razloga. može biti raskinut i što kupac kasni sa plaćanjem. tako da pametnom ipak nije dosta. ako nešto konkretno znaš - napiši da i drugi znaju.
-
mali_balon
#146 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Lazesuglavnomja wrote:mali_balon wrote:NE bi me iznenadilo da naletim na janjecu mortadelu![]()
![]()
![]()
![]()
postoji pureca halal mortadela
- uglavnomja
#147 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
ne mogu naci purecumali_balon wrote:Lazesuglavnomja wrote:mali_balon wrote:NE bi me iznenadilo da naletim na janjecu mortadelu![]()
![]()
![]()
![]()
postoji pureca halal mortadela![]()
daj sliku ili lozis raju
http://www.halal-supply.be/?mortadella,30
- JThomas
#148 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
niko te nije tjerao da se praviš pametan i da išta iznosiš, sam si počeo.KARDASIJAN wrote: Stvarno si neozbiljan ako ocekujes da ti ja javno iznosim detalje u javnost,to se desilo u firmi u kojoj ja radim,uglavnom "otiso vozac pisat "ko na drveniji,mislio sam da si pronicljiviji, al ti trazis i da ti kazem broj protokola ugovora i jos i firmu,neozbiljno,ja to meso necu nikada vise jesti u svom zivotu,puno pozdrava i uzivaj
- Neradnik
#149 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Meso se pokvarilo totalno ko da ljude kolju a ne zivotinje.Treba kakvog seljaka nafatat pa od njega kupovat jebes ove nase varalice.
- akcid
#150 Re: Gdje kupovati svježe meso u Sarajevu?
Mesne prerađevine svakako ne jedem, ima već 15-tak godina. Ali, manje je bitno miješanje svinjetine s ostalim mesom, koliko je bitno koji se aditivi i slični hemijsko-laboratorijski proizvodi miješajuStupskaBitanga wrote:Koliko se svinjetine stavlja u prerađevine mi toga (sreća) nismo ni svjesni